Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#281 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 March 2019 - 04:23 PM

eu de ce n-am de jocul asta cu flori, fete si baieti la fenicul Imagine postata
mie imi place mult crud in salata cu portocale acum stiu ce sa cumpar. pe gratar e bun, fiert nu-mi place

#282 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 March 2019 - 04:46 PM

si aici din cite vad eu sint mai multi baieti :rolleyes:

#283 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 March 2019 - 05:23 PM

Vezi postareaDexter, la 14 March 2019 - 04:23 PM, a spus:

eu de ce n-am de jocul asta cu flori, fete si baieti la fenicul Imagine postata
mie imi place mult crud in salata cu portocale acum stiu ce sa cumpar. pe gratar e bun, fiert nu-mi place


Noi il mai mancam asa gol taiat felii inainte de masa, pana aateptam sa fie gata pastele.

Vezi postareaEataly, la 14 March 2019 - 03:02 PM, a spus:

Atasament 20190314_123712.jpg

Ridichii confit

Atasament 20190314_131806.jpg

Fenicul gratinat

Atasament 20190314_130532.jpg

Rosti de cartofi

Atasament 20190314_131759.jpg


Arata bine totul. Nu obisnuiesc sa fac nimic din astea trei feluri, nici nu stiam de ridichi confit. Bravo.

#284 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 March 2019 - 05:31 PM

si mie imi place fenicul gol, ca aperitiv.
ridichi am tot timpul in frigider, la noi se pot cumpara la punga de juma de kg, fara frunze, nu neaparat la legatura. plus daikon, toate imi plac. confit nu am facut niciodata. cred ca trebuie sa fie mai dulci, nu?

#285 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 March 2019 - 05:45 PM

acu ca ai pomenit de daikon o sa incerc sa il fac confit, ca ridichile is mici de tot

#286 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 March 2019 - 09:18 PM

nu stiu prin ce minune iesise niste fenicul in gradina la soacra-mea, langa cismea. avea niste vecini care mergeau la munca in Italia si cred ca-i adusese seminte, asa se planteaza?
in fine!
Si cum frunzele lui seamana cu mararul, cumnata-mea a pus in sarmale. Si-a zis ca sunt f bune :(

mie nu-mi place aroma si cred ca n-am luat decat o data, ca sa-l incerc.

Aceasta postare a fost editata de moatza: 14 March 2019 - 09:18 PM


#287 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 March 2019 - 10:48 PM

Vezi postareaDexter, la 14 March 2019 - 05:31 PM, a spus:

si mie imi place fenicul gol, ca aperitiv.
ridichi am tot timpul in frigider, la noi se pot cumpara la punga de juma de kg, fara frunze, nu neaparat la legatura. plus daikon, toate imi plac. confit nu am facut niciodata. cred ca trebuie sa fie mai dulci, nu?


Da, dulci, aromate, usor picante depinde.

#288 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 15 March 2019 - 03:38 AM

Nici nu știu dacă ar trebui sa postez aici ( bucatele mele pălesc pe lângă ce faceti voi) - fasole păstăi și varza de bruxelles. Le-am dat un clocot și apoi le-am uns cu ceva grăsime și le-am bagat la cuptor.
Am ronțăit păstăile ca pe chipsuri :(

Dar trebuie să-mi iau conopida...

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-1728-0-51557200-1552613755.jpeg

#289 Useril este offline   Rain 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 15 March 2019 - 05:54 AM

Vezi postareaEataly, la 14 March 2019 - 03:59 PM, a spus:



Feniculul e de doua feluri.
Baiat si fata.
Baiatul e rotund , aromat si e bun de mancat crud.


Fata e plata si se mananca fiarta(nu cruda).


Azi am invatat ceva,nu stiam ca e de doua feluri(multumesc de info)! Mie imi place crud in salata,fiert n-am incercat niciodata.
Enjoy the silence!

#290 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,831
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 15 March 2019 - 08:14 AM

Vezi postareaEataly, la 14 March 2019 - 03:59 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 14 March 2019 - 03:21 PM, a spus:

Feniculul cu ce l-ai gratinat? Arata foarte misto si apetisant. O singura data am luat fenicul si nu am fost cazuta pe spate, poate nu l-am folosit bine. Eu l-am folosit in salate initial apoi cred ca la mancare gatita sa scap de el.


Feniculul e de doua feluri.
Baiat si fata.
Baiatul e rotund , aromat si e bun de mancat crud.



Fata e plata si se mananca fiarta(nu cruda).




Eu prin Romania, am vazut mai mult fete(fara gust :-* ) in general.

Eu numai baieti prefer( :( ) chiar daca-i fierb.Au gust/aroma, dar trebuie sa-ti placa.


L-am fiert partial, l-am dat la cuptor cu pesmet aromatizat(patrunjel uscat si piper rosu) si parmigiano.Un fir de ulei si sub grill.


Deci ce am luat eu de la Lidl eea ca in prima poza, rotund si aromat. Chiar ieri am vazut la 10 lei kg. Eu l-am mancat mai mult crud in salate.

Aceasta postare a fost editata de mino: 15 March 2019 - 08:25 AM


#291 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,831
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 March 2019 - 08:06 AM

Pasta de avocado cu ardei copt, reteta Mayei.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2019/post-343-0-15672200-1553062009.jpg


#292 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 March 2019 - 02:08 PM

Ciuperci eryngii sau king trumpet mushroom, cardoncelli in italiano.

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-93477900-1553515580.jpg

In umido(suc rosii si mazare proaspata).

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-87208700-1553515638.jpg

Cred ca am scapat si fava proaspata ca tot am curatat de mi-am distrus unghiile.

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-24798900-1553515796.jpg

#293 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2019 - 04:51 PM

pai daca nu-ti pui manusi :)
imi plac cardoncelii, i-am luat de citeva ori de la Esselunga da' nu m-am gindit sa-i combin cu mazare

#294 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 March 2019 - 09:29 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 March 2019 - 04:51 PM, a spus:

pai daca nu-ti pui manusi :)



Lenea Adriana, lenea. :lol:

#295 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2019 - 11:57 AM

La mine au devenit obișnuința. Sînt dintr-astea de unică folosință dar rezistente, asa ca uneori, in functie de ce fac, le refolosesc. Dacă iei exact masura ta nu te incomodeaza deloc.

#296 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 March 2019 - 02:10 PM

Kolokythopita

Sau placinta sarata cu dovleac

Foi phillo, dovleac ras, orez fiert(in reteta de mai sus l-a pus nefiert, dovleacul meu nu era prea zemos), branza feta.

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-17405000-1553688428.jpg

Foile phillo unse cu unt, 4 jos si 4 sus.

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-52498200-1553688480.jpg

Eu am avut cam mult orez si umplutura multa mi-a facut placinta inalta.

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-27072300-1553688552.jpg

Data viitoare nu mai exagerez cu orezul.

#297 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 April 2019 - 01:13 PM

Declar deschis sezinul fe chiftelute de dovlecei:

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-9-0-09113200-1554894816.jpg

#298 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 April 2019 - 01:16 PM

prajite sau la cuptor?
cu ce le-ai amestecat?

#299 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 April 2019 - 12:47 PM

Astea prajite, dar merg si la cuptor.

Eu le fac asa: dovlecei rasi pe razatoarea mare, oua in functie de cat sunt de aposi, amidon sau faina si parmigiano.

#300 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 April 2019 - 02:13 PM

mersi
sper sa le fac ca am luat niste dovlecei fericita ca erau made in Italy dar deja cind am taiat unul pentru peste am simtit mirosu ala de pamint care nu-mi place si pe care l-am mai simtit la cei cumparati iarna

Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi