Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#181 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 18 February 2016 - 01:23 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 February 2015 - 08:10 PM, a spus:

Stii de cite ori am renuntat sa-l fac ca n-aveam tahini, ca tot o cumpar o folosesc o data si apoi expira in frigider si o arunc, dar acu ca tu zici ca iese bun si fara incerc si eu :floare:


Adriana cumpara tahina din magazinele arabesti, e net superioara produselor existente pe piata si mai mult acest produs nu se va strica (e o pasta de susan).

Tahina nu are nevoie de frigider, trebuie tinuta in loc uscat si folosita intotdeauna o lingura uscata. Eu am pus o folie alimentara peste gura borcanului si il am deja in dulap mai bine de 3 luni si e deschis. Daca cumva ai umiditate in bucatarie si ti-a ramas putina tahina pe margine aceasta se va inegri, insa cureti marginea borcanului cu un servetel de hartie, calitatea tahinei nu va fi afectata.

Eu am pus folia alimentara deaorece borcanul era sigilat cu folie de aluminiu. Acest sfat le-am primit de la o buna prietena care are o fabrica in care produce si tahina in Siria.

#182 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 February 2016 - 01:09 PM

Lili, Galleta lu' matale îmi place tare mult. Singura chestie e că trebuie să lucrez un pic la "verdeață". Problema minoră.
Sorina

#183 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 28 February 2016 - 09:28 PM

La noi a fost asa:

Shepherd's pie - varianta vegetariana, cu fasole neagra.

Bame la gratar.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#184 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 February 2016 - 11:10 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 28 February 2016 - 01:09 PM, a spus:

Lili, Galleta lu' matale îmi place tare mult. Singura chestie e că trebuie să lucrez un pic la "verdeață". Problema minoră.


Care-s interdictiile la verdeata in cazul tau?
Cum am scris, reteta e "modelabila".

#185 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 February 2016 - 11:11 AM

Bame la gratar n-am incercat.Adevarul e ca nu le-am vazut de un car de ani.

#186 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 February 2016 - 02:07 PM

Vezi postareaEataly, la 29 February 2016 - 11:10 AM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 28 February 2016 - 01:09 PM, a spus:

Lili, Galleta lu' matale îmi place tare mult. Singura chestie e că trebuie să lucrez un pic la "verdeață". Problema minoră.


Care-s interdictiile la verdeata in cazul tau?
Cum am scris, reteta e "modelabila".


3 morcovi mici rasi... Morcovii cruzi Da (Ig 25), pregătiți Nu prea (Ig 40 mediu)
200-200 gr dovleac ras.. Ig intre 65 și 75 (mare)
2 dovlecei rasi
un praz rondele
Sorina

#187 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 March 2016 - 12:22 PM

Quinoa cu conopida in sos de dovleac.

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-9-14575189489301.jpg

#188 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 April 2016 - 12:32 PM

Hummus de linte rosie cu ardei copti!

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-9-14615803149694.jpg

#189 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 25 April 2016 - 02:03 PM

Mancare scazuta de naut si spanac (Potaje de garbanzo y espinaca). Aceasta reteta se face in toata Spania cat si in insulele ei sub diferite combinatii intre leguminoase si diferite legume precum dovleac placintar, ceapa, usturoi, ardei, acelgas (care e mangold, chard, bietola), cartofi, cartof dulce, dovlecel si ou fiert si taiat in patru. In unele parti se pun si bucati de peste bacala uscat. O mancare care se mananc in zilele friguroase de iarna sau in Saptamana Mare. Insa mie imi place sa o mananc de fiecare data cand doresc sa ma incalzesc sau cand doresc o mancare cu legume.

Mancarea mea a fost facuta cu ceapa, usturoi, morcovi, rosii taiate cubulete (se poate pune si pasta de rosii), naut fiert , spanac, sare, piper, 1 foaie de dafin si putina boia dulce si afumata (asta in cazul in care se doreste o aroma putin afumata)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2016/post-64-14615858331386.jpg


#190 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2016 - 01:34 PM

Burger de latir(Latyrus sativus) sau cicerchia(italiana)cu dovlecei:

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-9-14629664388063.jpg

Boabele puse la hidratat 24 ore in apa, fierte scurse si facute pireu, am adaugat un dovlecel ras pe razatoare mare, modelat buregeri, tavaliti prin amidon.

Le-am copt la cuptor dupa ce le-am presarat cu parmezan si stropit cu ulei.
Puteti folosi fasole, naut sau linte in loc de latir.

#191 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 May 2016 - 07:48 PM

Lili, dai, te rog, rețeta la hummus? Mulțumesc anticipat!
Sorina

#192 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 May 2016 - 10:08 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 11 May 2016 - 07:48 PM, a spus:

Lili, dai, te rog, rețeta la hummus? Mulțumesc anticipat!


Linte rosie fiarta (aia decorticata de fierbe in 15 minute), scursa bine si mixata cu ardei copti decojiti, ulei, sare.

Eu folosesc asta:

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-9-14630404727712.jpg

Azi vreau sa incerc cu rosii uscate.

#193 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 May 2016 - 08:13 PM

Mulțumesc mult! Faină ideea.
Sorina

#194 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 June 2016 - 05:58 PM

Rosii umplute "alla romana".Am descris intr-un post mai sus modul de preparare.

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-9-14649691588365.jpg

si hummus de latir(cicercchia) cu rosii uscate de servit cu focaccia cu faina de hrisca si secara.

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-9-14649692282756.jpg

#195 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 June 2016 - 06:49 PM

Vezi postareaEataly, la 03 June 2016 - 05:58 PM, a spus:

Rosii umplute "alla romana".Am descris intr-un post mai sus modul de preparare.

ce bune-s, tre sa le refac si eu ca tare-mi plac :icon_fessee:

#196 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 June 2016 - 10:30 AM

Stiu ca nu-i sezon inca in Romania de rosii, dar eu le propun de pe acum, poate conving inca pe cineva de simplitatea si bunatatea lor. :icon_fessee:

Nici eu nu renunt niciodata la cartofi, ca si asa e un fel unic de mancare(felul 1 +felul doi).

#197 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 September 2016 - 02:49 PM

O vanata cubulete, prajita rapid in tigaie cu putin ulei.Rosii cherry taiate sferturi si ardei copti fasii.

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-9-14748940941182.jpg

Manu le-a mancat cu fettuccine.

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-9-1474894128063.jpg

#198 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2016 - 01:02 PM

O planta care se numeste borragine, Borago officinalis, cu frunzele am facut tarta sarata, cu cozile omleta
Imagine atasata: monthly_11_2016/post-4-14791213495604.jpeg

#199 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 December 2016 - 01:49 PM

Hamburger de linte verde:

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-9-1480765207869.jpg

Linte fiarta frulata cu ceva rosii deshidratate si conservate in ulei evo, parmezan ras, curcuma si alte condimente.

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-9-14807652982812.jpg

Pensulate cu ulei si bagate sub gril in cuptor.

Ragù vegetal de linte verde

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-9-14807653668954.jpg

Bun rau

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-9-14807653866821.jpg

Si arepas:

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-9-14807654139644.jpg

#200 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 December 2016 - 08:33 PM

Faini de tot hamburgerii

Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi