Concurs de toamna pe Arta Culinara regulament, discutii, intrebari...
#61
Postat 16 November 2012 - 09:13 PM
Geniala fata babii, geniala nebunia aia in straturi! Bine ai venit la hora!
#62
Postat 16 November 2012 - 09:17 PM
Va admir pe toate/toti si multa bafta!
Olguta, Mandru ciocolatosul tau.
#63
Postat 16 November 2012 - 09:22 PM
#64
Postat 16 November 2012 - 10:02 PM
#66
Postat 16 November 2012 - 10:09 PM
Lapona Enigel, la 16 November 2012 - 09:13 PM, a spus:
Geniala fata babii, geniala nebunia aia in straturi! Bine ai venit la hora!
Cand o faci, cand o faci? Astept sa se termine asta si fac si tarta ta
cerra, la 16 November 2012 - 09:17 PM, a spus:
Va admir pe toate/toti si multa bafta!
Olguta, Mandru ciocolatosul tau.
Multumesc, cerra!
aura, la 16 November 2012 - 09:22 PM, a spus:
Multumesc, Aura!!
Adriana, la 16 November 2012 - 10:03 PM, a spus:
?Multumesc, Adriana
Bafta tuturor
#67
Postat 16 November 2012 - 10:38 PM
8 straturi(am numarat bine), Olguzta?
8 straturi de extaz culinar.
Bafta!
#68
Postat 16 November 2012 - 10:41 PM
#69
Postat 16 November 2012 - 10:59 PM
#71
Postat 16 November 2012 - 11:02 PM
#72
Postat 17 November 2012 - 01:54 AM
O intrebare: mousse-urile si cremele si mai stiu eu ce-i acolo, le-ai facut toate inainte de a asambla tortul? Sau ai pus blatul si le-ai facut pe masura ce ai asamblat? Ma gandesc la gelatina, sa nu se inchege? Scuze, poate ai scris in reteta dar nu mai pot sa ma uit pe pagina aia, mor de pofta ...
#73
Postat 17 November 2012 - 08:48 AM
adi_edi, la 17 November 2012 - 01:54 AM, a spus:
O intrebare: mousse-urile si cremele si mai stiu eu ce-i acolo, le-ai facut toate inainte de a asambla tortul? Sau ai pus blatul si le-ai facut pe masura ce ai asamblat? Ma gandesc la gelatina, sa nu se inchege? Scuze, poate ai scris in reteta dar nu mai pot sa ma uit pe pagina aia, mor de pofta ...
Subscriu, adi! Si cata rabdare, nene! Eu n-am avut rabdare nici sa citesc reteta pana la capat, d-apoi s-o traduc si s-o pun si-n practica! Bravo, Olguta!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#74
Postat 17 November 2012 - 02:47 PM
zoazorel, la 17 November 2012 - 08:48 AM, a spus:
adi_edi, la 17 November 2012 - 01:54 AM, a spus:
O intrebare: mousse-urile si cremele si mai stiu eu ce-i acolo, le-ai facut toate inainte de a asambla tortul? Sau ai pus blatul si le-ai facut pe masura ce ai asamblat? Ma gandesc la gelatina, sa nu se inchege? Scuze, poate ai scris in reteta dar nu mai pot sa ma uit pe pagina aia, mor de pofta ...
Subscriu, adi! Si cata rabdare, nene! Eu n-am avut rabdare nici sa citesc reteta pana la capat, d-apoi s-o traduc si s-o pun si-n practica! Bravo, Olguta!
Sub-subscriu!
Nici eu nu am reusit sa fiu atenta la reteta, la cat e de lunga si complexa...
Olguta, jos palaria, arata excelent!
#75
Postat 17 November 2012 - 04:50 PM
#76
Postat 17 November 2012 - 05:53 PM
adi_edi, la 17 November 2012 - 01:54 AM, a spus:
O intrebare: mousse-urile si cremele si mai stiu eu ce-i acolo, le-ai facut toate inainte de a asambla tortul? Sau ai pus blatul si le-ai facut pe masura ce ai asamblat? Ma gandesc la gelatina, sa nu se inchege? Scuze, poate ai scris in reteta dar nu mai pot sa ma uit pe pagina aia, mor de pofta ...
Retetele pe care le-am mai citit fie nu erau foarte clare in privinta asta, fie asamblatu totul la final, dupa ce toate componentele erau gata. Totusi, mie imi place sa asamblez torturile pe masura ce fac reteta. Oricum, mousse-urile ar trebui facute ultimele si cu putina coordonare poti sa le faci pe amandoua o data.. poti face de ex pate a bombe combinand ingredientele de la ambele mousse-uri, apoi imparti compozitia si continui sa faci fiecare reteta separat. Pe de alta parte, retetele nu au foarte multa gelatina, deci nu ar trebui sa se inchege asa repede, insa cum am zis, eu le-am facut pe masura ce am asamblat tortul, avand crema brulee si blatul si ganache-ul gata pregatite.
zoazorel, la 17 November 2012 - 08:48 AM, a spus:
Subscriu, adi! Si cata rabdare, nene! Eu n-am avut rabdare nici sa citesc reteta pana la capat, d-apoi s-o traduc si s-o pun si-n practica! Bravo, Olguta!
Multumesc!
Vika, la 17 November 2012 - 02:47 PM, a spus:
Multumesc!! Nu e chiar asa greu cu putin organizare
adi_edi, la 17 November 2012 - 04:50 PM, a spus:
Teoretic, poti sa le faci pe toate intr=o zi.. cea mai riscanta e creme brulee, e important sa fie inchegata bine ca sa nu lase zeama cand o pui in mousse. De facut nu e greu, insa e time consuming Spor la treaba
#79
Postat 18 November 2012 - 04:53 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges