Concurs de toamna pe Arta Culinara regulament, discutii, intrebari...
#141
Postat 01 December 2012 - 12:26 AM
#142
Postat 01 December 2012 - 12:43 AM
#143
Postat 02 December 2012 - 11:15 AM
#144
Postat 02 December 2012 - 12:00 PM
Va doresc o duminica frumoasa in continuare!
Cu drag,
Dana
#145
Postat 03 December 2012 - 10:22 PM
De la Maya:
- un set de patru termometre din inox si sticla termorezistenta si patru rîsnite cu condimente retetei Rulada din Mousse de somon afumat-servita alaturi de crema de limette - petunie
De la Eataly:
- foarfeca multilama si golitor de legume retetei Arici harnici - boni
De la Adriana:
din lipsa de retete perfect adaptate cerintelor initiale primele 2 premii s-au "reprofilat"
- perle de ceramica pentru copt aluatul de tarte fara umplutura retetei RULADA FANTEZIE CU FRUCTUL PASIUNII - boabe de cafea pentru ca e reteta care mie mi-a placut cel mai mult si mai mult, asa la prima vedere, ca doar numai astfel am venit in contact cu ele deocamdata, negustind nici una
- forme de taiat biscuiti in forme de frunza retetei Desert cu biscuiti, branza dulce si fructe confiate - izuk pentru ca data viitoare cind va face reteta asta sa faca mai intii si biscuitii impreuna cu Iza
- un termometru de frigider/congelator retetei " Buffalo Chicken Dip" - La-Chef-A
adi_edi, la 13 November 2012 - 03:57 AM, a spus:
Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in 8 cu ajutorul aparatului pus la bataie de Adriana pentru concurs . Daca nu aveti, va descurcati voi, cum m-am descurcat si eu.
Pe arta culinara dorintele se indeplinesc
- un taietor/curatator de mere retetei Mere… deghizate - adi_edi
- un taietor/curatator de cotor de ardei retetei Peste cu stafide ,samburi de pin si pachetele cu legume - Simona_22
- o cutie cu 4 forme Tescoma retetei Aperitivul 'Rapsodia culorilor' cu jeleu de somon - Ellani
De la Alexandru:
- o razatoare stil "microplane" retetei flan de spanac si parmesan - Dan@
- un termometru cu sonda retetei File de vita cu sos de ciocolata si chili - Ioana
De la Lapona Enigel:
- storcator de citrice retetei TORT DE CIOCOLATA SI CREME BRULEE - Olguta
#146
Postat 03 December 2012 - 10:24 PM
#147
Postat 03 December 2012 - 10:30 PM
Am hotarat ca alaturi de portocala sa consider si lamaia valabila. Conform acestui punct am ales trei retete care au intrat in competitie pentru premiul oferit de mine, si anume:
1. Adi_edi cu merele in taitei de cataif, contine o citrica si un produs tipic toamnei, merele.
2. A doua reteta pe care am luat-o in considerare este cea a Boabei de Cafea, in ciuda faptului ca nu a indeplinit cea de a doua conditie, anume ca trebuie sa contina un ingredient tipic de toamna. M-au impresionat eleganta retetei, originalitatea ei si combinatia foarte reusita si balansata a aromelor si sucul de portocala de pe ea.
3. A treia reteta luata in considerare este cea a Olgutei, care indeplineste atat conditia ingredientelor cat si cea a prelucrarii. Am specificat in conditiile de participare sa se foloseasca o portocala, lasand la alegerea concurentului care parte anume din portocala (sucul, pulpa ori coaja) , egal in ce forma (proaspata, fiarta ori confiata). Al doilea ingredient, cel de toamna, folosit de Olguta a fost nuca, un fruct specific toamnei.
Avand in vedere atat realizarea complicata a retetei, ce necesita efort si timp, complexitatea ei si rezultatul foarte reusit, respectiv imbinarea frumoasa a gusturilor si aromelor, originalitatea retetei, o adaptare proprie cat si eleganta prezentarii, m-am hotarat sa ofer premiul retetei Tort de ciocolata si crème brûlée, realizata de Olguta.
Felictari sincere tuturor celor care au participat!
Olguta, te rog mult sa imi transmiti adresa, ca sa pot pune cat mai repede cadouasul la posta. Sper din inima sa fie functionabil (eu l-am scos din cutie si verificat, la mine a functionat totul) si sa iti fie macar de putin folos in bucatarie!
Va felicit pe toate pentru participare si le urez castigatoarelor cat mai multa distractie si inspiratie in bucatarie!
#148
Postat 03 December 2012 - 10:35 PM
Felicitari castigatoarelor si sa folositi premiile cu mare placere!
Nu in ultimul rand, felicitari si organizatorilor concursului si bravo lor pentru frumoasele premii oferite!
#149
Postat 03 December 2012 - 10:50 PM
Este exact premiul pe care mi-l doream dintre toate! Nu am zis dar am gandit
LE: Si e prima data cand castig la un concurs culinar sau de orice fel
#151
Postat 03 December 2012 - 10:53 PM
Lapona Enigel, la 03 December 2012 - 10:30 PM, a spus:
Am hotarat ca alaturi de portocala sa consider si lamaia valabila. Conform acestui punct am ales trei retete care au intrat in competitie pentru premiul oferit de mine, si anume:
1. Adi_edi cu merele in taitei de cataif, contine o citrica si un produs tipic toamnei, merele.
2. A doua reteta pe care am luat-o in consideratie este cea a Boabei de Cafea, in ciuda faptului ca nu a indeplinit cea de a doua conditie, anume ca trebuie sa contina un ingredient tipic de toamna. M-au impresionat eleganta retetei, originalitatea ei si combinatia foarte reusita si balansata a aromelor si sucul de portocala de pe ea.
3. A treia reteta luata in considerare este cea a Olgutei, care indeplineste atat conditia ingredientelor cat si cea a prelucrarii. Am specificat in conditiile de participare sa se foloseasca o portocala, lasand la alegerea concurentului care parte anume din portocala (sucul, pulpa ori coaja) , egal in ce forma (proaspata, fiarta ori confiata). Al doilea ingredient de toamna folosit de Olguta a fost nuca, un fruct specific toamnei.
Avand in vedere atat realizarea complicata a retetei, ce necesita efort si timp, complexitatea ei si rezultatul foarte reusit, respectiv imbinarea frumoasa a gusturilor si aromelor, originalitatea retetei, o adaptare proprie cat si eleganta prezentarii, m-am hotarat sa ofer premiul retetei Tort de ciocolata si crème brûlée, realizata de Olguta.
Felictari sincere tuturor celor care au participat!
Olguta, te rog mult sa imi transmiti adresa, ca sa pot pune cat mai repede cadouasul la posta. Sper din inima sa fie functionabil (eu l-am scos din cutie si verificat, la mine a functionat totul) si sa iti fie macar de putin folos in bucatarie!
Va felicit pe toate pentru participare si le urez castigatoarelor cat mai multa distractie si inspiratie in bucatarie!
Multumesc pentru aprecieri!
#152
Postat 03 December 2012 - 11:17 PM
O mentiune speciala pentru tarta lui Mon'em, care ar fi fost foarte pe gustul meu, dar care din pacate nu se înscria în tematica propusa.
#153
Postat 03 December 2012 - 11:22 PM
Alexandru, la 03 December 2012 - 11:17 PM, a spus:
O mentiune speciala pentru tarta lui Mon'em, care ar fi fost foarte pe gustul meu, dar care din pacate nu se înscria în tematica propusa.
Multumesc, Alexandru!
#154
Postat 03 December 2012 - 11:25 PM
boabe de cafea, la 03 December 2012 - 10:53 PM, a spus:
Nu, nu, au fost criterii foarte stricte si le-ai indeplinit in mare parte. Eu am fost sincera! Daca mai puneai o nuca, un mousse de dovleac ceva p-acolo, ma duceam si dadeam in bobi, ca nu as fi stiut cui sa i-l dau Felicitari maxime pentru perlele de ceramica! Sa le faci proba si sa imi spui si mie cum sunt, ca de mult ma bate gandul sa le iau.
#155
Postat 03 December 2012 - 11:27 PM
Alexandru, la 03 December 2012 - 11:17 PM, a spus:
O mentiune speciala pentru tarta lui Mon'em, care ar fi fost foarte pe gustul meu, dar care din pacate nu se înscria în tematica propusa.
#156
Postat 03 December 2012 - 11:33 PM
Pentru ca nu m-am fixat pe o categorie anume, mi-am dat seama în final, ca unui indecis din fire (cînd e vorba sa hotarasc în "favoarea" cuiva) ca mine... îi cade mai greu de ales între atîtea retete. Nici macar papila nu era în stare sa-mi comunice daca doreste ceva dulce sau ceva sarat... asa ca am lasat soarta sa decida, ca eu voiam prea multe
random.org, a randomizat de la 1-17, si a ales 15. Felicitari, Diana!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#157
Postat 03 December 2012 - 11:34 PM
Lapona Enigel, la 03 December 2012 - 11:25 PM, a spus:
boabe de cafea, la 03 December 2012 - 10:53 PM, a spus:
Nu, nu, au fost criterii foarte stricte si le-ai indeplinit in mare parte. Eu am fost sincera! Daca mai puneai o nuca, un mousse de dovleac ceva p-acolo, ma duceam si dadeam in bobi, ca nu as fi stiut cui sa i-l dau Felicitari maxime pentru perlele de ceramica! Sa le faci proba si sa imi spui si mie cum sunt, ca de mult ma bate gandul sa le iau.
Eu am participat pentru ca mi s-a parut dragut concursul si eram absolut convinsa ca nu voi castiga nimic.
Foarte rar mi se intampla sa ma atraga ceva atat de mult incat sa ma mobilizez si sa particip. Si am o regula nescrisa in ceea ce priveste cele cu like de pe FB...
Am sa incerc perlutele imediat cum le primesc si va spun ce si cum. Sunt tare curioasa si eu
#158
Postat 03 December 2012 - 11:37 PM
1.As fi premiat reteta Gelutzei pentru multitudinea fructelor uscate din compozitie.Aproximativ 800 de grame de fructe uscate e mai mult de cat as fi visat vreodata.
2.As fi premiat reteta Bonilicei, pentru ca imediat ce am vazut-o mi-am zis "musai trebuie facuta":
- pentru aspect.Manu o sa adore sa decoreze aricii.
- pentru ca-i o reteta "sanatoasa".
3.As fi premiat reteta Izukai, pentru ca desi e fara cuptor, arata ca o terrina numai buna de pus pe masa de Revelion, deci de sezon.
4.As fi premiat reteta Olgutzei, pentru complexitatea ei.Inutil sa mai spun aspect.
5.As fi premiat reteta Vikai pentru combinatia de gusturi: ciocolata(alba si cacao din blat), visine si merisoare confiate.
6.As fi premiat reteta Redivivus, pentru ca mi-a placut instantaneu metoda de preparare.Si unde mai pui ca nu are nici faina.
Indecisa am hotarat sa trag la sorti.Zeita norocului a ales-o pe Boni.
#159
Postat 04 December 2012 - 02:35 AM
- un taietor/curatator de mere retetei Mere… deghizate - adi_edi
Multumesc frumos! Cred ca a fost si greu sa te decizi, Adriana, cui sa-i dai premiul !
Ma simt de parca as fi castigat milionul, ca nici eu n-am avut parte de castiguri la concursuri pana acum!
Sa fiu sincera, mi-ar placea sa am taietorul, copiii mananca mere intr-o veselie, si chiar asa le tai, in 8, cand rontaim.
Dar zic ca nu merita sa dai o caruta de bani pentru un pachetel (nu stiu precis cat ar costa, dar stiu ca de aici in Romania am incercat sa trimit cu posta "normala" un pachetel cu 2 filre pentru o camera foto si m-ar fi costat zeci de dolari!).
O sa-ti spun zilele astea cui sa trimiti premiul, mai aproape de tine .
Felicitari tuturor castigatorilor!
#160
Postat 04 December 2012 - 08:41 AM
adi_edi, la 04 December 2012 - 02:35 AM, a spus:
- un taietor/curatator de mere retetei Mere… deghizate - adi_edi
Multumesc frumos! Cred ca a fost si greu sa te decizi, Adriana, cui sa-i dai premiul !
Ma simt de parca as fi castigat milionul, ca nici eu n-am avut parte de castiguri la concursuri pana acum!
Sa fiu sincera, mi-ar placea sa am taietorul, copiii mananca mere intr-o veselie, si chiar asa le tai, in 8, cand rontaim.
Dar zic ca nu merita sa dai o caruta de bani pentru un pachetel (nu stiu precis cat ar costa, dar stiu ca de aici in Romania am incercat sa trimit cu posta "normala" un pachetel cu 2 filre pentru o camera foto si m-ar fi costat zeci de dolari!).
O sa-ti spun zilele astea cui sa trimiti premiul, mai aproape de tine .
Felicitari tuturor castigatorilor!
Nici sa nu te gindesti sa nu-mi trimiti adresa ta, oricum am si alt pachet de trimis peste ocean si am trimis si data trecuta, le trimit cu posta normala deci in cel mai rau caz ajunge la anul, dar de ajuns sper sa ajunga fara probleme. Problema banilor nu se pune pentru ca din moment ce am plecat la drumul asta am stiut ce ma asteapta