
Am vazut pe blogul lui Edith sub denumirea ”desert cu tarate de ovaz si lapte”
Eu am modificat atata cantitatile cat si ingredientele.
Cum am facut eu:
Ingrediente:
2ooml smantana dulce ptr frisca 30% grasime
2ooml apa
1 lingura rasa fructoza
8 linguri tarate de ovaz rasnite prin rasnita de cafea
esenta de rom
ptr decor: scorisoara, sirop de agave, migdale
Mod de preparare:
Se pune smantana si apa intr`o craticioara antiaderenta, lasam pe foc sa se infierbinte, apoi turnam taratea pregatita in fir ca si la grisul cu lapte si amestecam. Lasam sa fiarba amestecand 5 minute si budinca se ingroasa. Udam 2 boluri si turnam budinca in ele si le lasam sa se raceasca, apoi rasturnam pe farfurioara si presaram scortisoara, migdalele, siropul de agave.
Se poate aroma si cu coaja de lamaie/portocala/vanilie etc dupa bunul plac.

