Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1741 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 May 2020 - 02:14 PM

Vezi postareamino, la 27 May 2020 - 02:06 PM, a spus:

Ma rezum totusi la un deodorant de camera :rolleyes:

pai da, la el ma refer =))
am vazut cindva intr-un magazin pentru patiseri aroma de unt
deci..cred ca s-ar gasi :pupic:

#1742 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 27 May 2020 - 05:40 PM

Grozavi ti-au iesit Mino :rolleyes:
Imagine postata

#1743 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 27 May 2020 - 06:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 May 2020 - 02:14 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 27 May 2020 - 02:06 PM, a spus:

Ma rezum totusi la un deodorant de camera :rolleyes:

pai da, la el ma refer =))
am vazut cindva intr-un magazin pentru patiseri aroma de unt
deci..cred ca s-ar gasi :pupic:


Apropo de arome, acum mi-am adus aminte ca atunci cand m-am mutat aici sub mine erau cuptoare de patiserie si tot timpul mirosea la mine a fursecuri, sărățele sau cozonaci, funcție de sezonului comenzi., iar podeaua era calda in permanenta. Singurul necaz era zgomotul facut de muncitorii care vorbeau tare si aruncau in draci tavile de cozonac, doamne cat m-am certat cu ei. Bineînțeles ca totul se întâmpla noaptea!

#1744 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 May 2020 - 11:47 PM

Vezi postareamino, la 27 May 2020 - 06:02 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 27 May 2020 - 02:14 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 27 May 2020 - 02:06 PM, a spus:

Ma rezum totusi la un deodorant de camera :rolleyes:

pai da, la el ma refer =))
am vazut cindva intr-un magazin pentru patiseri aroma de unt
deci..cred ca s-ar gasi :pupic:


Apropo de arome, acum mi-am adus aminte ca atunci cand m-am mutat aici sub mine erau cuptoare de patiserie si tot timpul mirosea la mine a fursecuri, sărățele sau cozonaci, funcție de sezonului comenzi., iar podeaua era calda in permanenta. Singurul necaz era zgomotul facut de muncitorii care vorbeau tare si aruncau in draci tavile de cozonac, doamne cat m-am certat cu ei. Bineînțeles ca totul se întâmpla noaptea!


Tu stii ca-mi-aduc aminte de cand ai zis chestia asta? Tin minte asa de clar, ca in capul meu a fost ceva de genul: Doamne, bine ca nu stau eu acolo, ca le dadeam spargere la aia in fiecare noapte Imagine postata


Eu cand intru pe-aici pun mana la ochi, da? Nu vad nici babanii aia de cozonaci, nici pizza aia cu bule, bai da' nimic!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1745 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 May 2020 - 12:04 AM

Vezi postareamino, la 27 May 2020 - 06:02 PM, a spus:

Apropo de arome, acum mi-am adus aminte ca atunci cand m-am mutat aici sub mine erau cuptoare de patiserie si tot timpul mirosea la mine a fursecuri, sărățele sau cozonaci, funcție de sezonului comenzi., iar podeaua era calda in permanenta. Singurul necaz era zgomotul facut de muncitorii care vorbeau tare si aruncau in draci tavile de cozonac, doamne cat m-am certat cu ei. Bineînțeles ca totul se întâmpla noaptea!

atunci cre' ca ti-am povestit si eu de prietenii mei care din disperare s-au mutat, aveau dedesubt brutarie

#1746 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 May 2020 - 12:29 AM

Mino foarte frumosi cozonacii!!

#1747 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 28 May 2020 - 03:59 AM

Vezi postareaany_annette, la 24 May 2020 - 01:35 AM, a spus:

Nu am rezistat.
Ieri dimineata am facut aluatul de pizza si de data asta are bule multe. Ia

Atasament 20200523_180738.jpg

Am schimbat faina si drojdia. Faina macinata la piatra de tip 1 si drojdie uscata am pus.
E usoara ca un fulg, deosebita.

Atasament 20200523_214254.jpg

Atasament 20200523_215025.jpg


Cum poate sa arate pizza!! Superb! Mie nu o sa-mi iasa asa ceva nici intr-o mie de ani!

Vezi postareamino, la 27 May 2020 - 10:33 AM, a spus:

Pentru ca maine este Înălțarea si pentru ca vineri plec la copii am facut doi cozonaci, unul merge la un prieten, celalalt la Tg. Mures.


Ce dolofani au iesit! Frumosi!

Vezi postareaAdriana, la 27 May 2020 - 02:14 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 27 May 2020 - 02:06 PM, a spus:

Ma rezum totusi la un deodorant de camera :rolleyes:

pai da, la el ma refer =))
am vazut cindva intr-un magazin pentru patiseri aroma de unt
deci..cred ca s-ar gasi :pupic:


Interesant.. =))

#1748 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 May 2020 - 07:21 AM

Vezi postareaWowerful, la 28 May 2020 - 03:59 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 24 May 2020 - 01:35 AM, a spus:

Nu am rezistat.
Ieri dimineata am facut aluatul de pizza si de data asta are bule multe. Ia

Atasament 20200523_180738.jpg

Am schimbat faina si drojdia. Faina macinata la piatra de tip 1 si drojdie uscata am pus.
E usoara ca un fulg, deosebita.

Atasament 20200523_214254.jpg

Atasament 20200523_215025.jpg


Cum poate sa arate pizza!! Superb! Mie nu o sa-mi iasa asa ceva nici intr-o mie de ani!

Vezi postareamino, la 27 May 2020 - 10:33 AM, a spus:

Pentru ca maine este Înălțarea si pentru ca vineri plec la copii am facut doi cozonaci, unul merge la un prieten, celalalt la Tg. Mures.


Ce dolofani au iesit! Frumosi!

Vezi postareaAdriana, la 27 May 2020 - 02:14 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 27 May 2020 - 02:06 PM, a spus:

Ma rezum totusi la un deodorant de camera :rolleyes:

pai da, la el ma refer =))
am vazut cindva intr-un magazin pentru patiseri aroma de unt
deci..cred ca s-ar gasi :pupic:


Interesant.. =))


Vai de mine sa nu mai zici asa ceva! Este foarte simplu se face un aluat moale si lipicios cu furculita direct intr-un castron. Apoi se lasa la odihna un sfert de ora dupa care se impatureste de cateva ori o data la 15 minute. Deci impaturesti (nu stiu care ar fi traducerea cea mai corecta) apoi lasi la odihna 15 minute, iar impaturesti iar lasi la odihna si tot asa de 5 ori. Dupa care se lasa aluatul la temperatura camerei 30 de minute si se pune apoi la frigider minim 24 de ore. Se scoate, se lasa la temperatura camerei sa se ambiebteze o ora, o ora jumate depinde daca e vara sau iarna, apoi se intinde pe o planseta pe care se pune faina de grau dur pt ca e faina care vine cel mai putin absorbita de aluat in cazul asta, apoi se pune in tava. Tava sa die unsa cu ulei ev. Apoi se lasa asa inca 2 ore in tava acoperita.
Se pune apoi sosul de rosii si se da la cuptor la 250 de grade pe treapta de jos a cuptorului timp de 10 minute. Se scoate tava si se pune mozzarella si se dau alte 10 minute la cuptor pe treapta din mijloc a cuptorului.

Ultima data am folosit mozzarella din aia dreptunghiulara in vid care ar fi cea mai buna de pus peste pizza pt ca nu lasa apa. Am fost chiar mumtumita nu mai luasem niciodata, dar cred ca asa fac de acum.

Toata chestia sta in alegerea fainii care trebuie sa aiba un indice W mare adica sa fie o faina bogata in proteine ca sa suporte procesele astea lungi, odihna de minim 24 de ore. Eu ultima data am facut cu o faina macinata la piatra de tip 1, proteine 12 dar se putea si mai mare sa fi fost procentul de proteine. Nu am gasit deocamdata.
Si apoi in afara de faina ca sa aiba bulele astea ai sa fie usoara etc trebuie impaturit aluatul de cateva ori.

Eu am facut-o de 3 ori, prima data bine am foat multumita, a doua oara mai bine, a treia oara mai bine.

Daca nu era carantina nu incercam poate, dar e mai simplu decat pare.

