Ce carti de bucatarie noi v-ati cumparat?
#1
Postat 18 December 2009 - 11:13 PM
#2
Postat 19 December 2009 - 08:02 PM
Eu mi-am luat colectia din tara de la jurnalul national a lui Jamie Oliver...ma rog o sa o am in Ianuarie cand plec in tara .. Am mai comandat o carte cu ciocolata in engleza desi am luat-o de pe un site de licitatii roman, si o carte in greaca (prima de altfel ) despre paine. n-am poza decat cu aia de ciocolata
Imagini atasate
#4
Postat 20 December 2009 - 02:17 PM
#5
Postat 25 December 2009 - 10:07 AM
Bunny a spus:
Mi-a adus-o Moşu', se pare c-am fost cuminte
N-am uitat foarte puţin prin ea, dar reţetele mi se par foarte clare şi precise.
#6
Postat 25 December 2009 - 03:06 PM
Puiu a spus:
Bunny a spus:
Mi-a adus-o Moşu', se pare c-am fost cuminte
N-am uitat foarte puţin prin ea, dar reţetele mi se par foarte clare şi precise.
Sa o stapaniti sanatos, domnule Puiu Si mie mi s-au parut la fel retetele, o sa o studiez mai in amanunt dupa Sarbatori
#7
Postat 27 December 2009 - 02:13 PM
#8
Postat 28 December 2009 - 03:46 PM
Adriana a spus:
Uite ca n-am stiut sa-i cer!
Eu mai nou cumpar(iar) reviste!
#9
Postat 07 January 2010 - 01:34 PM
Anne Sheasby,"Cartea sosurilor".
Poza nu am dar cand ii fac o atasez aici.
Adriana pentru cartea surorilor Simili , te invidiez , sa faci numai bunatati din ea
#10
Postat 07 January 2010 - 01:57 PM
Carmen L a spus:
Fac si scriu aici ca sa nu ma mai invidiezi
#11
Postat 07 January 2010 - 02:13 PM
Puiu a spus:
Bunny a spus:
Mi-a adus-o Moşu', se pare c-am fost cuminte
N-am uitat foarte puţin prin ea, dar reţetele mi se par foarte clare şi precise.
si mamei tot cartea asta i-a adus-o mosu'! :mrgreen:
#12
Postat 25 January 2010 - 08:20 PM
Si ca tot e subiectul aici si se leaga cu ce scrie Barnes in cartea lui, eu carti de bucate am foarte putine, putine-putine, de gatit efectiv ma consult cu Sanda Marin, in majoritatea cazurilor ma uit in cartile de bucate "ca sa imi vina idei" Ei bine, fraza asta il aduce pe Barnes la paroxism, zice "v-ati duce la un avocat care ar spune m-am uitat prin codul penal asa, ca sa imi vina idei?"
#14
Postat 06 February 2010 - 11:09 AM
Puiu, la 06 February 2010 - 10:54 AM, a spus:
Abordează şi alimentele bio şi E-urile, oarece tehnologie de preparare, moduri de falsificare a alimentelor, cum să citim etichetele, etc.
cand ai timp, poti sa scrii si aici cate ceva despre modurile de falsificare si e-uri? dupa ce citesti, evident
multumesc
#15
Postat 06 February 2010 - 11:49 AM
Dintre cartile pe care eu le consider "serioase"... Ultima pe care am luat-o e a lu' Locatelli, "Made in Italy". Mai am cartea mea de suflet "Passione" a lu' Contaldo, mai am cateva ale lu' Carluccio... astea de le-am cumparat io.
In rest, am mai primit cateva ale lu' Geimi si mai am cateva diverse de bucatarie toscana, mediteraniana, portugheza, ungureasca...
Si, evident, nu-mi lipseste "Larousse Gastronomique".
Am si romanesti... Sanda Marin editia dinainte de comunisti, Radu Anton Roman, Negruzzi, Pastorel si... bucate boieresti cu retete din vremea lu' brancoveanu.
Ah, si mai am cateva cacaturi pe care nu stiu cum de nu le-am aruncat inca.
Cartile pe care le folosesc cel mai putin sunt alea romanesti.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#16
Postat 06 February 2010 - 02:15 PM
dragos, la 06 February 2010 - 11:49 AM, a spus:
Dintre cartile pe care eu le consider "serioase"... Ultima pe care am luat-o e a lu' Locatelli, "Made in Italy". Mai am cartea mea de suflet "Passione" a lu' Contaldo, mai am cateva ale lu' Carluccio... astea de le-am cumparat io.
In rest, am mai primit cateva ale lu' Geimi si mai am cateva diverse de bucatarie toscana, mediteraniana, portugheza, ungureasca...
Si, evident, nu-mi lipseste "Larousse Gastronomique".
Am si romanesti... Sanda Marin editia dinainte de comunisti, Radu Anton Roman, Negruzzi, Pastorel si... bucate boieresti cu retete din vremea lu' brancoveanu.
Ah, si mai am cateva cacaturi pe care nu stiu cum de nu le-am aruncat inca.
Cartile pe care le folosesc cel mai putin sunt alea romanesti.
Da Silvia Jurcovan ai ?
Sa nu zici ceva rau de ea.!
Pe mine ea m-a invatat sa fac preparatele de baza,pentru ca are la fiecare capitol important ,explicatii pentru prosti,cum eram eu cand am luat cartea.
A fost ABC-ul meu gastronomic.
Editia din 1987.
Dupa ABC,pot citi si carti mai speciale.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#17
Postat 06 February 2010 - 02:17 PM
Piscotel, la 06 February 2010 - 02:15 PM, a spus:
Sa nu zici ceva rau de ea.!
N-am, nu stiu cine e, asa ca nu poci zice nika de dansa.
Insa pot zice de Chisu daca ma provoci
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#18
Postat 06 February 2010 - 02:32 PM
r.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#19
Postat 06 February 2010 - 02:43 PM
dragos, la 06 February 2010 - 02:17 PM, a spus:
Chisu?Fitze.....BLEAH !
Na ,nu mai tre sa zici nic,ca am zis eu.
http://povesticulinare.blogspot.com/