Forum Culinar: Langosi,scovergi sau foi dospite - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Langosi,scovergi sau foi dospite

#1 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 25 November 2012 - 10:53 PM

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538764532173.jpg
Nu conteaza daca le zicem langosi, scovergi sau foi dospite. Tot ceea ce conteaza este ca sunt ai naibii de buni si mai ales foarte simplu de facut. Va rog sa ma credeti mai ales ca aceasta a fost prima mea incercare si nu o regret deloc.

Ingrediente:
-500 g faina
-350 ml apa calduta
-1 plic drojdie uscata
-1 lingura sare
-smantana
-cascaval

Mod de preparare:
Intr-un bol se pune faina cernuta in prealabil si sarea. In mijlocul gramezii de faina se face o gropita in care se toarna drojdia uscata. Se adauga apa calduta (nu fierbinte caci distruge proprietatile drojdiei) cate un pic si se incorporeaza cu restul de faina.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-1353876104594.png
Se framanta aluatul moale si lipicios pentru aproximativ 10 minute.
Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit intr-un loc calduros pentru o ora si jumatate.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538761415138.png
Dupa ce aluatul este dospit se rup 8/10 bile de aluat care se presara cu faina.
Pe suprafata de lucru se toarna ulei si fiecare bila se intinde cu ajutorul degetelor.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538761697142.png
Se prajesc pe foc mediu in ulei incins.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538761979082.png
Au iesit niste langosi rumeni si frumoasi!
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538762683846.jpg
Se pot servi si reci dar sunt mai gustosi calzi cu smantana si cascaval.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538763507325.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538763762724.jpg

Pofta buna!

http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 25 November 2012 - 11:00 PM

Exact asa le face si mama. Foarte bune!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 25 November 2012 - 11:06 PM

Super langosi, super prezentare. Culoarea lor face toti banii :D :71: :71: :71:

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 November 2012 - 11:12 PM

F. frumosi i-ai facut! :D Ce pofta mi-ai facut,o sa-i refac si eu,sunt mai usor de facut decat gogosile,ca nu mai ghighilesc la maruntele,asa intind mari si gata :71:

Ce bine, ca nu am unul in fata chiar acum :71:

#5 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 25 November 2012 - 11:15 PM

Vezi postareaGeany, la 25 November 2012 - 11:12 PM, a spus:

F. frumosi i-ai facut! :D Ce pofta mi-ai facut,o sa-i refac si eu,sunt mai usor de facut decat gogosile,ca nu mai ghighilesc la maruntele,asa intind mari si gata :71:

Ce bine, ca nu am unul in fata chiar acum :71:



bine ca nu mai am nici eu...am mancat vreo 5 fara suflare...tare buni au fost!

#6 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 25 November 2012 - 11:16 PM

Vezi postarealenias, la 25 November 2012 - 11:06 PM, a spus:

Super langosi, super prezentare. Culoarea lor face toti banii :D :71: :71: :71:



merci frumos!

#7 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 November 2012 - 11:20 PM

Daly, confirm! Sa va fie de bine!
F buni langosii astia, si-i buna tare varianta sarata. Eu prima oara i-am mancat la Budapesta si de-atunci tot jinduiesc.

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 November 2012 - 07:43 AM

Multumiri de reteta . Brava

#9 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 26 November 2012 - 08:33 AM

Confirm si eu!!!Sunt excelenti atat cu branza deasupra,dar si umpluti(mie asa imi place sa-i fac).Ii umplu nu numai cu branza,ci si cu spanac,varza,sau o alta varianta care imi place tare mult e cu brocoli :-* )
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#10 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 November 2012 - 09:19 AM

Petunie, cum ii umpli?? Eu n-am facut langosi niciodata! pui umplutura si-i indoi?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#11 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 26 November 2012 - 09:30 AM

Vezi postareazerda, la 26 November 2012 - 09:19 AM, a spus:

Petunie, cum ii umpli?? Eu n-am facut langosi niciodata! pui umplutura si-i indoi?


Da,ii intind in maini ca si la cei simpli,dar iau bucata mai mare de aluat,pun umplutura si ii inchid.Trebuie avuta putin grija la margini sa nu fie prea mult ulei,ca sa ii poti inchide bine sa nu iasa umplutura.Ii prajesc la foc mai mic ca si pe cei simpli,ca sa nu ramana in mijloc cruzi.Cred ca am pe undeva si poze,trebuie sa caut :-*
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 November 2012 - 09:37 AM

Langosii sunt moartea mea, aia sarati, dupa gogosi nu ma dau in vant!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 November 2012 - 09:34 PM

Petu, ii umpli cu brocoli fiert? Faci o pasta din brocoli sau lasi buchetelele intregi? Parca i-as face si eu pentru maine si am si brocoli in frigider.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#14 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 27 November 2012 - 10:23 AM

Vezi postareaaura, la 26 November 2012 - 09:34 PM, a spus:

Petu, ii umpli cu brocoli fiert? Faci o pasta din brocoli sau lasi buchetelele intregi? Parca i-as face si eu pentru maine si am si brocoli in frigider.


Fierb putin brocoli,il maruntesc cu furculita,condimentez dupa gust si pun si putin cascaval ras ca sa se lege mai bine la fript,dar banuiesc ca merge si fara.mie imi plac tare mult,am facut o data pt ca am mai avut brocoli fiert si nu ajungea pt toti,asa ca a intrat in langosi si de atunci fac de fiecare data :)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#15 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 November 2012 - 05:40 PM

Scovergi umplute cu brocoli :D

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13540308030851.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#16 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 November 2012 - 07:53 PM

Vezi postareaaura, la 27 November 2012 - 05:40 PM, a spus:

Scovergi umplute cu brocoli :D


mai fusion de-atat nici ca se poate!

#17 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 November 2012 - 06:33 PM

Cred ca voi v-ati propus sa ma omorati... Nu stiu cand, dar am sa le fac. Bine inteles ca le voi face cu faina integrala, sau mai bine zis imi voi incerca norocul. Ramane de vazut ce-mi va iesi.
Mor incet...
Sorina

#18 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 January 2022 - 05:56 PM

Deci, langoși sau turte sau scovergi...unele cu smantana si cascaval, altele cu telemea.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2022/post-343-0-18930100-1642866949.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2022/post-343-0-35598300-1642866958.jpg


#19 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 22 January 2022 - 07:03 PM

Mino, te bat ca vii tot cu retete "dietetice" si-mi faci pofta 😋. Sa va fie de bine, cred ca am sa fac si eu zilele astea, daca nu merge sotul la magazinul romanesc sa cumpere.

#20 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 January 2022 - 07:58 PM

Vezi postareaadi_edi, la 22 January 2022 - 07:03 PM, a spus:

Mino, te bat ca vii tot cu retete "dietetice" si-mi faci pofta 😋. Sa va fie de bine, cred ca am sa fac si eu zilele astea, daca nu merge sotul la magazinul romanesc sa cumpere.


Poftele sotului la care binenteles ca nici eu nu am zis pas. De acu le mai fac la anul!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi