Forum Culinar: Dieta hipotoxica - dr Seignalet - Forum Culinar

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta hipotoxica - dr Seignalet cine a auzit de ea? cine a incercat-o?

#21 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 February 2013 - 09:10 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 February 2013 - 08:52 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 February 2013 - 08:10 PM, a spus:

Azi am fost la magazinul bio si am vazut ca au mai aparut niste inlocuitori de lapte, cum ar fi de exemplu laptele de dinkel...care pe romana e tradus specie de grau. Habar nuam cum se zice in romana.

Cred ca e pe principiul celui de orez, de cind il cumpar pe asta am vazut si eu ca sunt si altele din cereale, si smintina.

Eu tare as vrea sa stiu cum sunt produse chestiile astea. In orice caz, dimineata am inceput sa consum porridge si am renuntatla cerealele cu lapte.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#22 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 14 February 2013 - 09:46 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 February 2013 - 09:10 PM, a spus:

Eu tare as vrea sa stiu cum sunt produse chestiile astea.

Uite, in topicul lui Dexter cu desintoxul, am gasit retetele de lapte din orez si lapte de migdale:

Lapte din orez - fara gluten, fara lapte, oua, soia

Ingrediente: 1 cana de orez (poate fi integral) bine spalat, 4 cani cu apa fierbinte, o lingura zahar vanilat

Pui totul in blender si zdrobesti timp de 5 minute cu intreruperi pt a nu supraincalzi motorul. Lasi sa se odihneasca minim 30 minute, apoi cu atentie sa nu derajnezi sedimentele torni lichidul intr-un vas/sticla.
Daca esti foarte grabita poti sa sari pasul cu odihnitul si strecori lichidul din blender printr-un tifon des (impaturit in minim 10 straturi).

Din ce-ti ramane poti face o budinca. Mai pui o cana cu apa, zahar dupa gust, un praf de sare, scortisoara ori zahar vanilat, o lingura plina de amidon de porumb (ori faina de orez). Pui la fiert, mestecand incontinuu sa nu se prinda, pana se ingroasa. Poti servi cu gem, cu miere, cu sirop de zahar ars, cu fructe proaspete zdrobite, etc.

Lapte de migdale, foarte gustos şi sănătos

1 cană de migdale naturale, neprăjite, albite sau alte chestii din astea
3 cani de apă
2 curmale pentru îndulcit, un pic de vanilie pentru gust, ambele opţionale

+ migdalele se înmoaie peste noapte într-o cană de apă, in recipient de sticlă şi de preferat in frigider ( noaptea în cazul ăsta are cel puţin 6 ore). despre beneficiile multiple ale înmuiatului, se dă sărci şi se citeşte pe gugăl sau se caută in cartea de înmuieri
+ dimineaţa, se strecoară, se clătesc şi se aruncă apa
+ se blenduie (termen romglez, ştiţi voi ce inseamnă) cu 3 căni de apă proaspătă şi cu ce arome vreţi să adăugaţi, pînă se omogenizează
+ se strecoară prin tifon
+ se păstrază în frigider cam 3-4 zile

Dexule, sper ca nu te superi ca le-am copiat si aici :)

#23 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 09:49 PM

Aaaa, astea le stiam, de le faci acasa. Ma refeream la alea de le gasesti "de gata".
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#24 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 14 February 2013 - 09:50 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 February 2013 - 09:49 PM, a spus:

Aaaa, astea le stiam, de le faci acasa. Ma refeream la alea de le gasesti "de gata".

ei, alea nu stiu... dar mai bine le faci tu acasa... :)
Iaurt cu soia am cumparat si eu si nu mi-a placut!

#25 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 14 February 2013 - 09:54 PM

Vezi postareaBobocel, la 14 February 2013 - 08:18 PM, a spus:

http://www.descopera...lemelor-noastre

Carne prăjită direct pe jar sau pe pietre încinse...In contact cu metalul încins, carnea este toxică...Simplu! :P

Mersic! :)

#26 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 14 February 2013 - 09:55 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 February 2013 - 08:51 PM, a spus:

Eu am incercat iaurtul de soia, primul cumparat in magazin dintr-ala de chestii biologice scumpe l-am aruncat, era oribil. Apoi am luat o marca raspindita care face o multime de chestii din soia de multi ani si mi-a placut, e la fel cu cel din lapte, cu aroma de fructe. Poti incerca.

Adriana, care e marca aia? (daca ai voie sa spui, of course :) )

#27 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 10:02 PM

Le-as face, daca mi-ar face cu ochiul, insa ori de cate ori am luat cate un surogat din asta, mereu a inceput sa ma doara stomacul. Asa ca renunt mai bine de tot.
Cat despre produsele de doia, aici e marca Alprosoja, care e buna la gust. Am citit insa asa de des ca sunt foarte multe chestii toxice in produsele de soia, incat m-am lasat la mana mea. Nici nu mai stii ce sa consumi frate. Toate au cate o hiba.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#28 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 February 2013 - 10:39 PM

ralu, no problem, uitai de lapţii ăia :pupic:

sunt de acord cu lapo, cu cît ce mîncăm seamănă mai puţin cu forma originală, cu atît e procesat mai mult iar ce rezultă e mai puţin sănătos.

#29 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 February 2013 - 10:43 PM

merci Ralu pentru info cu cerealele. Si bine ca ai pus reteta de lapte de migdale ca vreau sa o fac si eu. O vazusem la Dexter, dar am uitat de ea.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#30 Useril este offline   Gina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 14 February 2013 - 10:46 PM

Va rog frumos sa nu va suparati :pupic: , dar nu pot sa nu-mi spun parerea.
Fiecare mananca ce doreste, desigur, dar soia si laptele din soia nu-s nici pe departe sanatate curata si nici intr-un caz alimente minune care sa inlocuiasca total(la mine nici macar partial) un pahar de lapte batut, o bucata de branza sau cateva linguri de iaurt normal.

Sincer va spun ca mie mi se strange sufletul cand vad cum multa lume inlocuieste extrem de multe alimente cu altele care foarte posibil sa aiba si ele, la randul lor, efectele lor neplacute.

Pe noi ne-au crescut parintii dandu-ne dimineata, la mic dejun, cate un ou-doua, o felie de paine cu unt sau cascaval, uneori(!!) o felie de paine cu gem, niste salam sau un corn cu lapte batut...in fine.
Ne dadeau parintii in zori de zi castronul de cereale/muesli/cum s-or numi ele? Nu.Ne dadeau gogosi sau clatite sau dulciuri in fiecare zi la mic dejun?Nu.

"Moda" cerealelor la micul dejun noi personal am ignorat-o total.Dupa umila mea parere, o felie de paine e una, castron zilnic de grane-fie ele de toate felurile (si in cel mai bun caz fara zahar)-e alta.

Cred ca exagerarea in orice privinta este cea care strica.E adevarat, atatea lucruri auzim in jurul nostru, incat nici aer n-ar mai trebui sa respiram (ca-i poluat), nici apa sa bem (ca asta-i poluata si mai dihai), de mancare nu mai vorbim!
Sa ne apucam totusi sa le inlocuim pe toate..nu stiu cat de buna e ideea asta. Quinoa...tapioca...faina de/din lucruri de nici nu le stiam ca exista pe pamant (vorbesc de mine personal)...lapte de soia..tofu..seminte ciudate(din nou- vorbesc despre mine)...multe, mult prea multe schimbari.
Si cine garanteaza ca astea-s bune?

Inteleg sa gatesc uneori cu sos de soia, sa pregatesc la o masa, cand si cand, mai stiu eu ce aliment minune...
dar am devenit destul de neincrezatoare cand este vorba de inlocuit un lapte "prost" cu unul "bun",un ulei "prost" cu unul "bun" samd

Am scris toate acestea cu cele mai bune intentii.Fiecare, desigur,decide ptr sine.Si sa speram ca luam cele mai bune decizii si ptr noi, si ptr copiii nostri :pupic:

#31 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 February 2013 - 11:07 PM

Vezi postarearalesu, la 14 February 2013 - 09:55 PM, a spus:

Adriana, care e marca aia? (daca ai voie sa spui, of course :pupic: )

Sigur ca am voie sa spun ca doar nu e fabrica mea :pupic:
N-am zis pentru ca presupun ca e o firma prezenta doar aici nu si la tine
Valsoia se numeste
Imagine postata

#32 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 01:22 AM

Vezi postareaGina, la 14 February 2013 - 10:46 PM, a spus:

Va rog frumos sa nu va suparati :pupic: , dar nu pot sa nu-mi spun parerea.
Fiecare mananca ce doreste, desigur, dar soia si laptele din soia nu-s nici pe departe sanatate curata si nici intr-un caz alimente minune care sa inlocuiasca total(la mine nici macar partial) un pahar de lapte batut, o bucata de branza sau cateva linguri de iaurt normal.

Sincer va spun ca mie mi se strange sufletul cand vad cum multa lume inlocuieste extrem de multe alimente cu altele care foarte posibil sa aiba si ele, la randul lor, efectele lor neplacute.

Pe noi ne-au crescut parintii dandu-ne dimineata, la mic dejun, cate un ou-doua, o felie de paine cu unt sau cascaval, uneori(!!) o felie de paine cu gem, niste salam sau un corn cu lapte batut...in fine.
Ne dadeau parintii in zori de zi castronul de cereale/muesli/cum s-or numi ele? Nu.Ne dadeau gogosi sau clatite sau dulciuri in fiecare zi la mic dejun?Nu.

"Moda" cerealelor la micul dejun noi personal am ignorat-o total.Dupa umila mea parere, o felie de paine e una, castron zilnic de grane-fie ele de toate felurile (si in cel mai bun caz fara zahar)-e alta.

Cred ca exagerarea in orice privinta este cea care strica.E adevarat, atatea lucruri auzim in jurul nostru, incat nici aer n-ar mai trebui sa respiram (ca-i poluat), nici apa sa bem (ca asta-i poluata si mai dihai), de mancare nu mai vorbim!
Sa ne apucam totusi sa le inlocuim pe toate..nu stiu cat de buna e ideea asta. Quinoa...tapioca...faina de/din lucruri de nici nu le stiam ca exista pe pamant (vorbesc de mine personal)...lapte de soia..tofu..seminte ciudate(din nou- vorbesc despre mine)...multe, mult prea multe schimbari.
Si cine garanteaza ca astea-s bune?

Inteleg sa gatesc uneori cu sos de soia, sa pregatesc la o masa, cand si cand, mai stiu eu ce aliment minune...
dar am devenit destul de neincrezatoare cand este vorba de inlocuit un lapte "prost" cu unul "bun",un ulei "prost" cu unul "bun" samd

Am scris toate acestea cu cele mai bune intentii.Fiecare, desigur,decide ptr sine.Si sa speram ca luam cele mai bune decizii si ptr noi, si ptr copiii nostri :pupic:

+1

Ce va face sa credeti ca laptele de soia nu e din soia modificata?? in Europa este un regulament care impune sa fie scris pe produs daca a fost produs din OMG, dar in SUA, Canada, Brazilia, Japonia Nu.
Si daca este scris pe pachet, tot in Europa este cel mai mic procent de ADN modificat admis.
Si de ce s-ar fi modificat numai graul cand India si China cele mai numeroase populatii din lume, mananca preponderent orez???

Iar credem tot ce citim? Uite cum e si cu scandalul cu carnea de cal, teoretic este mai sanatoasa pentru om, asa zic doctorii, dar mare circ!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#33 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 February 2013 - 02:00 AM

Gina, sunt de acord cu tine. Dieta care imi place mie cel mai mult e moderatia si bunul simt. Suntem educati sa avem unele obiceiuri culinare de catre firmele producatoare care vor doar sa-si vanda marfa si ne intoxica la tv cu marturii "stiintifice" de cat de benefice organismului sunt produsele lor.

Scuze Ralu de off topic. Si ca sa fiu la subiect, un tratament pentru artroza, pe cine intereseaza, boswellia si turmeric. Testat! Sigur, ajuta si o dieta cu cat mai putine prajeli, si gluten, hipocalorica.

Eu incerc sa nu mai cumpar alimente din china pentru ca sunt pline de pesticide. In dorinta lor de a mari productivitatea, agricultura in China este una agresiva, iar noi cica trebuie sa mancam porcariile lor.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#34 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2013 - 03:23 AM

Vezi postareaBobocel, la 14 February 2013 - 07:51 PM, a spus:

Sunt tot mai multe voci care susţin aceste teorii. Epidemia de obezitate din ultimii ani ne va obliga în cele din urmă să revenim la principiile alimentare din vechime.

+ 1
si eu sunt de acord ca trebuie sa ne reintoarcem la natura si sa lasam produsele din raft/galantar, procesate, industrializate, printre acestea se numara si toate cerealele/uleiurile/zaharul/sarea rafinate.

Eu cred ca modul de preparare al alimentelor are mare importanta in pastrarea calitatilor nutritive ale hranei. Daca fierbi mancarea ore si nu la foc minimum-minimorum, ce ramane din proprietatile organoleptice si calitatile nutritionale ale ingredientelor? In general doar balastul. Sunt de acord cu propunerea lor.

Despre subiectul: laptele este un aliment pt nou nascuti si nu poate fi digerat de catre adultii, datorita pierderii producerii lactazei, am citit in anii '90. Apoi m-am observat pe mine si e perfect adevarat. Personal ma balonez groaznic daca beau o cana cu lapte. De ex: cafeaua in loc de digestiv, devine bomba abdominala combinata cu laptele.
Cei care nu au intrerupt niciodata consumul de lapte nu au problema lipsei lactazei si pot metaboliza laptele: ex ciobanii.
Cu lactatele e de observat reactia la fiecare tip in parte (kefir, lapte batut, iaurt, sana, branzeturi), personal nu diger prea bine branzeturile, oricat de mult imi plac. Popoarele asiatice (chinezi, japonezi etc) nu consuma deloc lapte si produse din lapte dupa copilarie si statisticile ii plaseaza cu cele mai mici procente de osteoporoza, parkinson si cancere de colon, san, prostata etc. Calciul se asimileaza cel mai bine din legume verzi si fructe proaspete, din apa minerala si intr-un procent muuult mai mic din lapte. Consumul de lapte asociat cu nevoile de calciu e fals indus de marketingul din ultimii 50 ani al producatorilor de lactate. Ma cam indoiesc ca asimilezi calciu dintr-o cutie de lapte sau lactate ... care promit marea cu sarea, dar sunt doar adaosuri de minerale sintezate.

Vegetarienii consuma lapte de migdale, nu am apucat sa studiez inca problema, dar in principiu migdalele sunt foarte sanatoase. Daca va apucati, preparati cantitati mici, cat consumati odata, caci am citit ca a doua zi se schimba gustul.

Cred ca ar trebui facut un test de intoleranta la lactoza, inainte de a lua o masura radiala, pentru ca problema nedigerarii laptelui, ca urmare a lipsei cazeinei eu stiam ca se refera doar la lapte si branzeturi nefermentate, nu si la cele fermentate. Dar studiile evolueaza, parerile se schimba, dar si interesele pentru (ne)promovarea diverselor "stiri".

Nu, in ultimul rand sunt de acord cu Gina: moderatie si intoarcere la natura.
Moda cerealelor (cu lapte la mic dejun) o ignoram si noi.
Oricum, cereale nu inseamna fulgi cu zahar si cacao, sau biscuiti indulciti asa zis cu cereale integrale. Cine spune ca ar consuma cereale si de fapt consuma Vitalis, Fitness, Cheerios, Chocapic, Cookie Crisp, Strawberry Minis’s, etc ...NU consuma cereale INTEGRALE asa cum spune reclama.

Eu folosesc doar ulei de masline EV si de prajit nu prajesc. Nu am altceva in casa pt ca m-am documentat prea putin ca sa fiu sigura pe ce e bun si ce nu, pt ca informatiile sunt contradictorii.
Nu sunt de acord deloc cu soia nefermentata. Nici chinezii nu o mai consuma. Doar pe cea fermentata (ex: sos de soia).
In metoda aceasta spune sa nu pui deloc uleiul la gatit, fie ca e presat la rece de masline ori what ever. Cei care am facut meniuri detox, conform metodei de pe topicul deschis de Dexter, putem confirma ca lipsa uleiului la gatire trece absolut neobservata in preparatul final, pentru mancaruri simple, mai ales pt cele cu carne este inutil!
Din pacate si uleiul de masline "extravirgin" este falsificat si greu de gasit unul "curat" in regiunile/tarile unde nu e produs.

Ar mai fi printre multe altele important sa consumi produsele locale, cu care ai fost obisnuit de mic (organismul e obisnuit cu continutul de saruri si minerale din alimentele respective, crescute in solurile zonei respective), care ajung la tine mai proaspete si nu necesita conservanti si metode de ceruire etc. Cand ai schimbat tara e mai greu cu cele cu care exti obisnuit de mic, dar macar sa-l obisnuiesti si stabilizezi cu cele locale de unde traiesti.
Mai consider ca afumaturile si conservele trebuie eliminate/evitate. Noi de exemplu nu ne simtim deloc bine dupa un carnat afumat, fie el si de la tara, facut dupa metode traditionale, "curat", fara porcarii sintetice.
Conservanti si coloranti chimici - de eliminat.

Sunt total de acord cu BIO, doar ca sunt multe falsuri. Nici nu ne putem muta la tara toti acum, dar trebuie sa incercam sa ne gasim surse de a ne procura produse de la ferme si gradini/livezi care nu folosesc porcarii.

In ceea ce priveste eliminarea cerealelor mentionate, daca se doreste, cred ca poti gasi solutii sa inventezi aluaturi cu cele permise, asa cum au inventat fanii monti, care monticizeaza totul. Deci nu e musai renuntare la pizza, foccacia, galuste, dulciuri. Dar dieta asta cam presupune sa gatesti acasa si o buna organizare.

In restaurante si alte soiuri de "mancatorii" nu garanteaza nimeni pt calitatea, originea, prospetimea ingredientelor, pt metodele de preparare, dar mai ales pentru adaosurile folosite. De ex stiu ca folosesc nise porcarii chimice pt fragezirea carnii de vita (mi-a oferit o cunostinta, patron de restaurant -a m refuzat), astfel ca dintr-o bucata de proasta calitate, iti servesc o friptura suculenta de sirloin tender . A fost doar un exemplu, ca glutamatul cred ca nu lipseste din mai nici un preparat. Am ramas foarte uimita sa vad pungoiul cu glutamat la kg in hipermarket.

Aura, ai dreptate :pupic:! O sa evit si eu alimentele din China.

Ralu, ai lansat o problema foarte stufoasa =)) . O sa iti ajute meniurile de la Detox, chiar daca tu poti folosi liste de fructe, legume, carnuri mai largi.
Metoda asta nu specifica nimic referitor la combinarea alimentelor?
Eu cred ca daca tii 2 saptamani dieta recomandata de medic, doar cu produsele in care tu crezi si respectand principiile fata de care nu ai nici un dubiu nu are ce sa-ti faca rau. Dar poti face un test simplu:
scoate lactatele, cerealele, prajelile si alimentele procesate. Cosuma doar fructe, legume, carnuri, ulei EV de masline (2 mese de carne rosie pe saptamana, restul peste si fructe de mare), proaspete, locale si cat mai "curate"= BIO. Nu e asta nici o noutate, e indicat de multe diete si de nutritionisti. Nu iti trebuie metode stufoase sa urmezi reguli simple pt o alimentatie sanatoasa si sa excluzi combinatiile indigeste (ca de exemplu carne/proteine + carbohidrati etc).

Multa sanatate! :pupic:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#35 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 10:09 AM

Parerea mea este ca este o "reclama comandata" de producatorii de "alimente sanatoase".
Inlaturi de pe piata tot ce este accesibil si economic( paine,mamaliga,lactate, branza) inlocuiesti totul cu produse mult mai scumpe: quinoa, etc., toate celelelate produse trebuie sa fie BIO, si cum a punctat Daniella nu ne putem muta toti la tara! Iar toate astea BIO si Organice sunt mult mai scumpe!

Daca presupunem ca-ti iei carne Bio de la un producator( chestie discutabila, asa cum zicea si koral, propria ei soacra le da gainilor hrana nebio), iar nu e bine, trebuie sa o prelucrezi la temperatura foarte scazuta, pentru asta cum procedezi?? Cuptorul meu nu are grade sub 150! Exista niste posibilitati de gatire, dar dureaza foarte mult timp. Apa fierbe la 100 de grade. Carnea contine multa apa, cum stim toti. Eu una, nu sunt dispusa sa mananc numai carne fiarta tot restul vietii carne si peste fierte.
Iar pentru preparare speciala iti trebuie aparate speciale care sunt scumpe!

Sa mananc numai carene cruda cum zice acolo( beeftartar, carpaccio) nu e o optiune avind in vedere incidenta E.coli, ieri am vazut o emisiune cum s-a facut o interventie pentru a-l impiedica pe un american sa manance numai carne nepreparata termic, desi nu era bolnav, in organismul lui s-a gasit E.Coli, deci in momentul scaderii imunitatii, era cu bomba la purtator.
Ou crud eu nu pot manca decat in maioneza, care oricum nu e pe lista mea de produse favorite, oricum in cazul oului crud, exista oricand riscul de salmonella ca si in pestele crud. De ce nu sunt bune ouale fierte?? Fosfolipidele din galbenusul oului nu sunt afectate de fierbere!

Si aia cu alunele nucile,migdalele, soia, toate raw, o fi buna, dar este grupa care are cea mai mare incidenta in alergii la nivel global!

Si evident luam cele mai scumpe uleiuri, presate la rece!

Cum spunea tot Daniella dieta nu spune absolut nimic nou,principiile sunt ok, utopice, dar ok, dar nici sa dai vina pe toate bolile din lume pe mutatii genetice, sa dezavuezi orice hrana care nu e BIO! Pai si de ce exista artrita si artroze la toate populatiile inclusiv cele care mananca numai vegetale prin jungla si cand prind carne mananca tot satul dintr-un mistret?? A fost un reportaj saptamana trecuta pe Nat Geo, de aia le am proaspete in memorie.Banuiesc ca cineva ( oameni rai) s-au apucat sa faca OMG si din fructele arborelui de la a patra bifurcatie la stanga a raului cutare! Ca era un sef de trib acolo care era intepenit din incheieturi, cred ca numai de la hrana i s-a tras!

Nu vi se pare ca este o buna oportunitate de afaceri??? facem valva in jurul unor chestiuni ultra cunoscute, promovam peste tot, facem contradictii si ne vindem produsele!

#36 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2013 - 10:18 AM

Cred ca o varianta buna e sa gasesti in zona ta, un producator de la tara, care nu pune ingrasaminte si care da boabe pasaretului si sa cumperi de la el.
Eu am gasit, dar e greu cu lipsa de timp sa faci tot faci drumul, 50 km dus - 50 intors ca sa ai cateva fructe/legume (oua/carne) proaspete. Cate poti lua ca sa le consumi proaspete? O plasa, pt o saptamana. Basca la noi din octombrie pana in mai aleluia, nu mai vezi nimic de la tara, putina varietate ce rezista iarna, pe care o au o pastreaza pentru ei (cartofi, morcovi si alte radacinoase, mere). Si oricum nu poti trece 6 luni cu asa putina varietate.

Vasele "grele" de buna calitate (masa de inox, fonta), cum e si Zepterul tau (sau similar), permit gatirea la temperaturi controlate si se recomanda gatirea in ele doar la temperaturi joase. Eu in principal pe ele le folosesc la ciorbe, supe, mcancaruri, cam orice.

#37 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 10:32 AM

Si vasele Zepter sunt scumpe!!! Si le Creuset, si alea din Germania care nu mai stiu cum se cheama ceva S
Au si americanii unele ca am vazut intr-o emisiune!

#38 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 11:20 AM

[quote name='Daniella' date='15 February 2013 - 10:18 AM' timestamp='1360916311' post='185556']
Cred ca o varianta buna e sa gasesti in zona ta, un producator de la tara, care nu pune ingrasaminte si care da boabe pasaretului si sa cumperi de la el.
Eu am gasit, dar e greu cu lipsa de timp sa faci tot faci drumul, 50 km dus - 50 intors ca sa ai cateva fructe/legume (oua/carne) proaspete. Cate poti lua ca sa le consumi proaspete? O plasa, pt o saptamana. Basca la noi din octombrie pana in mai aleluia, nu mai vezi nimic de la tara, putina varietate ce rezista iarna, pe care o au o pastreaza pentru ei (cartofi, morcovi si alte radacinoase, mere). Si oricum nu poti trece 6 luni cu asa putina varietate.

La tot ce am citit pina aici, sunt de acord cu tot ce spuneti voi, dar treburile nu stau chiar asa:

In china se maninca foarte des soia pe linga sosul de soia.

Plantatii de orez si de quinoa nu avem si daca stai corect sa alegi intre cele doua, quinoa este mult mai sanatoasa si este normal sa fie pretul mai mare (ptr a afla cum creste si pe unde quinoa cititi si veti afla raspunsul dc ajunge asa de scumpa).

Taranii, sunt prea putini care nu folosesc nici un fel de ingrasamant, pesticid etc, ptr cereale, legume, diferite concentrate ptr pasaret ca sa le porneasca si abia apoi le da graunte.

Ptr toate legumele/cartofii folosesc tot felul de anti ganganii sa nu le atace sa se faca recolta. Toti ciobanii sunt modernia cum si nu mai stau sa curete stomacele de la miel cand il taie de Pasti sa curete colastra si sa faca cheagul asa cum se facea pe vremuri, ptr ca le ia prea mult timp si este simplu, foarte simplu sa mearga la farmacia veterinara si cumpara cheag praf si gata branza. Rosiile cica le cumparam de la tarani de la olteni ca sunt vestiti ca au rosii bune da? ei, nu este chiar asa. Sunt rosii de solar si le stropeste cu solutie care in contact cu soarele face rosia rosie pe din afara si cand o tai iti vine sa te intorci la piata si sa i le pui in cap la taranul corect care vai, vai ce rosii naturale ti`a vandut. Ar fi multe dar ma limitez la atat.

Rezumat:

Taranii sunt prea putini ptr cererea mare. Daca vrei totul bio, atunci trebuie sa iti iei pamant si sa iti plantezi singur sa sti ce maninci(nu vb de cunostintele de la tara de la care cumparam , vb clar de la piata de legume unde vand taranii).Ne miram dc sa muiat varza care am pus`o la murat ca doar am cumparat`o de la tanti Aglaia care a zis ca este curata nu? ei, a mintit tanti Aglaia ca nu a pus nika la varza si la castraveti daca nu ii dadacea cu nimik nu se inmuiau la murat.

Am ajuns sa nu mai am incredere in tarani ptr ca viata este asa cum este, si vor sa faca banutii din ce cultiva si atunci recurg la tot ce nu este bun sa faca recolta buna(repet sunt foarte putini astia care nu fac si ptr vanzare normal ca au putin ptr ca trebuie sa manince si ei).
Cartofii toti acum cel putin in zona asata, cumpara din cei unguresti ca se pun doar unul ca cuib si fac 8 cartofi si sigur nu se strica in pamant (asa zic toti de la tara) credeti ca nu sunt tratati cu nimik? eu zic ca sunt.

Asa sa va ganditi, ca zilnic mancam facaturi in majoritate, chiar daca noi credem ca le`am cumparat de la piata.
Anul trecut stiti ca mi`am plantat rosii sia ici la oras la prietena mea care sta la casa si la sora mea la tara care sta 24 km de oras da? ei, din toata recolta noastra de rosii bio, am mincat 2 rosii toate au foat atacate de ceva mana si s euscau necoapte pe batz, desii piata a fost plina cu rosii o explicatie va rog?. Locuiesc in acesiasi zona cu ceilalti oameni din satele apropiate Timisoarei, unde soarele a fost acelasi si seceta la fel.

Sper sa nu intelegeti gresit mesajul meu.

#39 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2013 - 11:36 AM

Au sigur si americanii din 1909, ca zepterul a copiat sistemul si vasele de la ei. Ii cheama Lifetime si or mai fi si altele. Important ca vasele, indiferent de firma sa nu fie din cele cufundate in baie de inox (si aia le vand tot ca oale de inox), ca nu functioneaza pe acelasi principiu si nu obtii acelasi rezultat. Trebuie sa fie din otel Cr/Ni 18/10 in masa (integral) si atunci ele permit gatirea farfa apa, grasimi sau adaosuri de sare (sarurile exista in alimente in stare pura, adaugam in mancare sare, pt ca se distrug sarurile la fiert). Gustul e incomparabil mai bun, calitatile nutritive net superioare.

Sunt scumpe comparativ cu oalele obisnuite, dar ai multe avantaje care compenseaza: economie de bani (indestructibile), de timp (nu stai langa o ciorba, arunci tot in vas si mai vii doar sa o dregi, nu se spumeaza ... nimic), de protejare a sanatatii (pastreaza mineralele, vitaminele, comparativ cu un vas normal-valoare nutritiva cam zero barat a hranei gatite oricat de calitative ar fi ingredientele) care toate se concretizeaza tot in bani (doctori, medicamente, diete, ingrediente bio etc). Datorita sistemului de vanzare, conduc la un pret mult mai mare decat cel de productie. Probabil ca sunt alternative.

#40 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2013 - 11:45 AM

Vezi postareacerra, la 15 February 2013 - 11:20 AM, a spus:

Am ajuns sa nu mai am incredere in tarani ptr ca viata este asa cum este, si vor sa faca banutii din ce cultiva si atunci recurg la tot ce nu este bun sa faca recolta buna(repet sunt foarte putini astia care nu fac si ptr vanzare normal ca au putin ptr ca trebuie sa manince si ei).
Cartofii toti acum cel putin in zona asata, cumpara din cei unguresti ca se pun doar unul ca cuib si fac 8 cartofi si sigur nu se strica in pamant (asa zic toti de la tara) credeti ca nu sunt tratati cu nimik? eu zic ca sunt.

perfect de acord. Acum doi ani pe vremea asta cand a trebuit sa incep diversificarea si am incercat sa cumpar un morcov, cartof, mar curat aproape m-a apucat paranoia. Atunci am umblat prin piete si am vazut ca toate tantile din piata sunt traficante cu produse de la turci din en-gros si avand o familie prietena in care am deplina incredere la tara mi-au spus cum rad taranii de ei ca nu o sa le iasa nimic daca nu pun si un pumn de "sare".

Eu am cautat un taran care nu vinde. Face numai pentru el. E drept ca am constatat ca nefiind interesati nu realizeaza ca daca nu fac legumele ganganii, in schimb mananci "rahat" chimic si se secatuieste si solul. Deci si din cei care nu fac pt vanzare posibil sa puna, daca au doi ani cum spui tu cerra, de lipsa productie ... Oricum taranii neaosi stiam ca le dau cu ceai de urzici si alte metode "naturiste" ... dar cati tarani neaosi au mai ramas la tara si nu sunt prea batrani?
Cu acea ocazia m-am hotarat sa nu fac totu si paranoia si sa aleg traul cel mai putin rau, pentru ca dintr-o suma de alegeri, rezulta o suma de factori de risc si in final un rezultat: cum arata sanatatea noastra! Exact la fel cu ce mancam.

si, da ma enerveaza groaznic rosiile alea care sunt rosii afara si inauntru au alb. Le arunc direct! Bananai pana iau rosii o gramada vara ... Dar acum iarna ... ce alternative sanatoase ai de exemplu?

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi