Forum Culinar: Cauzele spirituale ale bolii - Forum Culinar

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cauzele spirituale ale bolii preluate de la Lazarev

#61 Useril este offline   rym 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 176
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 December 2012 - 08:57 PM

[quote name='Piscotel' date='05 December 2012 - 08:42 PM'

Uite ,eu ma uit asa de plictis in horoscopul zilnic .Al meu si al Omului .
Daca vad ca in ziua cu pricina se arata cearta in casa , iau aminte si.....
De cate ori imi vine sa-i dau cu teflonul in cap ,il pun binisor in dulap ,fac pasi si tac din gura .
In doua minute m-am calmat

---------------------------------------------------------
nu intelege ce bine ti-a facut. :unsure:

#62 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 December 2012 - 09:15 PM

APENDICITA: frica de viata, blocarea curgerii binelui

Asta chiar mi-a adus aminte o intamplare personala si evident partinitoare: Bunicul meu a murit de peritonita pentru ca s-a imbolnavit de apendicita de 1 Mai nu erau doctorii cu experienta in zona, dar un LUCRU pot spune despre el: nu i-a fost frica de viata, i-a gonit pe soldatii rusi cu pusca in mana cand venisera la furat, a trait din plin nu si-a refuzat nimic: bautura,tutun, femei, distractii, daca ii cereai ajutorul dadea camasa de pe el,la inmormantarea lui a fost un adevarat miting, daca lui ii era frica de viata, eu nu mai inteleg nimic!
A murit din pura incompetenta medicala, nu vad nimic spiritual in asta.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#63 Useril este offline   rym 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 December 2012 - 09:26 PM

Vezi postareazerda, la 05 December 2012 - 09:15 PM, a spus:

APENDICITA: frica de viata, blocarea curgerii binelui

A murit din pura incompetenta medicala, nu vad nimic spiritual in asta.

Nu mai citi si tu mot a mot.
A fi curajos nu inseamna a fi lipsit de emotie.

#64 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 05 December 2012 - 10:11 PM

Pai si daca esti curajos si imbratisezi viata, cu ce blochezi tu curgerea binelui?? DAR LA SEPTICEMIE CE SCRIE?? TOT VINA TA ESTE?

Si apendicita am avut si eu, si fostul meu sot si vreo 10-15 dintre amicii mei,ale naibii pacate ce ne-au urmarit din frageda pruncie!

#65 Useril este offline   rym 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 December 2012 - 10:20 PM

Vezi postareazerda, la 05 December 2012 - 10:11 PM, a spus:

Pai si daca esti curajos si imbratisezi viata, cu ce blochezi tu curgerea binelui?? DAR LA SEPTICEMIE CE SCRIE?? TOT VINA TA ESTE?

E vina destinului ca nu ne-a facut nemuritori.

#66 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 December 2012 - 10:26 PM

Exista psihosomatica, o ramura a psihologiei incrucisata cu medicina, care studiaza bolile legate, generate de cauze psihice, exact cele pe care le-ati enumerat si voi: stresul, anxietatea, un anume tip "mostenit" sau invatat de abordare a problematicilor vietii, chiar si anumite temperamente pot genera anumite boli. Dar nu e nimic ezoteric in psihosomatica, e o stiinta sau o parte a unei stiinte, si chiar exclude cauzele "spirituale" in sensul descris de acest Lazarev.
E de mare folos constientizarea ca bolile vin si pe calea gindirii si implicit a emotiilor traite, si ca se pot trata prin psihoterapie boli traditional rezolvabile cu medicamente. Gama bolilor psihosomatice e foarte larga, de la cele legate de tubul digestiv la dermatologie, cardiologie, reumatologie etc. Un lucru foarte interesant este ca si predispozitia pentru accidente este legata de cauze psihologice, chiar daca se zice ca accidentul e o suma de intimplari nefericite...

#67 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 05 December 2012 - 10:36 PM

Carmella, dupa ce s-au zgait ca pisica ( nu a mea) in calendar la analize, asta a fost si reactia doctorilor mei, adica vreo 5 diferiti, am reactii psihosomatice intense.
Scapa cine poate! Partea pozitiva este ca si daca vrei sa fii bine, te poti face bine, chiar daca nu FOREVER!

#68 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 December 2012 - 10:45 PM

Vezi postareazerda, la 05 December 2012 - 10:36 PM, a spus:

Carmella, dupa ce s-au zgait ca pisica ( nu a mea) in calendar la analize, asta a fost si reactia doctorilor mei, adica vreo 5 diferiti, am reactii psihosomatice intense.
Scapa cine poate! Partea pozitiva este ca si daca vrei sa fii bine, te poti face bine, chiar daca nu FOREVER!

Pozitiva sau mai putin pozitiva, pentru ca multa lume prefera sa ia niste pastile sau sa execute niste proceduri medicale care sa lupte ele cu boala, in loc sa lupte ei insisi cu demonii trecutului sau prezentului, sa ii scoata la suprafata si apoi sa le dea un sut sa se duca cit colo. E mai comod cu pastile iar omul sa-si vada "linistit" de viata lui...

#69 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 December 2012 - 10:49 PM

Vezi postareaaura, la 05 December 2012 - 07:48 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 December 2012 - 08:10 AM, a spus:

Cert e ca trebuie sa dezvoltam un filtru rational si logic ca apoi sa ne putem apara impotriva asalturilor e tot felul: la persoana, asa zis intelectuale etc.

Daca te intereseaza si ai timp, o sursa credibila cu articole de gen gasesti pe www.formula-as.ro

ce-mi place ce ai scris aici. Foarte buna atitudine, si eu incerc sa fac la fel.

De ce crezi ca formula as e o sursa mai credibila?

>>>>>>>>>>>>Pentru ca este una dintre putinele publicatii de bun simt si scrisa corect si cu cap, unde lucreaza, inca, oameni profesionisti. Articolele sunt publicate dupa ce le-a fost verificata sursa, provenienta, seriozitatea autorului, credibilitatea si banuiesc ca sunt mai multe criterii de selectare pana se decide ce anume se publica. Avand in vedere longevitatea ei si marea priza la public, o face una din revistele serioase. Plus de asta acolo cititorii fac schimb de tratamente alternative dupa ce au trecut prin asta si au probat ei insisi.

Nici eu nu stiam de Lazarev pana anul trecut, am dat intamplator de el pe net.

>>>>>>>>>>>>>>>In afara de net, unde anume mai este cunoscut? Ce a studiat, ce a publicat? Este ceva tradus pe piata, ma refer in librarii, de cumparat? Chiar si asa, permite-mi sa fiu extrem de suspicioasa vis-à-vis de ceea ce se gaseste la noi, respectiv de starea jalnica a limbii in care se scrie, a traducerilor si a adaptarilor produselor de limba straina: predominant de la prost la jalnic! Declinul mentionat mai sus se desfasoara in mod constant si reflecta starea spirtuala si intelectuala a societatii contemporane romanesti...de la presa de zi cu zi, la beletristica ori mentionari pentru exponatele de muzeu ori opera de arta (atat in romana cat si in Germana, in Sibiu), greselile se lafaie in voie, is la ele-acas. Cam asta-i trendu'

In legatura cu jignirea profunda de care zici cred ca exagerezi un pic. Cred ca ar trebui sa ne simtim jigniti cand sunt marite taxele, reduse pensiile si programele sociale. Asta ne afecteaza viata mai mult decat parerile unui tip pe care nici nu-l cunoastem. Din punctul meu de vedere, el indeamna la o introspectie si nu face nici un fel de acuzari. Spune ca, in urma experientei lui ca si bioenergetician, a constat o legatura intre comportamentul persoanei si bolile dezvoltate de acesta.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>Paralela intre afirmatiile lui absolutiste si plata taxelor nu se explica pentru mine. Eu critic afirmatiile astea atat de, repet, absolutiste si complet hazardate, care au ca fundament doar rezultatele lui empirice. Nu stiu pe ce segment de pacienti a facut el constatarile astea. Si fie ei/ele intre 200 si 20.000, de aici pana la afirma ca acestea sunt cauzele in fiecare din noi, este o mare jignire. Prezumtia cuiva ca poate afirma vehement care is cauzele unor boli necrutatoare, cum e cancerul, doar privind pacientul in ochi si ascultandu-i ofurile, denota infatuare jignitoare. Pai daca el are 40 de paciente care nu or vrut sa aiba copii, din diverse motive cum ar fi: copilarie nefericita, probleme in trecut, parteneri nepotriviti oti mai stiu eu ce si isi intalnesc in sfarsit partenerul potrivit si raman insarcinate...si le apuca greturile respectiv boala gravidei (ori angoasele de genul:O sa fiu o mama buna, daca nu pot etc?), ast ainseamna ca nu vor copilul? Bun, poagte instinctiv se produce un refuz stiu eu...dar de aici la pana a afirma ca orice femeie insarcinata care sufera nu isi doreste copilul...apai ast ae o mare gugumanie!
Daca Lazarev este un bioenergetician competent, cu siguranta ca accepta in studiul si rezultatele lui ca medicina moderna are o mare contributie in a depista cauzele diverselor boli si un mare rol in vindecarea lor. Dar asta nu avem de unde sa o stim. Ce ma face sa fiu in continuare suspicioasa este mentionarea legaturii cu Dumnezeu...pai ce treaba are Dumnezeu cu toate astea? Fiecare dintre noi, ateu ori budist, ori relaxat ori nihilist are o aura magnetica, simte, are emotii, are campuri energetice, balante ori dereglari etc. Prin regula de trei simpla: esti credincios, functioneaza bioenergia...nu, ghinion!
Repet, ce cred eu, e ca postul de mai sus, provenit de pe net este o facatura. Poate Lazarev o fi credibil. Dar extrasul de pe prima pagina nu indica absolut nimic de genul :unsure: ci din contra.

Iar stiinta nu cred ca se simte deloc amenintata de cercetarile empirice ale lui Lazarev. El oricum, apartine unei alte lumi pe care stiinta o va nega pana la proba contrarie. :lol: Atata timp cat taxele noastre merg pentru dezvoltarea stiintei, de ce ar trebui sa se simta jigniti?

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#70 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 05 December 2012 - 10:53 PM

Nu o sa ma supar, eu le stiu pe ale mele,nu ma ascund de ele, cred ca de aia nu mi-au dat capat vietii, daca era sa ma bazez numai pe pastile, eram de mult dusa!
De aia spun ca stiu ce spun, ca lupt din 2004, uite ca sunt 8 ani, doctorii tot nu stiu ce sa zica in legatura cu una sau alta, nu se lipesc la ei in carte, dar sa ma ierte toata lumea medicala, cel mai bine si mai rapid m-am facut cand am fost indragostita, fara zero pastile!
Daca nici atunci nu eram pozitiva, inseamna ca sunt defecta, dar si asa m-am facut bine!

#71 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 December 2012 - 10:55 PM

Vezi postareaCarmella, la 05 December 2012 - 10:26 PM, a spus:

Exista psihosomatica, o ramura a psihologiei incrucisata cu medicina, care studiaza bolile legate, generate de cauze psihice, exact cele pe care le-ati enumerat si voi: stresul, anxietatea, un anume tip "mostenit" sau invatat de abordare a problematicilor vietii, chiar si anumite temperamente pot genera anumite boli. Dar nu e nimic ezoteric in psihosomatica, e o stiinta sau o parte a unei stiinte, si chiar exclude cauzele "spirituale" in sensul descris de acest Lazarev.
E de mare folos constientizarea ca bolile vin si pe calea gindirii si implicit a emotiilor traite, si ca se pot trata prin psihoterapie boli traditional rezolvabile cu medicamente. Gama bolilor psihosomatice e foarte larga, de la cele legate de tubul digestiv la dermatologie, cardiologie, reumatologie etc. Un lucru foarte interesant este ca si predispozitia pentru accidente este legata de cauze psihologice, chiar daca se zice ca accidentul e o suma de intimplari nefericite...

Ti-am mai zis, nu? Iaca, ma repet: me you likey! :thumleft: cand (si ce!) scrii.

In orice caz, de regula nu exista niciodata o singura cauza ci o constelatie de mai multi factori. Ma rog, asta e convingerea mea.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#72 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 December 2012 - 11:06 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 December 2012 - 10:55 PM, a spus:

Ti-am mai zis, nu? Iaca, ma repet: me you likey! :thumleft: cand (si ce!) scrii.

Lasa ca pica bine o apreciere, chiar daca mi-oi mai fi zis =)) :-*

#73 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 05 December 2012 - 11:38 PM

Carmella, la ce te referi cand spui cauzele "spirituale" in sensul descris de acest Lazarev?

Eu din ce am citit inteleg doar ca iubirea, purtarea buna cu oamenii din jur si veselia ne poate vindeca. E ceva rau in asta?

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 December 2012 - 10:49 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 05 December 2012 - 07:48 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 December 2012 - 08:10 AM, a spus:

Cert e ca trebuie sa dezvoltam un filtru rational si logic ca apoi sa ne putem apara impotriva asalturilor e tot felul: la persoana, asa zis intelectuale etc.

Daca te intereseaza si ai timp, o sursa credibila cu articole de gen gasesti pe www.formula-as.ro

ce-mi place ce ai scris aici. Foarte buna atitudine, si eu incerc sa fac la fel.

De ce crezi ca formula as e o sursa mai credibila?

>>>>>>>>>>>>Pentru ca este una dintre putinele publicatii de bun simt si scrisa corect si cu cap, unde lucreaza, inca, oameni profesionisti. Articolele sunt publicate dupa ce le-a fost verificata sursa, provenienta, seriozitatea autorului, credibilitatea si banuiesc ca sunt mai multe criterii de selectare pana se decide ce anume se publica. Avand in vedere longevitatea ei si marea priza la public, o face una din revistele serioase. Plus de asta acolo cititorii fac schimb de tratamente alternative dupa ce au trecut prin asta si au probat ei insisi.

Nici eu nu stiam de Lazarev pana anul trecut, am dat intamplator de el pe net.

>>>>>>>>>>>>>>>In afara de net, unde anume mai este cunoscut? Ce a studiat, ce a publicat? Este ceva tradus pe piata, ma refer in librarii, de cumparat? Chiar si asa, permite-mi sa fiu extrem de suspicioasa vis-à-vis de ceea ce se gaseste la noi, respectiv de starea jalnica a limbii in care se scrie, a traducerilor si a adaptarilor produselor de limba straina: predominant de la prost la jalnic! Declinul mentionat mai sus se desfasoara in mod constant si reflecta starea spirtuala si intelectuala a societatii contemporane romanesti...de la presa de zi cu zi, la beletristica ori mentionari pentru exponatele de muzeu ori opera de arta (atat in romana cat si in Germana, in Sibiu), greselile se lafaie in voie, is la ele-acas. Cam asta-i trendu'

In legatura cu jignirea profunda de care zici cred ca exagerezi un pic. Cred ca ar trebui sa ne simtim jigniti cand sunt marite taxele, reduse pensiile si programele sociale. Asta ne afecteaza viata mai mult decat parerile unui tip pe care nici nu-l cunoastem. Din punctul meu de vedere, el indeamna la o introspectie si nu face nici un fel de acuzari. Spune ca, in urma experientei lui ca si bioenergetician, a constat o legatura intre comportamentul persoanei si bolile dezvoltate de acesta.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>Paralela intre afirmatiile lui absolutiste si plata taxelor nu se explica pentru mine. Eu critic afirmatiile astea atat de, repet, absolutiste si complet hazardate, care au ca fundament doar rezultatele lui empirice. Nu stiu pe ce segment de pacienti a facut el constatarile astea. Si fie ei/ele intre 200 si 20.000, de aici pana la afirma ca acestea sunt cauzele in fiecare din noi, este o mare jignire. Prezumtia cuiva ca poate afirma vehement care is cauzele unor boli necrutatoare, cum e cancerul, doar privind pacientul in ochi si ascultandu-i ofurile, denota infatuare jignitoare. Pai daca el are 40 de paciente care nu or vrut sa aiba copii, din diverse motive cum ar fi: copilarie nefericita, probleme in trecut, parteneri nepotriviti oti mai stiu eu ce si isi intalnesc in sfarsit partenerul potrivit si raman insarcinate...si le apuca greturile respectiv boala gravidei (ori angoasele de genul:O sa fiu o mama buna, daca nu pot etc?), ast ainseamna ca nu vor copilul? Bun, poagte instinctiv se produce un refuz stiu eu...dar de aici la pana a afirma ca orice femeie insarcinata care sufera nu isi doreste copilul...apai ast ae o mare gugumanie!
Daca Lazarev este un bioenergetician competent, cu siguranta ca accepta in studiul si rezultatele lui ca medicina moderna are o mare contributie in a depista cauzele diverselor boli si un mare rol in vindecarea lor. Dar asta nu avem de unde sa o stim. Ce ma face sa fiu in continuare suspicioasa este mentionarea legaturii cu Dumnezeu...pai ce treaba are Dumnezeu cu toate astea? Fiecare dintre noi, ateu ori budist, ori relaxat ori nihilist are o aura magnetica, simte, are emotii, are campuri energetice, balante ori dereglari etc. Prin regula de trei simpla: esti credincios, functioneaza bioenergia...nu, ghinion!
Repet, ce cred eu, e ca postul de mai sus, provenit de pe net este o facatura. Poate Lazarev o fi credibil. Dar extrasul de pe prima pagina nu indica absolut nimic de genul :thumleft: ci din contra.

Iar stiinta nu cred ca se simte deloc amenintata de cercetarile empirice ale lui Lazarev. El oricum, apartine unei alte lumi pe care stiinta o va nega pana la proba contrarie. =)) Atata timp cat taxele noastre merg pentru dezvoltarea stiintei, de ce ar trebui sa se simta jigniti?

Lori, apai la cat de putin il cunosti, stiu ca ai facut o lista luuuunga de presupuneri....Are si articole si carti si interviuri, dar din ce ai scris inteleg ca toate astea, pentru tine, nu valoreaza nimic, din cauza declinului omenirii.

Eu am inteles ca se refera la Dumnezeu, si din cate stiu eu, toate religiile, nu doar crestinii, au un dumnezeul al lor.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#74 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 06 December 2012 - 12:06 AM

Vezi postareaRym, la 05 December 2012 - 07:29 PM, a spus:

[Intrebarea care framanta toatele mamele din lumea asta; copii ce 'rau' au in ei ?inclusiv cei care se nasc cu malformatii.
singura explicatie plauzibila pe care mi-o pot permite.sa cred in reincarnare.
alta logica nu gasesc.

Ce ne facem cu logica stiintei?

Sa-mi fie cu iertare, dar mi se pare deplasat sa cred ca un copil a venit cu o incarcatura negativa din alta viata si este pedepsit sa fie bolnav. Bolile exista si este un fapt al vietii-speranta este ca se vor descoperi moduri de vindecare.
Din fericire oamenii de stiinta nu au lasat totul la nivel spiritual si au inventat antibioticele,penicilina, vaccinele si am trecut de la o speranta de varsta de 30 de ani de acum 1000 de ani la vremurile noastre.

Sunt de acord cu ce spune Piscotel - si cred in puterea gandului, in optimism, in autocunoastere si indreptare a partii negative din noi - dar refuz sa cred ca trebuie sa sufar ca sa-mi fie iertate niste pacate, ale mele, parinti, stramosi si asa mai departe.
A cat is a friend fur-ever !

#75 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2012 - 12:08 AM

Vezi postareaaura, la 05 December 2012 - 11:38 PM, a spus:

nu e nimic ezoteric in psihosomatica, e o stiinta sau o parte a unei stiinte, si chiar exclude cauzele "spirituale" in sensul descris de acest Lazarev.

Carmella, la ce te referi cand spui cauzele "spirituale" in sensul descris de acest Lazarev?

Eu din ce am citit inteleg doar ca iubirea, purtarea buna cu oamenii din jur si veselia ne poate vindeca. E ceva rau in asta?

[

Ma refer la faptul ca psihosomatica exclude cauzele bolilor din pricini religioase, de blesteme, farmece, superstitii, cum s-ar zice ca ti-ai provocat o boala pentru ca ai spalat duminica sau pentru ca ai fost blestemat. Asta nu e psihosomatica, e credinta cuiva in pedeapsa divina sau alta credinta de-a lui. Daca astea sint cauzele in care el crede ca i-au provocat boala, atunci aia nu e boala psihosomatica si alegi sa lupti cu alte arme, eventual il trimiti la popa sau vrajitoare (si nu zic la misto).
De asemenea, nu se vorbeste in psihosomatica de cauzalitate intre greselile facute de oameni si boala. Am spus ca sint cauze psihice, dar nu e o relatie directa de cauzalitate. Sint oameni stresati care nu fac niciodata gastrite sau dermatite.

Lazarev zice in textul tau "omul trebuie sa inteleaga ca a gresit undeva pe drumul vietii si pana nu-si elimina greseala nu se poate vindeca decat partial, deoarece in el persista cauza generatoare de rau.
De aceea trebuie ca mai intai sa fie depistata cauza bolii, iar bolnavul sa inteleaga sa evite pe viitor greselile comise. Daca nu se elimina cauza, aceasta poate alimenta in continuare boala sau poate migra de la un organ la altul. Cand cauzele vor fi eliminate, boala va disparea
".

Deci se refera la un alt gen de spiritualitate fata de ceea ce inteleg eu, are mai mult sensul de moralitate in ce zice el...

#76 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 December 2012 - 12:50 AM

Vezi postareaUma, la 06 December 2012 - 12:06 AM, a spus:

Vezi postareaRym, la 05 December 2012 - 07:29 PM, a spus:

[Intrebarea care framanta toatele mamele din lumea asta; copii ce 'rau' au in ei ?inclusiv cei care se nasc cu malformatii.
singura explicatie plauzibila pe care mi-o pot permite.sa cred in reincarnare.
alta logica nu gasesc.

Ce ne facem cu logica stiintei?

Sa-mi fie cu iertare, dar mi se pare deplasat sa cred ca un copil a venit cu o incarcatura negativa din alta viata si este pedepsit sa fie bolnav. Bolile exista si este un fapt al vietii-speranta este ca se vor descoperi moduri de vindecare.
Din fericire oamenii de stiinta nu au lasat totul la nivel spiritual si au inventat antibioticele,penicilina, vaccinele si am trecut de la o speranta de varsta de 30 de ani de acum 1000 de ani la vremurile noastre.

Sunt de acord cu ce spune Piscotel - si cred in puterea gandului, in optimism, in autocunoastere si indreptare a partii negative din noi - dar refuz sa cred ca trebuie sa sufar ca sa-mi fie iertate niste pacate, ale mele, parinti, stramosi si asa mai departe.

nici eu nu cred in reincarnare, dar asta nu inseamna ca eu am dreptate.

Stiinta e minunata, dar din pacate nu poate raspunde la toate. Un exemplu banal,cand un virus isi face de cap in corpul nostru, medicina da din umeri.

Vezi postareaCarmella, la 06 December 2012 - 12:08 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 05 December 2012 - 11:38 PM, a spus:

nu e nimic ezoteric in psihosomatica, e o stiinta sau o parte a unei stiinte, si chiar exclude cauzele "spirituale" in sensul descris de acest Lazarev.

[

Ma refer la faptul ca psihosomatica exclude cauzele bolilor din pricini religioase, de blesteme, farmece, superstitii, cum s-ar zice ca ti-ai provocat o boala pentru ca ai spalat duminica sau pentru ca ai fost blestemat.

Scrie asta undeva in text? parca nu am vazut...Oricum, nici eu nu sunt de acord cu asta.

Asta nu e psihosomatica, e credinta cuiva in pedeapsa divina sau alta credinta de-a lui. Daca astea sint cauzele in care el crede ca i-au provocat boala, atunci aia nu e boala psihosomatica si alegi sa lupti cu alte arme, eventual il trimiti la popa sau vrajitoare (si nu zic la misto).

Citind ce ai scris despre pedeapsa divina si altele la fel, imi dau seama ca am inteles complet diferit textul. Eu nu am citit nicaieri despre pedeapsa divina. Cred ca oamenii, in general, cand vad undeva scris numele lui Dumnezeu, incep sa dea inapoi, indiferent ce se spune. E ca si cum as scrie un tratat stiintific si as include aiurea "Dumnezeu". Lumea ar sari ca arsa. Cred ca si titlul a fost prost inspirat...

De asemenea, nu se vorbeste in psihosomatica de cauzalitate intre greselile facute de oameni si boala. Am spus ca sint cauze psihice, dar nu e o relatie directa de cauzalitate. Sint oameni stresati care nu fac niciodata gastrite sau dermatite.

Cand spui greseli te referi la ce mai exact? Sunt oameni care nu fac gastrita pentru ca ei au o reactie diferita la stres. Stresul in sine nu cauzeaza boala, ci doar reactia pe care o avem cand ne confruntam cu o perioada de stres. Greselile, in dictionarul crestin, sunt: mandria, ura, mania, si mai adaugati si voi :thumleft: Toate astea sunt reactii ale noastre in fata vietii, in fata situatiilor pe care le intalnim, ale temperamentului nostru, de ce nu. Cand le spui "greseli" le dai un caracter obscur care ne indeparteaza de esenta discutiei.

Lazarev zice in textul tau "omul trebuie sa inteleaga ca a gresit undeva pe drumul vietii si pana nu-si elimina greseala nu se poate vindeca decat partial, deoarece in el persista cauza generatoare de rau.
De aceea trebuie ca mai intai sa fie depistata cauza bolii, iar bolnavul sa inteleaga sa evite pe viitor greselile comise. Daca nu se elimina cauza, aceasta poate alimenta in continuare boala sau poate migra de la un organ la altul. Cand cauzele vor fi eliminate, boala va disparea
".

Deci se refera la un alt gen de spiritualitate fata de ceea ce inteleg eu, are mai mult sensul de moralitate in ce zice el...

asta e partea de "solutie". Pe mine m-a interesat doar cauzalitatea purtare - boala. Nu mi-am dat seama ca ultima parte va fi atat de importanta.

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#77 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 06 December 2012 - 02:52 AM

Vezi postareaaura, la 06 December 2012 - 12:50 AM, a spus:

Stiinta e minunata, dar din pacate nu poate raspunde la toate. Un exemplu banal,cand un virus isi face de cap in corpul nostru, medicina da din umeri.

Stiinta nu are raspunsuri la toate dar din fericire are o gramada.
A cat is a friend fur-ever !

#78 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2012 - 09:26 AM

Cand spui greseli te referi la ce mai exact?
...
Cand le spui "greseli" le dai un caracter obscur care ne indeparteaza de esenta discutiei.

Daca citesti cu atentie mesajul meu pe care il citezi, eu doar am citat ce-a spus Lazarev in legatura cu greselile. Tu alegi sa traduci cuvintul prin intelesul lui religios (mindrie, ura, minie), deci intelegi exact ce-am vrut sa spun cu "pricinile religioase" ale declansarii bolilor, pentru ca asta afirma Lazarev, chiar daca nu cu aceleasi cuvinte.

#79 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 December 2012 - 11:08 AM

Vezi postareaCarmella, la 05 December 2012 - 10:45 PM, a spus:

in loc sa lupte ei insisi cu demonii trecutului sau prezentului, sa ii scoata la suprafata si apoi sa le dea un sut sa se duca cit colo.

Carmella, io-s o tipa mai pragmatica, cu tratamentele naturiste si meditatiile...mai rar,
Sunt o fire deschisa, extrovertita, anturajul spune ca sunt tonica.
Dar bineinteles ca am si eu probleme, inclusiv medicale.
Zi si mie, asa, clar, pe intelesul meu, cum sa fac sa dau suturi demonilor? cam cum ar tb sa ma comport, a.i. sa ma ajute simtitor la imbunatatirea pb medicale? jur ca nu-s ironica, subversiva, nu transmit mesaje subliminale...chiar as vrea sa reusesc sa trag niste suturi.

mai degraba simt mai bine afirmatii de genul astora:

Vezi postareaUma, la 06 December 2012 - 12:06 AM, a spus:

Vezi postareaUma, la 06 December 2012 - 02:52 AM, a spus:

Stiinta nu are raspunsuri la toate dar din fericire are o gramada.

#80 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 06 December 2012 - 11:35 AM

Nu neg ca o gramada din maladii au o componenta psihosomatica, de altfel nici medicii mei nu neaga asta, ba chiar iau in considerare si asta.
Dar asa cum zicea Uma, inainte sa se legene pe o craca sa vada cat de departe au zburat demonii, incearca sa faca ce pot, cu ce au si un pic de credinta "mestesugul" lor, ajuta mult!
Am spus " mestesug" pentru ca tata a zis ca medicina nu e o stiinta este o arta, tind sa fiu de acord cu el, in afara de carte iti trebuie si talent!

Arata acest topic

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul