Forum Culinar: Budinca din tarate de ovaz - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Budinca din tarate de ovaz

#1 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 February 2013 - 12:22 PM

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13607507712655.jpg

Am vazut pe blogul lui Edith sub denumirea ”desert cu tarate de ovaz si lapte”

Eu am modificat atata cantitatile cat si ingredientele.

Cum am facut eu:

Ingrediente:

2ooml smantana dulce ptr frisca 30% grasime

2ooml apa

1 lingura rasa fructoza

8 linguri tarate de ovaz rasnite prin rasnita de cafea

esenta de rom

ptr decor: scorisoara, sirop de agave, migdale

Mod de preparare:

Se pune smantana si apa intr`o craticioara antiaderenta, lasam pe foc sa se infierbinte, apoi turnam taratea pregatita in fir ca si la grisul cu lapte si amestecam. Lasam sa fiarba amestecand 5 minute si budinca se ingroasa. Udam 2 boluri si turnam budinca in ele si le lasam sa se raceasca, apoi rasturnam pe farfurioara si presaram scortisoara, migdalele, siropul de agave.

Se poate aroma si cu coaja de lamaie/portocala/vanilie etc dupa bunul plac.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13607508035757.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13607508140951.jpg

#2 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 February 2013 - 12:46 PM

Arata foarte frumos! S-a albit asa pt ca ai macinat taratele? sau asa albe sunt cele de ovaz?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 February 2013 - 01:03 PM

Mulţumesc pentru amănunte, cerra.
Îmi place ideea. Cum ziceai tu de prajitura cerulina, mă gândeam şi eu la prăjitura bounty. Ar merge perfect crema asta adaptată.
Am să mă uit din nou după tărâţe de ovăz. Renunţasem la un moment dat la ele, mi se păreau nejustificat de scumpe. Dar aşa, pentru o prăjitură, am să iau.

#4 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 13 February 2013 - 01:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 February 2013 - 12:46 PM, a spus:

Arata foarte frumos! S-a albit asa pt ca ai macinat taratele? sau asa albe sunt cele de ovaz?

taratele de ovaz sunt albe fata de cele de grau. Prin rasnire devin si mai albe.Nerasnite sunt aspre(cel putin asa mi se par mie)dar mult mai dulci. Mie personal, cele de grau nu imi plac. In cantitate mare sunt amare.

#5 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 13 February 2013 - 01:16 PM

Vezi postareaboni, la 13 February 2013 - 01:03 PM, a spus:

Mulţumesc pentru amănunte, cerra.
Îmi place ideea. Cum ziceai tu de prajitura cerulina, mă gândeam şi eu la prăjitura bounty. Ar merge perfect crema asta adaptată.
Am să mă uit din nou după tărâţe de ovăz. Renunţasem la un moment dat la ele, mi se păreau nejustificat de scumpe. Dar aşa, pentru o prăjitură, am să iau.

Eu am luat de cele de grau si m`am dezamagit brusc. Apoi am luat astea de ovaz si mi`au placut din prima si nu ezit sa le folosesc cam la orice dar rasnite. Eu le cumpar cu 3,5 lei punguta de 200gr, sau cu 5 lei punga de 350 gr, dar astea le gasesc mai rar.Sunt dublu si putin fata de cele de grau dar sunt super bune la gust.

Ma gandeam la o prajitura cu cocos pe care ma tot bate la cap sotul meu ca o vrea (am eu una dar... nu merge doar modificata) si ma gandeam ca sa pot folosii cocosul, ar trebuii sa nu folosesc lapte decat de cel o% la budinca asta, si ulei la foile de la prajitura, iar cocosul ar trebuii la mijlocul foilor batut cu albusuri care merge asa ca este fara galbenus Apoi pus la copt foile cu crema aia de cocos ,budinca asta aromata bine cu vanilie deasupra cand sunt foile reci (in loc de crema de galbenusuri) si ar trebuii cioco neagra ca si glazura.

Sa o faci prima data asa simpla sa vezi ce buna este si iti vor venii multe idei apoi la ce sa o folosesti.

#6 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 February 2013 - 01:23 PM

daca retin bine, monti, pt aroma de cocos iti poti prepara lapte de cocos
editez, uite aici explica boni:

Vezi postareaboni, la 28 May 2011 - 09:51 AM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 27 May 2011 - 07:57 PM, a spus:

Boni, am vazut ca ai facut Prajitura Bounty. Eu m-am ferit pana acum de cocos, doar ca-mi place la nebunie... asa ca, te intreb: cam cat de mult trebuie sa-l mai evit?

sorina, cocosul nu e monti deloc. are IG=45 si are grasimi. asa ca merge, de-o pofta, in F2, zic eu.
prajitura bounty nu e monti deloc.
daca vrei aroma de cocos, poti sa incerci ca in budinca de cocos a lui Maya, unde infuzeaza lapte cu fulgi de cocos. apoi ii stoarce si ramane "lapte de cocos".

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • LocationSibiu

Postat 13 February 2013 - 01:39 PM

Da, cerra, cu 3 lei şi ceva am găsit şi eu tărâţele şi mi s-au părut nejustificat de scumpe, pentru că 200 gr tărâţe costă aproximativ cât un kg făină integrală. Nu mi se pare corect, mai ales că tărâţele sunt reziduuri. Am eu un pitic cu preţurile nejustificate, din punctul meu de vedere Imagine postata.

Referitor la cocos, după părerea mea nu merge folosit ca atare. Îţi explic şi de ce. Cocosul proaspăt are IG=35 şi are grăsimi. Laptele de cocos are IG'40. Răzătura aceea uscată ce o găsim noi în magazine trece clar de 35. Aşa că de F1 nu ai cum să faci prăjitura dacă foloseşti cocos, nu are rost să scoţi grăsimile din reţetă. Oricum şi ciocolata are grăsimi.

Eu am de gând să "aromez" laptele cu cocos, am văzut la Maya o dată cum a infuzat cocos în lapte.

Dani, există şi apă de cocos? Sau te referi la lapte?
EDIT: după editarea ta am priceput ce vrei să zici :toothy6:

#8 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 13 February 2013 - 02:25 PM

Vezi postareaboni, la 13 February 2013 - 01:39 PM, a spus:

Da, cerra, cu 3 lei şi ceva am găsit şi eu tărâţele şi mi s-au părut nejustificat de scumpe, pentru că 200 gr tărâţe costă aproximativ cât un kg făină integrală. Nu mi se pare corect, mai ales că tărâţele sunt reziduuri. Am eu un pitic cu preţurile nejustificate, din punctul meu de vedere Imagine postata.

Referitor la cocos, după părerea mea nu merge folosit ca atare. Îţi explic şi de ce. Cocosul proaspăt are IG=35 şi are grăsimi. Laptele de cocos are IG'40. Răzătura aceea uscată ce o găsim noi în magazine trece clar de 35. Aşa că de F1 nu ai cum să faci prăjitura dacă foloseşti cocos, nu are rost să scoţi grăsimile din reţetă. Oricum şi ciocolata are grăsimi.

Eu am de gând să "aromez" laptele cu cocos, am văzut la Maya o dată cum a infutat cocos în lapte.

Dani, există şi apă de cocos? Sau te referi la lapte?
EDIT: după editarea ta am priceput ce vrei să zici :toothy6:

Stiam clar ca nu se combina cu grasimi si cautam totusi o portitza cum sa fac , cum sa dreg sa se potriveasca cumva.
Poi ma gandeam eu si la ciocolata ca are grasimi. Deci singura varianta, alt model de prajitura cu aroma de cocos.

#9 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 February 2013 - 05:14 PM

Interesanta idee!

Apropos de pretul taratei de ovaz... la mine e in jur de 2,5 euro la 250g in conditiile in care 1kg de faina integrala costa 1,4 euro.
Sorina

#10 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 13 February 2013 - 05:28 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 13 February 2013 - 05:14 PM, a spus:

Interesanta idee!

Apropos de pretul taratei de ovaz... la mine e in jur de 2,5 euro la 250g in conditiile in care 1kg de faina integrala costa 1,4 euro.

Scumpa tare si la tine.

Mda, si pe mine ca si pe boni ma irita chestia asta cu preturile nejustificate. Am vb in Serbia cu niste prieteni cand merg la moara sa macine ei granele, sa vada ce pret are taratea de ovaz ptr panificatie si daca pika mai bine ca si aici, atunci o sa imi cumpar de acolo mai multa sa imi ajunga.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi