Nu exista "prea mult" usturoi haha, acum imi faci pofta de cartofi noi!
Ce retete vegetariane ati gatit azi?
#401
Postat 27 May 2020 - 05:43 PM
Nu exista "prea mult" usturoi haha, acum imi faci pofta de cartofi noi!
#402
Postat 27 May 2020 - 06:13 PM
#403
Postat 27 May 2020 - 06:23 PM
mino, la 27 May 2020 - 06:13 PM, a spus:
Sigur ca nu ar fi ok. Nici eu nu pot manca usturoi atat de des pe cat as dori, dar cartofi noi tot tre' sa imi fac in curand
#404
Postat 27 May 2020 - 08:32 PM
#405
Postat 27 May 2020 - 08:41 PM
boni, la 26 May 2020 - 02:11 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 26 May 2020 - 12:14 PM, a spus:
Anul asta, pe timp de pandemie, l-am rugat pe domnul boni sa-mi ia multe pungi cu legume congelate, sa le am la mine in congelator. A venit cu tot felul de pungi "verzi", printre care era si o punga de sparanghel congelat. Era putin in punga, asa ca l-am facut in tigaie cu alte verzituri (mazare, fasole verde, brocoli si sparanghel) cu sos de soja si usturoi si mi-a placut. Dar tot vreau sa incerc si proaspat cand voi gasi convenabil (ieftin si proaspat ).
Alb nu am mancat inca, dar va veni si randul lui...
Este ca e fain? Nu are nici in clin nici in maneca cu chestia aia mucilaginoasa si fada care e sparanghelul murat...
Hazel, m-am amuzat cu ceapa colegelor. Asa si aici, dar la usturoi, mvai, oh, pardoane, scuze. Oh, c'mon! Abia in ultimii anisori asa -ovcorz ptr. ca marii chefs il recomanda - a castigat in popularitate. Ca si cu pastarnacul si radacina de patrunjel, acum peste tot. Am mai zis eu chestia asta. Dadeai cu pusca dupa ele si nu le gaseai. Astept sa se faca si gogsarul de fite, ca inca nu are succes. Poate poate apuc sa fac si eu in sos...
Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 27 May 2020 - 08:43 PM
#406
Postat 28 May 2020 - 04:07 AM
Lapona Enigel, la 27 May 2020 - 08:41 PM, a spus:
Este ca e fain? Nu are nici in clin nici in maneca cu chestia aia mucilaginoasa si fada care e sparanghelul murat...
Hazel, m-am amuzat cu ceapa colegelor. Asa si aici, dar la usturoi, mvai, oh, pardoane, scuze. Oh, c'mon! Abia in ultimii anisori asa -ovcorz ptr. ca marii chefs il recomanda - a castigat in popularitate. Ca si cu pastarnacul si radacina de patrunjel, acum peste tot. Am mai zis eu chestia asta. Dadeai cu pusca dupa ele si nu le gaseai. Astept sa se faca si gogsarul de fite, ca inca nu are succes. Poate poate apuc sa fac si eu in sos...
Aici inca dai cu pusca dupa radacina de patrunjel.
#407
Postat 28 May 2020 - 07:44 PM
#408
Postat 29 May 2020 - 12:22 AM
#409
Postat 29 May 2020 - 01:52 AM
Lapona Enigel, la 28 May 2020 - 07:44 PM, a spus:
Am doua locuri unde găsesc - un supermarket cu tenta europeană - Fairway ii zice - și la mexicanii de la mine din sat. Chiar m-am mirat ca America latina folosește rădăcina de patrunjel, dar mie îmi convine.
Am și turci dar sunt mai departe și chiar nu am văzut la ei. Ei sunt cu foile de burek, cu brânza de kefir.. ce mi-i dor sa mai dau o fuga pe la ei
#410
Postat 29 May 2020 - 10:02 AM
#411
Postat 31 May 2020 - 10:46 AM
Si inspiratie orientala,dovlecel grillat, vinete coapte fasii, rosii, ardei gras si ardei iute, usturoi, menta, patrunjel, usturoi.
#412
Postat 06 June 2020 - 08:04 PM
Intrucat nu am gasit fasole roșie am pus alba, asta fiind singura modificare față de reteta dată de nutriționistă.
Am avut niste roșii la congelator si le-am folosit in locul roșiilor din conservă!
Ar mai fi mers un ardei iute, cel folosit de mine nu era prea picant:
Cartofii dulci i-am copt 30 de minute!
Cum spuneam, nu am gasit fasole rosie asa ca am pus alba si porumb din conservă
:
După ce a mai scazut sosul de rosii, le-am pus pe toate in tigaie:
Înainte de servire am copt puțin lipia in tigaie si am umplut-o cu amestecul de legume. Gustul e interesant, mergea mai picant, dar totusi cartofii dulci cu chimen nu m-au impresionat prea mult!
Aceasta postare a fost editata de mino: 06 June 2020 - 08:06 PM
#413
Postat 06 June 2020 - 11:32 PM
Dexter, la 29 May 2020 - 12:22 AM, a spus:
Wowerful, la 29 May 2020 - 01:52 AM, a spus:
Lapona Enigel, la 28 May 2020 - 07:44 PM, a spus:
Am doua locuri unde găsesc - un supermarket cu tenta europeană - Fairway ii zice - și la mexicanii de la mine din sat. Chiar m-am mirat ca America latina folosește rădăcina de patrunjel, dar mie îmi convine.
Am și turci dar sunt mai departe și chiar nu am văzut la ei. Ei sunt cu foile de burek, cu brânza de kefir.. ce mi-i dor sa mai dau o fuga pe la ei
Uite care, bre Dexulescule Acuma nah, e oleac de mers di la matali pana in Big Apple, da' tot America di Nord îi
Maaaaama cum arata chilli alea ale tale, Mino! Si ce le-as mai infuleca impreuna cu salata de dovlecei a lui Lili, pfff. Gogaltz, gogaltz.
Nu cred ca e bai ca nu ai avut fasole rosii, din cate imi dau seama e o reteta mexicana, cu tortilla, si ei folosesc fasole rosie de regula.
#414
Postat 08 June 2020 - 12:09 PM
salata cu avocado, rosii cherry, ceapa verde, masline, ulei , suc de lamaie, sare, fulgi de ardei iute
crema de branza cu avocado, ceapa verde, suc de lamaie, piper (mai trebuia ceva patrunjel, marar dar nu am avut)
#415
Postat 11 June 2020 - 03:12 PM
Eu: "friptura" de champignons si hribi cu sos de usturoi si patrunjel si mamaligusion. Acolo nu e ulei, e zeama de la sosul de usturoi si patrunjel.
#416
Postat 19 June 2020 - 03:59 PM
Beyond meat-ul de mai sus(dovlecei rasi in loc de ciuperci) si fara ketchup deasupra, dar intins in tava mare a cuptorului, plus o tava rotunda cu "fiori di zucca" deasupra.Plus seminte de in.
La pranz, intr-o lipie micuta
#417
Postat 29 June 2020 - 12:45 PM
Spring rolls cu pasta phillo, legume saltate la wok si tofu marinat in soya.
#418
Postat 21 July 2020 - 10:59 AM
#420
Postat 21 July 2020 - 09:26 PM
In schimb o prefer la varianta cruda, unde doar uzi lejer foaia de orez.
Experienta mea personala.