Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#321 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,415
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 June 2019 - 09:03 AM

te asigur ca in Italia se maninca mult mai multe buruieni ca in Romania :lol:

#322 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 June 2019 - 09:35 AM

cred, cucina povera din Italia e celebra

#323 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 June 2019 - 12:16 PM

Vezi postareaDexter, la 18 June 2019 - 07:37 PM, a spus:

mamma mia câta mai (oare asa se scrie?) dovleacu, cica pe la noi s-ar chema snake gourd, nu stiu daca l-am intilnit vreodata


Aici e foarte raspandita, chiar si in nord.

Vezi postareaAdriana, la 19 June 2019 - 08:10 AM, a spus:


arata poza ca nu stiu daca stiu ce e

P.S. frunzele astea le minca pisicu?


Le trombette le zice in Liguria.
Da, Yorek adora frunzele astea. :lol:

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-9-0-11047400-1560938983.jpg

Vezi postareamoatza, la 19 June 2019 - 08:46 AM, a spus:


si la noi se mananca toate buruienile, dar italienii astia consuma orice verzitura!

nu-s cam aspre?


Nu, chiar cuvantul tenerume, interpretat ar veni moale, tanar.
Daca urzicile nu le-as defini aspre, tenerumele nici atat.

#324 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,415
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 June 2019 - 12:46 PM

Vezi postareaEataly, la 19 June 2019 - 12:16 PM, a spus:

Le trombette le zice in Liguria.

aaa ok
credeam ca era vreun alt soi

#325 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 June 2019 - 12:55 PM

Vezi postareaEataly, la 19 June 2019 - 12:16 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 19 June 2019 - 08:46 AM, a spus:

si la noi se mananca toate buruienile, dar italienii astia consuma orice verzitura!
nu-s cam aspre?


Nu, chiar cuvantul tenerume, interpretat ar veni moale, tanar.
Daca urzicile nu le-as defini aspre, tenerumele nici atat.


inseamna ca nu-s chiar la fel ca cele de la dovleceii obisnuiti de la noi.
de fapt, de-astia asa lungi nici n-am vazut pe-aici.

urzicile tinere sunt mai blande decat tulpina dovlecilor. ca-s piscacioase, asta-i altceva.

#326 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 June 2019 - 05:29 PM

Vezi postareamoatza, la 19 June 2019 - 08:46 AM, a spus:

si la noi se mananca toate buruienile, dar italienii astia consuma orice verzitura

matusa mea transilvana dupa ce a petrecut vacanta aici, o data ajunsa acasa a inceput sa faca salata din toate buruienile din gradina, dupa modelul de aici. inainte mincau numai salata verde (aia care aici se cheama Boston)

#327 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 July 2019 - 03:59 PM

Abia asteptam sa apara rosiile alea mari

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-9-0-54294100-1563544713.jpg

Deci rosii umplute cu orez alla romana!

#328 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,415
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 July 2019 - 06:21 PM

ce bune sint!
dar nu aprind cuptorul mare sa le fac :notworthy:

#329 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 July 2019 - 06:28 PM

Eu as manca in fiecare zi!

#330 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,415
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 August 2019 - 11:45 PM

Am facut o ciorbica din legumele cultivate pe terasa :headbang: sfecla rosie, frunze de-alea verzi si rosii precum loboda, un dovlecel, la care am adaugat citeva pastai, cartof, rosii si o cutie de fasole mare alba, a iesit o bunatate
Imagine atasata: monthly_08_2019/post-4-0-21278500-1566510295.jpg

#331 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 August 2019 - 08:03 AM

Vezi postareaEataly, la 19 July 2019 - 03:59 PM, a spus:

Deci rosii umplute cu orez alla romana!


cum se fac astea? doar cu orez?

#332 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,415
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 August 2019 - 11:51 AM

uite aici
https://www.artaculi...post__p__218759

#333 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 August 2019 - 12:15 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 August 2019 - 11:51 AM, a spus:



aha, merci! deci ar merge umplute cu orez si cartof (ras, ma gandesc :sad3: ), condimentat, aromatizat.
cand ziceti de cartof in reteta originala va referiti la umplutura, nu? nu la cel din tava.
ar putea fi si o umplutura de sarmale de post, cu ciuperci pe langa celelalte, cu crupe de porumb...sau doar cu orez si mazare, ce culori frumoase ar fi...hai ca deja bag improvizatii la greu! :P

#334 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,415
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 August 2019 - 12:21 PM

baga ce vrea muschiul tau dar nu le zice rosii umplute cu orez ca la Roma :sad3:
te asigur ca, dupa parerea mea, e o combinatie splendida care nu mai are nevoie de nimic
cartofii sint doar cei pusi in tava sub rosii
in rosii e doar orez amestecat cu miezul rosiilor si sare, piper, ulei sau vreo verdeata care-ti place na
mie rosiile asa umplute cu alte minuni nu-mi plac, prefer dovleceii sau vinetele sau ardeii, dar in reteta asta, prin imbinarea celor 3 ingrediente de baza, imi plac foarte mult

#335 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 August 2019 - 05:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 August 2019 - 12:21 PM, a spus:

baga ce vrea muschiul tau dar nu le zice rosii umplute cu orez ca la Roma :sad3:


am inteles, carbonara styleImagine atasata: monthly_08_2019/post-100-0-76892300-1566574980.gif

#336 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,415
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 August 2019 - 06:55 PM

allways :sad3:
mersi de emoticons, e pentru noi :P

#337 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,415
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 September 2019 - 11:50 PM

Mi-am facut o supa de legume, nu stiu daca e corect supa ca are doar legume in ea
dar buna tare
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-95988100-1567374623.jpg
am pus o punga de bucati congelate
o cutie de fasole mare alba deja fiarta
frunze de hrean si sfecla rosie dezhidratate in uscator
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-42265600-1567374634.jpg

#338 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,968
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 02 September 2019 - 06:05 AM

Vezi postareaAdriana, la 01 September 2019 - 11:50 PM, a spus:

Mi-am facut o supa de legume, nu stiu daca e corect supa ca are doar legume in ea
dar buna tare
Atasament IMG_20190831_190919.jpg
am pus o punga de bucati congelate
o cutie de fasole mare alba deja fiarta
frunze de hrean si sfecla rosie dezhidratate in uscator
Atasament IMG_20190831_175549.jpg


Daca nu ai pus nimic acru (bors, zeama de lamaie sau otet) atunci e supa! Interesant ca ai pus frunze de hrean. Nu am folosit niciodata frunzele, desi stiu ca se fac sarmale din ele.

#339 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,415
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 September 2019 - 08:54 AM

mie-mi cresc ca nebunele si imi pare rau sa nu le folosesc
la sarmale facute cu ele desi nu stiu daca pot sa le numesc sarmale pentru ca am pus doar rapid niste carne, mi-a placut gustul
astea le dezhidratasem cre ca in primavara asta ca sa le mai pastrez cumva, doar ca asa uscate nu pot sa le folosesc la sarmale
ar trebui sa incerc sa le congelez

#340 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 September 2019 - 02:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 September 2019 - 11:50 PM, a spus:

Mi-am facut o supa de legume, nu stiu daca e corect supa ca are doar legume in ea
dar buna tare
Atasament IMG_20190831_190919.jpg
am pus o punga de bucati congelate
o cutie de fasole mare alba deja fiarta
frunze de hrean si sfecla rosie dezhidratate in uscator
Atasament IMG_20190831_175549.jpg


Minestrone rules☺🤗

3 kile pt congelator taiate azi.Morcovi, dovleac, zucchini, fasole verde, tije telina verde, varza.
Mai adaug cartofi cubulete si/sau linte la fiert, eventual paste.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-55157900-1567428415.jpg

Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi