Ce retete vegetariane ati gatit azi?
#61
Postat 28 March 2013 - 12:43 PM
#62
Postat 28 March 2013 - 01:01 PM
cerra, la 27 March 2013 - 10:07 PM, a spus:
Si barbatul meu mai stramba din nas cateodata si imi zice : poi eu la mama nu am vazut de astea si eu zic: auzi tu, eu sunt mama acum de vreo 25 de ani asa ca taci si maninca. Si sa stiti ca maninca.
Ma tem ca dupa o luna sa nu iei trenul si sa vii tu la mine ... ma rog ... stiu ca tu esti perseverenta ... dar ia in calcul ca o sa-ti ia de la luni la vreo cativa ani pt introducerea fiecarui nou ingredient. Si noi is cam toate in cazul x
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#63
Postat 28 March 2013 - 01:54 PM
m-am gandit daca sa-i pun sau nu mai multa apa, dar am zis cat a iesit de la sos, e foarte bine, mai avea zeama, n-am mai pus eu in farfurie, ca nu se mai vedea nimic in poza daca puneam, speriam barbatii de pomana !
#64
Postat 28 March 2013 - 06:36 PM
Gela, m-ai terminat cu sarmalutele.Acu n-am nici varza nici in ce sa le fac ca n-am cuptor.
Vad ca vb de barbati mofturosi, al meu mananca cam tot ce-i verde,mai putin stevie(da dupa asta nu ma dau nici eu in vant) , spanac si urzici.Spanac mai mananca dar in combinatii cu rulada sau in pastele cu gorgonzola.
Loboda, verde si rosie mananca, brocoli e inebunit, salata mananca la greu.Ii plac bamele, insa eu nu i le gatesc decat rar ca mie nu-mi plac
Eu azi un hummus mai altfel servit cu leurda, seminte germinate de quinoa si linte rosie.Tb sa le las la germinat mai mult, su macar intr-un loc mai calduros.
#65 Guest_Gelutza_*
Postat 28 March 2013 - 06:57 PM
Ioana, la 28 March 2013 - 06:36 PM, a spus:
Gela, m-ai terminat cu sarmalutele.Acu n-am nici varza nici in ce sa le fac ca n-am cuptor.
Eu azi un hummus mai altfel servit cu leurda, seminte germinate de quinoa si linte rosie.Tb sa le las la germinat mai mult, su macar intr-un loc mai calduros.
IMG_8944.jpg
Sarmalele alea au fost o nebunie, dar toata lumea a poftit cand m-a auzit, asa ca le-am impartit cu drag tuturor pofticiosilor si nu m-am saturat de sarmale de post,voi face si cu nuci in weekendul urmator.
Ce-ai gatit tu azi, n-am papat niciodata, dar pozele sunt provocatoare si tre' sa ma apuc.
Ce frumos ai aliniat vasutele, parca-s la parada miss hummus!
#66
Postat 28 March 2013 - 11:18 PM
Ma alatur si eu cu niste chiftelute vegetale, pe care le-am facut in seara asta!
#67
Postat 28 March 2013 - 11:51 PM
Miti, ce fel de chiftelute sunt? Ai pus si ou?
#68
Postat 29 March 2013 - 12:28 AM
aura, la 28 March 2013 - 11:51 PM, a spus:
Miti, ce fel de chiftelute sunt? Ai pus si ou?
Aura le-am facut din cartofi fierti si pasati (5 cartofi de marime medie), la care am pus o mana de morcov taiat cubulete mici, o mana de mazare fiarta, am pus si 1 ou, 50 de grame de cascaval ras si pentru ca mi s-au parut cam moi am mai pus 1 lingura de faina sare si piper dupa gust, le-am tavalit prin faina si le-am pus pe hartie de copt si le-am pus in cuptor pana au prins o crusta aurie.
#69
Postat 29 March 2013 - 12:37 AM
#70 Guest_Gelutza_*
Postat 29 March 2013 - 08:20 PM
aura, la 28 March 2013 - 11:51 PM, a spus:
Miti, ce fel de chiftelute sunt? Ai pus si ou?
Aura, eu am postat reteta sarmalelor de post pe blogul meu fortata de faptul ca am trimis si fiicei mele, care fiica a luat la serviciu si a fost nebunie, cica, la locul ei de munca in ziua aia...toata lumea a vrut reteta si atunci eu am postat-o pe blog sa aiba tineretul de unde se inspira...nu m-am gandit sa o pun si aici, fiindca stiam ca in acest loc e altceva, o insumare de experiente, adica artisti! N-am nici timp sa caut daca e sau nu, fiindca sunt intr-un iures de nedescris din care simt ca nu mai am scapare.
Daca ar fi topic m-as lipi acolo si cu varianta mea,dar eu daca dau o cautare si nu gasesc postat o sa postez fiindca am pozele deja micsorate, dar nici nu vreau sa postez aiurea,fiindca sarmale de post facea si strabunica...
In seara asta am facut sarmalele de post cu nuci, miroase bestial in bucatarie, sunt pe foc acum...hai ca studiez putin forumul si vb. cu un admin, care sigur e mai informat si pun acolo retetele, stiu ca am vazut topic de sarmale cu carne, candva, il caut si pun varianta de post...daca nu, vin aici cu explicatiile, cel tarziu maine.
Acum, ca sa nu fiu off, va arat ce am mancat eu de post in seara asta, inainte sa infasor sarmalele-ciupeci champignion la dry cooker cu usturoi verde si fiindca aveam un cartof ramas de la altceva l-am pus si pe acela in tigaie si bineinteles si-n poza!
Si-am servit cu salata de cruditati de la borcan, d'asta, http://artaculinara...._1 fiindca, desi aveam prospaturi, nu aveam timp sa le toc, sa fac o salata, trebuia sa ma apuc de infasurat sarmale!
#71
Postat 29 March 2013 - 08:39 PM
#72 Guest_Gelutza_*
Postat 29 March 2013 - 08:58 PM
aura, la 29 March 2013 - 08:39 PM, a spus:
Eu n-am facut trimitere la blog cu gandul sa fie accesat, Doamne feri'dar nu doresc sa ofensez pe cineva deschizand topic daca deja este, am rugat-o pe foxxy, poate ea are mai mare dexteritate si daca imi raspunde, in seara asta pun reteta, ca maine nu am timp! Stii ca eu dau retetele cu drag, !
#73
Postat 29 March 2013 - 10:02 PM
#74 Guest_Gelutza_*
Postat 30 March 2013 - 02:39 PM
aura, la 29 March 2013 - 10:02 PM, a spus:
Gata, am depistat topicul , e drept, cu putin ajutor...
Aseara am facut sarmalele cu nuci, o sa scriu la topicul cu sarmale de post cum si pun aici linkul, ca sa se gaseasca mai usor.
Dovada,
Sunt merveioze, nuca da cu totul alta savoare sarmalelor de post facute asa, spre deosebire de celelalte (doar cu orez, cu ciuperci, cu orez si soia, etc.)Noua ne plac in toate felurile si de-aia le si pregatesc de fiecare data cu altceva.
#75 Guest_Gelutza_*
Postat 30 March 2013 - 02:41 PM
#76
Postat 30 March 2013 - 04:02 PM
Gelutza, la 30 March 2013 - 02:39 PM, a spus:
Gata, am depistat topicul , e drept, cu putin ajutor...
Aseara am facut sarmalele cu nuci, o sa scriu la topicul cu sarmale de post cum si pun aici linkul, ca sa se gaseasca mai usor.
Si eu astept reteta. Sunt tare curioasa! Nu am facut niciodata!
#77
Postat 31 March 2013 - 12:54 PM
Merg si de post si cu smantana sau iaurt deasupra.
noi servit cu ceapa verde si ulei de dovleac deasupra si piparca iute.
imi era pofta ca nu am facut de multa vreme de astea cu seminte de dovleac.
#78
Postat 03 April 2013 - 07:00 PM
salata de vinete cu ceapa si rosii (ceapa calita, usturoi, cumin, rosii si vinete coapte si zeama de lamaie)
lipie (eu le-am facut la cuptor)
unt din seminte de floarea-soarelui (seminte prajite si date prin blender cu 2 linguri de ulei de masline)
#79
Postat 03 April 2013 - 10:06 PM
#80
Postat 04 April 2013 - 12:48 AM
am pus vreo 300 g miez de seminte la prajit (le-am cumparat crude) si am bagat blenderul vertical in ele. Ca sa iasa cremos trebuie amestecate cam 10 min. Spre final se mai adauga 2-3 linguri de ulei de masline si, daca vrei, 1 lingura de apa.
Noi ne place, il mancam pe paine la ciorba. Copiii nu au fost prea incantati.