Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#121 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 July 2013 - 09:44 PM

Ce de idei, stiam eu ca trebuia sa deschid un topic separat.

#122 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 July 2013 - 10:51 PM

Am cautat si salata piemonteza cu pui si imi place muuult (scuze, nu e vegetarian, doar o intrebare =)) ). Oare pot combina cele doua? Adica sa fac o salata piemonteza cu pui si dovlecei cruzi taiati cum ai zis? Nu cred ca nu o sa iasa bun. Am cateva prietene care vin vineri la mine si ma gandeam la o salata usoara de vara. Asta ar fi ideala!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#123 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 July 2013 - 07:45 AM

Aura, cand am facut comparatia, imi trecuse si mie prin cap sa le combin. =))

#124 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 July 2013 - 08:31 AM

dupa ideea Aurei, pilaf cu ce-am gasit prin frigider: ceapa verde, ardei, morcov, dovlecel si cateva masline. direct de la locul faptei.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-100-13732650195898.jpg

#125 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 July 2013 - 01:47 PM

Moatza, pilaful tau arata bine si cred ca am sa fac si eu pentru maine. Cu masline, ofcors...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#126 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 09 July 2013 - 10:08 PM

Pilaf, fara masline, dar cu multe legume si sos de rosii

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-341-13734004878762.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#127 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 October 2013 - 12:45 PM

Sformato de dovleac, cu emmental:

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-9-13809698187525.jpg

dovelac fiert la aburi+1 ou+emmental

Bun si rece si cald!

#128 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 October 2013 - 10:43 PM

amestecat totul si pus la cuptor?
am luat azi o felie de dovleac frumoasa sa fac ciorbica de legume dar cred ca o parte o folosesc pentru reteta ta :hug:

#129 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 October 2013 - 08:17 PM

Exact! :)
N-am cantitati ca am facut cu ce am gasit.
Mie imi da Ramy cate un dovleac si cand il tai trebuie sa-l termin.
Am noroc ca nu se plange nimeni. :D

#130 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2013 - 08:51 PM

am facut pe un platou turcesc (ignorati adana) :
humus, inspiratie de la OanaS
falafel
ceapa rosie rondele fine cu sumak
baba ghanus la inspiratia de la maneki
salata turceasca (Castravete, rosie, ceapa, ardei, toate taiate cuburi mici - EV + otet de vin)

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13810843314911.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-1381084447366.jpg

iar ieri supa de ciuperci, supa crema de ciuperci si tarta de broccolli (pozele la ce am gatit astazi)

precum si ciuperci portobello umplute, la gratar cu haloumi cheese, langa o salata greceasca

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13810845724292.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13810845703349.jpg
evantaie de vinete, alaturi de tzatziki si ketchup home made

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13810856854057.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13810856865986.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13810856879182.jpg

spanac cu oua (poze la mic dejun)

mamaliga cu feta si iaurt grecesc

fac si eu orez sarbesc (cu legume trase scurt la tgaie, preponderent ardei colorati, capia, gogosar, ceapa, usturoi si ce alte legume sunt in frigi). Am poza doar ca garnitura langa o mare friptura

As vrea sa ma orientez mai mult in perioada urmatoare pe retete vegetariene, asa ca sunt cu ochii pe topicul acesta. Multumesc Doamnelor!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#131 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 October 2013 - 08:13 PM

Azi am cumparat pentru prima data seminte chia si am facut icre. Am amestecat semintele cu apa, sare si ceapa si lamaie si am amestecat. Cand s-a intarit si s-a facut ca o budinca, am adaugat un pic de ulei.

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-341-13815151928879.jpg

Nu are un gust specific, dar e foarte satioasa si am citit ca au multe proprietati benefice sanatatii.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#132 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 October 2013 - 08:17 PM

foarte interesant. semințele de chia se "umfla" și își schimbă textura. eu le pun limonda, tocmai din cauza texturii, care aduce cu bobițele de tapioca care se pun in bubble tea. ale tale nu par umflate deloc, cum ai făcut?

#133 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 October 2013 - 09:28 PM

Dex, am urmat o reteta pe care am gasit-o pe net. Am amestecat 35 g de seminte cu 50 g apa. Au absorbit apa, deci presupun ca s-au umflat...Poate poza nu e prea clara. Am sa le pun in mai multa apa sa vad diferenta.

Asta ar merge la retete raw.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#134 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 October 2013 - 10:55 PM

Vezi postareaEataly, la 06 October 2013 - 08:17 PM, a spus:

Exact! :hug:
N-am cantitati ca am facut cu ce am gasit.
Mie imi da Ramy cate un dovleac si cand il tai trebuie sa-l termin.
Am noroc ca nu se plange nimeni. :-*

L-am facut in seara asta pentru miine, Stefano n-a rezistat si a gustat o felie, a zis ca e bun si are gust de dovleac si de brinza. Am facut si eu din ochi, am amestecat in Bimby si bucatile de brinza sunt vizibile, miine revin si eu cu impresii :)

#135 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 16 October 2013 - 08:22 AM

Aura si Dexter , am citit si eu despre semintzele astea....Sunt adevarate retzetele de pe net? Nu se fierbe nimic? Se lasa doar sa lichid sa se umfle semintzele?

#136 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 October 2013 - 11:09 AM

pana raspund Aura si Dex: eu pana acum am folosit semintele de chia (si pe cele de in) ca atare, adaugate in salate peste legume (nu le pun in sos). La cele de in m-am mai lansat si in alte preparate, la cele de chia doar in salate, ca mi se par scumpicele bine ...

Ambele ar trebui inmuiate in prealabil pentru un potential maxim (asa cum zice la punctul 4 de mai jos): 1/8 ceasca de seminte la 1 ceasca de apa rece. Contin cantitati mari de grasimi, respectiv, omega 3 de origine vegetala (care se absoarbe cel mai bine), fibre si proteine vegetale, precum si 20% aminoacizi esential, calciu si fier si antioxidanti. Sunt elemente foarte importante in dieta raw-vegan, fiind considerat de catre acestia un element minune ....

Pe chia (de fapt pe ambele) le-am mancat si neinmuiate, crude, sunt ca textura asemanatoare celor de mac, ca si gust aduc putin a nuca, sunt usor de mestecat.

Modalitati de consum, ce am gasit eu ca material cel mai elocvent, vezi ce ti se potriveste cu meniul vostru de zi cu zi.

"5 modalitati simple ca sa integrezi semintele de chia in meniul de zi cu zi
1. Foloseste-le la salate. Poti adauga semintele de chia direct in salata (ti-ar trebui cam un pumn de seminte la o salata) sau le poti integra in diferite sosuri si dressinguri. O combinatie de seminte de chia si legume variate iti va furniza nutrientii necesari unei diete echilibrate.

2. Adauga-le in smoothie-uri. Macina semintele de chia cu ajutorul unei masini pentru cafea sau chiar si cu blenderul si adauga-le in sucul de fructe. Semintele de chia sunt atat de versatile incat se potrivesc grozav cu tot felul de ingrediente: soia, lapte, fructe de padure congelate, gel aloe vera, ulei din seminte de in etc.

3. Fa un gel din seminte de chia pe care il poti adauga la pudinci, gemuri, soruri, supe. In acest fel, vei creste valoarea nutritionala a preparatelor tale. Pentru a face aceasta pasta ai nevoie de un sfert de ceasca de seminte de chia si de doua cesti de apa. Pune ingredientele intr-un borcan si vei vedea cum semintele se vor umfla in scurt timp. Pastreaza gelul la frigider.

4. Foloseste seminte de chia impreuna cu cereale, iaurturi sau la prepararea unor deserturi. Pentru micul dejun poti folosi semintele de chia in forma lor naturala, insa daca vrei sa prepari prajituri delicioase, fa din ele faina. Pentru asta trebuie sa le mixezi foarte bine cu blenderul pana se transforma intr-o pudra. O poti folosi la torturi raw, prajituri si briose.

5. Fa-ti o bautura energizanta, amestecand cateva lingurite de seminte de chia intr-un pahar cu apa. Asteapta cateva minute ca sa se expandeze si adauga si putina lamaie ca sa ii dai mai mult gust. Aceasta bautura este foarte benefica pentru atunci cand faci sport si ai nevoie de o mai mare energie. De asemenea, iti dau o senzatie mai mare de satietate, datorita fibrelor.

Un alt ingredient minune in dieta raw este si uleiul din seminte de in."

Text: Andreea Marinescu





Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#137 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 October 2013 - 02:48 PM

Dani, exact retetele astea le-am gasit si eu.

Mutti, semintele de chia se pot manca asa crude, dar le poti pune si in aluatul de paine sau in prajituri. Eu la copii le pun in bolul cu lapte si cereale. Eu le mananc in salate si in kefir. Contin multa fibra si sunt foarte satioase.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#138 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 October 2013 - 09:32 PM

Iata-l Lili, mi s-a innegrit deasupra ca l-am copt in cuptoras si citeodata mi se intimpla :notworthy:
Imagine atasata: monthly_10_2013/post-4-13819519274191.jpg

#139 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 October 2013 - 11:40 AM

Adriana zici ca-i glazurat cu ciocolata.
Si de aici ma duce gandul la un dulce: acelasi procedeu dar cu ricotta si ciocolata! ;)

#140 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 October 2013 - 06:29 PM

Asa-i ;)
cu ricotta cre ca o sa fie bun
eu am facut prajitura de mic dejun, in reteta cu dovlecei i-am inlocuit cu dovleac, a fost prajitura care a rezistat cel mai mult ;) numa Stefano saracul a mincat-o

Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi