Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#301 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 11 April 2019 - 02:14 PM

Ah! Ce bine arată! Aseară mi-am luat 3 dovlecei și ma gândeam la ce as putea sa fac cu ei..

#302 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 April 2019 - 05:23 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 April 2019 - 02:13 PM, a spus:

dovlecei ... am simtit mirosu ala de pamint care nu-mi place

cum e asta miros de pamânt? ca si cum ar fi pamint pe ei sau altfel?

#303 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 April 2019 - 07:23 PM

Cartofi, fenel si baby zucchine la cuptor cu o lingura doua de stracchino(branza cremoasa proaspata).

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-9-0-97400600-1555003406.jpg

#304 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 April 2019 - 10:33 AM

Vezi postareaDexter, la 11 April 2019 - 05:23 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 11 April 2019 - 02:13 PM, a spus:

dovlecei ... am simtit mirosu ala de pamint care nu-mi place

cum e asta miros de pamânt? ca si cum ar fi pamint pe ei sau altfel?

Mi-e greu să explic pentru că e un amestec de pămînt și mucegai fără să fie de fapt mucegai, sau de pămînt ud dar nu acel miros plăcut de pămînt ud de ploaie 🙂 si il simt la felul ăsta de dovlecei verde deschis cumpărați iarna. Nu stiu dacă e din cauza faptului că stau mult timp in cutii si in locuri închise...
Eu cre că am mai zis, nu'ș din ce cauza, dacă mi se trage de la cursurile de sommelier, sau pur și simplu e o calitate/defect am un simț olfactiv foarte dezvoltat, ceea ce cum imi zicea pneumologa nu întotdeauna poate fi plăcut😂
Și pe lîngă faptul că le simt înaintea celorlalți, mirosurile, le asociez întotdeauna cu ceva/undeva 😁 Deci sint fan Proust total 😊

#305 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 April 2019 - 11:23 AM

Stiu ce zici Adriana, dovleceii daca-i tin mai mult decat trebuie, ii arunc.Nu suport nici eu mirosul ala.
Chiar daca dovlecelul nu prezinta parti mucegaite sau avariate, are un miros insuportabil.

O data am facut o omleta, am zis ca poate se duce mirosul prin gatire.
Am aruncat si omleta.

#306 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 April 2019 - 06:09 PM

Exact, mirosul ala
nu tin minte sa-l fi resimtit dupa ce i-am gatit da nici ompleta n-am facut cu ei, la cei cumparati acum nu le-am simtit mirosul dupa dar am pus doar 2 impreuna cu multe altele deasupra pestelui

eu am in facere blitva=tulpini de sfecla alba ca avea partea alba mare tare si lata+cartofi+un strop de ulei, apa si capac sa fiarba pina se fac, mie imi place tare de tot

partea verde o fierb si ma gindesc ulterior ce sa fac cu ea

apropo, daca aveti idei despre folosirea partii verzi le astept
nu ciorba ca nu mi-o maninca poporu

#307 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 April 2019 - 12:52 AM

am facut poze la ambele feluri de dovlecei, o sa revin

in seara asta am facut parmigiana mea
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-4-0-92236400-1556232745.jpg

#308 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 June 2019 - 01:21 PM

Vara sunt nelipsite cele doua retete:
Dovlecei marinati zucchine in carpione, adica dovlecei taiati in sferturi prajiti asa cum sunt, dar exista si varianta panè.

Separat intr-o tigaie taiati o ceapa rosie rondele, doua frunze de salvie usturoi, se calesc usor se adauga un pahar de otet delicat(eu am avut de rodie).Se lasa sa-si piarda un pic din putere.Se varsa peste dovlecei si se da la rece.Se servesc reci.

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-9-0-20224300-1560769793.jpg

Si parmigiana bianca di zucchine a crudo parmigiana alba de dovlecei cruzi.

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-9-0-20317800-1560769896.jpg

Eram convinsa ca am pus deja reteta, ieri am cautat dar negasind-o o pun aici.

In mod normal la parmigiana dovleceii si vinetele se prajesc.Aici e suficient sa taiati dovleceii in felli subtiri, le infainati lejer(varianata mea mai light prevede un strat infainat si un strat nu😁).Presararti peste fiecare strat parmigiano sau pecorino.Eu sfatuiesc un pecorino, ca deja dovleceii sunt delicati la gust, accelerati gustul cu o branza maturata mai gustoasa.

Varianta neveg adaugati sunca cubulete.
Varianta nelight adaugati extra cheese(mozzarella sau alte).
Varianta verde adaugati pesto.

Deasupra pesmet si pecorino un fir de ulei evo si la cuptor.

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-9-0-04606200-1560770317.jpg

Apa lasata de la dovlecei si faina vor creea ceva asemanator besciamellei.

Eu o ador si calda si rece.

#309 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 17 June 2019 - 02:17 PM

Vezi postareaEataly, la 17 June 2019 - 01:21 PM, a spus:

Vara sunt nelipsite cele doua retete:
Dovlecei marinati zucchine in carpione, adica dovlecei taiati in sferturi prajiti asa cum sunt, dar exista si varianta panè.

Separat intr-o tigaie taiati o ceapa rosie rondele, doua frunze de salvie usturoi, se calesc usor se adauga un pahar de otet delicat(eu am avut de rodie).Se lasa sa-si piarda un pic din putere.Se varsa peste dovlecei si se da la rece.Se servesc reci.

Atasament 20190616_121845.jpg

Si parmigiana bianca di zucchine a crudo parmigiana alba de dovlecei cruzi.

Atasament 20190616_121911.jpg

Eram convinsa ca am pus deja reteta, ieri am cautat dar negasind-o o pun aici.

In mod normal la parmigiana dovleceii si vinetele se prajesc.Aici e suficient sa taiati dovleceii in felli subtiri, le infainati lejer(varianata mea mai light prevede un strat infainat si un strat nu😁).Presararti peste fiecare strat parmigiano sau pecorino.Eu sfatuiesc un pecorino, ca deja dovleceii sunt delicati la gust, accelerati gustul cu o branza maturata mai gustoasa.

Varianta neveg adaugati sunca cubulete.
Varianta nelight adaugati extra cheese(mozzarella sau alte).
Varianta verde adaugati pesto.

Deasupra pesmet si pecorino un fir de ulei evo si la cuptor.

Atasament 20190616_123859.jpg

Apa lasata de la dovlecei si faina vor creea ceva asemanator besciamellei.

Eu o ador si calda si rece.


Deci merge si rece, perfect , saru-mana
fiica dacilor

#310 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 June 2019 - 02:36 PM

Da, zucchine in carpione musai si obligatoriu rece.

In schimb parmigiana şi-şi!😁

#311 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 17 June 2019 - 03:59 PM

Vezi postareaEataly, la 17 June 2019 - 02:36 PM, a spus:

Da, zucchine in carpione musai si obligatoriu rece.

In schimb parmigiana şi-şi!😁


La parmigiana ma refeream, celalalt stiam ca se serveste/mananca rece , mersi inca o data
fiica dacilor

#312 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2019 - 06:32 PM

Am pornit de la o mare ceapa rosie proaspata taiata fin impreuna cu partea verde a sa si ale altora pe care le-am folosit la altceva.
Am fiert-o incetisor cu putin ulei si capac si cind era gata mi-a venit sa-i pun niste otet peste ea.
Frigeam dovleceii pentru Cusot Al Brüsc si i-am mai cules imediat pe cei 2 care cresteau in ghiveci, taiat rondele si prajit si ei, pusi peste ceapa
in frigider aveam vinete felii facute pe plita pe foc si am taiat citeva felii si le-am pus si peste ele deasupra
dupa care am pus 2 linguri mari pline de masline taggiasche si uleiul in care stau
am pus si restul de usturoi felii si frunze de salvie care imi ramasesera de la dovlecei si am amestecat bine
a iesit o chestie care seamana un pic cu caponata, care se poate minca evident rece si care mai e si buna :D
Imagine atasata: monthly_06_2019/post-4-0-62332400-1560788951.jpg

Vezi postareaEataly, la 17 June 2019 - 01:21 PM, a spus:

Eram convinsa ca am pus deja reteta, ieri am cautat dar negasind-o o pun aici.

In mod normal la parmigiana dovleceii si vinetele se prajesc.Aici e suficient sa taiati dovleceii in felli subtiri, le infainati lejer(varianata mea mai light prevede un strat infainat si un strat nu😁).Presararti peste fiecare strat parmigiano sau pecorino.Eu sfatuiesc un pecorino, ca deja dovleceii sunt delicati la gust, accelerati gustul cu o branza maturata mai gustoasa.

Varianta neveg adaugati sunca cubulete.
Varianta nelight adaugati extra cheese(mozzarella sau alte).
Varianta verde adaugati pesto.

Deasupra pesmet si pecorino un fir de ulei evo si la cuptor.

Atasament 20190616_123859.jpg

Apa lasata de la dovlecei si faina vor creea ceva asemanator besciamellei.

Eu o ador si calda si rece.

daca am noroc sa mai adun un pic de dovlecei o incerc

#313 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 June 2019 - 08:34 PM

Deci aveam reteta de zucchine in carpione😁.

#314 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2019 - 09:07 PM

pai cre ca e prima reteta de dovlecei pe care am invatat-o aici, nu se putea sa nu fie :D

#315 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 June 2019 - 01:51 PM

2010 ultimul comentariu, era adanc ingropata.Merita scoasa la suprafata.

#316 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 June 2019 - 01:54 PM

Da, cre ca avem multe comori ingropate :D

#317 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 June 2019 - 01:58 PM

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-9-0-69173300-1560858964.jpg

Anyyyyy, am cumparat tenerume(vrejurile tinere de la dovlecelul lung sicilian).

Stiu ca-s bune in minestrone, dar eu le-am fiert si mancat asa ca pe spanac.

Le-a mancat si Manu, super bune.

#318 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 June 2019 - 07:37 PM

mamma mia câta mai (oare asa se scrie?) dovleacu, cica pe la noi s-ar chema snake gourd, nu stiu daca l-am intilnit vreodata

#319 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 June 2019 - 08:10 AM

Vezi postareaEataly, la 18 June 2019 - 01:58 PM, a spus:

dovlecelul lung sicilian).

arata poza ca nu stiu daca stiu ce e

P.S. frunzele astea le minca pisicu?

#320 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 June 2019 - 08:46 AM

Vezi postareaEataly, la 18 June 2019 - 01:58 PM, a spus:

am cumparat tenerume(vrejurile tinere de la dovlecelul lung sicilian).


si la noi se mananca toate buruienile, dar italienii astia consuma orice verzitura!

nu-s cam aspre?

Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi