Daniella, la 02 February 2013 - 04:01 AM, a spus:
Dagmar, multumesc mult de postare
! Eu nu l-am folosit inca, pentru ca l-au probat mama si cumnata+fratele meu, dupa o reteta de aici si nu le-a ieist, era prea moale aluatul si nu mergeau facute cu pistolul. Asa ca m-am demoralizat si inca nu l-am probat pe al meu, desi am cumparat si tot felul de perlute si inimioare de ornat ... , dar nu am elan inca.
Mi-ai face un mare servciu, daca ai pune aici retetele de la pistol probate de tine (din carte) si care ti-au iesit. Cand mai faci biscuiti, poate pui si poze cu produsul final.
Adriana, merci de link.
Draga Daniela, am fotografiat cutia pistolului de biscuiti si biscuiti iasa exact cum se vad in poza cutiei. Cealalta poza e cu formele pe care le are pistolul in randul de sus si randul de jos reprezinta forma biscuitilor care o are.
Reteta de baza pentru biscuitii Marcato (cantitatea corespunde pentru 35 - 40 biscuiti):
300 g faina
100 g unt sau margarina
70 g zahar
1 ou
1 lingurita mica esenta de vanilie sau un plic de vanilie
putina sare
Se amesteca riguros untul cu zaharul pana devine un melanj.
Se adauga oul si apoi faina, vanilia si sarea si se framanta pana devine o masa supla.
Biscuitii se framanta direct pe placa fara sa se adauge faina.
Se umple pistolul, se pun in tava timp de 15-20 de minute la o temperatura de 170-190 grade Celsius.
Eu am framantat toate componentele impreuna, dar absolut pe toate le-am cantarit si dupace am terminat aluatul
de framantat, i-am dat o forma ca de carnat si asa l-am bagat in pistol. Impingi aluatul cu pistonul ca sa eliberezi aerul,
apoi te apuci de pus biscuitii i ntava fix cum ti-am zis in cealalta postare.
Eu nu ma aragaz care indica temperatura si deaceea am scris pana se rumenesc usor, dar tot cam in timpul asta s-or facut.
------
Desert cu ciocolata si alune (tot biscuiti Marcato):
Cantitatea corespunde pentru 35-40 biscuiti.
300 g faina
100 g unt sau margarina
70 g zahar
1 ou
40-45 bucati alune macinate
1 lingurita mica de esenta vanilie sau un plic de vanilie
o lingurita mica de cacao
umpic de sare
Untul si zaharul se amesteca pana se face un melanj, dupaia se pun alunele macinate.
Vasul se pune pe baia de abur, apoi se adauga oul.
Cand s-a inmuiat melanjul se adauga faina.
Se framanta vartos tot asa pe placa ca in reteta de baza.
Se tin 15-20 de minute la cuptor la 170-190 de grade Celsius.
-----
Biscuiti cu lamaie (tot de tip Marcato - 30-35 biscuiti)
300 g faina
180 g unt sau margarina
70 g zahar
1 ou
1 lingurita mica de esenta de vanilie
coaja de lamaie rasa fin (dupa bunul plac)
1 lingura de suc de lamaie
umpic de sare
Se framanta tot dupa acelasi model toate si se tin 15-20 de minute la cuptor
la 170-190 grade C.
---------
Mie mi-au iesit exact ca pe cutie, dar ti-am spus ca am cantarit intotdeauna
toate componentele si nu am pus la ochi si i-am tras in ciocolata de menaj
ca sa fie mai frumusei.
Mai jos ti-am atasat cateva poze cu aparatul si modelele de biscuiti.
Click pe link ca sa vizualizezi.
In cutie cei avea si ceva retete si instructiuni de folosire.
http://imageshack.us...rafie0065o.jpg/
http://imageshack.us...grafie0067.jpg/