Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#61 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 28 March 2013 - 12:43 PM

Multumesc mult, Cristina, o reteta foarte faina, o sa o fac cat de curand.

#62 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 March 2013 - 01:01 PM

Vezi postareacerra, la 27 March 2013 - 10:07 PM, a spus:

Ehe, faceti echipa de barbati nemincatori de legume si verzituri, Ii puneti la tren si ii gazduiesc eu vreo luna asa, si sa vedeti ce barbati cuminti o sa aveti cand ii trimit inapoi o sa manince si chietrishele daca le puneti in blid. Ce ziceti, facem targul?

Si barbatul meu mai stramba din nas cateodata si imi zice : poi eu la mama nu am vazut de astea si eu zic: auzi tu, eu sunt mama acum de vreo 25 de ani asa ca taci si maninca. Si sa stiti ca maninca.

Ma tem ca dupa o luna sa nu iei trenul si sa vii tu la mine :occasion14: ... ma rog ... stiu ca tu esti perseverenta ... dar ia in calcul ca o sa-ti ia de la luni la vreo cativa ani pt introducerea fiecarui nou ingredient. Si noi is cam toate in cazul x

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#63 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2013 - 01:54 PM

Ciorba de salata si leurda cu suc de rosii si orez. Stiu ca tata facea numai cu slaninuta si omleta, zer, dar asa mi-a venit mie dupa o discutie prelungita cu cineva!

Imagine postata

m-am gandit daca sa-i pun sau nu mai multa apa, dar am zis cat a iesit de la sos, e foarte bine, mai avea zeama, n-am mai pus eu in farfurie, ca nu se mai vedea nimic in poza daca puneam, speriam barbatii de pomana ;) !
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#64 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 March 2013 - 06:36 PM

Cristina, mi-ai dar o idee cu salata de naut.Mi-a ramas ceva naut fiert de la hummus si as face maine.

Gela, m-ai terminat cu sarmalutele.Acu n-am nici varza nici in ce sa le fac ca n-am cuptor. ^_^

Vad ca vb de barbati mofturosi, al meu mananca cam tot ce-i verde,mai putin stevie(da dupa asta nu ma dau nici eu in vant) , spanac si urzici.Spanac mai mananca dar in combinatii cu rulada sau in pastele cu gorgonzola.
Loboda, verde si rosie mananca, brocoli e inebunit, salata mananca la greu.Ii plac bamele, insa eu nu i le gatesc decat rar ca mie nu-mi plac ^_^

Eu azi un hummus mai altfel servit cu leurda, seminte germinate de quinoa si linte rosie.Tb sa le las la germinat mai mult, su macar intr-un loc mai calduros.
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-479-13644885821738.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#65 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 March 2013 - 06:57 PM

Vezi postareaIoana, la 28 March 2013 - 06:36 PM, a spus:

Cristina, mi-ai dar o idee cu salata de naut.Mi-a ramas ceva naut fiert de la hummus si as face maine.

Gela, m-ai terminat cu sarmalutele.Acu n-am nici varza nici in ce sa le fac ca n-am cuptor. ^_^



Eu azi un hummus mai altfel servit cu leurda, seminte germinate de quinoa si linte rosie.Tb sa le las la germinat mai mult, su macar intr-un loc mai calduros.
Atasament IMG_8944.jpg


Sarmalele alea au fost o nebunie, dar toata lumea a poftit cand m-a auzit, asa ca le-am impartit cu drag tuturor pofticiosilor si nu m-am saturat de sarmale de post,voi face si cu nuci in weekendul urmator.

Ce-ai gatit tu azi, n-am papat niciodata, dar pozele sunt provocatoare si tre' sa ma apuc.
Ce frumos ai aliniat vasutele, parca-s la parada miss hummus! ^_^

#66 Useril este offline   Miti 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 10-March 10

Postat 28 March 2013 - 11:18 PM

Foarte apetisante toate preparatele!
Ma alatur si eu cu niste chiftelute vegetale, pe care le-am facut in seara asta!
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-614-13645054710675.jpg

#67 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 28 March 2013 - 11:51 PM

Gelutza, cum ai facut sarmalele de post? Si cele cu nuci de data viitoare cum ai de gand sa le faci?

Miti, ce fel de chiftelute sunt? Ai pus si ou?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#68 Useril este offline   Miti 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 10-March 10

Postat 29 March 2013 - 12:28 AM

Vezi postareaaura, la 28 March 2013 - 11:51 PM, a spus:

Gelutza, cum ai facut sarmalele de post? Si cele cu nuci de data viitoare cum ai de gand sa le faci?

Miti, ce fel de chiftelute sunt? Ai pus si ou?


Aura le-am facut din cartofi fierti si pasati (5 cartofi de marime medie), la care am pus o mana de morcov taiat cubulete mici, o mana de mazare fiarta, am pus si 1 ou, 50 de grame de cascaval ras si pentru ca mi s-au parut cam moi am mai pus 1 lingura de faina sare si piper dupa gust, le-am tavalit prin faina si le-am pus pe hartie de copt si le-am pus in cuptor pana au prins o crusta aurie.

#69 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 March 2013 - 12:37 AM

Merci Miti, foarte bune chiftelutele tale. Si mie imi plac astea cu legume si am sa fac si eu pentru sambata.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#70 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 29 March 2013 - 08:20 PM

Vezi postareaaura, la 28 March 2013 - 11:51 PM, a spus:

Gelutza, cum ai facut sarmalele de post? Si cele cu nuci de data viitoare cum ai de gand sa le faci?

Miti, ce fel de chiftelute sunt? Ai pus si ou?

Aura, eu am postat reteta sarmalelor de post pe blogul meu fortata de faptul ca am trimis si fiicei mele, care fiica a luat la serviciu si a fost nebunie, cica, la locul ei de munca in ziua aia...toata lumea a vrut reteta si atunci eu am postat-o pe blog sa aiba tineretul de unde se inspira...nu m-am gandit sa o pun si aici, fiindca stiam ca in acest loc e altceva, o insumare de experiente, adica artisti! :love7: N-am nici timp sa caut daca e sau nu, fiindca sunt intr-un iures de nedescris din care simt ca nu mai am scapare. :(
Daca ar fi topic m-as lipi acolo si cu varianta mea,dar eu daca dau o cautare si nu gasesc postat o sa postez fiindca am pozele deja micsorate, dar nici nu vreau sa postez aiurea,fiindca sarmale de post facea si strabunica...:)
In seara asta am facut sarmalele de post cu nuci, miroase bestial in bucatarie, sunt pe foc acum...hai ca studiez putin forumul si vb. cu un admin, care sigur e mai informat si pun acolo retetele, stiu ca am vazut topic de sarmale cu carne, candva, il caut si pun varianta de post...daca nu, vin aici cu explicatiile, cel tarziu maine.
Acum, ca sa nu fiu off, va arat ce am mancat eu de post in seara asta, inainte sa infasor sarmalele-ciupeci champignion la dry cooker cu usturoi verde si fiindca aveam un cartof ramas de la altceva l-am pus si pe acela in tigaie si bineinteles si-n poza! :)

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13645803633747.jpg

Si-am servit cu salata de cruditati de la borcan, d'asta, http://artaculinara...._1 fiindca, desi aveam prospaturi, nu aveam timp sa le toc, sa fac o salata, trebuia sa ma apuc de infasurat sarmale!

#71 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 March 2013 - 08:39 PM

merci Gelutza, am sa verific pe blog.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#72 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 29 March 2013 - 08:58 PM

Vezi postareaaura, la 29 March 2013 - 08:39 PM, a spus:

merci Gelutza, am sa verific pe blog.

Eu n-am facut trimitere la blog cu gandul sa fie accesat, Doamne feri'dar nu doresc sa ofensez pe cineva deschizand topic daca deja este, am rugat-o pe foxxy, poate ea are mai mare dexteritate si daca imi raspunde, in seara asta pun reteta, ca maine nu am timp! Stii ca eu dau retetele cu drag, :love7: !

#73 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 March 2013 - 10:02 PM

eu stiu ca tu ai multa treaba si nu ai mult timp de postat. Ar fi trebuit sa-mi vina in minte sa verific blogul tau, eu nu am nici o problema cu asta. Si stii cum e, caut o reteta si dau de alta care imi place, deci eu am de castigat.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#74 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 30 March 2013 - 02:39 PM

Vezi postareaaura, la 29 March 2013 - 10:02 PM, a spus:

eu stiu ca tu ai multa treaba si nu ai mult timp de postat. Ar fi trebuit sa-mi vina in minte sa verific blogul tau, eu nu am nici o problema cu asta. Si stii cum e, caut o reteta si dau de alta care imi place, deci eu am de castigat.


Gata, am depistat topicul , e drept, cu putin ajutor...
Aseara am facut sarmalele cu nuci, o sa scriu la topicul cu sarmale de post cum si pun aici linkul, ca sa se gaseasca mai usor.
Dovada,

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13646469293103.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13646469761323.jpg

Sunt merveioze, nuca da cu totul alta savoare sarmalelor de post facute asa, spre deosebire de celelalte (doar cu orez, cu ciuperci, cu orez si soia, etc.)Noua ne plac in toate felurile si de-aia le si pregatesc de fiecare data cu altceva.

#75 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 30 March 2013 - 02:41 PM

Si tot de post, astazi, tocanita cu topinamburi si stevie. O minunatie!

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13646472733921.jpg

#76 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 March 2013 - 04:02 PM

Vezi postareaGelutza, la 30 March 2013 - 02:39 PM, a spus:


Gata, am depistat topicul , e drept, cu putin ajutor...
Aseara am facut sarmalele cu nuci, o sa scriu la topicul cu sarmale de post cum si pun aici linkul, ca sa se gaseasca mai usor.



Si eu astept reteta. Sunt tare curioasa! Nu am facut niciodata!
Sorina

#77 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 31 March 2013 - 12:54 PM

Va pus si eu sarmalele mele cu samburi de dovleac si legume.

Merg si de post si cu smantana sau iaurt deasupra.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13647271927367.jpg

noi servit cu ceapa verde si ulei de dovleac deasupra si piparca iute.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13647271995729.jpg

imi era pofta ca nu am facut de multa vreme de astea cu seminte de dovleac.

#78 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 April 2013 - 07:00 PM

zilele astea am mai facut:

salata de vinete cu ceapa si rosii (ceapa calita, usturoi, cumin, rosii si vinete coapte si zeama de lamaie)

lipie (eu le-am facut la cuptor)

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-341-13650082913222.jpg

unt din seminte de floarea-soarelui (seminte prajite si date prin blender cu 2 linguri de ulei de masline)

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-341-13650079933968.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#79 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 April 2013 - 10:06 PM

Aura, te rog, da ceva detalii despre untul din semințe. Chiar sunt curioasă?
Sorina

#80 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 April 2013 - 12:48 AM

pai cam asta e totul :D

am pus vreo 300 g miez de seminte la prajit (le-am cumparat crude) si am bagat blenderul vertical in ele. Ca sa iasa cremos trebuie amestecate cam 10 min. Spre final se mai adauga 2-3 linguri de ulei de masline si, daca vrei, 1 lingura de apa.

Noi ne place, il mancam pe paine la ciorba. :) Copiii nu au fost prea incantati.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi