Forum Culinar: Concurs de toamna pe Arta Culinara - Forum Culinar

Salt la continut

  • 12 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Concurs de toamna pe Arta Culinara regulament, discutii, intrebari...

#121 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 November 2012 - 10:23 PM

Bine ai facut ca ai participat.Exotismele sunt mereu pe placul meu.

#122 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 29 November 2012 - 10:42 PM

 Eataly, la 29 November 2012 - 10:23 PM, a spus:

Bine ai facut ca ai participat.Exotismele sunt mereu pe placul meu.

:blink: Suntem doua atunci!

#123 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2012 - 11:29 PM

Numai bunatati in concurs pana acum :blink:
Mai e doar o zi, asa-i?! Ce repede s-a dus timpul :P
Imagine postata

#124 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 November 2012 - 10:34 AM

Da, azi e ultima zi, da' nu-i bai ca mai facem altele :headbang:

#125 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 30 November 2012 - 10:34 AM

Boabe, foarte originala prajitura ta si frumos executata - felicitari, la fel ca si tuturor celorlalte participante. Prajitura mea e cenusareasa :tongue3:, dar daca se incumeta cineva sa o faca, o sa vada ca e excelenta.

Ce scris de scolarita cuminte si silitoare ai!! Cred ca numai laude primeai la scoala :headbang:

#126 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2012 - 12:30 PM

Redivivus, ma batea gandul sa fac prajitura ta.Am citit reteta de doua ori.N-are faina?

#127 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 November 2012 - 03:39 PM

Si eu vreau sa fac prajitura lui Redi.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#128 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2012 - 05:01 PM

Super Petu, inca n-am facut meniul de Rev ca eram sigura ca mai apar retete irezistibile. :headbang:
O trec la aperitive.

#129 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 30 November 2012 - 06:03 PM

Mersi,Eataly,si ma bucur daca reteta se va afla in meniul vostru Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#130 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 November 2012 - 06:11 PM

Bravo petunie si Ioana pe ultima suta de metri, de-ar mai apare si alte fete in astea 7 ore aproape :iamwithstupid:

#131 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 30 November 2012 - 06:24 PM

 redivivus, la 30 November 2012 - 10:34 AM, a spus:

Boabe, foarte originala prajitura ta si frumos executata - felicitari, la fel ca si tuturor celorlalte participante. Prajitura mea e cenusareasa :(, dar daca se incumeta cineva sa o faca, o sa vada ca e excelenta.

Ce scris de scolarita cuminte si silitoare ai!! Cred ca numai laude primeai la scoala :)

Multumesc! :iamwithstupid:
Mie imi place prajiturica dvs. :thumleft: Cred ca o sa o incerc si eu curand!
Despre caligrafia mea ce pot sa zic? In cei 6 ani de facultate mi-am mai stricat caligrafia pentru ca nu reuseam sa scriu suficient de repede-deci scriam si mai frumos... Cu toate astea eram nevoita sa-mi semnez cursurile ca sa nu raman fara ele pt ca intelegea toata lumea ce scriam si "uitau" adesea sa mi le inapoieze :)

#132 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 30 November 2012 - 06:40 PM

Multumesc,Adriana!
Ioana,pacat ca nu am chilli acum acasa ca faceam si eu sosul tau;banuiesc ca mergea si alaturi de carne de curcan,de ce?Asa-i?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#133 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 November 2012 - 07:34 PM

Ioana si Diana, super si retetele voastre!
Misto de tot rulada ta, petunela. Sigur o bag în meniul de Craciun!
Ioana, friptura ta e super tentanta, dar doar pentru mine! Deja mi-ai dat ceva idei.

Multumesc tuturor fetelor pentru participare. Bafta!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#134 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 November 2012 - 08:10 PM

 petunie, la 30 November 2012 - 06:40 PM, a spus:

Multumesc,Adriana!
Ioana,pacat ca nu am chilli acum acasa ca faceam si eu sosul tau;banuiesc ca mergea si alaturi de carne de curcan,de ce?Asa-i?



de ce n-ar merge?

Bafta tuturor participantelor.Eu deja am pus ochii pe cateva retete :iamwithstupid:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#135 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 30 November 2012 - 08:21 PM

Ioana, SIGUR coci friptura de vita la 80*C?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#136 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 November 2012 - 08:25 PM

 zoazorel, la 30 November 2012 - 08:21 PM, a spus:

Ioana, SIGUR coci friptura de vita la 80*C?

Sigur, sigur :iamwithstupid:

E dupa metoda de copt la temperatura joasa. Dureaza putin mai mult (în functie de marimea, dar si din ce parte e halca), dar carnea iese frageda :thumleft:
Pentru o bucata de file de marimea aia, ajunge si temperatura si timpul.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#137 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 November 2012 - 08:43 PM

 zoazorel, la 30 November 2012 - 08:21 PM, a spus:

Ioana, SIGUR coci friptura de vita la 80*C?



 Maya, la 30 November 2012 - 08:25 PM, a spus:

 zoazorel, la 30 November 2012 - 08:21 PM, a spus:

Ioana, SIGUR coci friptura de vita la 80*C?

Sigur, sigur :iamwithstupid:

E dupa metoda de copt la temperatura joasa. Dureaza putin mai mult (în functie de marimea, dar si din ce parte e halca), dar carnea iese frageda :thumleft:
Pentru o bucata de file de marimea aia, ajunge si temperatura si timpul.



Da, da, ajunge.La o bucata de 1 kg de exemplu timpul e de 2,5 ore.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#138 Useril este offline   liana10 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 30-November 12

Postat 30 November 2012 - 10:24 PM

Wauu, cate minunatii pe-aici!!! Salivez si inghit in sec...

M-am hotarat si eu intr-un final sa particip, doar va urmaresc demult, recent si pe facebook, asa ca pe ultima suta de metri am facut o reteta rapida si o postez la fel de rapid, sa nu cumva sa ma prinda miezul noptii. :iamwithstupid:

Muschi de porc umplut, cu glazura de must


Reteta e din cartea Delicii in bucatarie, Retete traditionale din China, Japonia, India si Thailanda-, Biblioteca Adevarul- cea de fatza e din India ;-)

Ingrediente pentru 4 persoane:

un muschi de porc-cca 500g,
100g amestec de fistic, caju, alune de padure,
100ml sirop de must fiert(sapa),
3 linguri ulei de masline extravirgin,
2 catei de usturoi,
50ml vin rosu,
sare, piper.

Mod de preparare:

Pune intr-o oala mustul la fiert si lasa-l pana scade la 1/3 din cantitatea initiala, rezultand un sirop vascos si dulce.



Prajeste fisticul si alunele intr-o tigaie neaderenta.Toaca-le marunt dupa ce s-au racit.Pune-le intr-un castron, toarna peste ele siropul de must si lasa-le circa 2 ore la marinat.
Intre timp, taie muschiuletul, de la un capat la altul, pana la jumatate, folosind un cutit cu lama subtire si ingusta. Prin rotirea cuttului, decupeaza din interiorul bucatii de carne un cilindru cu diametrul mic, pe toata lungimea muschiului. Condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti si umple-o cu fisticul,nucile caju si alunele bine scurse.

Inchide muschiuletul si leaga-l cu ata de bucatarie, apoi prajeste-l pe toate partile intr-un wok cu ulei in care ai pus usturoiul. Stropeste-l cu vin rosu si coace-l in cuptorul preincalzit la 210 grade C pentru circa 10 minute. Dupa cateva minute, glaseaza carnea cu siropul de must ramas de la macerarea nucilor. Repeta operatiunea de mai multe ori, folosind lichidul din vas. Scoate muschiul din cuptor, taie-l felii si serveste-l cu sosul format in vas in timpul coacerii.

#139 Useril este offline   liana10 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 30-November 12

Postat 30 November 2012 - 10:33 PM

Ultima poza cu siropul de must trebuia sa fie prima...dar nu reusesc... :iamwithstupid:

#140 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 November 2012 - 11:02 PM

Liana, ma bucur ca al nostru concurs te-a adus la noi si pe forum :iamwithstupid:
Ti-am mutat aici mesajele in plus si ti-am asezat si poza.
Bine ai venit in concurs si la noi pe forum :thumleft:

Arata acest topic


  • 12 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi