Pagina 1 din 1
Zuppa di cavolo nero
#1
Postat 30 January 2013 - 12:13 AM
Reteta tipica toscana.
Cavolo nero, adica varza neagra e o varza mai ciudata, tipica Toscanei, asa arata
poza luata de aici
http://www.ciboecibo...ro/ca_1805.html
Am facut o baza cu ceapa rosie, usturoi, morcov si ardei (n-am avut telina), am inmuiat la foc mic cu un strop de ulei si apoi am adaugat frunzele de varza (se curata si se arunca tija din mijloc) si am acoperit cu supa vegetala, am lasat sa fiarba un pic pina ce s-au inmuiat si apoi am adaugat jumatate de cana de faina de porumb, foc mic, amestecind mereu sa nu se prinda, a trebuit sa mai adaug apa fierbinte, cind s-a legat bine si faina e fiarta e gata. Ar mai trebui sa se puna si o cutie de fasole boabe dar eu nu puteam asa ca n-am pus-o. Mie mi-a placut foarte mult.
Cavolo nero, adica varza neagra e o varza mai ciudata, tipica Toscanei, asa arata
poza luata de aici
http://www.ciboecibo...ro/ca_1805.html
Am facut o baza cu ceapa rosie, usturoi, morcov si ardei (n-am avut telina), am inmuiat la foc mic cu un strop de ulei si apoi am adaugat frunzele de varza (se curata si se arunca tija din mijloc) si am acoperit cu supa vegetala, am lasat sa fiarba un pic pina ce s-au inmuiat si apoi am adaugat jumatate de cana de faina de porumb, foc mic, amestecind mereu sa nu se prinda, a trebuit sa mai adaug apa fierbinte, cind s-a legat bine si faina e fiarta e gata. Ar mai trebui sa se puna si o cutie de fasole boabe dar eu nu puteam asa ca n-am pus-o. Mie mi-a placut foarte mult.
#2
Postat 30 January 2013 - 12:15 AM
Cand spui faina de porumb te referi la malai sau la amidon??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#4
Postat 30 January 2013 - 12:27 AM
Interesanta reteta, dar n-avem cavolo nero...
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#6
Postat 31 January 2013 - 02:27 PM
O sa incerc cu varza creata dar parca n-am prea vazut in ultima vreme, recunosc ca nici nu m-am uitat!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#7
Postat 31 January 2013 - 03:20 PM
Mie cu cat "put" mai tare, cu atat imi plac mai mult.Ma refer la verze.
Sunt curioasa daca iese si la mama in gradina.
Sunt curioasa daca iese si la mama in gradina.
#8
Postat 31 January 2013 - 06:06 PM
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#12
Postat 13 December 2016 - 10:34 AM
Aoleu si vai de mine cit de imbietor poate sa arate, mai ales intr-o zi gri ca cea de ieri si se pare si cea de azi
#13
Postat 13 December 2016 - 10:37 AM
Da, da, mai am si pentru azi.
Eu am mixat cu mixerul vertical jumatate din cantitatea de fasole si a iesit o zuppa tare cremoasa.
Eu am mixat cu mixerul vertical jumatate din cantitatea de fasole si a iesit o zuppa tare cremoasa.
#14
Postat 13 December 2016 - 11:20 AM
#16
Postat 13 January 2019 - 10:31 PM
waw, splendida
am uscat niste varza uscata si as putea-o reface
am uscat niste varza uscata si as putea-o reface
Arata acest topic
Pagina 1 din 1