Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#381 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 May 2020 - 05:55 PM

Lili am uitat sa zic, trebuie si patrunjel tocat, dar eu de data asta nu am avut.

Uite niste poze mai decente de mai demult.

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-13-0-16745500-1589903819.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-13-0-68795300-1589903830.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-13-0-88231900-1589903841.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 19 May 2020 - 05:57 PM


#382 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 May 2020 - 06:00 PM

Vezi postareaAdriana, la 18 May 2020 - 11:22 PM, a spus:

pai asa cum arata e irezistibila


Eu nu vreau sa cred ca nu ai facut-o pana acum. Sau ai facut-o si ai uitat. La fel si Lili. E de mult reteta asta sincer nu-mi aduc aminte dar mi se pare ce e de pe forumul vechi.

#383 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 May 2020 - 11:43 PM

am facut-o cred doar cu fasole verde si nu m-a entuziasmat
mi se pare ca era ideea bulinutei

si da, ai perfecta dreptate, sint multe chestii pe care nu-mi amintesc daca le-am facut, apoi citesc mesaje si vad ca de fapt le-am facut :crying:

#384 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 May 2020 - 12:30 PM

Eu sigur nu am facut-o pana acum, ca daca o faceam as fi repetat experienta de cate ori e sezonul fasolei.😋


Imagine atasata: monthly_05_2020/post-9-0-09752500-1590056952.jpg

Apreciata de toti membrii familiei.Grazie Any😘

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-9-0-88550800-1590057034.jpg

#385 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 May 2020 - 12:54 PM

Eu asa fac Lili, cum apare fasolea verde e prima reteta de care mi-e pofta.

#386 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,825
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 May 2020 - 11:27 AM

Ghiveci de legume înecat in pătrunjel!

Iar a venit omul devreme si am facut poza in graba!

P.s. Nu înțeleg de ce iese asa inchisa poza cand e postată ca ea nu e chiar asa :blackeye:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2020/post-343-0-65270300-1590139917.jpg

Aceasta postare a fost editata de mino: 22 May 2020 - 11:33 AM


#387 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 25 May 2020 - 12:04 PM

Conopida la cuptor (inmuiata in unt topit+usturoi, apoi data prin pesmet):

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2020/post-192-0-38206000-1590400919.jpg


#388 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 May 2020 - 11:00 PM

The one, the only. Daca ar fi tot timpul anului, m-as face vegetariana Imagine postata

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-12-0-41385700-1590440408.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#389 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,825
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 May 2020 - 05:39 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 May 2020 - 11:00 PM, a spus:

The one, the only. Daca ar fi tot timpul anului, m-as face vegetariana Imagine postata

Atasament 101004554_251199066200670_9182948174032011264_n.jpg


Sparanghel, cartofi, sos olandez si mai este ceva in afara de patrunjel? Sosul e facut de tine? Pe aici am vazut doar sparanghel verde si cam scump!

#390 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2020 - 09:53 AM

chiar vegetariana nu
dar daca l-as avea pe cel alb l-as minca si eu non stop
in lipsa ma rezum la cel verde
ultima e pasta asta
https://www.artaculi...post__p__262016
apoi cu oua ochiuri, fierte moi, omleta, inveliti in prosciutto crudo

#391 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 26 May 2020 - 10:06 AM

Vezi postareamino, la 26 May 2020 - 05:39 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 May 2020 - 11:00 PM, a spus:

The one, the only. Daca ar fi tot timpul anului, m-as face vegetariana Imagine postata

Atasament 101004554_251199066200670_9182948174032011264_n.jpg


Sparanghel, cartofi, sos olandez si mai este ceva in afara de patrunjel? Sosul e facut de tine? Pe aici am vazut doar sparanghel verde si cam scump!



Nici eu nu am vazut sparanghel alb in viata mea, tare l-as incerca, dar numai verde e peste tot.

Adi, conopida aia suna bine de tot, voiam sa-mi fac cu sos de branza dar o sa incerc reteta ta, eu mi-as pune usturoi si in ceai :love7: :lol:
Imagine postata

#392 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 May 2020 - 12:14 PM

Vezi postareamino, la 26 May 2020 - 05:39 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 May 2020 - 11:00 PM, a spus:

The one, the only. Daca ar fi tot timpul anului, m-as face vegetariana Imagine postata

Atasament 101004554_251199066200670_9182948174032011264_n.jpg


Sparanghel, cartofi, sos olandez si mai este ceva in afara de patrunjel? Sosul e facut de tine? Pe aici am vazut doar sparanghel verde si cam scump!



Si unt topit, Mino. Pun in farfurie, strivesc cartofii cu furculita si amestec cu untul topit, tai sparanghelul in bucati mici, amestec cu sosul. Iese un terci pana la urma in farfurie , ca la copchii mici, dar e bun de mori! Bine, in public mananc frumos, Bubico! Ca un adult ce sunt. Imagine postata Sosul il fac eu doar cand am timp, asta e cumparat de la Thommy, e foarte ok. Avand in vedere ca mananc cam de 3 ori pe an, in sezon, nu fac reducere nici la sos, nici la unt topit Imagine postata. Anul trecut l-am ratat, asa ca anul asta mi-am propus sa mananc dupa pofta inimii.

Vezi postareaAdriana, la 26 May 2020 - 09:53 AM, a spus:

chiar vegetariana nu
dar daca l-as avea pe cel alb l-as minca si eu non stop
in lipsa ma rezum la cel verde
ultima e pasta asta
https://www.artaculi...post__p__262016
apoi cu oua ochiuri, fierte moi, omleta, inveliti in prosciutto crudo



Vezi postareaHazel, la 26 May 2020 - 10:06 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 26 May 2020 - 05:39 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 May 2020 - 11:00 PM, a spus:

The one, the only. Daca ar fi tot timpul anului, m-as face vegetariana Imagine postata

Atasament 101004554_251199066200670_9182948174032011264_n.jpg


Sparanghel, cartofi, sos olandez si mai este ceva in afara de patrunjel? Sosul e facut de tine? Pe aici am vazut doar sparanghel verde si cam scump!



Nici eu nu am vazut sparanghel alb in viata mea, tare l-as incerca, dar numai verde e peste tot.

Adi, conopida aia suna bine de tot, voiam sa-mi fac cu sos de branza dar o sa incerc reteta ta, eu mi-as pune usturoi si in ceai :love7: :lol:



Imagine postataImagine postataImagine postata Vai, daca ai sti tu cat sunt de sensibili nemtii la usturoi, aroma tare, etc. etc. tuh! Cateodata ma amuz maxim de paradoxurile lor. Acum vreo 10 ani aici usturoiul era tabu, da? Saracu usturoi, nu aveti idee cat trebuie sa lupte pentru reputatia lui. Si acum stiu oameni care se scuza ca au mancat usturoi saptamana trecuta, puhlease! Bai, dar cand isi sufla nasu...barbati, femei, copchii, nu conteaza, ca is aia in casa, in tren, intr-o conferinta, in ora, intr-un examen , in bac...fraticaaaaaaa, zici ca trece o ceata intreaga de elefanti, mamica!

Ok, revenind la sparanghel. Ala verde este vazut ca fiind mai elegant, mai de fite, mai de garnituri de feluri elegante asa...asta alb, pentru pofticiosi si halitori ca mine Imagine postata

De cand l-am descoperit, chit ca stiu ca il poti face in mii de feluri, eu il prefer mereu asa. Mi se pare super gustos. Desi, sincer, gustul sparanghelului nu e ceva pregnant, deosebit, aromat , mai stiu eu ce. Nush ce are in el , de m-a facut sa fiu asa in cap dupa el - de sparanghel vorbesc Imagine postata. Si cand il cumpar, inainte sa il pun la fiert, tre sa mananc unul asa crud. Imi place sucul ala al lui, o dulceata aparte, o ceva. Bine...cevau' ala, are si un anume efect mai putin placut, pe care cred ca l-ati remarcat cu toatele care ati mancat sparanghel alb. Nush daca ala verde are acelasi efect, ca eu il mananc foarte foarte rar...
Ah, da si inca ceva: nu sufar sparanghel murat, conservat etc. bleah bleah. Proaspat sa fie.

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 26 May 2020 - 12:16 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#393 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 May 2020 - 01:16 PM

Vezi postareaHazel, la 26 May 2020 - 10:06 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 26 May 2020 - 05:39 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 May 2020 - 11:00 PM, a spus:

The one, the only. Daca ar fi tot timpul anului, m-as face vegetariana Imagine postata

Atasament 101004554_251199066200670_9182948174032011264_n.jpg


Sparanghel, cartofi, sos olandez si mai este ceva in afara de patrunjel? Sosul e facut de tine? Pe aici am vazut doar sparanghel verde si cam scump!



Nici eu nu am vazut sparanghel alb in viata mea, tare l-as incerca, dar numai verde e peste tot.

Adi, conopida aia suna bine de tot, voiam sa-mi fac cu sos de branza dar o sa incerc reteta ta, eu mi-as pune usturoi si in ceai =)) :P


:lol: In cazul asta sper sa gasesti o alta metoda sa-l pui pe conopida, ca nu se simte prea tare; in reteta scria ca se pune si parmezan ras in pesmet, dar n-am avut.

Ca zisesi de ceai, eu uneori imi fac paine prajita cu unt si cu ceai, dar inainte sa pun untul frec felia de paine cu usturoi (ca untura n-am, si painea aia de casa, prajita pe plita, cum mancam in copilarie, la bunica).

Lapona, eu n-am crezut cand mi-a spus matusa sotului ca ei mancau usturoi vinerea ca sa dispara mirosul pana luni cand merg la serviciu, chiar si atunci o colega a intrebat-o odata daca a mancat usturoi :love7: . Imi facusi pofta cu sparanghelul tau, nici eu n-am mancat din ala alb...

#394 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 May 2020 - 01:48 PM

Vezi postareaadi_edi, la 26 May 2020 - 01:16 PM, a spus:

Vezi postareaHazel, la 26 May 2020 - 10:06 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 26 May 2020 - 05:39 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 May 2020 - 11:00 PM, a spus:

The one, the only. Daca ar fi tot timpul anului, m-as face vegetariana Imagine postata

Atasament 101004554_251199066200670_9182948174032011264_n.jpg


Sparanghel, cartofi, sos olandez si mai este ceva in afara de patrunjel? Sosul e facut de tine? Pe aici am vazut doar sparanghel verde si cam scump!



Nici eu nu am vazut sparanghel alb in viata mea, tare l-as incerca, dar numai verde e peste tot.

Adi, conopida aia suna bine de tot, voiam sa-mi fac cu sos de branza dar o sa incerc reteta ta, eu mi-as pune usturoi si in ceai =)) =))


:lol: In cazul asta sper sa gasesti o alta metoda sa-l pui pe conopida, ca nu se simte prea tare; in reteta scria ca se pune si parmezan ras in pesmet, dar n-am avut.

Ca zisesi de ceai, eu uneori imi fac paine prajita cu unt si cu ceai, dar inainte sa pun untul frec felia de paine cu usturoi (ca untura n-am, si painea aia de casa, prajita pe plita, cum mancam in copilarie, la bunica).

Lapona, eu n-am crezut cand mi-a spus matusa sotului ca ei mancau usturoi vinerea ca sa dispara mirosul pana luni cand merg la serviciu, chiar si atunci o colega a intrebat-o odata daca a mancat usturoi :blink: . Imi facusi pofta cu sparanghelul tau, nici eu n-am mancat din ala alb...


Matusa e nemtoaica? Crede Imagine postata Asa fac si eu, oricum...iti dau seama in jobul meu. Imi permit cel mult sa mananc usturoi vinerea si nu foarte tarziu si dupa aia spalat pe dinti si clatit cu bicarbonat grupa mare , ori mestecat paturnjel Imagine postata da, da, combate mirosul de usturoi.

Plus scos inima si oparit usturoiul cu apa clocotita 1-2 minutele sa ii ia din tarie. In orice caz, ala chinezesc, mov, mic si uscat eu il evit ca pute ca dracu, da arsuri , provoaca sete, etc. In ultimii ani consum doar din ala proaspat.

Singurii pe care lumea nu-i intreaba daca au mancat usturoi sunt turcii. Ba chiar sunt porecliti aici "usturoiatii" sau "mancatorii de usturoi".

Dar nu se gaseste la Amish alb, fete? Sau la shakers?


Desi astia is mai mult mestesugari nu agricultori.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#395 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 26 May 2020 - 01:57 PM

Acu nici eu nu suflu in fata la colegi dupa ce am mancat usturoi sau ceapa, si da, prefer sa imi fac mancari cu usturoi seara inainte de o zi libera, cum ar fi pastai cu mujdei si mamaliga :blink: , dar colegele localnice care mananca salata (cu ceapa) nu par sa aiba nici o retinere.

Am cumparat sparanghel (verde) si conopida. Vin mai tarziu cu poze.
Imagine postata

#396 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 May 2020 - 02:11 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 May 2020 - 12:14 PM, a spus:

Ah, da si inca ceva: nu sufar sparanghel murat, conservat etc. bleah bleah. Proaspat sa fie.
Nici eu! Prima data am mancat sparanghel verde, in borcan, murat, de la Lidl. Imagine postata Nu intelegeam de ce e toata lumea asa incantata de sparanghel.
Anul asta, pe timp de pandemie, l-am rugat pe domnul boni sa-mi ia multe pungi cu legume congelate, sa le am la mine in congelator. A venit cu tot felul de pungi "verzi", printre care era si o punga de sparanghel congelat. Era putin in punga, asa ca l-am facut in tigaie cu alte verzituri (mazare, fasole verde, brocoli si sparanghel) cu sos de soja si usturoi si mi-a placut. Dar tot vreau sa incerc si proaspat cand voi gasi convenabil (ieftin si proaspat Imagine postata).
Alb nu am mancat inca, dar va veni si randul lui... Imagine postata

#397 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 26 May 2020 - 03:18 PM

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-114-0-70295300-1590498864.jpg

Sparanghel cu unt, usturoi si lamaie. Eu am si enzima si imi functioneaza si nasul =)) Dar sparanghel tot mananc :lol:

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-114-0-72012700-1590498946.jpg

Adi multumesc de idee. Am facut un mujdei strong si am muiat conopida in el, pe urma in unt si apoi in pesmet cu parmezan. A iesit foarte buna :blink:
Imagine postata

#398 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2020 - 04:29 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 May 2020 - 12:14 PM, a spus:

Nush daca ala verde are acelasi efect, ca eu il mananc foarte foarte rar...

normal ca da

#399 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 May 2020 - 04:33 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 May 2020 - 01:48 PM, a spus:



Matusa e nemtoaica?


Romanca dar plecata de multi ani in Germania (si ea a fost profa). Daca stau sa ma gandesc, nici eu nu mananc usturoi proaspat/mujdei in timpul saptamanii, oricum dupa aia spalat gura cu de toate, cum zici.

#400 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,825
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 27 May 2020 - 11:40 AM

Cartofi noi la cuptor cu salata, rosii si castraveti. Mergea un usturoi, dar il fac la pestele de diseara, e prea mult sa fac și acum.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2020/post-343-0-14755000-1590572396.jpg


Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi