Concurs de toamna pe Arta Culinara regulament, discutii, intrebari...
#202
Postat 20 December 2012 - 03:39 PM
scuzati pozele bruiate,dar de la emotie.
Multumesc inca odata Alexandru.
#203
Postat 20 December 2012 - 04:20 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#204
Postat 27 December 2012 - 03:26 AM
Am avut io o nelamurire in timp ce faceam mousse-urile dar la ora aia nu stiu daca era cine sa ma lamureasca (daca-mi aduc bine aminte, gelatina trebuia topita pe baie de aburi? fara apa?), eu am urmat instructiunile de pe plic asa ca am mai adaugat vreo 100 ml de apa.
A, si l-am imbracat in glazura ganache (n-am mai batut crema).
Olguta, !
#205
Postat 27 December 2012 - 09:49 AM
adi_edi, la 27 December 2012 - 03:26 AM, a spus:
Am avut io o nelamurire in timp ce faceam mousse-urile dar la ora aia nu stiu daca era cine sa ma lamureasca (daca-mi aduc bine aminte, gelatina trebuia topita pe baie de aburi? fara apa?), eu am urmat instructiunile de pe plic asa ca am mai adaugat vreo 100 ml de apa.
A, si l-am imbracat in glazura ganache (n-am mai batut crema).
Olguta, !
Ahh Adi-edi, ma bucur enorm ca l-ai incercat si mai ales ca v-a placut Sa va fie de bine si sa tot aveti ocazii de repetir
Da, gelatina se inmoaie in apa, apoi se topeste pe baie de aburi
#206
Postat 29 December 2012 - 11:11 PM
Multumesc frumos Adriana!!!!
Foarte frumoasa felicitarea si delicioase ciocolatelele !!!
#207
Postat 29 December 2012 - 11:37 PM
#208
Postat 09 January 2013 - 05:31 AM
Am ajuns acasa tarziu dupa o zi nebuna la serviciu, ma astepta pachetul - intact!!! Sotul a zis ca tocmai iesea pe usa cand a dat nas in nas cu postasul. Daca as fi fost eu in locul sotului precis ca era desfacut si din ambalajul de fabrica si premiul pus deja in functiune . Numai ca la ora aia nu am mai avut putere decat sa fac rapid niste poze (sper sa le pun maine), inainte sa dea "turcii" atacul la ciocolati (de zici ca n-au mancat intr-una ciocolata de la Halloween incoace)... Adevarul ca am gustat si eu si-s super bune .
Adriana, multumesc !
#209
Postat 09 January 2013 - 04:38 PM
Daca n-ajunge pana luni, pleaca al doilea pachet.
#210
Postat 09 January 2013 - 07:20 PM
#212
Postat 16 January 2013 - 02:10 PM
Alexandru, doresc ca premiul meu sa il trimiti lui moftanescu.
#213
Postat 16 January 2013 - 09:08 PM
Dan@, la 16 January 2013 - 02:10 PM, a spus:
Alexandru, doresc ca premiul meu sa il trimiti lui moftanescu.
No problemo, o adresa pe MP si se rezolva mintenas!
#214
Postat 16 January 2013 - 11:33 PM
#215
Postat 25 January 2013 - 06:16 PM
Așa că vă prezint, pe lângă toate celelalte, furculița care taie
Lili, îți mulțumesc frumos pentru toate din pachet, mai multe decât era premiul anunțat.
Cei doi, care mă așteptau să vin de la birou, nu au avut curaj să desfacă și cutia cu bomboane , așa că am avut și eu plăcerea să desfac ceva din pachet. Deja am savurat o bombonică.
A, și mai vroiam să scriu ceva și era să uit: acum câteva săptămâni internționam să-mi cumpăr exact așa un set de mănușă de cuptor, dar nu am mai ajuns pe la magazin atunci, apoi au intervenit altele, așa că nu am mai cumpărat. Să nu-mi spuneți că e doar o coincidență
#216
Postat 25 January 2013 - 06:27 PM
Sa te gandesti la mine de fiecare data cand le folosesti!
#217
Postat 30 January 2014 - 12:50 AM
redivivus, la 25 November 2012 - 05:45 PM, a spus:
Deci am deschis cufarul meu cu amintiri si am facut o PRAJITURA CU NUCI, CIOCOLATA SI VISINE ca pe vremea primei mele tinerete.
Reteta este extrem de simpla, cum imi place mie, si se face foarte usor.
200g nuca
200 g zahar
2 linguri(cu varf!) de cacao(eu am pus VanHouten si din cauza asta a iesit foarte neagra si usor amaruie, dar noua asa ne place)
1 cana de apa
100_2847.jpg
se pun pe foc si se fierb pana compozitia ajunge de consistenta unei smantani groase.
100_2848.jpg
Cand comp[ozitia mai e abia calduta, se incorporeaza 6 galbenusuri si apoi cele 6 albusuri batute foarte tare.
Se adauga visine si fructe confiate, sau doar visine, sau doar fructe confiate si se da la cuptor pentru aproximativ 30 min.
Atentie!: nu se coace complet, ci trebuie sa fie usor moale
Pozele finale:
100_2854.jpg
100_2851.jpg
S-aveti pofta!
Eu aș avea poftă, doar că nu vreau să fac prostii.
Nucile le macini ca o făină sau cum?
Cuptorul la 180 grade C e bine sau la ce temperatura trebuie să fie?
Mulțumesc anticipat!
#218
Postat 30 January 2014 - 07:34 AM
sorinadaniela, la 30 January 2014 - 12:50 AM, a spus:
Eu aș avea poftă, doar că nu vreau să fac prostii.
Nucile le macini ca o făină sau cum?
Cuptorul la 180 grade C e bine sau la ce temperatura trebuie să fie?
Mulțumesc anticipat!
nucile sunt date prin masina, ca pt cozonac. si cuptorul e bun la 180 gr.
spor! si sa ai pofta!
#220
Postat 30 January 2014 - 07:47 PM
Bine ca l-ai scos la suprafata e bun rau pentru "nuculosi" ca mine!
uite ca am gasit poza.Multumesc Redi de reteta!