Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1841 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 05 December 2021 - 11:40 PM

150 g fulgi de ovaz
145 g seminte de floarea soarelui
75 g seminte de canepa
65 g seminte de bostan (sau nuca maruntita)
4 linguri psyllium
2 linguri seminte chia
1 lingurita sare fina
360 ml apa calduta
3 linguri ulei de cocos (topit)
1 lingura sirop de artar

Se amesteca toate ingredientele uscate, apoi celelalte separat, apoi se combina toate. Se pune intr-o tava mica, unsa (a mea are 13x23 cm, daca era mai mica era si mai bine), se niveleaza cat de bine si se lasa asa minimum 2 ore (se poate lasa peste noapte). Se coace la 180 grade celsius 30 de minute, apoi se rastoarna pe un gratar si se pune asa fara tava din nou la copt pentru inca 30 de minute. Se poate pune direct pe gratarul aragazului dar exista riscul sa se imprastie.
Se lasa sa se raceasca complet inainte sa se taie felii.
Cel mai important ingredient e psyllium (stiu ca se gaseste in magazinele cu produse naturiste), restul se pot inlocui (de ex miere in loc de sirop de artar, ghee in loc de ulei de cocos etc).
Se taie frumos felii, nu se faramiteaza, merge si la prajitorul de paine (e chiar mai bun ca se prajesc semintele), merge si cu sarat si cu dulce.
Va pun si linkul, poate are detalii pe care am uitat sa le mentionez.
https://www.kitchenf...ing-loaf-bread/

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2021/post-192-0-08198300-1638739668.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2021/post-192-0-94922100-1638739744.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2021/post-192-0-55757700-1638739782.jpg


#1842 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 December 2021 - 07:53 AM

Mersi Adi, o sa caut semintele pe care nu le am si o sa fac si eu! Nu stiu daca am vazut semintele de canepa prin comert,dar o sa caut :floare: , nici ulei de cocos nu am folosit vreodata!

#1843 Userul este online   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 06 December 2021 - 08:38 AM

Ooo, ce faina e painea asta... Intr-o vreme cumparam ceva asemanator de la supermarket, dar dupa ce am citit pe eticheta si am vazut ca mai contine si chestii dubioase si nepermise (pe atunci eram cu monti strict) n-am mai cumparat-o. Nici nu se face greu. Merci, Adi, pentru reteta.

Mino, eu toate ingredientele din aceasta reteta le gasesc la magazin naturist.

#1844 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 December 2021 - 09:17 AM

Vezi postareaboni, la 06 December 2021 - 08:38 AM, a spus:

Ooo, ce faina e painea asta... Intr-o vreme cumparam ceva asemanator de la supermarket, dar dupa ce am citit pe eticheta si am vazut ca mai contine si chestii dubioase si nepermise (pe atunci eram cu monti strict) n-am mai cumparat-o. Nici nu se face greu. Merci, Adi, pentru reteta.

Mino, eu toate ingredientele din aceasta reteta le gasesc la magazin naturist.


Merci Boni, in general le-am vazut pe toate mai putin semintele de canepa, dar chiar o sa trec la magazinul naturist sa iau ce imi lipseste! La uleiul de cocosaveti vreo recomandare, este de mai multe feluri parca :floare:

#1845 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 December 2021 - 02:50 PM

Prima data am facut-o cu seminte de dovleac si am lasat-o vreo 3 ore in tava inaite sa o bag la cuptor, ca am facut-o intr-o dupa-amiaza. Aseara am pregatit una cu nuca iar azi dimineata cand m-am trezit doar am aruncat tava in cuptor. Am lasat-o cu 5 minute in plus dupa ce am rasturnat-o. Cred ca o sa-mi placa mai mult cu nuca 😋.
Mino, zice ca reteta originala avea seminte de in loc de canepa, dar nu m-am uitat sa vad daca e aceeasi cantitate sau daca trebuie macinate...
Va pup ca fug la serviciu dar vin mai tarziu sa va zic daca-i mai buna cu nuca 😁.

#1846 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 06 December 2021 - 07:04 PM

Adi, mulțumesc pentru rețetă! Zilele viitoare o fac și eu.

#1847 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 06 December 2021 - 07:12 PM

Vezi postareaboni, la 06 December 2021 - 08:38 AM, a spus:

Ooo, ce faina e painea asta... Intr-o vreme cumparam ceva asemanator de la supermarket, dar dupa ce am citit pe eticheta si am vazut ca mai contine si chestii dubioase si nepermise (pe atunci eram cu monti strict) n-am mai cumparat-o. Nici nu se face greu.


Boni, știu că ești expertă în monti! Crezi că se încadrează pâinea asta? Bineînțeles inlocuiesc siropul de arțar cu cel de agave. Dar nu știu dacă merg fulgii de ovăz...sau îi înlocuiesc cu tărâțe de ovăz?

#1848 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 December 2021 - 06:14 AM

Asadar am facut una si cu nuca, prea mare diferenta nu mi s-a parut. Copiii nu-s interesati, dar sotul nu s-a putut abtine sa nu le guste cand nu erau racite complet. Si pe urma nu se mai putea opri din mancat. Eu mai mult de 2 feliute nu pot manca deodata (nici nu e cazul), este foarte satioasa. Nu stiu daca ne convertim de tot si trecem pe graunte 😄, dar painea asta se va face la noi in casa mereu!
Oare ar merge si niste mac? Nu mai tineam minte ce ingrediente imi trebuie si am cumparat din greseala, tineam minte din poza niste seminte negre dar erau chia 😋.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2021/post-192-0-18040700-1638850557.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 07 December 2021 - 06:16 AM


#1849 Userul este online   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 December 2021 - 12:06 PM

Vezi postareacristinaD, la 06 December 2021 - 07:12 PM, a spus:

Boni, știu că ești expertă în monti! Crezi că se încadrează pâinea asta? Bineînțeles inlocuiesc siropul de arțar cu cel de agave. Dar nu știu dacă merg fulgii de ovăz...sau îi înlocuiesc cu tărâțe de ovăz?
Pentru monti strict, faza 1, fulgii de ovaz nu merg aici, ca e multa grasime din toate semintele alea, plus uleiul de cocos. Se pot inlocui cu taratele de ovaz. Mie astea mi se par mai aspre decat fulgii, trebuie sa vezi cum reglezi lichidul.

#1850 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 07 December 2021 - 01:38 PM

[/quote]Pentru monti strict, faza 1, fulgii de ovaz nu merg aici, ca e multa grasime din toate semintele alea, plus uleiul de cocos. Se pot inlocui cu taratele de ovaz. Mie astea mi se par mai aspre decat fulgii, trebuie sa vezi cum reglezi lichidul.
[/quote]

Mulţumesc frumos! :floare:

#1851 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 30 December 2021 - 01:07 PM

Chec aperitive cu măsline si șuncă. Imagine atasata: monthly_12_2021/post-343-0-02645900-1640862084.jpg

Zilele trecute mi-a fost poftă de cartofi copți cu unt, branza sau mușchi afumat.Imagine atasata: monthly_12_2021/post-343-0-75457700-1640862174.jpg
Imagine atasata: monthly_12_2021/post-343-0-65144200-1640862192.jpg

Alaltăieri am facut o porție dubla de sarațele simple. Deși le-am ascuns, tot s-a mâncat jumatate din ele.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2021/post-343-0-03967400-1640862456.jpg


#1852 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 30 December 2021 - 06:19 PM

Si secțiune la checul aperitiv cu măsline si șuncă!
Imagine atasata: monthly_12_2021/post-343-0-86046200-1640881137.jpg

Aceasta postare a fost editata de mino: 30 December 2021 - 06:21 PM


#1853 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 31 December 2021 - 09:01 PM

Haha, m-a indus in eroare "glazura", am crezut ca-i dulce. Faina prezentarea, eu m-am mai facut demult checuri sarate.

#1854 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 01 January 2022 - 11:17 AM

Vezi postareaadi_edi, la 31 December 2021 - 09:01 PM, a spus:

Haha, m-a indus in eroare "glazura", am crezut ca-i dulce. Faina prezentarea, eu m-am mai facut demult checuri sarate.


Nici eu nu am mai facut de mult. Glazura e cascaval topit 🤪😂

#1855 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2022 - 10:43 AM

Vezi postareamino, la 30 December 2021 - 06:19 PM, a spus:

Si secțiune la checul aperitiv cu măsline si șuncă!

Arata spectaculos! Si ce idee buna sa-l faci in forma rotunda!

#1856 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 03 January 2022 - 06:42 PM

Vezi postareabellamama, la 03 January 2022 - 10:43 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 30 December 2021 - 06:19 PM, a spus:

Si secțiune la checul aperitiv cu măsline si șuncă!

Arata spectaculos! Si ce idee buna sa-l faci in forma rotunda!


Multumesc!

#1857 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 18 January 2022 - 12:21 PM

Plăcinte cu o tentativă de foi de baclavale ale Carmellei. Cele drepte sunt cu mere si cele răsucite cu telemea. Pe foaie mi se părea suficientă branza, dar acum vad ca ar mai fi mers :wub:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2022/post-343-0-42666800-1642501255.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2022/post-343-0-07104500-1642501266.jpg


#1858 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 18 January 2022 - 12:30 PM

Nu am vergea, așa ca m-am chinuit sa întind foile cu un făcăleț și nu am reușit să întind foile frumos, așa că am pus doar doua foi una peste alta. Cred ca mai trebuia si ulei mai mult intre ele dar practica este mama învățăturii ținând cont că nu imi place sa fac foi.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2022/post-343-0-69449300-1642501808.jpg

Aceasta postare a fost editata de mino: 18 January 2022 - 12:32 PM


#1859 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 January 2022 - 04:49 PM

Phiii, Mino, ce ambitie ai avut! Ma bucur ca n-am fost doar eu ademenita de Carmella 😋. Eu nu stiu daca voi incerca asa ceva, mi se par mult prea migaloase, e drept ca si foile din comert nici nu se compara cu astea. Imi aduc aminte cand eram studenta am fost in vizita la bunica unor colege si facea foi (posibil alta reteta), tragea de aluat si le intindea cat masa, in acelasi timp tragea din tigara pe care o balansa in coltul gurii 😄. Nu cred ca am mancat placinte mai gustoase de atunci.

#1860 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 18 January 2022 - 08:35 PM

Eu niciodata nu am avut rabdare sa intind foile cat masa, nici acum nu mi-a iesit chiar ca la carte, dar eu sunt multumita de rezultat. O sa caut sa cumpar o vergea sau macar un facalet mai bun. Si aluatul l-am facut doar din doua oua, volumul aferent de iaurt, ulei si faina. Data viitoare o sa pun faina mai multa,cred ca acum a fost cam moale aluatul. Abia asteptam sa mananc o placinta crocanta! Aia cu telemea a iesit belea!

Arata acest topic


  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi