Ce carti de bucatarie noi v-ati cumparat?
#41
Postat 24 February 2010 - 05:17 PM
Dar poate o sa te intreb daca ai facut retete din cea de la Lenotre?
E prima care mi-a atras privirea , acum cativa ani am facut un curs de patiserie la ei si mi-a placut!
Sau mai bine facem schimb! Fiecare da altcuiva o carte pentru cateva saptamani! Cooptam pe Adriana, Diamond si pe celelalte fanatice si cream cea mai MARE biblioteca culinara din lume! Mdaaaa, tot bolnava sunt!
Scuza-ma ca te intreb, stai in Franta?
#42
Postat 24 February 2010 - 07:32 PM
#43
Postat 26 February 2010 - 06:10 PM
KikenHana, la 08 February 2010 - 05:27 PM, a spus:
O ador...eu am o mare simpatie pentru perioada interbelica, iar aceasta carte recreaza perfect admosfera restaurantelor si carciumilor acelei vremi. oricum, cert e ca se manca foarte bine si pe alese. In curand sper sa vin cu niste retete in imagini
A ajuns azi, uite-o
Am rasfoit-o rapidulescu si am fost placut surprinsa sa constat ca in acea vreme se cunoasteau andivele, sparanghelul, anghinarea, risotto si parmezanul
#44
Postat 26 February 2010 - 06:45 PM
irina, la 24 February 2010 - 05:17 PM, a spus:
Sunt de acord, pe timpul cit una dintre noi are cartea in imprumut, ii poate face poze de exemplu si in felul asta are retetele mereu.
Si rafturile mele:
jumatate din raftul cel lung din bucatarie
cealalta jumatate
lectiile lui chef simon de explicatiile caruia m-am indragostit cind i-am descoperit siteul si mi le-am scos la imprimanta, colectia unei reviste splendide, singura pe care am pastrat-o
impreuna cu astea care sunt culegeri monotematice ale unor reviste (etichetele au ramas cele vechi, nu reflecta continutul ), plus reviste in franceza si retete scoase la imprimanta
si nemaiavind loc am invadat biblioteca din sufragerie, coloana de foi scoase la imprimanta sunt cartile scanerizate cu care ma aprovizioneaza danielaC majoritatea in franceza, cea in picioare e cadoul pentru cei 40 de ani de la o prietena foarte buna, e o carte de retete in engleza din 1901
si coltul Slowfood in care momentan se odihneste cartea primita azi
#45
Postat 01 March 2010 - 09:30 AM
O minunatie!!! Saptamana viitoare urmeaza Beef Bourginon. Promit ca o sa vin si cu poze.
Imagini atasate
#46
Postat 01 March 2010 - 09:34 AM
Adriana, la 26 February 2010 - 06:10 PM, a spus:
He he... erau astea cunoscute din vechime.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#47
Postat 01 March 2010 - 09:37 AM
alinacismas, la 01 March 2010 - 09:30 AM, a spus:
O minunatie!!! Saptamana viitoare urmeaza Beef Bourginon. Promit ca o sa vin si cu poze.
Beef Bourguignon avem deja postat de Silvia, te asteptam cu celelalte retete.
#48
Postat 01 March 2010 - 09:37 AM
#49
Postat 01 March 2010 - 07:14 PM
Adriana, la 01 March 2010 - 09:37 AM, a spus:
Adriana, felicitari, sa-ti fie de folos! Si eu am ramas masca cand am vazut toata lista cu ingrediente . In "epoca de aur", Romania a pierdut toate notiunile de elitism socio-cultural, inclusiv cel gastronomic
P.S. Moama, da ce biblioteca ai, si ai mei cred ca eu sunt maniaca, tre sa le arat colectia ta! Cartea aceea frumoasa, copertata cu bucataria din toate regiunile Italiei o am si eu, mi-am luat-o cand am fost acolo in vacanta, pacat ca n-o folosesc prea mult
#50
Postat 01 March 2010 - 07:16 PM
alinacismas, la 01 March 2010 - 09:30 AM, a spus:
O minunatie!!! Saptamana viitoare urmeaza Beef Bourginon. Promit ca o sa vin si cu poze.
alina, nu-mi spui si mie de unde ti-ai scos cartea?
edit: lasa, am gasit pe torrents
#51
Postat 01 March 2010 - 07:23 PM
Sora mea a primit o bursa de studii semestrul acesta in Franta (la o universitate la 50 km de Paris) si ce puteam sa-i cer sa-mi trimita, daca nu Larousse? Acu ce mi-a zis ca a gasit caramida si mi-o pune pachet pe saptamana viitoare
#52
Postat 01 March 2010 - 08:04 PM
Mai sunt cateva insa nu le-am pozat si p-alea.
Ah, si mai am in Olanda inca fo 10-15 (cel putin)
Imagini atasate
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#53
Postat 01 March 2010 - 08:52 PM
Adriana, la 26 February 2010 - 06:45 PM, a spus:
Ce cadou frumos (si valoros) ti-a facut prietena ta, Adriana! Mrs Beeton era cartea de capatii a gospodinelor din Anglia. Nu stiu daca exact editia pe care o ai si tu are, pe linga modalitati de preparare a mincarurilor si o parte tehnica, cu "cum se impaturesc servetelele", "tipuri de pahare" etc. Tare mi-ar placea s-o rasfoiesc
#54
Postat 01 March 2010 - 11:11 PM
KikenHana, la 01 March 2010 - 07:14 PM, a spus:
Da, asta vroiam de fapt sa zic si eu
KikenHana, la 01 March 2010 - 07:14 PM, a spus:
Cea verde? Foloseste-o ca e foarte faina, e drept ca e mai mult descriptiva dar e foarte bine si frumos facuta.
KikenHana, la 01 March 2010 - 07:16 PM, a spus:
Ai luat-o? Ca de nu ti-o trimit.
KikenHana, la 01 March 2010 - 07:23 PM, a spus:
Si eu mi-o doresc "adevarata" pina atunci o am descarcata, daca vrei ti-o trimit si pe ea.
Carmella, la 01 March 2010 - 08:52 PM, a spus:
Pai te astept s-o rasfoim. O sa ma uit sa caut partea tehnica si-ti zic
#55
Postat 02 March 2010 - 02:17 PM
#56
Postat 03 March 2010 - 06:36 PM
Cum facem? Ca lista e lunga! Iti trimit una care mi-a placut mie? Ai vreo preferinta?
#57
Postat 03 March 2010 - 09:10 PM
irina, la 03 March 2010 - 06:36 PM, a spus:
Cum facem? Ca lista e lunga! Iti trimit una care mi-a placut mie? Ai vreo preferinta?
Imi trimiti si mie una?
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#58
Postat 03 March 2010 - 10:29 PM
irina, la 03 March 2010 - 06:36 PM, a spus:
Cum facem? Ca lista e lunga! Iti trimit una care mi-a placut mie? Ai vreo preferinta?
dragos, la 03 March 2010 - 09:10 PM, a spus:
Hai ziceti pe care le vreti, si eu va zic daca pot
Irina, studiez pozele tale cit de curind
#59
Postat 03 March 2010 - 10:30 PM
#60
Postat 04 March 2010 - 09:01 AM
Adriana, la 03 March 2010 - 10:29 PM, a spus:
irina, la 03 March 2010 - 06:36 PM, a spus:
Cum facem? Ca lista e lunga! Iti trimit una care mi-a placut mie? Ai vreo preferinta?
dragos, la 03 March 2010 - 09:10 PM, a spus:
Hai ziceti pe care le vreti, si eu va zic daca pot
Irina, studiez pozele tale cit de curind
IO vreau cartea lu' Escoffier.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"