Langosi,scovergi sau foi dospite
#1
Postat 25 November 2012 - 10:53 PM
Nu conteaza daca le zicem langosi, scovergi sau foi dospite. Tot ceea ce conteaza este ca sunt ai naibii de buni si mai ales foarte simplu de facut. Va rog sa ma credeti mai ales ca aceasta a fost prima mea incercare si nu o regret deloc.
Ingrediente:
-500 g faina
-350 ml apa calduta
-1 plic drojdie uscata
-1 lingura sare
-smantana
-cascaval
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune faina cernuta in prealabil si sarea. In mijlocul gramezii de faina se face o gropita in care se toarna drojdia uscata. Se adauga apa calduta (nu fierbinte caci distruge proprietatile drojdiei) cate un pic si se incorporeaza cu restul de faina.
Se framanta aluatul moale si lipicios pentru aproximativ 10 minute.
Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit intr-un loc calduros pentru o ora si jumatate.
Dupa ce aluatul este dospit se rup 8/10 bile de aluat care se presara cu faina.
Pe suprafata de lucru se toarna ulei si fiecare bila se intinde cu ajutorul degetelor.
Se prajesc pe foc mediu in ulei incins.
Au iesit niste langosi rumeni si frumoasi!
Se pot servi si reci dar sunt mai gustosi calzi cu smantana si cascaval.
Pofta buna!
http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/
#2
Postat 25 November 2012 - 11:00 PM
#4
Postat 25 November 2012 - 11:12 PM
Ce bine, ca nu am unul in fata chiar acum
#5
Postat 25 November 2012 - 11:15 PM
Geany, la 25 November 2012 - 11:12 PM, a spus:
Ce bine, ca nu am unul in fata chiar acum
bine ca nu mai am nici eu...am mancat vreo 5 fara suflare...tare buni au fost!
#7
Postat 25 November 2012 - 11:20 PM
F buni langosii astia, si-i buna tare varianta sarata. Eu prima oara i-am mancat la Budapesta si de-atunci tot jinduiesc.
#9
Postat 26 November 2012 - 08:33 AM
#10
Postat 26 November 2012 - 09:19 AM
#11
Postat 26 November 2012 - 09:30 AM
zerda, la 26 November 2012 - 09:19 AM, a spus:
Da,ii intind in maini ca si la cei simpli,dar iau bucata mai mare de aluat,pun umplutura si ii inchid.Trebuie avuta putin grija la margini sa nu fie prea mult ulei,ca sa ii poti inchide bine sa nu iasa umplutura.Ii prajesc la foc mai mic ca si pe cei simpli,ca sa nu ramana in mijloc cruzi.Cred ca am pe undeva si poze,trebuie sa caut
#12
Postat 26 November 2012 - 09:37 AM
#13
Postat 26 November 2012 - 09:34 PM
#14
Postat 27 November 2012 - 10:23 AM
aura, la 26 November 2012 - 09:34 PM, a spus:
Fierb putin brocoli,il maruntesc cu furculita,condimentez dupa gust si pun si putin cascaval ras ca sa se lege mai bine la fript,dar banuiesc ca merge si fara.mie imi plac tare mult,am facut o data pt ca am mai avut brocoli fiert si nu ajungea pt toti,asa ca a intrat in langosi si de atunci fac de fiecare data
#15
Postat 27 November 2012 - 05:40 PM
#17
Postat 29 November 2012 - 06:33 PM
Mor incet...
#18
Postat 22 January 2022 - 05:56 PM
Imagini atasate
#19
Postat 22 January 2022 - 07:03 PM
#20
Postat 22 January 2022 - 07:58 PM
adi_edi, la 22 January 2022 - 07:03 PM, a spus:
Poftele sotului la care binenteles ca nici eu nu am zis pas. De acu le mai fac la anul!