Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#41 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 24 March 2013 - 04:33 PM

Sarmale cu ciuperci.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13641355602337.jpg

Dovada umpluturii:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13641355814877.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13641356031173.jpg

#42 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 24 March 2013 - 10:04 PM

Eu de ceva timp,atunci cand fac ardei umpluti sau sarmale fac neaparat si cateva doar cu ciuperci(adica orez si morcov,ceapa tot) si mananc doar din astea iar sotului i le las pe cele cu carne,desi nici la astea nu zice nu,alternate cu celelalte.Na ,ca mi-ai facut pofta,dar nu cred ca fac curand pentru ca n-am apucat inca sa fac ardeii tai umpluti,pe cei cu pui si cascaval.

#43 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 March 2013 - 12:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 March 2013 - 10:57 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 14 March 2013 - 05:40 PM, a spus:

Voilà, lintus:
linte si ardei copti, ulei evo si sare.

linte roz?


Roz, roz, aia decorticata ca fierbe in 10-15 minute.

#44 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2013 - 11:33 PM

am facut-o, nu asa frumoasa ca a ta ca am lasat ardeii bucati mari dar a fost buna

#45 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 25 March 2013 - 11:56 PM

Si eu am facut-o, foarte buna, ampus poza la cina cu prieteni.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#46 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 March 2013 - 06:05 PM

Vezi postareaEllani, la 24 March 2013 - 10:04 PM, a spus:

Eu de ceva timp,atunci cand fac ardei umpluti sau sarmale fac neaparat si cateva doar cu ciuperci(adica orez si morcov,ceapa tot) si mananc doar din astea iar sotului i le las pe cele cu carne,desi nici la astea nu zice nu,alternate cu celelalte.Na ,ca mi-ai facut pofta,dar nu cred ca fac curand pentru ca n-am apucat inca sa fac ardeii tai umpluti,pe cei cu pui si cascaval.

Ardeii aceia sunt un castig daca ii faci, dar si sarmalutele astea pe mine ma innebunesc. Eu imi pregatesc si nuci sa trantesc o tura si cu nuci, au un gust si alea...

#47 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 March 2013 - 06:19 PM

Mancare de dovlecei stramoseasca cu ceapa calita, usturoi, suc de rosii si marar! Saracul dovlecelul ala l-am plimbat de la dreapta la stanga , ba am vrut sa-l fac pane, ba sa-l fac lasagna, pana la urma, am zis, aia e!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#48 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 March 2013 - 07:52 PM

Eu am facut mancare de conopida, tot asa, reteta stramosoasca ceapa, usturoi, rosii. Si salata de varza rosie.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#49 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 March 2013 - 12:24 AM

Culmea e ca ma asteptam la comentarii, dar eram pregatita: " eu am cautat bame , daca n-am gasit...??!!"

Vreau sa spun ca doar ce s-a mirosit cu mancarea stramoseasca, gena lui de pe ADN-ul personal a palpitat si a mancat totul!

Acum ca secret chiar n-am gasit bame, si la ce vant bate la noi nu ma duc pana la Billa pe jos, cu taxiul imi iau si injuraturi, ca e aproape dar trebuie s-o iei printre blocuri.

Acum iar ma injura jumatate de forum ca omul mananca dovlecei si bame!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#50 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 March 2013 - 01:54 AM

La ce fel de comentarii te asteptai? Si de ce sa injure lumea ca omul tau mananca dovlecei si bame? :tongue3: Si al meu mananca :floare:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#51 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 March 2013 - 10:12 AM

Ma asteptam la comentarii de tipul, doar dovlecei??? Dar nu s-a auzit nimic!

Pai am inteles de pe alte topice de pe forum ca barbatii nu mananca verzituri din astea: bame, dovlecei,praz, brocolli etc.

Stii ce ma enerveaza la el??? Ca nu mananca cata varza ar putea :occasion15:, eu as putea manca hai nu zilnic, dar la doua zile ma descurc! :occasion15:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#52 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 March 2013 - 10:19 AM

Vezi postareazerda, la 27 March 2013 - 10:12 AM, a spus:

barbatii nu mananca verzituri din astea: bame, dovlecei,praz, brocolli etc.

Cine te-a mintit? Al meu ar manca broccoli non stop! Si nici de la praz nu se da inapoi - fie crud, fie mancarica! Tata manca dovlecei la greu...
Unchii mei mananca verzituri cat e vara de lunga....... Verii si nepotii la fel.

#53 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 March 2013 - 11:13 AM

Pai eu de ce pornisem dupa bame???!!
" Am mancat prea multa carne vreau ceva legume!"

Mama, si in afara de spanac nu era mai nimic pe vremea asta atragatoare ieri in piata! Ceapa verde si ridichi, chiar sa fac o mancare de ridichi ca am vazut la tembelizor, cica e chiar buna!

Cu bamele mergeam la sigur! si eu m-am gandit la praz cu masline, dar dovlecelul ma striga, asa ca am raspuns, lasa ca a fost bine!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#54 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 March 2013 - 11:52 AM

Al meu a crescut cu leurda.
:occasion15:
Am mai zis pe undeva ca a slabit aproape 15 kilograme dupa o dieta data de nutritionist.
Avea "dezlegare" la toate legumele fara cantitati, exclus cele la care a iesit intolerant: rosii, ardei si vinete
Acum se mentine, fara sa renunte la nimic.
Fructe intre mese si nu dupa mese.
Suntem o familie care nu spunem nu la nici o leguma, verdeata.

#55 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 March 2013 - 02:28 PM

Ioano, las' ca zic io!
Al meu cred ca nu stie ce-s alea bame.

Am facut duminica stevie ptr toti, am declarat-o spanac, au gustat doar si-am savarsit-o eu.
Si niste tigarete din piept de pui umplut cu frunze de leurda. De-astea a mancat ca era preponderent carne, dar tot a mustacit cand si-a dat seama ce-s frunzele alea - era langa mine cand am luat leurda si-a retinut-o ca denumire c-a sesizat mirosul.
Deci ptr ai mei cea mai buna leguma e tot porcul. Si zau ca ma straduiesc, dar nici sa fac degeaba nu-mi convine. S-o tin intr-o contra continua...iar nu merge! Asa ca m-am adaptat eu.

#56 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 27 March 2013 - 06:06 PM

Si al meu tare face mofturi cand e vorba de legume verzi ...gen brocoli,dovlecel ,spanac....dar cred ca la barbati e vorba strict de un moft copilaresc ... nu cred ca e vb de gustul legumei in sine....

in general gatesc cu legumele la care face mofturi numai ca sa il fac sa manance ,si am observant ca desi comenteaza la inceput pana la urma mananca daca sunt legumele facute la abur sau trase in tigaie ...daca fac supa crema nu se atinge ..pt ca pur si simplu nu ii place culoarea ...barbatii fac tot felul de asocieri..au o imaginatie tare bogata... :D


saptamana trecuta am incerc o salata de naut cu spanac
foarte buna...

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-151-13644001439617.jpg

p.s: de salata asta nu a vrut sa se atinga :D

#57 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 March 2013 - 08:24 PM

Azi am facut:

ciorba de conopida (da, iar conopida ca a fost una maaaare)
mancare de cartofi cu ciuperci si mult marar.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#58 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 March 2013 - 10:07 PM

Vezi postareaRadu Cristina, la 27 March 2013 - 06:06 PM, a spus:




Ehe, faceti echipa de barbati nemincatori de legume si verzituri, Ii puneti la tren si ii gazduiesc eu vreo luna asa, si sa vedeti ce barbati cuminti o sa aveti cand ii trimit inapoi o sa manince si chietrishele daca le puneti in blid. Ce ziceti, facem targul?

Si barbatul meu mai stramba din nas cateodata si imi zice : poi eu la mama nu am vazut de astea si eu zic: auzi tu, eu sunt mama acum de vreo 25 de ani asa ca taci si maninca. Si sa stiti ca maninca.

#59 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 28 March 2013 - 10:32 AM

Vezi postareaRadu Cristina, la 27 March 2013 - 06:06 PM, a spus:

Si al meu tare face mofturi cand e vorba de legume verzi ...gen brocoli,dovlecel ,spanac....dar cred ca la barbati e vorba strict de un moft copilaresc ... nu cred ca e vb de gustul legumei in sine....

in general gatesc cu legumele la care face mofturi numai ca sa il fac sa manance ,si am observant ca desi comenteaza la inceput pana la urma mananca daca sunt legumele facute la abur sau trase in tigaie ...daca fac supa crema nu se atinge ..pt ca pur si simplu nu ii place culoarea ...barbatii fac tot felul de asocieri..au o imaginatie tare bogata... :occasion14:


saptamana trecuta am incerc o salata de naut cu spanac
foarte buna...

p.s: de salata asta nu a vrut sa se atinga :wub:


Io vreau, asa ca spune-mi te rog, daca ai timp, cum ai facut-o, ca mie imi place mult si spanacul si nautul.

#60 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 28 March 2013 - 12:38 PM

Vezi postarea2ut, la 28 March 2013 - 10:32 AM, a spus:

Vezi postareaRadu Cristina, la 27 March 2013 - 06:06 PM, a spus:

Si al meu tare face mofturi cand e vorba de legume verzi ...gen brocoli,dovlecel ,spanac....dar cred ca la barbati e vorba strict de un moft copilaresc ... nu cred ca e vb de gustul legumei in sine....

in general gatesc cu legumele la care face mofturi numai ca sa il fac sa manance ,si am observant ca desi comenteaza la inceput pana la urma mananca daca sunt legumele facute la abur sau trase in tigaie ...daca fac supa crema nu se atinge ..pt ca pur si simplu nu ii place culoarea ...barbatii fac tot felul de asocieri..au o imaginatie tare bogata... :wub:


saptamana trecuta am incerc o salata de naut cu spanac
foarte buna...

p.s: de salata asta nu a vrut sa se atinga :-*


Io vreau, asa ca spune-mi te rog, daca ai timp, cum ai facut-o, ca mie imi place mult si spanacul si nautul.



Uite aici am gasit reteta...

am desfacut o conserva de naut ,l-am clatit bine in apa rece...apoi am maruntit la robot 2 maini bune de spanac...

separat am amestecat intr-un robotzel ceva ulei de masline,zeama de la 1/2 lamaie,sare ,piper,2 catei usturoi ,1 linguritza mustar 1 legatura de patrunjel si foarte putina ceapa verde. sosul care rezulta se pune peste spanac si naut si gata ...e super buna ,a mea a iesit destul de usturoiata :occasion14:

Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi