
Ce retete vegetariane ati gatit azi?
#321
Postat 19 June 2019 - 09:03 AM

#323
Postat 19 June 2019 - 12:16 PM
Dexter, la 18 June 2019 - 07:37 PM, a spus:
Aici e foarte raspandita, chiar si in nord.
Adriana, la 19 June 2019 - 08:10 AM, a spus:
arata poza ca nu stiu daca stiu ce e
P.S. frunzele astea le minca pisicu?
Le trombette le zice in Liguria.
Da, Yorek adora frunzele astea.


moatza, la 19 June 2019 - 08:46 AM, a spus:
si la noi se mananca toate buruienile, dar italienii astia consuma orice verzitura!
nu-s cam aspre?
Nu, chiar cuvantul tenerume, interpretat ar veni moale, tanar.
Daca urzicile nu le-as defini aspre, tenerumele nici atat.
#324
Postat 19 June 2019 - 12:46 PM
#325
Postat 19 June 2019 - 12:55 PM
#326
Postat 19 June 2019 - 05:29 PM
moatza, la 19 June 2019 - 08:46 AM, a spus:
matusa mea transilvana dupa ce a petrecut vacanta aici, o data ajunsa acasa a inceput sa faca salata din toate buruienile din gradina, dupa modelul de aici. inainte mincau numai salata verde (aia care aici se cheama Boston)
#327
Postat 19 July 2019 - 03:59 PM

Deci rosii umplute cu orez alla romana!
#330
Postat 22 August 2019 - 11:45 PM


#333
Postat 23 August 2019 - 12:15 PM
Adriana, la 23 August 2019 - 11:51 AM, a spus:
aha, merci! deci ar merge umplute cu orez si cartof (ras, ma gandesc

cand ziceti de cartof in reteta originala va referiti la umplutura, nu? nu la cel din tava.
ar putea fi si o umplutura de sarmale de post, cu ciuperci pe langa celelalte, cu crupe de porumb...sau doar cu orez si mazare, ce culori frumoase ar fi...hai ca deja bag improvizatii la greu!

#334
Postat 23 August 2019 - 12:21 PM

te asigur ca, dupa parerea mea, e o combinatie splendida care nu mai are nevoie de nimic
cartofii sint doar cei pusi in tava sub rosii
in rosii e doar orez amestecat cu miezul rosiilor si sare, piper, ulei sau vreo verdeata care-ti place na
mie rosiile asa umplute cu alte minuni nu-mi plac, prefer dovleceii sau vinetele sau ardeii, dar in reteta asta, prin imbinarea celor 3 ingrediente de baza, imi plac foarte mult
#337
Postat 01 September 2019 - 11:50 PM
dar buna tare

am pus o punga de bucati congelate
o cutie de fasole mare alba deja fiarta
frunze de hrean si sfecla rosie dezhidratate in uscator

#338
Postat 02 September 2019 - 06:05 AM
Adriana, la 01 September 2019 - 11:50 PM, a spus:
dar buna tare

am pus o punga de bucati congelate
o cutie de fasole mare alba deja fiarta
frunze de hrean si sfecla rosie dezhidratate in uscator

Daca nu ai pus nimic acru (bors, zeama de lamaie sau otet) atunci e supa! Interesant ca ai pus frunze de hrean. Nu am folosit niciodata frunzele, desi stiu ca se fac sarmale din ele.
#339
Postat 02 September 2019 - 08:54 AM
la sarmale facute cu ele desi nu stiu daca pot sa le numesc sarmale pentru ca am pus doar rapid niste carne, mi-a placut gustul
astea le dezhidratasem cre ca in primavara asta ca sa le mai pastrez cumva, doar ca asa uscate nu pot sa le folosesc la sarmale
ar trebui sa incerc sa le congelez
#340
Postat 02 September 2019 - 02:47 PM
Adriana, la 01 September 2019 - 11:50 PM, a spus:
dar buna tare

am pus o punga de bucati congelate
o cutie de fasole mare alba deja fiarta
frunze de hrean si sfecla rosie dezhidratate in uscator

Minestrone rules☺🤗
3 kile pt congelator taiate azi.Morcovi, dovleac, zucchini, fasole verde, tije telina verde, varza.
Mai adaug cartofi cubulete si/sau linte la fiert, eventual paste.
