Ce retete vegetariane ati gatit azi?
#122
Postat 07 July 2013 - 10:51 PM
#123
Postat 08 July 2013 - 07:45 AM
#124
Postat 08 July 2013 - 08:31 AM
#125
Postat 08 July 2013 - 01:47 PM
#126
Postat 09 July 2013 - 10:08 PM
#127
Postat 05 October 2013 - 12:45 PM
dovelac fiert la aburi+1 ou+emmental
Bun si rece si cald!
#128
Postat 05 October 2013 - 10:43 PM
am luat azi o felie de dovleac frumoasa sa fac ciorbica de legume dar cred ca o parte o folosesc pentru reteta ta
#129
Postat 06 October 2013 - 08:17 PM
N-am cantitati ca am facut cu ce am gasit.
Mie imi da Ramy cate un dovleac si cand il tai trebuie sa-l termin.
Am noroc ca nu se plange nimeni.
#130
Postat 06 October 2013 - 08:51 PM
humus, inspiratie de la OanaS
falafel
ceapa rosie rondele fine cu sumak
baba ghanus la inspiratia de la maneki
salata turceasca (Castravete, rosie, ceapa, ardei, toate taiate cuburi mici - EV + otet de vin)
iar ieri supa de ciuperci, supa crema de ciuperci si tarta de broccolli (pozele la ce am gatit astazi)
precum si ciuperci portobello umplute, la gratar cu haloumi cheese, langa o salata greceasca
evantaie de vinete, alaturi de tzatziki si ketchup home made
spanac cu oua (poze la mic dejun)
mamaliga cu feta si iaurt grecesc
fac si eu orez sarbesc (cu legume trase scurt la tgaie, preponderent ardei colorati, capia, gogosar, ceapa, usturoi si ce alte legume sunt in frigi). Am poza doar ca garnitura langa o mare friptura
As vrea sa ma orientez mai mult in perioada urmatoare pe retete vegetariene, asa ca sunt cu ochii pe topicul acesta. Multumesc Doamnelor!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#131
Postat 11 October 2013 - 08:13 PM
Nu are un gust specific, dar e foarte satioasa si am citit ca au multe proprietati benefice sanatatii.
#132
Postat 11 October 2013 - 08:17 PM
#133
Postat 11 October 2013 - 09:28 PM
Asta ar merge la retete raw.
#134
Postat 15 October 2013 - 10:55 PM
Eataly, la 06 October 2013 - 08:17 PM, a spus:
N-am cantitati ca am facut cu ce am gasit.
Mie imi da Ramy cate un dovleac si cand il tai trebuie sa-l termin.
Am noroc ca nu se plange nimeni.
L-am facut in seara asta pentru miine, Stefano n-a rezistat si a gustat o felie, a zis ca e bun si are gust de dovleac si de brinza. Am facut si eu din ochi, am amestecat in Bimby si bucatile de brinza sunt vizibile, miine revin si eu cu impresii
#135
Postat 16 October 2013 - 08:22 AM
#136
Postat 16 October 2013 - 11:09 AM
Ambele ar trebui inmuiate in prealabil pentru un potential maxim (asa cum zice la punctul 4 de mai jos): 1/8 ceasca de seminte la 1 ceasca de apa rece. Contin cantitati mari de grasimi, respectiv, omega 3 de origine vegetala (care se absoarbe cel mai bine), fibre si proteine vegetale, precum si 20% aminoacizi esential, calciu si fier si antioxidanti. Sunt elemente foarte importante in dieta raw-vegan, fiind considerat de catre acestia un element minune ....
Pe chia (de fapt pe ambele) le-am mancat si neinmuiate, crude, sunt ca textura asemanatoare celor de mac, ca si gust aduc putin a nuca, sunt usor de mestecat.
Modalitati de consum, ce am gasit eu ca material cel mai elocvent, vezi ce ti se potriveste cu meniul vostru de zi cu zi.
"5 modalitati simple ca sa integrezi semintele de chia in meniul de zi cu zi
1. Foloseste-le la salate. Poti adauga semintele de chia direct in salata (ti-ar trebui cam un pumn de seminte la o salata) sau le poti integra in diferite sosuri si dressinguri. O combinatie de seminte de chia si legume variate iti va furniza nutrientii necesari unei diete echilibrate.
2. Adauga-le in smoothie-uri. Macina semintele de chia cu ajutorul unei masini pentru cafea sau chiar si cu blenderul si adauga-le in sucul de fructe. Semintele de chia sunt atat de versatile incat se potrivesc grozav cu tot felul de ingrediente: soia, lapte, fructe de padure congelate, gel aloe vera, ulei din seminte de in etc.
3. Fa un gel din seminte de chia pe care il poti adauga la pudinci, gemuri, soruri, supe. In acest fel, vei creste valoarea nutritionala a preparatelor tale. Pentru a face aceasta pasta ai nevoie de un sfert de ceasca de seminte de chia si de doua cesti de apa. Pune ingredientele intr-un borcan si vei vedea cum semintele se vor umfla in scurt timp. Pastreaza gelul la frigider.
4. Foloseste seminte de chia impreuna cu cereale, iaurturi sau la prepararea unor deserturi. Pentru micul dejun poti folosi semintele de chia in forma lor naturala, insa daca vrei sa prepari prajituri delicioase, fa din ele faina. Pentru asta trebuie sa le mixezi foarte bine cu blenderul pana se transforma intr-o pudra. O poti folosi la torturi raw, prajituri si briose.
5. Fa-ti o bautura energizanta, amestecand cateva lingurite de seminte de chia intr-un pahar cu apa. Asteapta cateva minute ca sa se expandeze si adauga si putina lamaie ca sa ii dai mai mult gust. Aceasta bautura este foarte benefica pentru atunci cand faci sport si ai nevoie de o mai mare energie. De asemenea, iti dau o senzatie mai mare de satietate, datorita fibrelor.
Un alt ingredient minune in dieta raw este si uleiul din seminte de in."
Text: Andreea Marinescu
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#137
Postat 16 October 2013 - 02:48 PM
Mutti, semintele de chia se pot manca asa crude, dar le poti pune si in aluatul de paine sau in prajituri. Eu la copii le pun in bolul cu lapte si cereale. Eu le mananc in salate si in kefir. Contin multa fibra si sunt foarte satioase.
#138
Postat 16 October 2013 - 09:32 PM
#139
Postat 17 October 2013 - 11:40 AM
Si de aici ma duce gandul la un dulce: acelasi procedeu dar cu ricotta si ciocolata!
#140
Postat 17 October 2013 - 06:29 PM
cu ricotta cre ca o sa fie bun
eu am facut prajitura de mic dejun, in reteta cu dovlecei i-am inlocuit cu dovleac, a fost prajitura care a rezistat cel mai mult numa Stefano saracul a mincat-o