aura, la 06 December 2012 - 09:15 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 06 December 2012 - 08:26 PM, a spus:
Referindu-ma strict la primul post aici, si ignorand niste nonsensuri in privinta cauzelor unor boli, vreau doar sa subliniez ce spune si Carmella: tocmai de asta nu ma convinge nenea asta, pentru ca promoveaza autoculpabilitatea.
Mie imi place sa o numesc introspectie. Si asta doar ca solutie de vindecare.
Si asta, cum de fapt ai indicat tu insati, este o filozofie prin excelenta crestina!
Am spus eu ca autoculpabilitatea este o filozofie crestina?

Aici ai facut referire la asta: "Greselile, in dictionarul crestin, sunt: mandria, ura, mania, si mai adaugati si voi

Conceptul de Dumnezeu exista in multe religii, da. Ideea ca omul este, de fapt dintotdeauna, el insusi o greseala mergatoare este tipica religiei catolice si ortodoxe.
Afirmatiile pe care le faci ma indeamna sa cred ca nu stii despre ce vorbesti. Nu cred ca ai habar despre ortodoxism. Scuza-ma daca sunt asa de directa, dar nu stiu cum sa scriu altfel.

[color="#0000FF"]In cazul asta, mergi si vorbeste cu un popa despre problemele tale. Punem pariu ca te trimite la spovedanie? Iar aici citat din primul tau post din Lazarev :"Dumnezeu nu a creat rautatea, tot El nu a creat nici boala, nici durerile corporale. Acestea sunt pur si simplu efectele naturale ale neascultarii omului."
[/color]
Total de acord cu imbolnaviri care au ca motive tocmai tulburarile spirituale, starile de rau de suflet, umplera cu energie negativa, ganduri rele, nefericire, tristete etc. Ne imbolnavim de nervi, de inima, de piele, de stomac si da, eu cred ca si cancerul e strans corelat cu astfel de cauze.
ok. Cu asta se pare ca toti suntem de acord. Ramane sa vedem cum se descurca fiecare dintre noi mai departe. Eu una sunt dispusa sa ma interoghez si sa ma corectez daca asta imi aduce vindecarea.
In momentul in care citesc ca primul pas spre vindecare e cainta...in terapii de genul nu am incredere si nici nu o sa le aplic vreodata. Sa nu fiu iar inteleasa gresit: vorbesc de cainta de a fi o amarata de fiinta umana, menita din start greselii si pacatului.
Cainta de care vorbesti tu se numeste prostie si nu are nici o legatura cu ce vorbim noi.
Morala subliminala, ca trebuie sa ne para rau cand gresim este ok, insa sa ma umilesc si sa alerg prin viata cu gandul ca sunt plina de pacate, refuz. Asta e o unealta teribil de periculoasa, care este folosita de mii de ani si care a impiedicat omenirea sa evolueze mult mai repede. Pe asta se bazeaza religia noastra: a cunoaste e greseala, e pacat si trebuie sa platesti.
Nu am auzit pana acum de termenul asta. Dupa cum spuneam si mai sus, ideea ca suntem o greseala poarta numele de prostie. Daca tu crezi ca ortodoxia se bazeaza pe prostie, nu cunosti principiile religiei ortodoxe.
Aura, eu in postul precedent vorbeam de ce crede Lazarev.
Mi-au trebuit ani si ani in viata asta sa ma desprind de acest mod de gandire specific civilizatiilor ortodoxe si care e infiorator de inradacinat si sa ma accept ca om, menit sa traiasca viata asta tocmai pentru a face greseli, inerente invatatului, dezvoltarii si evolutiei.
E normal sa faci greseli, dar e o prostie sa persisti in ele, pentru ca te imbolnavesti. Aparitia bolii e semnalul ca persisti sa faci ceva impotriva firii.
Ok, in acest caz, ce greseala repeta o femeie insarcinata...in fiecare zi din primul trimestru, de o apuca greturile?
Sa avem grija de noi, sa traim frumos, sa imbatranim frumos, sa ne indreptam spre moarte frumos, sa fim fericiti, da, sa plecam capul si sa admitem ca suntem niste nimicuri, carora li se da automat peste deshte ...asta nu! Si chiar asta este ideea centrala a postului extras din Lazarev.

Aceea e ideea centrala a lui Lazarev.
Fiecare are libertatea sa aleaga sa creada in ceva ori cineva. Sper din inima sa nu te culpabilizezi si sa crezi ca lucrurile mai putin fericite prin care a trebuit sa treci ori inca treci sunt pentru ca meriti!!! Draga mea, sper din toata inima asta!

Ma bucur sincer!
Ma duc sa insiropez savarinele!
Am auzit ca au iesit super-mega-misto. Abia astept reteta!