Daca cauti Pizza metoda Gabriele Bonci ai sa vezi ca o sa iti apara o multime de filmulete si in engleza si el explica foarte clar.

El zice drojdie din aia la plic seaca, eu am pus de 2 ori drojdie proaspata si doar 3 grame la 500 de grame de faina.

Ultima data am pus cum zice el drojdie din aia seaca granule, dar mai mult comparativ cu cea proaspata (el zice 7 gr drojdie seaca la 1 kg de faina care ar fi echivalentul la 25 de grame din aia proaspata). Buna si asa tot ca un fulg a iesit.

Iarta-ma ca m-am lungit atata. Dar nu e greu si satisfactia e mare. Eu fac de obicei vineri dimineata aluatul ca dureaza apoi sa -l impaturesc la fiecare 15 minute. Pe la 12.30 il bag ma frigider si sta acolo pana sambata dupa amiaza. Adica apoi sambara nu tre sa fac mai nimic.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 28 May 2020 - 07:24 AM


#1749 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 May 2020 - 07:27 AM

Uita-te un pic aici. sper ca am voie sa pun link.

https://www.elizabet...gabriele-bonci/

si aici

http://wildgreensand...oman-style.html

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 28 May 2020 - 07:30 AM


#1750 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 May 2020 - 10:39 AM

Vezi postareaWowerful, la 28 May 2020 - 03:59 AM, a spus:

Interesant.. :rolleyes:

Eu am rămas fără cuvinte cind l-am văzut in magazinul ăsta cu produse pentru patiseri.
Așa că mă gindeam că ar putea fi și ca deodorant 😁
De fapt auzisem, nu știu dacă e adevărat că la supermarket pun aromele astea ca să îți vină poftă să mergi la raionul de patiserie

#1751 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 May 2020 - 02:01 PM

Atata ati vorbit de aromele astea ca am inceput sa am halucinatii, jur ca simt miros de ceva bun proaspat scos din cuptor!
... aaaaa, nu, sotul isi prajea un bagel :rolleyes: ...

Any, cand zici ca impaturesti aluatul, il scoti din castron pe planseta, sau poti sa-l lasi in castron? (M-am uitat un pic la linkul pe care l-ai pus, m-am distrat de "sad pizza" :pupic: ).

#1752 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 May 2020 - 04:09 PM

Vezi postareaadi_edi, la 28 May 2020 - 02:01 PM, a spus:

Atata ati vorbit de aromele astea ca am inceput sa am halucinatii, jur ca simt miros de ceva bun proaspat scos din cuptor!
... aaaaa, nu, sotul isi prajea un bagel :rolleyes: ...

Any, cand zici ca impaturesti aluatul, il scoti din castron pe planseta, sau poti sa-l lasi in castron? (M-am uitat un pic la linkul pe care l-ai pus, m-am distrat de "sad pizza" :pupic: ).


Il scot pe planseta pe care pun foarte putina faina de grau dur (semola rimacinata di grano duro folosesc eu, aici se foloseste foarte mult pt pizza paine placinte sarate umplute). Atata faina cat sa nu se prinda aluatul. Ma ajut cu o spatula de silicon cand il scot.

Eu pun apa in proportie de 80%. La 500 de grame de faina 400 de gr de apa.

#1753 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 May 2020 - 04:21 PM

Uite aici un video cu impaturirea 😀



#1754 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 May 2020 - 05:13 PM

Dacă mi-ar fi apărut pe telefon publicitate de deodorant cu miros de ciocolată ar fi fost normal, că am vorbit aici.
Dar să mă duc la supermarket și să văd ditamai coșul a fost șocant 🙈era asta din poza cu ciocolata și alte citeva dar mă chema casiera și nu m-am oprit. Dacă le mai găsesc cind mă duc le cumpăr și ți le trimit mino😘
Îți dai seama să dai cu unu de asta pe scară și toți să se întrebe cine a făcut ceva dulce 🤣
Imagine atasata: monthly_05_2020/post-4-0-77253100-1590679832.jpg

#1755 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 28 May 2020 - 06:18 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 May 2020 - 05:13 PM, a spus:

Dacă mi-ar fi apărut pe telefon publicitate de deodorant cu miros de ciocolată ar fi fost normal, că am vorbit aici.
Dar să mă duc la supermarket și să văd ditamai coșul a fost șocant 🙈era asta din poza cu ciocolata și alte citeva dar mă chema casiera și nu m-am oprit. Dacă le mai găsesc cind mă duc le cumpăr și ți le trimit mino😘
Îți dai seama să dai cu unu de asta pe scară și toți să se întrebe cine a făcut ceva dulce 🤣
Atasament kaleosdeocioco.jpg


:pupic: :rolleyes:

#1756 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 29 May 2020 - 05:01 AM

Multumesc Any! Poate o sa ma invrednicesc si eu vreodata.La noi mai greu cu fainile speciale. Probabil ca asi gasi pe amazon daca asi sti exact ce vreau.
La supermarket avem:
- faina "all purpose", albita sau nu (bleached ori unbleached)
- faina pentru paine " bread flour" albita sau nu (bleached ori unbleached)
- faina "whole wheat" adica integrala.
- faina care creste singura ( cu adaos de praf de copt
- semolina, dar asta chiar nu stiu ce e ca nu am luat. Credeam ca e gris, dar cica e faina de durum wheat ( Triticum durum ) si ca s-ar folosi la pasta.

In Europa sunt alte standarde, aici altele.. De aia toate sunt mai bune pe vechiul continent :(

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 29 May 2020 - 05:02 AM


#1757 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 29 May 2020 - 07:45 AM

Bunica mea după ce făcea mîncare trecea prin casă cu o cîrpă de bumbac arsă pe fărașul de la sobă, adică unul de tablă. Ieșea mirosul de mîncare și rămînea puțin fum, lăsa așa vreo cîteva minute, apoi deschidea ferestrele. Eu pun mălai pe tabla pe care coc ardei, las să se ardă puțin și pun și zahăr și trec prin casă pe unde s-a dus mirosul, adică prin bucătărie și puțin pe hol, miroase așa îmbietor că de obicei iese unul și mă întreabă ce am făcut bun de mîncare :( se duce mirosul mult mai bine decît doar cu aerisitul, de fapt la mine geamurile stau deschise aproape tot timpul în bucătărie.

#1758 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 May 2020 - 10:01 AM

Vezi postareaWowerful, la 29 May 2020 - 05:01 AM, a spus:

- semolina, dar asta chiar nu stiu ce e ca nu am luat. Credeam ca e gris, dar cica e faina de durum wheat ( Triticum durum ) si ca s-ar folosi la pasta.

cred ca pe asta o poti folosi la intins aluatul cum spune Any
tre sa fie cea mai apropiata daca nu egala cu ceea care pentru noi e semola di grano duro rimacinata


#1759 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 29 May 2020 - 12:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 May 2020 - 05:13 PM, a spus:

Dacă mi-ar fi apărut pe telefon publicitate de deodorant cu miros de ciocolată ar fi fost normal, că am vorbit aici.
Dar să mă duc la supermarket și să văd ditamai coșul a fost șocant 🙈era asta din poza cu ciocolata și alte citeva dar mă chema casiera și nu m-am oprit. Dacă le mai găsesc cind mă duc le cumpăr și ți le trimit mino😘
Îți dai seama să dai cu unu de asta pe scară și toți să se întrebe cine a făcut ceva dulce 🤣
Atasament kaleosdeocioco.jpg

'Ai di mini si di mini! Mie fix asta mi-ar mai trebui, si asa imi sta capu' numai la ciocolata si dulciuri. Cu un deodorant din asta as musca din pereti cred :(
brain loading....please wait....

#1760 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 May 2020 - 12:35 PM

Vezi postareablack_cat, la 29 May 2020 - 12:13 PM, a spus:

'Ai di mini si di mini! Mie fix asta mi-ar mai trebui, si asa imi sta capu' numai la ciocolata si dulciuri. Cu un deodorant din asta as musca din pereti cred :(

da o tura pe Amazon sa vezi cite sint :(
Imagine atasata: monthly_05_2020/post-4-0-66231600-1590748496.jpg

Arata acest topic


  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi