Ce retete vegetariane ati gatit azi?
#301
Postat 11 April 2019 - 02:14 PM
#303
Postat 11 April 2019 - 07:23 PM
#304
Postat 12 April 2019 - 10:33 AM
Dexter, la 11 April 2019 - 05:23 PM, a spus:
Mi-e greu să explic pentru că e un amestec de pămînt și mucegai fără să fie de fapt mucegai, sau de pămînt ud dar nu acel miros plăcut de pămînt ud de ploaie 🙂 si il simt la felul ăsta de dovlecei verde deschis cumpărați iarna. Nu stiu dacă e din cauza faptului că stau mult timp in cutii si in locuri închise...
Eu cre că am mai zis, nu'ș din ce cauza, dacă mi se trage de la cursurile de sommelier, sau pur și simplu e o calitate/defect am un simț olfactiv foarte dezvoltat, ceea ce cum imi zicea pneumologa nu întotdeauna poate fi plăcut😂
Și pe lîngă faptul că le simt înaintea celorlalți, mirosurile, le asociez întotdeauna cu ceva/undeva 😁 Deci sint fan Proust total 😊
#305
Postat 12 April 2019 - 11:23 AM
Chiar daca dovlecelul nu prezinta parti mucegaite sau avariate, are un miros insuportabil.
O data am facut o omleta, am zis ca poate se duce mirosul prin gatire.
Am aruncat si omleta.
#306
Postat 12 April 2019 - 06:09 PM
nu tin minte sa-l fi resimtit dupa ce i-am gatit da nici ompleta n-am facut cu ei, la cei cumparati acum nu le-am simtit mirosul dupa dar am pus doar 2 impreuna cu multe altele deasupra pestelui
eu am in facere blitva=tulpini de sfecla alba ca avea partea alba mare tare si lata+cartofi+un strop de ulei, apa si capac sa fiarba pina se fac, mie imi place tare de tot
partea verde o fierb si ma gindesc ulterior ce sa fac cu ea
apropo, daca aveti idei despre folosirea partii verzi le astept
nu ciorba ca nu mi-o maninca poporu
#307
Postat 26 April 2019 - 12:52 AM
in seara asta am facut parmigiana mea
#308
Postat 17 June 2019 - 01:21 PM
Dovlecei marinati zucchine in carpione, adica dovlecei taiati in sferturi prajiti asa cum sunt, dar exista si varianta panè.
Separat intr-o tigaie taiati o ceapa rosie rondele, doua frunze de salvie usturoi, se calesc usor se adauga un pahar de otet delicat(eu am avut de rodie).Se lasa sa-si piarda un pic din putere.Se varsa peste dovlecei si se da la rece.Se servesc reci.
Si parmigiana bianca di zucchine a crudo parmigiana alba de dovlecei cruzi.
Eram convinsa ca am pus deja reteta, ieri am cautat dar negasind-o o pun aici.
In mod normal la parmigiana dovleceii si vinetele se prajesc.Aici e suficient sa taiati dovleceii in felli subtiri, le infainati lejer(varianata mea mai light prevede un strat infainat si un strat nu😁).Presararti peste fiecare strat parmigiano sau pecorino.Eu sfatuiesc un pecorino, ca deja dovleceii sunt delicati la gust, accelerati gustul cu o branza maturata mai gustoasa.
Varianta neveg adaugati sunca cubulete.
Varianta nelight adaugati extra cheese(mozzarella sau alte).
Varianta verde adaugati pesto.
Deasupra pesmet si pecorino un fir de ulei evo si la cuptor.
Apa lasata de la dovlecei si faina vor creea ceva asemanator besciamellei.
Eu o ador si calda si rece.
#309
Postat 17 June 2019 - 02:17 PM
Eataly, la 17 June 2019 - 01:21 PM, a spus:
Dovlecei marinati zucchine in carpione, adica dovlecei taiati in sferturi prajiti asa cum sunt, dar exista si varianta panè.
Separat intr-o tigaie taiati o ceapa rosie rondele, doua frunze de salvie usturoi, se calesc usor se adauga un pahar de otet delicat(eu am avut de rodie).Se lasa sa-si piarda un pic din putere.Se varsa peste dovlecei si se da la rece.Se servesc reci.
20190616_121845.jpg
Si parmigiana bianca di zucchine a crudo parmigiana alba de dovlecei cruzi.
20190616_121911.jpg
Eram convinsa ca am pus deja reteta, ieri am cautat dar negasind-o o pun aici.
In mod normal la parmigiana dovleceii si vinetele se prajesc.Aici e suficient sa taiati dovleceii in felli subtiri, le infainati lejer(varianata mea mai light prevede un strat infainat si un strat nu😁).Presararti peste fiecare strat parmigiano sau pecorino.Eu sfatuiesc un pecorino, ca deja dovleceii sunt delicati la gust, accelerati gustul cu o branza maturata mai gustoasa.
Varianta neveg adaugati sunca cubulete.
Varianta nelight adaugati extra cheese(mozzarella sau alte).
Varianta verde adaugati pesto.
Deasupra pesmet si pecorino un fir de ulei evo si la cuptor.
20190616_123859.jpg
Apa lasata de la dovlecei si faina vor creea ceva asemanator besciamellei.
Eu o ador si calda si rece.
Deci merge si rece, perfect , saru-mana
#310
Postat 17 June 2019 - 02:36 PM
In schimb parmigiana şi-şi!😁
#311
Postat 17 June 2019 - 03:59 PM
Eataly, la 17 June 2019 - 02:36 PM, a spus:
In schimb parmigiana şi-şi!😁
La parmigiana ma refeream, celalalt stiam ca se serveste/mananca rece , mersi inca o data
#312
Postat 17 June 2019 - 06:32 PM
Am fiert-o incetisor cu putin ulei si capac si cind era gata mi-a venit sa-i pun niste otet peste ea.
Frigeam dovleceii pentru Cusot Al Brüsc si i-am mai cules imediat pe cei 2 care cresteau in ghiveci, taiat rondele si prajit si ei, pusi peste ceapa
in frigider aveam vinete felii facute pe plita pe foc si am taiat citeva felii si le-am pus si peste ele deasupra
dupa care am pus 2 linguri mari pline de masline taggiasche si uleiul in care stau
am pus si restul de usturoi felii si frunze de salvie care imi ramasesera de la dovlecei si am amestecat bine
a iesit o chestie care seamana un pic cu caponata, care se poate minca evident rece si care mai e si buna
Eataly, la 17 June 2019 - 01:21 PM, a spus:
In mod normal la parmigiana dovleceii si vinetele se prajesc.Aici e suficient sa taiati dovleceii in felli subtiri, le infainati lejer(varianata mea mai light prevede un strat infainat si un strat nu😁).Presararti peste fiecare strat parmigiano sau pecorino.Eu sfatuiesc un pecorino, ca deja dovleceii sunt delicati la gust, accelerati gustul cu o branza maturata mai gustoasa.
Varianta neveg adaugati sunca cubulete.
Varianta nelight adaugati extra cheese(mozzarella sau alte).
Varianta verde adaugati pesto.
Deasupra pesmet si pecorino un fir de ulei evo si la cuptor.
20190616_123859.jpg
Apa lasata de la dovlecei si faina vor creea ceva asemanator besciamellei.
Eu o ador si calda si rece.
daca am noroc sa mai adun un pic de dovlecei o incerc
#314
Postat 17 June 2019 - 09:07 PM
#315
Postat 18 June 2019 - 01:51 PM
#317
Postat 18 June 2019 - 01:58 PM
Anyyyyy, am cumparat tenerume(vrejurile tinere de la dovlecelul lung sicilian).
Stiu ca-s bune in minestrone, dar eu le-am fiert si mancat asa ca pe spanac.
Le-a mancat si Manu, super bune.
#318
Postat 18 June 2019 - 07:37 PM
#319
Postat 19 June 2019 - 08:10 AM