Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#161 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 07 December 2014 - 01:47 AM

Vezi postareaIoana, la 04 December 2014 - 03:58 PM, a spus:

Eu ieri supa Danei de ardei copti.


Ioana, ce soi de ardei ai folosit?
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#162 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 16 January 2015 - 02:38 PM

Vezi postareaRia, la 07 December 2014 - 01:47 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 04 December 2014 - 03:58 PM, a spus:

Eu ieri supa Danei de ardei copti.


Ioana, ce soi de ardei ai folosit?



Ria, scuze ca n-am mai intrat si abia acum am vazut ce ai intrebat.Eu folosesc kapia.

Si daca tot am intrat azi, hai sa apar si cu ceva vegetarian.

Naut cu mangold si curry

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14214118914565.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#163 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 26 January 2015 - 12:57 AM

Vezi postareaIoana, la 16 January 2015 - 02:38 PM, a spus:

Vezi postareaRia, la 07 December 2014 - 01:47 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 04 December 2014 - 03:58 PM, a spus:

Eu ieri supa Danei de ardei copti.


Ioana, ce soi de ardei ai folosit?



Ria, scuze ca n-am mai intrat si abia acum am vazut ce ai intrebat.Eu folosesc kapia.



Merci Ioana. Astept vara, sa gasesc kapia de gradina si sigur fac supa. Imi place si mancarica ta de naut, o sa incerc reteta.

Eu am facut o quiche cu praz si kale, asta va fi lunch-ul maine la servici :drool:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-257-14222264309341.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#164 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 22 February 2015 - 05:38 PM

Hummus (fara tahini): naut, rosii uscate conservate in ulei, usturoi copt, boia, patrunjel verde, ulei de masline si zeama de lamaie.
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-257-14246194627344.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#165 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2015 - 08:10 PM

Stii de cite ori am renuntat sa-l fac ca n-aveam tahini, ca tot o cumpar o folosesc o data si apoi expira in frigider si o arunc, dar acu ca tu zici ca iese bun si fara incerc si eu :icon_fessee:

#166 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 22 February 2015 - 08:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 February 2015 - 08:10 PM, a spus:

Stii de cite ori am renuntat sa-l fac ca n-aveam tahini, ca tot o cumpar o folosesc o data si apoi expira in frigider si o arunc, dar acu ca tu zici ca iese bun si fara incerc si eu :icon_fessee:


:D Din acelasi motiv am cautat ieri o reteta fara tahini.
Evident, gustul e un pic diferit, dar altfel e foarte bun hummusul. Usturoiul copt ii da o savoare deosebita.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#167 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 21 March 2015 - 09:08 PM

Pate de sfecla. Contine sfecla, cartof si tahini. Ciudata combinatie dar delicioasa!
Imagine atasata: monthly_03_2015/post-174-14269648673984.jpg

#168 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 September 2015 - 05:58 PM

legume rumenite puțin în ulei de măsline + usturoi copt în coajă

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-1215-14424189236256.jpg

#169 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2016 - 01:53 PM

Conopida orez, adica arata ca un orez!
Va mai amintiti conopizza?

Acum suntem obsedati de "conorezul".
O data la doua trei zile o refac.

Conopida data pe razatoare, eu o "trag" rapid in wok cu un fir de ulei.

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-9-14523403202366.jpg

Controlati consistenta dorita, condimente dupa gust si in 5-6 minute e gata.
Unii o fac in microunde, eu n-am.

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-9-14523403872368.jpg

#170 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 January 2016 - 04:54 PM

Eu o mincam cruda, tre' sa incerc si varianta ta

#171 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 January 2016 - 09:59 PM

Adriana, e simpla si o "aromatizezi" cum vrei.
Eu adaug curry la greu.

#172 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 January 2016 - 04:00 PM

Buna idee cu conorezul tau, ca nu mai pot cu cartofii, zau ca nu mai pot, de varza s-a saturat toata lumea, sa vezi ce osanale iti cant!!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#173 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 January 2016 - 04:46 PM

E o reteta atat de banala, ca nu te astepti sa fie si buna..si simpla. :thumleft:

#174 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 January 2016 - 03:52 PM

Conopida in sos de dovleac.

Am mai spus pe undeva ca mr.Eataly e intolerant la solanacee(rosii,vinete, ardei gras si picant).
Deci nu puteam sa gatesc clasica tocana de conopida in sos de rosii.Asa ca am gasit reteta lui Mario Bianchi.

Reteta e mult spus, mai mult o idee:

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-9-14538163391282.jpg

Conopida si dovleac cubulete.
In tigaie cu un pic de ulei si putina apa.
Acoperiti cu capac, mai adaugati apa daca necesita in timpul coacerii.

E gata cand conopida obtine consistenta dorita si dovleacul s-a transformat in crema.

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-9-14538163509552.jpg

#175 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 January 2016 - 10:45 PM

Atunci cind tai dovleacul de pe terasa incerc combinatia :((

#176 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 February 2016 - 03:45 PM

Pachetele cu spanac(sau alte ierburi) si tofu(sau branza normala, la alegere):
diary free si gluten free in cazul meu.
Dar bune si cu ricotta sau feta, stiti voi.

Spanac calit stors bine, bine si tofu la wok cu sos de soya:

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-9-14545068424837.jpg

Condimente dupa gust.

Impachetate in foi de orez, pensulate cu ulei de masline si bagate in cuptor(grill si ventilatie).
10 minute si-s gata, depinde cat de crocante le doriti.

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-9-14545069635498.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-9-14545071223361.jpg

#177 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 February 2016 - 09:23 AM

Vinete umplute
Am taiat in jumatate pe lung vinetele, le-am scos miezul si le-am prajit cu foarte putin ulei de masline extravirgin intr-o tigaie acoperita cu capac la foc mare.
De o parte am facut umplutura inmuind felii de piine veche cu citeva polonice de supa de legume cu legumele din ea, apoi am mixat totul cu oua, masline, garam masala, pepe si oregano. Am umplut vinetele cu aceasta compozitie si am le-am copt in cuptorul incins la 200°C pina cind deasupra au inceput sa faca crusta
Imagine atasata: monthly_02_2016/post-4-14555210036807.jpg

#178 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 February 2016 - 03:21 PM

Adriana, cu ce le-ai umplut?

Eu galetta de legume si fulgi de ovaz.

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-9-14557148821307.jpg

3 morcovi mici rasi
200-200 gr dovleac ras
2 dovlecei rasi
un praz rondele

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-9-14557149454164.jpg

250-300 gr de fulgi ovaz
seminte(dovleac, in, floarea soarelui)

sare, pier, curcuma, curry, chimen

2-3 linguri ulei masline
3 oua

Amestecam legumele rase cu oua, condimente, ulei.
Adaugam si fulgii de ovaz.
Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Presaram deasupra fulgi de ovaz si presam bine cu ajutorul unei linguri.

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-9-14557151643963.jpg

Coacem aproximativ 40-45 minute la 180 grade.

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-9-14557152240791.jpg

#179 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 February 2016 - 12:03 AM

Am modificat mesajul si adaugat reteta
Faina a ta, interesanta tare

#180 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 February 2016 - 12:06 PM

Adriana, eu am vazut-o facuta si cu rape(turnips), cu topinambur si pastarnac. :floare:

Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi