Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1961 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 17 June 2024 - 02:06 PM

Paine rapida fara framantare. Mie-mi place painea asta ca are coaja crocanta, nu tare sa iti rupi dintii dar destul sa trosneasca atunci cand o apesi sau tai din ea, iar miezul e moale si aerat. Imagine atasata: monthly_06_2024/post-178-0-18402200-1718625944.jpg
Imagine atasata: monthly_06_2024/post-178-0-17224800-1718625960.jpg
brain loading....please wait....

#1962 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 June 2024 - 03:36 PM

Arata perfect painea asta! Ai copt-o in Dutch oven?

#1963 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2024 - 04:03 PM

Vezi postareablack_cat, la 17 June 2024 - 02:06 PM, a spus:

Paine rapida fara framantare.

vaai cit am mai facut-o in anii trecuti
si asa e, si pe mine ma atragea cel mai tare coaja crocanta

#1964 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 17 June 2024 - 05:59 PM

Vezi postareaadi_edi, la 17 June 2024 - 03:36 PM, a spus:

Arata perfect painea asta! Ai copt-o in Dutch oven?

Adi, am copt-o in oala asta de granit. Dutch ovenul l-am aruncat ca fraiera la mutare ca se facuse urat, tot de la copt painea in el.
Imagine atasata: monthly_06_2024/post-178-0-77195400-1718639759.jpeg
Adriana, si eu am facut-o des in prima parte a pandemiei mai ales, dupa care am uitat de ea.
brain loading....please wait....

#1965 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 June 2024 - 09:38 PM

Ce fain ii vasul ala 😍!!!
Eu faceam paine fara framantare acum vreo 10 ani cred, o coceam pe tava de cookies.
Acum ma tot zgandare ideea de sourdough...

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 17 June 2024 - 09:39 PM


#1966 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 June 2024 - 09:39 AM

da, si eu ziceam de ceva ani in urma cind a fost tare la moda
Adi tot pe vremuri cind faceam de toate am tinut de vreo 3 ori si sourdough si tot de atitea ori am si lasat-o sa moara =))
pe mine nu ma atrage, ii simt gustul si nu-mi place
ori a mea a fost mereu putin "vigoroasa" si nu crestea cine stie ce
gindeste-te bine ca dupa aia tre sa te tii de ea, sa ai grija sa o reimprospatezi
pe vremea aceea faceam un gen de cracker la 2 zile ca nu mai stiam ce sa fac cu aluatul ramas :P

#1967 Useril este offline   mrs.F 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 09-March 20
  • LocationToronto

Postat 19 June 2024 - 01:21 PM

Vezi postareaadi_edi, la 17 June 2024 - 09:38 PM, a spus:

Ce fain ii vasul ala 😍!!!
Eu faceam paine fara framantare acum vreo 10 ani cred, o coceam pe tava de cookies.
Acum ma tot zgandare ideea de sourdough...

Și pe mine a început să mă zgândăre ideea de sâmbătă încoace, am fost la o petrecere iar unul din invitați a adus o sourdough pâine tocmai scoasă din cuptor, minunată. Toți am tăbărât pe ea. Autorul pâinii mi-a dat avânt asa ca de luni am început procesul.

#1968 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 June 2024 - 02:29 PM

Adriana, stiu ca e un pic de bataie de cap, de asta nici nu m-am apucat imediat; dar am tot citit si se pare ca e unul dintre cele mai sanatoase sortimente de paine. Trebuie sa mai caut sa vad ce fac cu maiaua daca nu-s acasa vreo doua saptamani.
Miss F, ai cerut reteta sau aveai una deja?

#1969 Useril este offline   mrs.F 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 09-March 20
  • LocationToronto

Postat 19 June 2024 - 07:13 PM

Vezi postareaadi_edi, la 19 June 2024 - 02:29 PM, a spus:

Adriana, stiu ca e un pic de bataie de cap, de asta nici nu m-am apucat imediat; dar am tot citit si se pare ca e unul dintre cele mai sanatoase sortimente de paine. Trebuie sa mai caut sa vad ce fac cu maiaua daca nu-s acasa vreo doua saptamani.
Miss F, ai cerut reteta sau aveai una deja?

Am o rețetă de la cel care a adus pâinea la petrecere. Dacă nu iese ți-o cer și pe a ta.
Azi e ziua 3 și aproape s‐a dublat conținutul, mâine cică tre să arunc jumătate și să adaug gramajul corespunzător de făină și apă. De-abia după ziua 7 pot să folosesc o cantitate anume să fac pâine, corect Adi?

Mie mi s-a spus ca dacă nu ești acasă nu-i bai, o arunci și începi alta.

#1970 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 June 2024 - 10:01 PM

Eu mi-am salvat o reteta care e cica pentru incepatori. Nu am citit prea mult dar intr-adevar ia cam 7 zile sa fie gata de folosit la paine, poate dura mai mult daca temperatura a fost mai scazuta. Dar cand ma hotarasc sa o fac ma informez mai mult.

#1971 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 June 2024 - 08:52 AM

Vezi postareamrs.F, la 19 June 2024 - 07:13 PM, a spus:

Azi e ziua 3 și aproape s‐a dublat conținutul, mâine cică tre să arunc jumătate și să adaug gramajul corespunzător de făină și apă. De-abia după ziua 7 pot să folosesc o cantitate anume să fac pâine, corect Adi?

Mie mi s-a spus ca dacă nu ești acasă nu-i bai, o arunci și începi alta.

pai cind il faceam eu nu aruncam, jumatatea aia o foloseam ca sa fac ceva si faceam mereu astea ca n-au nevoie sa creasca precum piinea
https://adriananicol....com/?s=streghe

#1972 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 21 June 2024 - 06:21 PM

Daca nu ma insel maiaua se poate deshidrata si pusa asa la pastrare in borcanele....

#1973 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 June 2024 - 07:23 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 June 2024 - 08:52 AM, a spus:

Vezi postareamrs.F, la 19 June 2024 - 07:13 PM, a spus:

Azi e ziua 3 și aproape s‐a dublat conținutul, mâine cică tre să arunc jumătate și să adaug gramajul corespunzător de făină și apă. De-abia după ziua 7 pot să folosesc o cantitate anume să fac pâine, corect Adi?

Mie mi s-a spus ca dacă nu ești acasă nu-i bai, o arunci și începi alta.

pai cind il faceam eu nu aruncam, jumatatea aia o foloseam ca sa fac ceva si faceam mereu astea ca n-au nevoie sa creasca precum piinea
https://adriananicol....com/?s=streghe

Le faceai in fiecare zi?? Wow... Te admir, la cat e de lucru cu ele...

Vezi postareaclau_ash, la 21 June 2024 - 06:21 PM, a spus:

Daca nu ma insel maiaua se poate deshidrata si pusa asa la pastrare in borcanele....

Mersi de idee, am sa studiez!

#1974 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 June 2024 - 04:15 PM

drept sa-ti spun nu mai tin minte la cite zile le faceam dar foarte des pentru ca atunci cumparam faina in saci :o
cred ca print-un cotlon am inca o cutie cu maia dezhidratata :D

#1975 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 06 July 2024 - 07:58 PM

Azi avem pofta de hamburgeri dar nu avem pofta de plecat de acasa sa cumparam chifle:tongue3: Asa ca le-am facut. Imagine atasata: monthly_07_2024/post-178-0-94358400-1720288474.jpg
brain loading....please wait....

#1976 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 July 2024 - 05:31 AM

Ce faine au iesit!!! Nu ma indoiesc ca si gustoase! Ce reteta ai folosit?
Eu n-am mai facut paine cam demult (si inca nu m-am apucat de sourdough, poate cand vin inapoi din vacanta).

#1977 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 07 July 2024 - 02:04 PM

Vezi postareaadi_edi, la 07 July 2024 - 05:31 AM, a spus:

Ce faine au iesit!!! Nu ma indoiesc ca si gustoase! Ce reteta ai folosit?
Eu n-am mai facut paine cam demult (si inca nu m-am apucat de sourdough, poate cand vin inapoi din vacanta).

Foarte bune au iesit. Reteta e asta Chifle. Eu am facut jumatate de cantitate, mi-au iesit 4 chifle maricele. Doua le-am bagat la congelator pentru alta data.
Vacanta frumoasa va doresc!
brain loading....please wait....

#1978 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 08 July 2024 - 05:30 AM

Zilele trecute am facut o placinta cu zucchini, cu crusta de susan si deasupra si dedesubt - o reteta greceasca. Poate trebuia un pic mai mult susan pe deasupra dar a fost buna si asa - am pus tot cat a fost in punguta, 150 g. In umplutura trebuia patrunjel si menta dar n-am avut si am pus marar (patrunjel nu cred ca as fi pus oricum 🤪, dupa gustul meu mararul merge mai bine cu zucchini).
https://www.instagra...G5xazNvOGp1cXln

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2024/post-192-0-10977600-1720409617.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2024/post-192-0-24533100-1720409639.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2024/post-192-0-22689100-1720409651.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 08 July 2024 - 05:34 AM


#1979 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 08 July 2024 - 06:48 AM

Ce bine arata! Pare crocanta, asa este? Eu nu indraznesc sa aprind cuptorul, se anunta 11 zile de canicula, desi si acum sunt temperaturi de 35 grade.

#1980 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 08 July 2024 - 07:55 PM

Da, a fost crocanta atunci calda, s-a mai inmuiat cand s-a racit.

Arata acest topic


  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi