Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1701 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 April 2020 - 07:18 PM

Vezi postareaWowerful, la 17 April 2020 - 10:01 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 April 2020 - 04:25 PM, a spus:

Nu, nu eu, ci sora mea cea super, care poate face cozonacul fix ca mama, haleluiaaaaa! Nush cum fac sa ma telportez in bucataria din Subcarpati Imagine postataImagine postataImagine postata

Atasament 93512518_320207638954548_7402260179128942592_n.jpgAtasament 93866615_558260428160028_8673971416762155008_n.jpgAtasament 93770560_216743756277984_1342882114198044672_n.jpg



Cozonacii surorii tale imi aduc aminte de cozonacii facuti de bunica mea... Acelasi look =))


Sunt destul de basic asa la look, in schimb la gust, uainlei. Bunica mea - mama maica-mii si sora ei- nu prea le aveau cu cozonacul, nu le iesea. Mamaia, adica bunica de pe tata, era maestra. Si mama in tineretile ei a inceput sa ia lectii de la mamaia, dar... de fiecare data cand il facea mama, trebuiau sa treaca testu , adica de comisia de mancai, noi (care eram alintate maxim de bunataturile de la mamaia).
Si mereu ne plangeam ca parca nu are suficienta nuca, parca e prea uscat aluatul si parca nu e suficient de dulce. Asa a mai perfectionat maica-mea reteta aia pana cand acum vre 20 ani a primit verdictul: per-fect. Nici sa nu il mai faci altfel de-acum inainte. Si nu ne-a mai iesit din cuvant Imagine postata
La noi nu se pune nici un fel de zahar pe cozonac pentru ca aluatul este facut suficient de dulce, practic aluat de briosa. Apoi, nu agreem nici pe ala cu rahat - mamaia ii punea si nuca si rahat- iar de ala cu mac, no way. Umplutura cat mai faina, aromata si cat mai multa de nuca , mnomnooooom.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1702 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 19 April 2020 - 01:50 PM

Cu rahat si fructe confiate sau cacao?

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2020/post-343-0-52814800-1587297038.jpg


#1703 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 19 April 2020 - 01:58 PM

Cu toate doua 😄

Să aveți pofta
fiica dacilor

#1704 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 April 2020 - 02:09 PM

Vezi postareabristena, la 19 April 2020 - 01:58 PM, a spus:

Cu toate doua 😄

Să aveți pofta


Fara numar, fara numa! Aici nema faina, nema drojdie, nema rahat. Ei lasa...ca si asa am pus pe mine de cand cu interdictiile de iesit .
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1705 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 April 2020 - 05:33 PM

Am făcut baghete. Nu-s perfecte, dar se fac ușor și sînt bune, sînt făcute după rețeta video de la Jamila.
Am mîncat cu pastă din jumări cu boia și ceapă, cum se mănîncă în Ardeal, din cîte am văzut. Mîine îmi fac icre și fac din nou baghete :D

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-233-0-34407900-1587396596.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-233-0-88156200-1587396617.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-233-0-41976900-1587396632.jpg

#1706 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 24 April 2020 - 09:59 PM

Ia să caut să fac și eu baghete, deși mă stresează de mor rețetele video, le prefer de mii de ori pe cele scrise.

Am făcut prăjitura Carmellei cu bezea pe deasupra, bunăăăă, nici n-am apucat să pozez.

Quiche cu sparanghel și ciuperci
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-51018100-1587758340.jpg

#1707 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 24 April 2020 - 11:19 PM

Vezi postareaOana Adriana, la 24 April 2020 - 09:59 PM, a spus:

Ia să caut să fac și eu baghete, deși mă stresează de mor rețetele video, le prefer de mii de ori pe cele scrise.

Am făcut prăjitura Carmellei cu bezea pe deasupra, bunăăăă, nici n-am apucat să pozez.

Quiche cu sparanghel și ciuperci
Atasament IMG_9118.JPG



Pentru că ai făcut rețeta de prăjitură :wub:
Uite una foarte bună și simplu explicată de baghete, fără inutilități de-alea de unde vine numele, unde se duce, care e rațiunea pentru care se face așa și nu altfel, care și pe mine mă plictisesc teribil ;) Am făcut deja de 2 ori și după asta și îmi iese din ce în ce mai bine, de fapt îmi ies minunate ;)



#1708 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2020 - 01:54 PM

Pizza inalta ca aici traditionala. Una rosie una alba, pe cea alba crenvurstiul pe care mi-e mila sa-l arunc si-l pun acolo, chiar daca n-are nici o legatura.

Placinte din faina remacinata din grau dur, cu carnati masline cascaval traditionale si astea.


Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-02862300-1587901989.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-45395800-1587902000.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-01613700-1587902011.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-12532200-1587902022.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 26 April 2020 - 01:55 PM


#1709 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 April 2020 - 02:32 PM

Haha, crenvurstiul ala s-o fi intreband si el ce cauta acolo :notworthy: , dar toate au un rost pe lumea asta, precis cineva a fost bucuros ca l-ai pus! Faine pizzele! am facut si eu zilele trecute dar n-am pozat, eu fac o tava si pun la fiecare pe portia lui ce-i place (noi suntem 4 asa ca e o pizza mare cu 4 feluri de combinatii).

#1710 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2020 - 03:33 PM

Ahahaha chiar asa ai dreptate! Lui junior ii fac o margherita cu crenvursti si ramane mereu unul sau 2 depinde cati vrea el peste pizza. Asa ca ce ramane se recicleaza.

#1711 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 April 2020 - 11:16 AM

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-9-0-76252000-1588238064.jpg

Aluatul:
300 gr faina
160 ml lapte
50 gr unt
5 linguri zahar
6 gr drojdie uscata

Trandafirii de sus cu picaturi cu ciocolata si jos cu gem.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-9-0-83419300-1588238174.jpg

#1712 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 30 April 2020 - 12:50 PM

Wow, wow,wow! Any si Eataly! Imagine postataImagine postataImagine postata


Am intrat si eu in epoca pizza, dar pentru moment nu imi iese si pace. Adica nu o arunc, dar de exemplu aseara am facut si mi-a iesit blonda la talpa. Am copt initial aluatul pentru 10 minute si apoi am mai copt cu ingredientele pe el inca vreo 15-20 minute ca tot nu era cum voiam eu. Am scos-o pana la urma si s-a mancat asa cum era. Nu a iesit cruda, doar blonda si ne-crocanta. Cred ca e de la cuptor/temperatura care o folosesc...

Ce mi-as infinge eu coltii intr-un trandafir din ala... Imagine postata

#1713 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 30 April 2020 - 01:29 PM

Painea de toate zilele:

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-124-0-47099000-1588246056.jpg

din care aluat au mai iesit si turte cu spanac si branza:

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-124-0-76317500-1588246127.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-124-0-82655300-1588246160.jpg

va imbratisez cu drag, miha

#1714 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 April 2020 - 02:02 PM

Wowerful ma mobilitez si-ti scriu cum am facut-o duminica
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-4-0-69503100-1588247931.jpg
e lung procedeul ca dureaza 2 zile dar nu ia mult timp fiecare miscare si mai ales acu fiind acasa avem timp s-o facem
mi-a placut atit de mult incit a doua zi am refacut aluatul si de atunci in fiecare seara fac focaccia, am reimprospatat aluatul si ma intrat iar in tunelul aluaturilor :toothy9;
(am focusat aiurea dar se vede)
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-4-0-55666200-1588248158.jpg
acu mi-a dat idee mihamarky si miine o sa o fac drept turta
azi ma abtin :drool:

#1715 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 April 2020 - 04:39 PM

Vezi postareaWowerful, la 30 April 2020 - 12:50 PM, a spus:

Wow, wow,wow! Any si Eataly! Imagine postataImagine postataImagine postata


Am intrat si eu in epoca pizza, dar pentru moment nu imi iese si pace. Adica nu o arunc, dar de exemplu aseara am facut si mi-a iesit blonda la talpa. Am copt initial aluatul pentru 10 minute si apoi am mai copt cu ingredientele pe el inca vreo 15-20 minute ca tot nu era cum voiam eu. Am scos-o pana la urma si s-a mancat asa cum era. Nu a iesit cruda, doar blonda si ne-crocanta. Cred ca e de la cuptor/temperatura care o folosesc...

Ce mi-as infinge eu coltii intr-un trandafir din ala... Imagine postata

Wow'! ai incalzit cuptorul bine ,inainte sa o bagi?! poate nu l-ai incalzit destul! :toothy9;

#1716 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 30 April 2020 - 05:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 April 2020 - 02:02 PM, a spus:

Wowerful ma mobilitez si-ti scriu cum am facut-o duminica

e lung procedeul ca dureaza 2 zile dar nu ia mult timp fiecare miscare si mai ales acu fiind acasa avem timp s-o facem
mi-a placut atit de mult incit a doua zi am refacut aluatul si de atunci in fiecare seara fac focaccia, am reimprospatat aluatul si ma intrat iar in tunelul aluaturilor :toothy9;
(am focusat aiurea dar se vede)



Astept cu interes :)Saru-mana!

Vezi postareaGeany, la 30 April 2020 - 04:39 PM, a spus:

Wow'! ai incalzit cuptorul bine ,inainte sa o bagi?! poate nu l-ai incalzit destul! :drool:


Poate ar trebui sa ridic mai mult temperatura, ca era incalzit cuptorul.
Si mama mea a avut aceeasi problema. ea acasa nu are problema asta si nu are cuptor unde sa regleza temperatura...

#1717 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 April 2020 - 05:20 PM

Daa!! ma gandesc,ca poate conteaza si pe ce treapta pozitionezi tava,(de exemplu ,poate trebuie sa o pui initial pe un nivel de jos daca ai flacara de jos,si cand o scoti sa pui ingredientele sa o pozitionezi la jumatate sau mai sus),clar trebuie sa mai faci experimente pana cand dibuiesti cum iti e cuptorul! :toothy9;

#1718 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 May 2020 - 09:05 PM

Pizza cu aluat lasat la crescut 33 de ore la frigider .

De data asta cu sos de rosii, vinete fripte si branza afumata.

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-13-0-48810600-1589396694.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-13-0-89430900-1589396710.jpg

#1719 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 14 May 2020 - 08:30 AM

Vezi postareaany_annette, la 13 May 2020 - 09:05 PM, a spus:

Pizza cu aluat lasat la crescut 33 de ore la frigider .

Vaaai cu poa sa arate! Cred ca usoara ca un fulg!
Noi aseara am incercat chiflele bosniace ale Laurei Laurentiu, de pe blog. Minunate sunt, trebuie sa le incercati, a mancat fetita mea cu rosii si branza, credeam ca face poc😁

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-124-0-06675100-1589437779.jpg

#1720 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 14 May 2020 - 09:14 PM

Senzaționale lipiile bosniace, am făcut și eu azi cu burger, nu ne mai opream din mâncat!

Arata acest topic


  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi