Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1501 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 16 January 2017 - 07:52 PM

Vezi postareaMyra, la 16 January 2017 - 04:54 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 16 January 2017 - 04:25 PM, a spus:

Eu m-as baga la facut paine zilnic / la cateva zile, dar nu prea reusesc sa ma "adun" si sa fac rost de "starter". Tot imi zic ca-mi fac curaj de iepuras si incep.... si tot inghit in sec privindu-va minunatiile..
Asta e.. E greu la deal cu boii mici.. :tongue3:
Stau pe margine si va fac galerie!! =)) Si va aplaud mereu! :D

Nu-i greu sa faci de la zero o maia, mi-a reusit chiar si mie. :) :D Te-ncumeti?



Subscriu :D. Trebuie doar rabdare si urmati cativa pasi esentiali. Acum cativa ani am pornit o maia de la 0 si am crescut-o cateva luni apoi am ignorat-o si s-a dus...Foxyy, Codru de Paine (Codruta) are o descriere detaliata a procesului. Eu de la ea am invatat :D

#1502 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 January 2017 - 09:45 PM

Acu multi ani cine-si mai aduce aminte si eu am pornit de la 0 pe cel lichid, celalalt l-am tot primit si l-am tot omorit (cred ca mai am o bucata uscata in debara), cumparam pe vremea aceea sacii de faina de la moara :tongue3:
Nu e greu, trebuie numa rabdare, sa te tii de el si sa faci suficienta piine continuu adica sa o si maninci continuu ca sa il ai mereu puternic. Doar ca pe mine nu ma da pe spate gustul pe care il avea piinea.
Acu nu mai am nici timp nici chef asa ca o cumpar de la brutar.
Kiva, lievito madre nu stiu daca o sa gasesti, eu am ramas uimita cind am inceput sa il cer de la brutarii, doar unul pe o raza de zeci de km am gasit, in rest toti foloseau drojdie de bere =))

#1503 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2017 - 09:22 AM

Kiva painea de care spui c-o faci deseori nu e aia cu seminte si "Brühstück" ?
Daca nu imi zici care este? :occasion14:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1504 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2017 - 09:27 AM

Vezi postareaAdriana, la 16 January 2017 - 09:45 PM, a spus:

Acu nu mai am nici timp nici chef asa ca o cumpar de la brutar.
Kiva, lievito madre nu stiu daca o sa gasesti, eu am ramas uimita cind am inceput sa il cer de la brutarii, doar unul pe o raza de zeci de km am gasit, in rest toti foloseau drojdie de bere :(


Nici eu nu fac paine in fiecare zi, sau cind ar trebui. Si noi cumparam. Paine fac de amorul artei.. :rolleyes:
Si maiaua mea(Saurteig) traieste deja de anul trecut si se bucura de cea mai mare sanatate.
Papilele nemtilor sunt facute ptr. paini cu maia de acest gen. Sau macar asa ne-au invatat brutarii de aici cu cele 20000 de retete diferite de paine. :occasion14:

Lievito madre am gasit la Leifers - Italia, la vreo 10 km de Caldaro :rolleyes: si v-am aratat. Dar nu este ala adevarat. Ci in forma de pulbere. :violent6:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1505 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 17 January 2017 - 09:52 AM

Vezi postareaPeter, la 17 January 2017 - 09:22 AM, a spus:

Kiva painea de care spui c-o faci deseori nu e aia cu seminte si "Brühstück" ?
Daca nu imi zici care este? :occasion14:

Peter


Da, Peter, aia e doar ca eu sar peste partea cu semintele prajite si inmuiate. A iesit grozava cu vreo 100-150g nuci (Walnüsse) prajite si adaugate in aluatul pus la crescut in castron. Am facut si cu seminte si e buna, insa imi place sa variez dar cand nu am chef, o fac simpla si iar e buna si gustoasa. Ma gandesc sa fac si cu rosii uscate sau cu bucatele mici de speck. Sau doar cu ierburi aromatice uscate (mix de oregano si ce mai e prin dulap).

Adriana, ma mir ca iti displace gustul. Mie mi se pare mult mai gustoasa decat cea facuta cu drojdie de bere :rolleyes:. Aici cred ca e exact pe dos, brutariile care se respecta au Sauerteig-ul lor de ani de zile si pe asta il folosesc ca agent principal de crestere.

Nici eu nu fac in fiecare zi, depinde de chef si timp, poate o data pe saptamana o paine de vreo 500-750 g. Si noi cumparam mai mult chifle, 2-3, ca altfel se usuca. Am incercat sa si congelez painea, dar nu imi place, dupa decongelare nu mai e la fel, asa ca o prefer proaspata iar in lipsa, cumpar.

#1506 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2017 - 09:57 AM

Da, Peter, aia e doar ca eu sar peste partea cu semintele prajite si inmuiate.

Si eu care am crezut ca fix acel "Brühstück" ii da pufosenia aceea. :occasion14:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1507 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 17 January 2017 - 10:04 AM

Vezi postareaPeter, la 17 January 2017 - 09:57 AM, a spus:

Vezi postareaKiva, la 17 January 2017 - 09:52 AM, a spus:



Da, Peter, aia e doar ca eu sar peste partea cu semintele prajite si inmuiate.


:occasion14: Nu stiu ce sa zic, mie mi-a iesit minunata si fara (Nemtii care au gustat-o au fost incantati si nu din politete, am o prietena nemtoiaca care s-a programat sa vina sa o invat sa faca paine ca ei nu ii iese de niciun fel). Din experienta mea cu brutaritul, am observat ca, cu cat e lasata mai mult la crescut si se dezvolta glutenul, cu atat iese ma aerata si pufoasa.

Iti amintesti ca iti povesteam anul trecut ca imi crapa la baza. Ei bine, de cand o las sa creasca mai mult in castron si apoi in cos, nu mi s-a mai intamplat. Creste in cuptor frumos si crapa pe crestet cum e cea luata din brutarii. :rolleyes:

#1508 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2017 - 10:20 AM

Vezi postareaKiva, la 17 January 2017 - 10:04 AM, a spus:


Iti amintesti ca iti povesteam anul trecut ca imi crapa la baza. Ei bine, de cand o las sa creasca mai mult in castron si apoi in cos, nu mi s-a mai intamplat. Creste in cuptor frumos si crapa pe crestet cum e cea luata din brutarii. :rolleyes:


Am mai spus ca mai tre sa invat de la tine. :occasion14:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1509 Useril este offline   Myra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 17 January 2017 - 11:00 AM

Vezi postareaKiva, la 15 January 2017 - 10:37 AM, a spus:

Hallo Peter,

vroiam sa te intreb, mai brutaresti? Folosesti in continuare Sauerteig or ai trecut la Lievito madre? Care e diferenta dintre ele ca eu, recunosc am citit nu prea mult despre ele, dar nu am priceput care ar fi diferenta majora...Imi dai o mana de ajutor? :occasion14:

Banuiesc ca diferenta e (in afara de faptu´ca-s in limbi diferite :rolleyes: ) urmatoarea:
1. Maiaua mama, aia care se tine ¨sa faca pui¨ se hraneste la cca. o saptamana. Are un ecosistem microbial echilibrat. Painea facuta doar cu maia mama ca agent de dospire este mai acida si mai densa.

2. Maiaua ne-mama se obtine din putina mama, hranita mai des (la 12 ore, la o zi, la 2 zile, etc.) Hranind-o mai des ii accelerezi productia de dioxid de carbon, dar ii perturbi activitatea bacteriana. Painea facuta cu ea e mai aerata si mai putin acra, comparativ cu cealalta.

#1510 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 February 2017 - 12:16 PM

Krapfen cu cacao.

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-9-14859441443286.jpg

Am adaugat doua linguri de cacao in loc de faina.

Umplute dupa coacere.

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-9-14859441815016.jpg

#1511 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 01 February 2017 - 01:01 PM

Vezi postareaEataly, la 01 February 2017 - 12:16 PM, a spus:

Krapfen cu cacao.
Ce faine sunt!
Nu cred că am mâncat vreodată aluat dospit, cu cacao. Trebuie să încerc, că m-ai făcut taaaare curioasă.

#1512 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 February 2017 - 11:29 AM

Vezi postareaboni, la 01 February 2017 - 01:01 PM, a spus:


Nu cred că am mâncat vreodată aluat dospit, cu cacao. Trebuie să încerc, că m-ai făcut taaaare curioasă.


Eu n-am vrut sa arunc laptele cu cacao nebaut de Manu, asa ca am dizolvat drojdia in el.
Am mai adaugat cacao si iaca gata aluatul. :tongue3:

#1513 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 February 2017 - 09:33 PM

Chifle cu aluatul de la cornurile moi și pufoase (Ellany) cu făină integrală... Monti F2

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-133-14861504023178.jpg
Sorina

#1514 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 February 2017 - 10:32 PM

Pâine integrală

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-133-14865859102923.jpg
Sorina

#1515 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 February 2017 - 11:06 AM

Sorina,le faci,se pare ca, mai des decit mine. Eu nu le-am mai facut de-un car de vreme,cred de asta vara,cel putin. Si nu stiu de ce,ca de placut mi-au placut mereu,dar ies altele noi in cale ,cind m-apuc sa coc ceva.

#1516 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 April 2017 - 03:41 PM

La mine în casă ne salvează mereu din încurcături. Chiar sâmbăta le-am făcut pentru că duminică am fost plecați cu Giulia la Concursul final de volei pe provincia noastră.
Am plecat la 8h dimineața și ne-am întors cu Mara după 14h pentru că avea și ea meci.
Nu am abandonat-o pe Giulia, s-a întors cu mătușa pe la 17h.
Iar noi cu Mara am ajuns acasă după 18h.
Așa că ne trebuia ceva de mâncare... Am făcut "Cornurile moi și pufoase" (fără poze), "Spiralele cu mozzarella (Eataly) și ceva tip hamburger (mici cu chifluțe; aluatul de la Peter).

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-133-14918316703105.jpg
Sorina

#1517 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 April 2017 - 09:31 AM

Minichifle semidulci cu lapte:

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-9-14925870778847.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-9-14925870905984.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-9-14925871024542.jpg

#1518 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 April 2017 - 09:51 AM

Bune si pufoase :thumleft:

#1519 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 April 2017 - 08:15 AM

Foarte apetisante! :occasion15:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1520 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 April 2017 - 11:44 AM

Vezi postareazerda, la 20 April 2017 - 08:15 AM, a spus:

Foarte apetisante! :occasion15:

+ 1 ... :pupic:

Arata acest topic


  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi