Concurs de toamna pe Arta Culinara regulament, discutii, intrebari...
#121
Postat 29 November 2012 - 10:23 PM
#122
Postat 29 November 2012 - 10:42 PM
#123
Postat 29 November 2012 - 11:29 PM
Mai e doar o zi, asa-i?! Ce repede s-a dus timpul
#125
Postat 30 November 2012 - 10:34 AM
Ce scris de scolarita cuminte si silitoare ai!! Cred ca numai laude primeai la scoala
#126
Postat 30 November 2012 - 12:30 PM
#127
Postat 30 November 2012 - 03:39 PM
#128
Postat 30 November 2012 - 05:01 PM
O trec la aperitive.
#129
Postat 30 November 2012 - 06:03 PM
#130
Postat 30 November 2012 - 06:11 PM
#131
Postat 30 November 2012 - 06:24 PM
redivivus, la 30 November 2012 - 10:34 AM, a spus:
Ce scris de scolarita cuminte si silitoare ai!! Cred ca numai laude primeai la scoala
Multumesc!
Mie imi place prajiturica dvs. Cred ca o sa o incerc si eu curand!
Despre caligrafia mea ce pot sa zic? In cei 6 ani de facultate mi-am mai stricat caligrafia pentru ca nu reuseam sa scriu suficient de repede-deci scriam si mai frumos... Cu toate astea eram nevoita sa-mi semnez cursurile ca sa nu raman fara ele pt ca intelegea toata lumea ce scriam si "uitau" adesea sa mi le inapoieze
#132
Postat 30 November 2012 - 06:40 PM
Ioana,pacat ca nu am chilli acum acasa ca faceam si eu sosul tau;banuiesc ca mergea si alaturi de carne de curcan,de ce?Asa-i?
#133
Postat 30 November 2012 - 07:34 PM
Misto de tot rulada ta, petunela. Sigur o bag în meniul de Craciun!
Ioana, friptura ta e super tentanta, dar doar pentru mine! Deja mi-ai dat ceva idei.
Multumesc tuturor fetelor pentru participare. Bafta!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#134
Postat 30 November 2012 - 08:10 PM
#135
Postat 30 November 2012 - 08:21 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#136
Postat 30 November 2012 - 08:25 PM
zoazorel, la 30 November 2012 - 08:21 PM, a spus:
Sigur, sigur
E dupa metoda de copt la temperatura joasa. Dureaza putin mai mult (în functie de marimea, dar si din ce parte e halca), dar carnea iese frageda
Pentru o bucata de file de marimea aia, ajunge si temperatura si timpul.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#137
Postat 30 November 2012 - 08:43 PM
zoazorel, la 30 November 2012 - 08:21 PM, a spus:
Maya, la 30 November 2012 - 08:25 PM, a spus:
zoazorel, la 30 November 2012 - 08:21 PM, a spus:
Sigur, sigur
E dupa metoda de copt la temperatura joasa. Dureaza putin mai mult (în functie de marimea, dar si din ce parte e halca), dar carnea iese frageda
Pentru o bucata de file de marimea aia, ajunge si temperatura si timpul.
Da, da, ajunge.La o bucata de 1 kg de exemplu timpul e de 2,5 ore.
#138
Postat 30 November 2012 - 10:24 PM
M-am hotarat si eu intr-un final sa particip, doar va urmaresc demult, recent si pe facebook, asa ca pe ultima suta de metri am facut o reteta rapida si o postez la fel de rapid, sa nu cumva sa ma prinda miezul noptii.
Muschi de porc umplut, cu glazura de must
Reteta e din cartea Delicii in bucatarie, Retete traditionale din China, Japonia, India si Thailanda-, Biblioteca Adevarul- cea de fatza e din India ;-)
Ingrediente pentru 4 persoane:
un muschi de porc-cca 500g,
100g amestec de fistic, caju, alune de padure,
100ml sirop de must fiert(sapa),
3 linguri ulei de masline extravirgin,
2 catei de usturoi,
50ml vin rosu,
sare, piper.
Mod de preparare:
Pune intr-o oala mustul la fiert si lasa-l pana scade la 1/3 din cantitatea initiala, rezultand un sirop vascos si dulce.
Prajeste fisticul si alunele intr-o tigaie neaderenta.Toaca-le marunt dupa ce s-au racit.Pune-le intr-un castron, toarna peste ele siropul de must si lasa-le circa 2 ore la marinat.
Intre timp, taie muschiuletul, de la un capat la altul, pana la jumatate, folosind un cutit cu lama subtire si ingusta. Prin rotirea cuttului, decupeaza din interiorul bucatii de carne un cilindru cu diametrul mic, pe toata lungimea muschiului. Condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti si umple-o cu fisticul,nucile caju si alunele bine scurse.
Inchide muschiuletul si leaga-l cu ata de bucatarie, apoi prajeste-l pe toate partile intr-un wok cu ulei in care ai pus usturoiul. Stropeste-l cu vin rosu si coace-l in cuptorul preincalzit la 210 grade C pentru circa 10 minute. Dupa cateva minute, glaseaza carnea cu siropul de must ramas de la macerarea nucilor. Repeta operatiunea de mai multe ori, folosind lichidul din vas. Scoate muschiul din cuptor, taie-l felii si serveste-l cu sosul format in vas in timpul coacerii.
#139
Postat 30 November 2012 - 10:33 PM
#140
Postat 30 November 2012 - 11:02 PM
Ti-am mutat aici mesajele in plus si ti-am asezat si poza.
Bine ai venit in concurs si la noi pe forum