Sarmale fel de fel
#41
Postat 27 December 2012 - 07:47 PM
#43
Postat 27 December 2012 - 09:09 PM
Anul trecut mi-au iesit ca ale lui Cerra de stravezii si mai scurte decat o bricheta, ca mi-am luat eu varza din piata!
#44
Postat 28 December 2012 - 12:05 AM
Am facut reteta familiei, care e practic si reteta Geaninei. Mbuuuuune frate, buuuneee, sa tot bobinezi la ele.
Geany
#45
Postat 28 December 2012 - 12:24 AM
Cum am mai zis ,cate bordeie atatea obiceie,pe la noi cel putin cam asa se fac!
Eu astept aici pe toate lumea cu sarmalute care mai de care,sper ca in timp/ani,topicul sa devina f.f. stufos si gustos,o sursa de inspiratie pt. fiecare si pt. toate gusturile,chiar si cele mai rafinate...tocmai mi-a laudat baiatul cel mare niste sarmalute ce a mancat el la prietena lu' mnealui' facute cu carne de curcan
#46
Postat 28 December 2012 - 02:12 AM
Eu sigur o sa mai pun sarmale, ca este unul din felurile mele preferate.
Am gasit inca niste poze sarmale cu carne si ciuperci, experimental facute pentru cineva din Basarabia care vroia reteta!:
ciupercile se trag nitel la tigaie si se amesteca cu restul componenentelor
Asta e cea mai buna sectiune de sarmale care mi-a reusit in veci!
Dupa joaca asta cu sarmalele pentru amica de care spuneam, imi zicea omul sa mai fac sarmale de "post", dar alte poze nu am facut, asa ca le-am recuperat pe astea vechi, sunt delicioase!!
#47
Postat 28 December 2012 - 09:29 AM
omu' zice ca dintre toate mancarurile de la Craciunul asta, pe unde-am fost, sarmalele mele au fost cele mai bune. Le-am pus ptr prima data o bucata de coasta grasa afumata. Mie nu-mi place prea tare aroma de fum la fiert, plus ca mi se par prea grase. Dar el si fi-su sunt in extaz. Iar fi-miu f greu se manifesta din proprie initiativa. De gustibus!
Si-mi mai place ideea Gianinei de-a pune chiar si loboda in sarmalele alea primavaratice. Am sa-i pacalesc si eu pe-ai mei
#48
Postat 28 December 2012 - 10:21 AM
Cu carne si ciuperci mi-ar place si mie(doar cu ciuperci nu vor hunii mei, fara carnita)
Eu am facut toamna cu carne tocata si ghebe,cand am avut mai multe(am oparit ghebele si le-am tocat ca pe carne).
Alea cu carne de pasare cum am zis si la puiul umplut ,e o idee buna cand se face orice pasaroi' umplut ca la el trebuie scos pieptul asa ca numai bine din ala se fac sarmalutele pt. al umple daca se mai pun si ceva ciuperci,mmmhhhmm!! o nebunie pt. gustul meu..
O sa fac!
#49
Postat 28 December 2012 - 11:37 AM
moatza, la 28 December 2012 - 09:29 AM, a spus:
omu' zice ca dintre toate mancarurile de la Craciunul asta, pe unde-am fost, sarmalele mele au fost cele mai bune. Le-am pus ptr prima data o bucata de coasta grasa afumata. Mie nu-mi place prea tare aroma de fum la fiert, plus ca mi se par prea grase. Dar el si fi-su sunt in extaz. Iar fi-miu f greu se manifesta din proprie initiativa. De gustibus!
Si-mi mai place ideea Gianinei de-a pune chiar si loboda in sarmalele alea primavaratice. Am sa-i pacalesc si eu pe-ai mei
Nunu, in astea am pus doar paine muiata, ca ciupercile, chiar calite mai lasa zeama, painea este doar sa uneasca compozitia! Deci ai vazut erau 10 sarmale, eu am reusit sa mananc una, aia pozata, restul s-au ras la prima strigare. Facusem numai pentru amica de demonstratie, dar au avut super succes la omul, pe care nu-l luasem in carti, ca el este foarte conservator!
#50
Postat 28 December 2012 - 05:24 PM
Iote cum din vorba in vorba iti vin tot felul de idei: eu am niste ghebe la congelator, Giani!
#51
Postat 28 December 2012 - 07:04 PM
Desi eu nu sunt fana calit si nu calesc ceapa la niciun fel de sarmale, sa stii ca aici conteaza ca sunt calite ciupercile, ca sa mai ajustezi compozitia!
#53
Postat 02 January 2013 - 01:39 PM
ale mele au luat o pauza in congi' alaturi de tochitura,ca am mancat mult prin vecini nu-i nimik dupa vreo saptamana cand am sa le scot pe rand si o sa le fac mamaliguta ,or sa le rada ai mei
#54
Postat 02 January 2013 - 03:03 PM
Numai ca am varza murata la congelator si iar am pofta, sunt o vicioasa la sarmale!
#55
Postat 02 January 2013 - 03:19 PM
zerda, la 02 January 2013 - 03:03 PM, a spus:
Numai ca am varza murata la congelator si iar am pofta, sunt o vicioasa la sarmale!
Mai bine ai veni la mine atunci!
noi am mancat atunci proaspete dar a trebuit sa mancam si la mama si la matusa si la praznic si ne-au dat si la pachet,a mai dus sotul la servici o tura,dar tot au mai ramas un rand(de ceaun ) le-am cules si eu frumusel si le-am pus intr-o caserola la congelator,la fel si tochitura ,a mai ramas ca mi-a dat si mama pe a ei ca au zis:''mama.f. bun,da nu mai merge '',nu-i nimik,eu sunt fata strangatoare de felul meu ,pus la congi si aia sa tina de uarat la sarmalute,ia sa inceapa cel mare scoala si cand s-or aduna toti hunii flamanzi si infrigurati de pe la gradi' scoala si serviciu',sa vezi cu mamaliguta calda cum o sa se linga pe boticuri!
Acum dupa sarbatori nu mai merge ,mai trebuie sa treaca putin,mama ieri am vrut sa o pacalesc dar nu au vrut decat ciorbita si exact o ligura de salata buf',o feliuta subtire transparenta de sunca(buna rau de la un coleg de-al sotului) si gata!