Pagina 1 din 1
Cuptor Static Vs Cuptor Ventilat
#1
Postat 16 November 2012 - 01:13 PM
M-am pus aseara sa fac un pic de crema de zahar ars.
Ghinionul sau nu stiu cum sa-l numesc, e ca am un cuptor de tot rahatul si de toata rusinea (ca n-o putut Bunu' Dumnezeu sa-mi dea un om normal la casa!!!). Deci cum va spuneam am un cuptor de-ala de bar, cu 3 nivele, care nu merge al'fel decat ventilat! VENTILAAAAAAAAT!
Ei bine, crema asta de zahar ars, desi am respectat cu sfintenie ingredientele, temperatura si timpul de coacere, mi-o iesit o mare branza! Si nu pot da vina decat pe panarama asta de cuptor pe care nu stiu cum s-o adaptez la retete care, de exemplu, prevad coacerea in cuptorul static! Am facut mereu crema de zahar ars in cuptorul static si mi-o iesit mereu bine! Dar in asta, nimic!
Deci daca cineva stie cum sa adaptez temperatura cuptorului ventilat la bucate care trebuiesc coapte in cuptor static, sa faca bine sa ma invete si pe mine... al'fel tre' sa caut un alt mod de a-mi petrece timpul liber.
#2
Postat 16 November 2012 - 01:34 PM
Ventilatul mareste temperatura, deci ceea ce in el se coace la 160 in static se coace la 180 si facind sa circule caldura rumeneste deasupra, deci solutia ar fi sa cobori putin temperatura pe care ai fi folosit-o pentru static si daca problema e rumenirea deasupra sa acoperi tava cu aluminiu, apoi controlezi daca e cazul sa descoperi spre sfirsit.
Eu pun ventilatul cind am mai multe de copt si mai repede, dar e vorba intotdeana de carne sau legume nu dulciuri.
Eu pun ventilatul cind am mai multe de copt si mai repede, dar e vorba intotdeana de carne sau legume nu dulciuri.
#4
Postat 23 November 2012 - 10:27 AM
Eu blaturile toate le fac ventilat si cresc frumoase, uniforme (desi pt asta scad temperatura -20,-30 grade pt ca altfel imi va face bolta).
Arata acest topic
Pagina 1 din 1