Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#221 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 May 2017 - 12:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 18 May 2017 - 09:41 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 18 May 2017 - 11:46 AM, a spus:

Lasagne cu paine carasau:
cu rosii cherry, dovlecel ras parmezan busuioc
E buna calda, dar rece e un spec-ta-col!!

Deci nici un lichid, e suficient sucul lasat de rosii? dupa care pui in cuptor cit sa se incalzeasca?


Tai rosiile cherry, le presari cu sare si ulei si le lasi.
Razi dovleceii ii presari cu sare si ulei si ii lasi.
In zece minute o sa-si lase suficient lichid.
Asamblezi lasagna si daca mai ai timp o mai lasi 10 minute inainte sa o bagi in cuptor.
Eu am copt cam 20 de minute si am last-o sa se racoreasca bine.

Inca ceva, adauga muuuult busuioc proaspat sau pesto.
Daca vrei adaugi si mozzarella.

Vezi postareamoatza, la 19 May 2017 - 11:40 AM, a spus:



Lili, pai tot ai fost in renovari, puteai sa profiti sa-ti faci unul in dormitor :P

ca-n bucatarie nu-ncapea, doar am vazut-o. :hug:

Pete, :P


Dar aveam loc pe balcon si mi-ai dat si-o idee!! :P :-* :P

#222 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 May 2017 - 01:13 PM

Vezi postareaEataly, la 19 May 2017 - 12:21 PM, a spus:

Tai rosiile cherry, le presari cu sare si ulei si le lasi.
Razi dovleceii ii presari cu sare si ulei si ii lasi.
In zece minute o sa-si lase suficient lichid.
Asamblezi lasagna si daca mai ai timp o mai lasi 10 minute inainte sa o bagi in cuptor.
Eu am copt cam 20 de minute si am last-o sa se racoreasca bine.

Inca ceva, adauga muuuult busuioc proaspat sau pesto.
Daca vrei adaugi si mozzarella.

mersi, cum cumpar ce-mi lipseste o fac
nici n-am vazut dovleceii cind am citit :P
am pesto de fistic, un borcan mare si nu stiu ce sa fac cu el asa ca se poate incerca

Vezi postareaEataly, la 19 May 2017 - 12:21 PM, a spus:


Dar aveam loc pe balcon si mi-ai dat si-o idee!! :P :P :hug:

pe balcon po' sa-ti pui unul dintr-astea, unul dintre lucrurile la care visez :P (Peter, nu te preocupa ca nu intra in camara ca e de exterior :-* )
Imagine atasata: monthly_05_2017/post-4-14951923884471.jpg

#223 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 19 May 2017 - 04:26 PM

Cred ca plec in Sardinia, sa cumpar si io o piine, doua... :P
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#224 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 May 2017 - 05:51 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 May 2017 - 01:13 PM, a spus:



mersi, cum cumpar ce-mi lipseste o fac
nici n-am vazut dovleceii cind am citit :P
am pesto de fistic, un borcan mare si nu stiu ce sa fac cu el asa ca se poate incerca




Oi, oi, oi un cuptor ca ala, sa tot coci.
Tu ai loc, vin la tine sa coc.

Vezi postareamilena, la 19 May 2017 - 04:26 PM, a spus:

Cred ca plec in Sardinia, sa cumpar si io o piine, doua... :hug:


Poate in magazinele cu specific italienesc le gasesti.E o paine uscat se pastreaza timp indelungat.

Uite aici diferite feluri.

#225 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 May 2017 - 11:13 PM

Vezi postareaEataly, la 19 May 2017 - 12:21 PM, a spus:

Tai rosiile cherry, le presari cu sare si ulei si le lasi.
Razi dovleceii ii presari cu sare si ulei si ii lasi.
In zece minute o sa-si lase suficient lichid.
Asamblezi lasagna si daca mai ai timp o mai lasi 10 minute inainte sa o bagi in cuptor.
Eu am copt cam 20 de minute si am last-o sa se racoreasca bine.

Inca ceva, adauga muuuult busuioc proaspat sau pesto.
Daca vrei adaugi si mozzarella.

E excelenta, mersi :pupic:
Imagine atasata: monthly_05_2017/post-4-14961788031799.jpg

#226 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 June 2017 - 03:02 PM

Vezi postareaEataly, la 27 June 2014 - 09:19 AM, a spus:

Eu am facut Rosii umplute "alla romana".
Avem nevoie de rosii dulci, coapte dar nu moi.
Le taiati calota, le scobiti si mixati pulpa.
O parte de suc o amestecati cu o lingura de orez la rosie.
Aromatizati cu busuioc proaspat si sare.
Bagati amestecul la frigider, minim 2 ore.
Umpleti fiecare rosie cu orezul aromatizat, le asezati intr-o tava unsa cu ulei si in tava mai adaugati cartofi cubulete.
Varsati deasupra cartofilor restul de suc de rosii si dati la cuptor.
Cam in 30 de minute e gata.
Dar acu depinde de orez, voi incercati-l.
Reteta clasica prevede si cartofii, dar daca nu va incanta ideea voi faceti fara.

Le-am facut ca mi-a reamintit de ele pretenul meu de la Roma pe Fb, revin cu poze

#227 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 June 2017 - 03:14 PM

Bilute din linte
un pahar de linte rosie fiert in 3 pahare de apa, cind se opreste focul se adauga un pahar de cous cous (eu integral) si se pune capacul ca sa se coaca si cous-cous-ul
ar trebui de o parte dunstuite 2 cepe in 2 linguri de bulion, doar ca am citit prea tirziu reteta si nu mai aveam timp asa ca am inlocuit cu 2 linguri de pesto de rosii uscate
patrunjel, sucul de la o jumatate de lamiie, mai trebuia si o ceapa verde dar n-am pus-o
dupa ce se amesteca totul se fac bilute
Imagine atasata: monthly_06_2017/post-4-14965820625264.jpg
eu le-am servit cu zacusca, foarte bune asa impreuna
Imagine atasata: monthly_06_2017/post-4-14965820834086.jpg

#228 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 04 June 2017 - 06:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 June 2017 - 03:14 PM, a spus:

Bilute din linte
un pahar de linte rosie fiert in 3 pahare de apa, cind se opreste focul se adauga un pahar de cous cous (eu integral) si se pune capacul ca sa se coaca si cous-cous-ul
ar trebui de o parte dunstuite 2 cepe in 2 linguri de bulion, doar ca am citit prea tirziu reteta si nu mai aveam timp asa ca am inlocuit cu 2 linguri de pesto de rosii uscate
patrunjel, sucul de la o jumatate de lamiie, mai trebuia si o ceapa verde dar n-am pus-o
dupa ce se amesteca totul se fac bilute
Atasament IMG_20170603_184753.jpg
eu le-am servit cu zacusca, foarte bune asa impreuna
Atasament polpettalenticchie_zacusca.jpg


Fain arata, dar nu trebuie nimic de "legat"? si le.ai copt/prajit sau asa natur
Am tot ce trebuie, as vrea sa fac zilele viitoare
Saru.mana, multumesc
fiica dacilor

#229 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 June 2017 - 11:38 PM

probabil legumele au puterea asta de a se lega pentru ca si in cele de naut nu e nimic dar pe alea le mixez in Thermomix si probabil e mai usor pentru ca devin crema
in asta singura chestie care leaga sa zic e pesto-ul
sunt natur pentru ca si lintea si cous cous-ul sunt deja fierte

#230 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 June 2017 - 02:13 PM

Buna idee Adriana.Eu fac hamburgeri cu linte rosie.

Si iar lasagne din paine carasau

Imagine atasata: monthly_06_2017/post-9-1496664781167.jpg

prea ne place

Imagine atasata: monthly_06_2017/post-9-14966647987593.jpg

#231 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 June 2017 - 06:23 PM

Te cred :rolleyes:

#232 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 05 June 2017 - 07:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 June 2017 - 11:38 PM, a spus:

probabil legumele au puterea asta de a se lega pentru ca si in cele de naut nu e nimic dar pe alea le mixez in Thermomix si probabil e mai usor pentru ca devin crema
in asta singura chestie care leaga sa zic e pesto-ul
sunt natur pentru ca si lintea si cous cous-ul sunt deja fierte


Multumesc mult, incerc sa le "inserez" in meniul din saptamana asta
fiica dacilor

#233 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 July 2017 - 11:35 PM

Rosioare gratinate
pesmetul e facut din piine uscata, patrunjel si usturoi plus ulei deasupra si apoi in cuptor de pizza
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-15008457040242.jpg

#234 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 July 2017 - 02:47 AM

super, așa le fac și eu, numai că pun și un file de anșoa

#235 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 October 2017 - 09:37 PM

Conopida cu pesmet la cuptor
Conopida spalata si desfacuta in bucatele mici, pusa intr-o punga cu ulei, sare, usturoi si ce condimente doriti plus pesmet, agitati bine de tot punga, varsati in tava si coaceti la 200°C sau mai mult pina cind se coloreaza si sunt moi, eu am pornit tirziu si am copt la 220 :)
excelenta, mi-a placut foarte foarte mult
Imagine atasata: monthly_10_2017/post-4-15082690360689.jpg

#236 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 October 2017 - 07:18 PM

Castane fierte:

Imagine atasata: monthly_10_2017/post-9-15083470467498.jpg

Castane crestate, fierte 30 de minute in apa cu sare, o frunza de dafin si seminte de fenel.

Imagine atasata: monthly_10_2017/post-9-15083470921544.jpg

#237 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 January 2019 - 05:19 PM

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-81700900-1546528682.jpg

Hummus de bob(fava) cu sfecla rosie, fara tahine ca nu mai aveam.

#238 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 January 2019 - 01:41 PM

Foarte inspirativ topicul asta, fete! Mai ales pentru cei ce vor sa reduca proteina animala! Multumesc mult! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#239 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 January 2019 - 10:00 AM

Telina radacina (sedano rapa) taiat feliute cu mandolina, pus in tava, amestecat niteul cu ulei, sare si alte prafuri de pe raftul de mirodenii, cuptor si amestecat din cind in cind, mie imi place mult
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-4-0-19904300-1548662425.jpg

#240 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 28 January 2019 - 05:26 PM

Dovlecel cu pesmet la cuptor, neasteptat de bun! Felii de dovlecel amestecate cu ulei, sare, boia de ardei, cimbru, praf de usturoi, piper si date prin pesmet.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-332-0-94304200-1548688910.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-332-0-55286700-1548689106.jpg

Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi