Revelionul, Anul Nou, ziua mea... Trei intr-una!
#1 Guest_Gelutza_*
Postat 05 January 2013 - 12:04 AM
Si daca plec de acasa, tot o facem lata cand ma intorc, lumea trece oricum pe la mine si cum naiba sa te scuzi ca nu esti pregatit de Anul Nou cu cate ceva, asa ca nu mai lungesc vorba si incep sa va spun cu ce am demarat, cu biscuitii sarati si saratelele, fiindca astea rezista bine cateva zile.
Am continuat cu drobul de pasare,pe care l-am imbogatit si cu ciuperci proaspete, doar un pic dunstuite intr-o lingura de ulei de masline.
Am zis sa termin ce e de copt si am dat bataie cuptoarelor, minipizza cu masline si ce mezeluri mai ramasesera de pe la Craciun, niste rulouri cu bucati de aluat fraged si legume, pentru copiii celor care stiu sigur ca ajung la noi, copilasii adora rontaielile astea, stiu din experienta anilor trecuti, am finici multi!
Tot din aluat fraged am copt si niste asa zise "cosulete" ca nu am avut timp sa decupez vol au venturi, facusem la Craciun asa...le-am umplut cu crema de branza gorgonzola si sfecla,altele cu icre...
Umbland cu aluatul fraged si gandindu-ma la succesul tartei aperitiv cu carnati si ciuperci facuta de Craciun, mi-a zburat gandul la o nazbatie modificatoare a acelei tarte si imediat am trecut la pregatirea bilutelor de branza, care erau oricum in plan, dar nu pentru vreo tarta…dar cum socoteala de acasa si cea din targ, stiti voi ca nu se pupa totdeauna, am pregatit repede 10 bilute cu crema de branza si marar, am deschis frigiderul, inventariat, gasit ce trebuia si am “clocit” o noua tarta, chiar si cu ciuperci, ca si cea despre care tocmai va zisei, dar era altceva! Am ridicat-o in slavile becului sa-i facem o poza, doar o gatisem! (Promit sa postez si reteta ca e faina si usor de facut!)
Sa nu credeti ca nu mai luam cate o pauza, sotul avea grija sa ma hidrateze, doar stateam langa cuptoare, saratelele erau prin preajma si mi-era sete-n permanenta…dar nu numai cu asta se ocupa jumatatea mea, nuuu, a fost un dragut si ceva pe atat, fiindca a gatat de tocat cele necesare salatei boeuf in timp record, eu am jonglat maioneza cu tehnica din dotare si nici nu stiu cand am teminat-o, am ornat-o simplu de tot( traiasca mararul din ograda care a rezistat eroic frigului) si i-am pus capacul pana o fi vremea sa stea mandra pe masa!
Intre timp s-a fiert piftia, am avut si de Craciun, putina, ce-i drept, tocmai din motiv de repetir la interval scurt. De data asta i-am dat aparenta de star, asa am pregatit-o pentru intalnirea cu degustatorii, care, va spun la ureche, au considerat-o piftia fatala din prima! Nu, nu glumesc, a fost aclamata la scena deschisa, chiar ca erau si sotiile admiratorilor pe acolo, au recunoscut ca si lor le place tremurica si ce-i frumos si gustos, la tot omul tre’ sa placa, fie baiat, fie fata!
Va ziceam de bilutele de branza, iata-le! Deocamdata, doar o poza efectuata imediat dupa ce au iesit din chinurile facerii,adicaaaa… marea invarteala!
Dupa ce am dat-o afara din casa, pe frumoasa, deoarece in frigider nu mai era loc si pentru d’astea, am trecut la asamblarea salatei shuba ( cu peste si d’asta am avut de Craciun) dar nu doar eu o ador si altii o adora si trebuia sa o refac. Din ingrediente asemanatoare, dar cu pui, nu cu pesteam facut si reteta de debut a Nadiei, ca nu strica o bratara la masa omului! reteta de la linkul de aici... Iata, salatele, nebibilite de asezat pe masa...
Shuba
Bratara de rodie
Intre timp m-am ocupat si de tort, bateriile s-au dus, au iesit poze negre/albastre; am avut blat negresa si crema de alune, ca la tortul cu fructe uscate de la concurs, caut postarea si atasez linkul pe urma... . L-am ornat in viteza cu frisca si fructe, o sa-l vedeti la taiat. Friptura a fost de pasare, contrar a tot ce se spune ca nu e bine sa se manance la zilele astea asa ceva, noi nu mai puteam sub nicio forma sa mancam friptura de porc si cum cocosii se bat in ograda, friptura scrie pe fruntea luptatorilor cei mai sangerosi! Stiam din experienta anilor anteriori ca nu ajunge un singur tort (oamenii se perinda pe la noi si a doua si a treia zi, fiecare cand isi revine) si am convocat sotul la o claca de facut trufe, mai ales ca aveam si niste forme primite de la Stella si abia asteptam sa le folosesc, reteta trufelor e tot a ei.( Multumesc pentru tot, stella, daca citesti!) Asadar, trufele in forme si altele proaspat pudrate cu cacaua…
Nu va spun cate am papat cu d-l Gelu cand le-am facut, nu se spune, nu, nu, nu!
Cam astea ar fi in mare, pregatelile, am mai facut platori de branza cu struguri o sa le vedeti si am primit musafirii in valuri, ca la zile mari lumea se mai plimba, dar nici pe mine nu m-au uitat cei ce ma iubesc, de-aia ma si pregatesc sa-i astept cumsecuvine. Cateva instantanee luate de pe masa in momente diferite…Unghiuri cu saratele si vinuri.
Cele doua salate, shuba si bratara de rodie…
Platouri cu branzeturi aranjate divers.
Salata boeuf,pe cot de masa, icre, poza aburita…
Grupaj de aperitive in jurul vedetei alb/rosii...
Tarta, taiata, o bunatate!
Fripturile au fost despielitate de colesterol, cam asa.
S-a taiat si tortul, in sfarsit!
Cine a intarziat la prima runda a mesei, a papat doar bombonele rafaello si trufe, ca tortul s-a dus si nu am avut timp de doua, asa cum faceam anii trecuti…
Cam astea ar fi in mare,bautura a fost diversa si pe toate gusturile, s-a preferat la inceput tuica veche pastrata in pod,in butoias de dud si apoi vinuri au fost pe ales si de butuc si cumparate, sampanie Zarea, cea de odinioara, cafea si fructe de toate felurile.
Toate astea nu se intamplau daca nu ni se spargea masina de Craciun... am fi fost plecati, dar asa, mi-am facut si eu de cap cum m-a taiat capul!
La multi ani tuturor, va fac Io cinste!
#2
Postat 05 January 2013 - 01:01 AM
Iar eu sint la regim macar o bratara de-aia mai dietetica si tot imi fac si eu miine
La multi ani si felicitari pentru toate pregatirile!
#3 Guest_Gelutza_*
Postat 05 January 2013 - 01:28 AM
Carmella, la 05 January 2013 - 01:01 AM, a spus:
Iar eu sint la regim macar o bratara de-aia mai dietetica si tot imi fac si eu miine
La multi ani si felicitari pentru toate pregatirile!
Multumesc frumos,postarea asta mi-a dat mai multe batai de cap ca pregatirile, pfoaaa! tastam si-mi fura scrisul, nus' cine, un zvarcolac... E mare realizare faptul ca i-am dat de cap!
Spor la bratarit, sa o lasi o noapte sa stea in frigi ca sa-i simti gustul ca lumea!
#4
Postat 05 January 2013 - 01:33 AM
Cum ai facut raciturile? Ma refer la straturile colorate - contin ceva ingrediente speciale, sau ai folosit sfecla? Ideea e minunata!!!
Inca o data La multi ani si multa sanatate! si felicitari atat tie, cat si domnului pentru toate minunatiile pregatite! Aplauze la scena deschisa!
#5 Guest_Gelutza_*
Postat 05 January 2013 - 02:01 AM
Foxyy, la 05 January 2013 - 01:33 AM, a spus:
Cum ai facut raciturile? Ma refer la straturile colorate - contin ceva ingrediente speciale, sau ai folosit sfecla? Ideea e minunata!!!
Inca o data La multi ani si multa sanatate! si felicitari atat tie, cat si domnului pentru toate minunatiile pregatite! Aplauze la scena deschisa!
Multumesc pentru aprecieri!
Musafirul meu poti fi, asta nu e greu deloc, asa cum pentru mine nu e o problema sa fiu gazda!
La piftie am folosit iaurt si sfecla rosie,ideea am vazut-o la Irina, am facut-o o data pentru niste colonei de politie pe care i-am dat pe spate cu ea si tot ziceam s-o fac si pentru gasca mea...asa ca, i-a venit randul...daca e un topic cu piftie pe forum, ma duc acolo si zic in gura mare cum am facut exact, daca nu, revin aici, sau facem topic,pentru ca se gaseste mai usor asa, zic eu... e tare buna la gust si pe masa troneaza ca o miss printre celelalte platouri!
#6
Postat 05 January 2013 - 04:42 AM
#7
Postat 05 January 2013 - 09:11 AM
La multi ani ! Fericiti si sanatosi alaturi de Om si Familie .
Frumose pregatiri .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#9
Postat 05 January 2013 - 02:57 PM
La multi ani fericiti, sanatosi si la punga grosi!
Preparatele sunt de mare clasa, felicitari.Astept si eu reteta piftiei miss si a tartei cu ciuperci, multumesc.
#10 Guest_Gelutza_*
Postat 05 January 2013 - 03:36 PM
zerda, la 05 January 2013 - 04:42 AM, a spus:
Multumesc, vreau sa studiez putin niste poze sa vad daca pot pune ceva imagini, daca nu, postez fara, n-am avut timp sa studiez daca e topic cu piftii sa ma lipesc acolo...nu e nicio filozofie, dara ata cat e, o sa fie pus, eu am probleme cu logarea si atasarea pozelor, ce am patit aseara, a fost adevarat exercitiu de rabdare si vointa, parol!
Deci, spun... dar, iaca am avut musafiri si astazi si eu eram in pijama la ora zece si jumatate, mai mare rasul!
Si-acum am de pus la loc, dar mai bine nu le-as mai pune, ca vine ziua omului acus si iar se lasa cu !
#12 Guest_Gelutza_*
Postat 05 January 2013 - 03:48 PM
Carmen L, la 05 January 2013 - 02:57 PM, a spus:
La multi ani fericiti, sanatosi si la punga grosi!
Preparatele sunt de mare clasa, felicitari.Astept si eu reteta piftiei miss si a tartei cu ciuperci, multumesc.
MUltumesc frumos si tie pentru urari si apecieri,Carmen, eu am probleme cu logarea si postarea etc, nu stiu daca toata lumea le are si d'aia s-a intamplat asa, m-am ambitionat si am dus la final postarea, altfel, nici ca o mai luam de la capat intr-o alta zi...sigur pun retetele, dar sa se rezolve problemele, nu stiu ce sa mai zic de ele, or fi numai la mine...tartele alea se fac asa repede si sunt asa frumoase pe masa si gustoase de nu mai zic, m-am indragostit rau de ele, uite ce feliuta frumoasa, subtirica si gustoasa cat cuprinde!
#13
Postat 05 January 2013 - 04:08 PM
In rest, nu cred ca sunt originala si-ti spun ceva ce n-ai mai auzit: esti desavarsita !
#14 Guest_Gelutza_*
Postat 05 January 2013 - 04:22 PM
koral, la 05 January 2013 - 04:08 PM, a spus:
In rest, nu cred ca sunt originala si-ti spun ceva ce n-ai mai auzit: esti desavarsita !
Multumesc frumos, daca am noroc sa pot posta, chiar in seara asta fac efortul acesta, sa -ti pot fi de folos, tarta se face usor si la piftie, daca ai sfecla si iaurt,pe langa celelalte ale raciturilor, e la fel de usor. Imi pregatesc informatiile si ma pregatesc sa postez, tineti-mi pumnii sa nu am obstacole tehnice!
#15
Postat 05 January 2013 - 04:29 PM
Ce musafiri rasfatati ai avut!
#16
Postat 05 January 2013 - 04:32 PM
sau O.A.O.U.U....
Minunate toate, nu stiu cum de ai gasit energie sa faci asa minunatii imediat dupa "Marea-Pregateala-De-Craciun-si-Revelion"..
Basca sa mai si faci poze....
Eu personal astept si reteta raciturilor...si daca ma uit bine mai gesesc 5-6 chestii ,cel putin, pe care as vrea sa le fac si de la care as vrea reteta...
La multi ani 3 in 1!
]....
#17
Postat 05 January 2013 - 04:35 PM
Ai facut pregatiri ca un erou! Una si una! Esti harnica percum o albinuta!
Ma duc sa-mi delectez inca odata pupila, sa le iau la rînd, asa în liniste
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#18
Postat 05 January 2013 - 05:17 PM
#20 Guest_Gelutza_*
Postat 05 January 2013 - 06:59 PM
icecream, la 05 January 2013 - 04:32 PM, a spus:
sau O.A.O.U.U....
Minunate toate, nu stiu cum de ai gasit energie sa faci asa minunatii imediat dupa "Marea-Pregateala-De-Craciun-si-Revelion"..
Basca sa mai si faci poze....
Eu personal astept si reteta raciturilor...si daca ma uit bine mai gesesc 5-6 chestii ,cel putin, pe care as vrea sa le fac si de la care as vrea reteta...
La multi ani 3 in 1!
]....
Multumesc, energia era conservata pentru a fi consumata la munte, dar daca un raufacator ne-a spart masina, ca sa nu adun energii negative, le-am consumat intr-un mod pozitiv, cred eu...Asa este, cateva din preparate le-am avut si de Craciun, fiindca atunci au fost acasa si copiii mei, de data asta ei nu au fost si a trebuit sa le fac pentru alta echipa de soclu
Reteta de racituri o pun chiar acum si daca doresti si altceva, intreaba-ma, iti impartasesc cu mult drag tot ce stiu.