Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#101 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 May 2013 - 08:02 PM

Foarte fain ti-a iesit, eu am incercat-o acasa dar nu m-a satisfacut deloc asa ca o maninc doar in pizzerii.

#102 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 May 2013 - 08:05 PM

Adriana si eu la fel.Pana am descoperit ca facute in tavile de la tort sah, alea de la wilton, unse bine nu se lipesc. Si ridica temperatura la 220 grade si ventilat cu grill daca ai.
Rezultatul e ala pe care-l vezi.

Nu pune mult aluat, 2-3 mm.

#103 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 May 2013 - 08:13 PM

Pai mi-a venit alta idee, s-o fac in Fornetto Ferrari, ala de pizza.
O sa incerc cu indicatiile tale si cu instrumentele mele ^_^

#104 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 May 2013 - 08:25 PM

Incearca si asa.Eu mai nou nu o mai cumpar si o fac acasa.Dar o fac ca am ajuns la un rezultat satisfacator.
In plus azi am vazut-o intr-o brutarie cu cubulete de bacon deasupra. ^_^
Incerc si eu cat de curand.

#105 Useril este offline   laurentiudan 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 18-May 13

Postat 20 May 2013 - 10:32 PM

Ce spuneti de aceasta reteta vegetariana :
Pasta cu rasii si busuioc

- 400 gr. pasta ( pasta scurta penne rigate)
- 10 rosii micute
- 1 ceapa
- 6 foi de busuioc proaspat
- 3 linguri de ulei de masline extra virgin
- sare

Taiati ceapa in felii subtiri si prajiti in 3 linguri de ulei de masline. Spalati rosiile si adaugatile peste ceapa zdrobind usor cu dosul unei furculite . Lasati sa coaca 10 min la foc mic. Intre timp fierbeti pasta in apa sarata .
Cand pasta a fiert , scurgeti de apa , si adaugati pasta in tigaie cu sosul de rosii gatit amestacand pentru un minut la foc mic . Adaugati sare dupa gust si foile de busuioc . Se serveste imediat la masa.

sursa

#106 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 June 2013 - 10:38 PM

Lili am luat un amestec de farinata care avea de fapt o punguta cu faina si una cu sare si rozmarin, am copt-o in cuptorul de pizza, a iesit bine, o sa incerc data viitoare sa o fac si mai subtire, am pus intr-o tava cred de vreo 28 cm de diametru, tre sa o masor ca sa fiu sigura, 120 gr de faina de naut, 375 gr de apa, 2 linguri de ulei, un pic de sare si rozmarin. Nu scria ca tre sa se odihneasca amestecul, data viitoare o sa fac ca tine. Oricum a placut si asa.
Imagine atasata: monthly_06_2013/post-4-13708103228399.jpg

#107 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 July 2013 - 11:52 PM

salata de vinete
Imagine atasata: monthly_07_2013/post-4-13731474031615.jpg
si salata de dovlecei cu putin ulei, otet, sare si ierburi aromate
Imagine atasata: monthly_07_2013/post-4-13731475270623.jpg

#108 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 07 July 2013 - 07:57 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 July 2013 - 11:52 PM, a spus:

salata de vinete
Atasament cremamelanzane.jpg

de asta mi-e tare dor, anul asta nu am luat inca vinete, da' las'ca vine ea si vacanta si ... "imi fc plinul" cum trebe

si salata de dovlecei cu putin ulei, otet, sare si ierburi aromate
Atasament zucchinemarinate.jpg



dovleceii cruzi? cum e? nu am facut niciodata si tare ma tenteaza
fiica dacilor

#109 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 July 2013 - 11:24 AM

Lui Marco si Stefano nu le place, eu o maninc, conditia esentiala si de baza este sa se foloseasca dovlecei mici abia culesi adica cit mai proaspeti si sa se taie cu mandolina felii cit mai fine. Probabil ar fi trebuit intinsi,presarati cu sare si apoi clatiti si uscati, ca sa se inmoaie un pic de la inceput dar n-aveam nici un chef de atita munca ca am facut un castron dintr-un kg, oricum stind cu otetul se inmoaie un pic.
Incearca cind ai posibilitatea sa ai unul proapat doar cu unul doi sa vezi daca-ti place.
Am mai pus versiuni foarte similare de-a lungul anilor dar ieri am cautat aici sa ma lipesc si n-am gasit nimic, nu's daca am cautat bine, cel putin in mesaje de sine statatoare aici la vegetariene nu-s.

#110 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 July 2013 - 12:47 PM

Am facut si eu salata din asta nu mai stiu cine a pus si mie-mi place!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#111 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 July 2013 - 01:09 PM

Si eu mananc dovlecei cruzi, dar ii dau prin razatoare. Am sa incerc sa-i fac marinati, cum i-a facut Adriana.


Ieri am facut:

cartofi acordeon, umpluti cu dovlecei, rosii si ceapa
mancare de dovlecei cu orzo.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#112 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 July 2013 - 02:37 PM

Da' nu-ti lasa o gramada de apa daca ii dai prin razatoare, aura?

#113 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 July 2013 - 04:41 PM

lasa, dar ii scurg.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#114 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 July 2013 - 06:16 PM

imi dau impresia de prea moi dar o sa incerc :hug:

#115 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 July 2013 - 06:22 PM

adriana, să incerci și "fettuccinele" de dovlecel. sunt nemaipomenite. rețeta aici

#116 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 July 2013 - 07:56 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 June 2013 - 10:38 PM, a spus:

Lili am luat un amestec de farinata care avea de fapt o punguta cu faina si una cu sare si rozmarin, am copt-o in cuptorul de pizza, a iesit bine, o sa incerc data viitoare sa o fac si mai subtire, am pus intr-o tava cred de vreo 28 cm de diametru, tre sa o masor ca sa fiu sigura, 120 gr de faina de naut, 375 gr de apa, 2 linguri de ulei, un pic de sare si rozmarin. Nu scria ca tre sa se odihneasca amestecul, data viitoare o sa fac ca tine. Oricum a placut si asa.



S-ar putea in punga aia sa fi pus ei faina "pre coapta".Ca aia normala daca nu o pun la inmuiat, are gust de naut crud si mie nu-mi place.

Eu salata de dovlecei cruzi o fac de cand am vazut-o in magazinele de gastronomie, cu tije de telina si nuci.Ca la salata piemonteza de pui.

#117 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 July 2013 - 08:31 PM

Si cum tai dovleceii Eataly? Rondele sau pe razatoare? In afara de telina si nuci se mai pune ceva?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#118 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 July 2013 - 08:51 PM

Vezi postareaDexter, la 07 July 2013 - 06:22 PM, a spus:

adriana, să incerci și "fettuccinele" de dovlecel. sunt nemaipomenite. rețeta aici

cu siguranta, buna ideea si cu pesto

#119 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 July 2013 - 08:52 PM

Vezi postareaEataly, la 07 July 2013 - 07:56 PM, a spus:

S-ar putea in punga aia sa fi pus ei faina "pre coapta".Ca aia normala daca nu o pun la inmuiat, are gust de naut crud si mie nu-mi place.

Eu salata de dovlecei cruzi o fac de cand am vazut-o in magazinele de gastronomie, cu tije de telina si nuci.Ca la salata piemonteza de pui.

n-are gust neplacut, se poate sa fie coapta, daca zic ca se face asa repede

dovlecii cruzi? si cu ce altceva amestecat?

#120 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 July 2013 - 09:23 PM

Vezi postareaaura, la 07 July 2013 - 08:31 PM, a spus:

Si cum tai dovleceii Eataly? Rondele sau pe razatoare? In afara de telina si nuci se mai pune ceva?


Mie imi plac in lung, taiati cu mandolina subtire, subtire.
Telina, nuci, solzi de parmigiano, ulei , lamaie.Daca-i lasi si un pic la frigider inainte de ai servi sunt dementiali.

Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi