Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#441 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,825
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 02 December 2020 - 06:04 AM

Wow ce bine arată! Legumele sunt legate intre ele cu vreun sos? Mi-ai dat o idee bună Lili! :scratch:

#442 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 December 2020 - 09:19 AM

Nu, nu.Sunt taiate subtire cu madolina, era un amestec ramas dintr-un wok pentru gyoza.Cu sos de soya,ulei, ghimbir, curcuma etc.

Calite toate la wok si ramas in frigider pentru o noapte.

#443 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 16 January 2021 - 03:59 PM

Spaghetti cu seminte cu 2 feluri de salate:
- varza rosie cu ardei iute
- morcovi si gulii cu usturoi si ulei de masline
Imagine atasata: monthly_01_2021/post-84-0-45892100-1610805534.jpg

#444 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 February 2021 - 03:23 PM

maltagliati e broccolo romanesco - daca omiteți pecorino, este vegetariana. Rețeta unei chef pe care l-am descoperit de curând, Max Mariola, reteta e pe youtube

1 romanesco, 6 roșioare, 2 căței de usturoi, ceva iute, maltagliati (pasta cu ou) apă caldă Imagine postata toate in același troc, dar nu deodată, va intra in rotatie saptamânală ca tare a fost buna


Imagine atasata: monthly_02_2021/post-1215-0-66950200-1612531183.jpg

#445 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,603
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 March 2021 - 01:32 PM

Ieri am vazut la tv o reteta pe care am si executat-o, veggie burgers (am pus-o si la Ce am gatit azi, din greseala). Au iesit mai buni decat credeam, fiica-mea care nu mananca fasole, ciuperci, nuci si alte asemenea, s-a lins pe degete, baietii au cerut portie dubla... Se va repeta!
Cam asa arata maglavaisul, un pic mai fin tocat decat in reteta, dar a fost ok.
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-192-0-11617100-1615116165.jpg
Dupa ce i-am modelat si pus in tigaie, mi-am dat seama de ce in reteta de la tv facuse mini-burgers - mai usor de manevrat, dar m-am descurcat :floare: .
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-192-0-75086900-1615116345.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-192-0-72481900-1615116395.jpg
Asta a fost portia mea, plus inca unul mancat fara paine :unsure: .
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-192-0-78544000-1615116540.jpg

#446 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,825
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 07 March 2021 - 03:31 PM

Arata super, Adi! Din ce i-ai facut?

#447 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,603
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 March 2021 - 05:03 PM

Asta e reteta, sa-mi zici daca vrei sa-ti traduc ceva, nu stiu daca se vede video-ul (Mary Berg a castigat unul din concursurile Masterchef Canada, are o emisiune la TV, imi place de ea :floare: ).
https://more.ctv.ca/...ie-sliders.html

#448 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 March 2021 - 07:14 PM

Mi s-a tradus mie pagina da in italiana deci toate greselile nu-mi apartin :floare:
2 cucchiaini (10 ml) di olio d'oliva
1 cipolla piccola, tagliata a dadini
2 spicchi d'aglio, tritati
Sale kosher
Pepe nero appena macinato
1 tazza (75 grammi) di funghi tritati grossolanamente
150 g di noci tostate
1 lattina (540 ml) di fagioli neri, scolati e sciacquati
1 tazza (180 grammi) di riso integrale cotto
70 g di pangrattato panko
1 cucchiaino (5 grammi) di cumino macinato
1/2 cucchiaino (3 grammi) di paprika affumicata
1 cucchiaio (15 grammi) di senape di Digione
1 uovo
2 cucchiai (30 ml) di olio di canola
12 panini s
Condimenti per hamburger

Indicazioni
Scalda un cucchiaino (cinque ml) di olio d'oliva a fuoco medio in un'ampia padella antiaderente.
Aggiungere le cipolle e l'aglio e condire con sale e pepe. Cuocere fino a quando non si ammorbidisce, circa tre minuti.
Aggiungere il restante olio d'oliva e i funghi. Cuocere fino a quando i funghi iniziano a dorarsi, circa cinque minuti.
Trasferire la miscela nella ciotola di un robot da cucina e frullare fino a tritarla finemente. Raschiare la miscela in una grande ciotola.
Frullare le noci nel robot da cucina fino a tritarle molto finemente. Aggiungere alla miscela di funghi.
Aggiungere i fagioli e il riso al robot da cucina e frullare fino a quando il composto non assomiglia a una purea grossolana. Aggiungere al composto di funghi con pangrattato, cumino, paprika, un cucchiaino (cinque grammi) di sale e 1/2 cucchiaino (tre grammi) di pepe. Mescola per amalgamare.
Aggiungere Digione e l'uovo; mescolare per unire. Formare 12 polpette uguali, dello spessore di 1-1 / 2 centimetri e adagiarle su un piatto o una teglia da forno bordata.
Scalda un cucchiaio (15 ml) di olio di canola nella stessa padella del passaggio 1 a fuoco medio-alto. Lavorando in lotti di sei, friggere le polpette fino a doratura e croccante, circa tre o quattro minuti per lato. Servire su panini conditi con condimenti e condimenti per hamburger preferiti.

#449 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,603
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 March 2021 - 09:16 PM

Habar n-am ce greseli sunt in italiana :floare:. M-am uitat de curiozitate in romana, e ok, cu mici exceptii. N-am mai incercat de mult timp google translate la retete :unsure: .

#450 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 April 2021 - 11:42 PM

eu aveam sfecla rosie cruda si curatata de coaja
asa ca am taiat o ceapa, un catel de usturoi si 3 morcovi, i-am muiat cu putin ulei si apa si apoi am aruncat peste ele 2 cartofi si 2 pumni de fasole boabe congelata (proaspata de mine) plus apa si lasat sa fiarba, spre sfirsit adaugat sfecla rosie data pe razatoare
buna tare
Imagine atasata: monthly_04_2021/post-4-0-43328800-1617918163.jpg

#451 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 April 2021 - 12:22 PM

Cum ai servit-o rece, calda?

#452 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 April 2021 - 12:27 PM

pai calda ca iti dai seama ca rece mi-o puneau in cap :) si la temperaturile care se facura...
da eu am gustat-o si rece aseara cind am mutat-o din oala si nu era rea, dar la ora asta parerea mea e ca merge doar calda
azi la prinz iar maninc o portie :)

#453 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 April 2021 - 04:30 PM

M-a dus gandul la "antipasto piemontese" si de aia m-m gandit rece.😉😉

#454 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 April 2021 - 05:45 PM

pe ala il amestecam cu ton si ne mutam la peste :)

#455 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 April 2021 - 08:34 AM

Gordon Ramsey vegetable steak

Imagine atasata: monthly_04_2021/post-9-0-25852500-1618813770.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2021/post-9-0-33800900-1618813795.jpg

Aici un video

Linkul meu

Am pus condimentele preferate eu, nu am avut barbecue sos, asa ca am pregatit eu ceva in casa, nu am facut reductie de vin rosu ca nu aveam, am stropit cu un rosé delicat.Nu as avea pretentia ca seamana cu o friptura, e un alt mod de a pregati vinetele.

#456 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 17 May 2021 - 09:16 AM

Paste cu ceapa prajta (cu turmeric, sos de soia si boia) si patrunjel.
Poza de la locul faptei Imagine postata
Imagine atasata: monthly_05_2021/post-84-0-84135600-1621235774.jpg

#457 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 June 2021 - 09:52 AM

Io dupa mine Imagine postata
In aceeasi tigaie, de data asta orez (cu putin mei, mai aveam de terminat intr-o punga) cu ananas si legume diverse, cu turmeric si sos de soja:
Imagine atasata: monthly_06_2021/post-84-0-13738500-1623052268.jpg

#458 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 June 2021 - 09:52 AM

Io dupa mine Imagine postata
In aceeasi tigaie, de data asta orez (cu putin mei, mai aveam de terminat intr-o punga) cu ananas si legume diverse, cu turmeric si sos de soja:
Imagine atasata: monthly_06_2021/post-84-0-13738500-1623052268.jpg

#459 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,825
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 13 July 2021 - 09:45 AM

Am facut pentru iarnă ghiveci cu morcov, ceapa, păstăi, vânăta si dovlecei. La ochi puse toate.

Uitasem si ardei kapia si sos de roșii.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2021/post-343-0-73417600-1626162304.jpg


#460 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 July 2021 - 11:51 AM

Vezi postareamino, la 13 July 2021 - 09:45 AM, a spus:

Am facut pentru iarnă ...
Am constatat (mai de mult) cum ni se schimba gusturile pe masura de ne maturizam. Cand eram copil nu puteam sa vad ghiveciul (in general zarzavaturi gatite) iar acum ador tot ce e de acest fel. E si "setare de creier", probabil Imagine postata, dar acum chiar imi plac legumele, sub orice forma.
Imi place ghiveciul si cald si rece. Il mai combin cateodata cu o telemea sarata sau branza framantata...Imagine postata

Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi