Forum Culinar: Dieta hipotoxica - dr Seignalet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta hipotoxica - dr Seignalet cine a auzit de ea? cine a incercat-o?

#41 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 11:59 AM

[quote name='Daniella' date='15 February 2013 - 11:45 AM' ... Dar acum iarna ... ce alternative sanatoase ai de exemplu?

Razi acum: muraturile din butoi:)

Ce posibilitati sa avem acum iarna? calea supermarket ca vrei nu vrei trebuie sa maninci si din pacate nu putem hiberna pina la vara pina se fac in gradina:)

Eu iarna mai cumpar rosiioare de alea mici si lunguiete imi scapa acum numele lor si sunt dulci sunt din italia(acu nustiu cate prafuri or avea, dar sunt bune si dulci). In rest, ce sa iei? varza chinezeasca, rucola, de astea cu sau fara substante nu ai de ales prea mult ca mori de foame. Pina nu se interzice tot ce nu este bun tot asa o sa traim, de cate ori o sa bagi furculita in ceva te gandesti ce maninc oare?.

#42 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2013 - 12:47 PM

asa-i muraturile si varza murata, cartofii/ceapa/merele din "beci" ... , porcul din congi hacuit la Craciun, vreo branza. Cam limitat.

Ieri am spalat o cutie de rucola de i-a venit rau. Am centrifucgato de apa, cand dau sa frunzaresc prin ea o omida moarta lipita pe niste frunze. Am aruncat cutia cu totul. De acum mi-a sila de ruccola cine stie cat timp. Acum 14 luni am patit cu musca in punga de salata - aia era si din cea gata spalata! Si mai bine asa! :D

Asta spuneam, ca daca o luam pe calea asta facem paranoia. Asa ca un drum de mijloc, mai echilibrat, fara fanatisme, dar cu alegeri optime ramane cea mai buna solutie. Vorba ta si a lui iubi al meu: de ce nu se scot de pe piata porcariile, de ce nu se interzic toate E-urile/OMG etc, de ce nu se interzic tigarile daca tot fac rau etc? dar cat rau si reclama si bani mananca si industria farmaceutica si chimica!
totul e comandat, 'geaba ne batem capetele! prea multe variante bune nu-s!

dar sa revenim la dieta prescrisa Ralucai. Eu zic ca in linii mari e ok! Mai ales pentru cine in linii mari nu se alimenteaza asa.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#43 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 01:07 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 February 2013 - 11:36 AM, a spus:

Au sigur si americanii din 1909, ca zepterul a copiat sistemul si vasele de la ei. Ii cheama Lifetime si or mai fi si altele. Important ca vasele, indiferent de firma sa nu fie din cele cufundate in baie de inox (si aia le vand tot ca oale de inox), ca nu functioneaza pe acelasi principiu si nu obtii acelasi rezultat. Trebuie sa fie din otel Cr/Ni 18/10 in masa (integral) si atunci ele permit gatirea farfa apa, grasimi sau adaosuri de sare (sarurile exista in alimente in stare pura, adaugam in mancare sare, pt ca se distrug sarurile la fiert). Gustul e incomparabil mai bun, calitatile nutritive net superioare.

Sunt scumpe comparativ cu oalele obisnuite, dar ai multe avantaje care compenseaza: economie de bani (indestructibile), de timp (nu stai langa o ciorba, arunci tot in vas si mai vii doar sa o dregi, nu se spumeaza ... nimic), de protejare a sanatatii (pastreaza mineralele, vitaminele, comparativ cu un vas normal-valoare nutritiva cam zero barat a hranei gatite oricat de calitative ar fi ingredientele) care toate se concretizeaza tot in bani (doctori, medicamente, diete, ingrediente bio etc). Datorita sistemului de vanzare, conduc la un pret mult mai mare decat cel de productie. Probabil ca sunt alternative.

Daniella, aici vorbim de implementarea unei idei de dieta la scara populatiei! Nu discutam pe cazul tau care ai bani! Asta ar fi comparabil cu cei care-si fac tratamente faciale cu caviar ca sunt sanatoase, dar cati au acces???

Eu am tot setul Zepter, si din tot setul folosesc doar o oala, cea mai mica cred ca are 2 litri.
Ma scoate din minti ca in conformitate cu manualul trebuie sa ma tot preumblu la ea sa vad daca n-a ajuns in zona de rosu si sa tot opresc focul, iar sa verific, iar sa pornesc focul. Pai o ciorba normala fara niciun Zepter tot in apa trebuie s-o faci si nu te freci tot timpul in jurul ei, eu ma duc sa ma uit la ea dupa minim o ora!Plus ca daca nu scoti nenorocirea de capac incepe sa suiere si improasca capacul de la aragaz ca o oala de presiune supraincalzita.
Plus ca in cazul meu nu e adevarat ca nu se lipeste carnea fara grasime! Am intrebat si alte persoane, toate mi-au confirmat ca se lipesc( cred ca si Zozo mi-a zis ), iar vara-mea in Germania intr-o vreme era comisionar si are toata casa plina de vase Zepter si mi-a zis ca trebuie sa puna putin ulei daca face papricas sau alta mancare, varza calita etc, altfel i se prind de toata frumusetea!Eu dupa prima incercare nereusita am zis ca n-oi fi procedat eu cum trebuie si de aia am intrebat-o pe ea, mi-a zis sa-mi vad de treaba ca nu e ca-n filme, vorba bancului. E cum ar veni ca la Dry cooker! Si de ala are mama si am vazut eu cu ochii mei urme de arsura care nu se iau cu un servetel sau cu buretele ud. Plus ca si carnea iese uda. La amandoua, o fi ea sanatoasa, dar mie nu-mi place carnea fiarta decat in ciorba si piftie.Mama si cat ma chinuisem eu sa incing oala cum scria la manual, nah, eram curioasa, jucarie noua!Am si cartea lor de bucate, ma uit la poze si le fac mas o menos cum scriu ei acolo!

Imi aduc aminte dupa ce am reusit sa desprind puiul de pe Zepter, imi ramasese fix partea in contact cu vasul lipita, pur si simplu am jupit pieptul de pui in doua, partea mai mare in mana mea, uda, parte mai subtire bine lipita si arsa, am zis ca nu mai gatesc carne, doar legume. si mi-am zis eu sa-mi fac o mancare de conopida( care are multa apa), cand sa pun sosul de rosii si patrunjelul era inca nefiarta( nu-mi intra usor furculita in buchetel, darmite in codita) dar cea in contact cu fundul era deja rumenita. Asta ca
tot ma frecasem sa inchid si sa deschid focul sa nu intre in zona rosie.

Cerra are perfecta dreptate, de aia pun eu o tona de muraturi, daca nu se inmoaie, macar am iluzia ca sunt bune, ca am patit-o si cu inmuiatul anii trecuti. Si mie imi plac rosiutele alea mici, dar si alea sunt scumpe, 7-8 lei vreo 200 de grame!

De aia am zis ca sunt idei ultracunoscute,nimic nou, am uitat cand le-am auzit prima data, dar asamblarea lor la pachet cu modalitati de preparare si indicatii de produse scumpe mie imi suna a strategie de marketing. Nu numai doctorii din industria farmaceutica vor sa castige multi bani!! :D
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#44 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2013 - 01:24 PM

Eu ziceam, ca stiu ca le ai, sa le folosesti, nu sa te plangi de bani!
Cu aceste vase se gateste cu focul dat la minimum minimorum. Foloseste cel mai mic ochi de aragaz. Se porneste greu, dar apoi se face totul sigur din prima si nu se prinde nimic. Eu am plita electrica si sunt mai adaptate pt ea. Insa mama are aragaz (pe gaz) si pune o disc metalic gros de mai bine de juma de cm sub ele la fiecare gateala... devine un fel de slow cooker :D. Are 74 ani si tot s-a adaptat sa gateasca in ele... de vreo 18 ani incoa... Face cam totul in ele si ea. Si-a luat si o Dry cooker, ca Zepterul e greu (unul dintre defectele principale) pt ea de manipulat dupa operatie, dar nu-i place deloc, a inceput sa se jupoaie, a zis ca nu merita,e o cheltuiala si nu o investitie in sanatatea ta. Vasele astea, folosite intens, dupa 18 ani sunt ca in prima zi.

Am uitat sa spun, efectul vaselor astora se obtine in cuptor cu un vas de lut smaltuit, sau cu un vas greu de iena, cu capac (fiecare). Poti gati fara adaosuri de ulei, apa si sare, este o gatire la abur, sau coacere in suc propriu, fara sa ai nevoie de vase scumpe sau aparate speciale! Dorinta sa fie, sanatate si buna intelegere!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#45 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2013 - 01:27 PM

eu fac friptura fara sa se lipeasca, fara ulei! Depinde cat de tare il incalzesti in prealabil, cat de repede e focul. Hint: cand pui carnea pe foc (la sfarsitul zonei verzi) stinge focul. Cand nu mai ies aburi intorci carnea, dupa inca 5 minutele friptura e gata, fara foc. Carnea sa o stergi cu servet absorbant si nu o condimenta cu nimic. Cea de vita e singura care uneori mi se lipeste, daca nu folosesc corect timpii: pune carnea la sfarsit de verde si ia vasul de pe sursa de caldura. Conopida si legumele nu se fac fleasca, asta inseamna fierte la temperaturi controlate. O sa poti sa mananci smorcov fiert la abur in zepter, are gust ca si cel crud, fibrele nu se duc naibii, consistenta ramane doar putin mai moale decat cel crud, nu e muiat - ciorofleaca ca ala din ciorba fiert in apa.
Dar divagam ..., daca vrei deschide un topic de gatit in vasele acelea si facem schimb de experienta, dar cel mai bine si mai bine (ca nici eu nu sunt vreo experta in vasele astea, iar in sistem nu am gatit decat de vreo 2-3 ori, acu nh'spe ani) ar fi sa chemi un comisionar/reprezentant sa-ti faca o demonstratie cum se gateste in sistem, cum se face friptura si ce intrebari/reclamatii/nedumeriri ai tu Trebuie sa iei unul cu experienta (soliciti la ei la relatii cu publicul), care stie sa faca mancaruri in sistem si gateste bine si orice ... si vin si eu la prezentare ... , le aburesc, dar nu o sa cumpar nik :) ca am deja. Te oferi eventual sa gazduiesti o prezentare, sau o lasi sa te bata la cap sa mai cumperi ceva. Te descurci prea bine, ca ulterior sa o pui pe fuga :D Vorbesc serios, nu zic doar sa ma aflu in treaba sau sa ma contrazic, cunosc persoane care gatesc numai in zepter si gatesc minunat si orice, fara sa li se lipeasca etc.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#46 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 01:33 PM

Eu am aragaz pe gaz, cel mai mic foc, daca deschid geamul si bate vantul se si stinge, cu doua discuri din alea de protectie, si prinde orice nu are apa, sau nu e varza sau dovlecei( multa apa).
Numai ca n-am placa de jumate de cm, sa zicem ca ar fi cumulat cam 30 mm.

Si cand spui ca se face totul sigur din prima si nu se prinde?? ai incercat sa fierbi cartofi?? in conformitate cu carticica se pot face fara apa.
Pe mine nu ma streseaza prea tare ca eu am rice cooker la care am si un cos in care fierb la abur ce vreau eu, dar daca am incercat cartofi s-au lipit.


Si mai e o problema din cauza caldurii remanente, dupa ce ai terminat mancarea continua sa fiarba destul de mult timp, ar trebui, or s-o servesti in momentul imediat urmator ori s-o scoti din oala care fiind fierbinte contiuna coacere, fierberea si si totul ajunge terci( in cazul orezului) sau piure in cazul leguminoaselor in exceptia poate a telinei care e mai dura!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#47 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 01:38 PM

In plus, Ralu a zis doar ca citeste cartea si n-a terminat-o, ca se face valva in jurul ei,nu ca i s-ar fi recomandat de catre un doctor! A intrebat doar daca pe aici se vorbeste despre ea.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#48 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 February 2013 - 01:43 PM

Pentru mine e clar. La ora acuala nu mai poti spune ca mananci curat, indiferent de ce dieta urmezi, pentru ca toate sunt modificate, cu pesticide, etc.

Exista culturi de quinoa in Romania? Eu habar nu am avut de quinoa pana nu am venit in Canada. Am vazut si faina de quinoa, dar e scumpa...oare se pot face eclere din ea?

Eu am incercat, demult, in Romania, sa am o dieta raw, dar nu am putut. Mi s-a parut prea extrem, iar eu sunt asa, mai soft, prefer calea de mijloc.

Si Zerda are dreptate, bio, dietele "naturiste", in general mancarea, a devenit o industrie, deci nu te poti baza pe ce se spune. Impresia mea e ca e doar vorba de bani.

Nu spun ca dietele astea nu sunt bune, dar nu sunt practice si nu sunt economice. Poate doar pe o durata scurta de timp, dar ca mod de viata, nu (nu pentru mine!). Si nu pentru ca sunt prea legata de cozonaci si branzeturi, ca si asa nu mananc eu mult din astea, doar pentru ca sunt interzise :D

Primesc un email de la un prieten care stie ca noi mancam soia, tofu (ma rog, ei isi imagineaza ca noi mancam astea in fiecare zi). Si zice sa nu mai mancam ca s-a dovedit stiintific (scrie in formula as!) ca produsele pe baza de soia produc nu stiu ce boli mintale. Auzi draga! Ma pregatesc sa scriu un mesaj amicilor din Japonia, sa le spun sa renunte la felul lor traditional de mancare, de care ei sunt foarte mandrii, ca cica e cel mai sanatos din lume!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#49 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2013 - 01:44 PM

Nu fi Gica Contra :), ca i-a recomandat-o:

Vezi postarearalesu, la 14 February 2013 - 08:53 PM, a spus:

Ma intereseaza pentru ca am ceva inflamatii pe intestinul gros care imi dau dureri. Medicamentatia pentru durere e pe baza de opioide si nu vreau sa iau decat la maare maare nevoie, si nutritionistul mi-a vorbit de dieta asta care e in mare voga aici, el zice sa o incerc 2 saptamani sa vad daca apar ceva ameliorari, dar deocamdata sunt in faza de cautare de informatii... am zis ca daca nu scap de dureri, pana la urma o sa o incerc, ca n-am ce pierde!

In cartea care am cumparat-o exista o lista de boli care pot fi ameliorate prin regimul asta si exista si o alta lista de boli la care regimul nu a avut nici un efect.
Printre bolile care au fost ameliorate sunt aproape toate bolile care ating sistemul digestiv: gastrite, diverticulite, hepato-biliare, Chron's, celiaca.


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#50 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2013 - 01:55 PM

Vezi postareazerda, la 15 February 2013 - 01:33 PM, a spus:

Eu am aragaz pe gaz, cel mai mic foc, daca deschid geamul si bate vantul se si stinge, cu doua discuri din alea de protectie, si prinde orice nu are apa, sau nu e varza sau dovlecei( multa apa).
Numai ca n-am placa de jumate de cm, sa zicem ca ar fi cumulat cam 30 mm.

Si cand spui ca se face totul sigur din prima si nu se prinde?? ai incercat sa fierbi cartofi?? in conformitate cu carticica se pot face fara apa.
Pe mine nu ma streseaza prea tare ca eu am rice cooker la care am si un cos in care fierb la abur ce vreau eu, dar daca am incercat cartofi s-au lipit.


Si mai e o problema din cauza caldurii remanente, dupa ce ai terminat mancarea continua sa fiarba destul de mult timp, ar trebui, or s-o servesti in momentul imediat urmator ori s-o scoti din oala care fiind fierbinte contiuna coacere, fierberea si si totul ajunge terci( in cazul orezului) sau piure in cazul leguminoaselor in exceptia poate a telinei care e mai dura!



Rog frumos pe cineva din staff sa mute detaliile de gatit in Zepter pe un topic nou. Multumesc
Am fiert si cartof si orice leguma, nu se prinde, daca sunt proaspete de sezon, cu continut de apa ridicat. Daca faci acum cartofi/morcovi deshidratati de asta toamna se prind, pt ca nu mai au apa in ei.

Daca o sa faci cateva incercari cu:
- 1 morcov taiat in 4
- 1 cartof taiat in 4
- 1 bucatica telina
- 1 ceapa intreaga
- 1 buchetel de conopida (doar daca ai si vrei)
- 1 mar (intreg)
- 1 ou crud cu coaja.

Spalate si puse asa mai ude (nu strecurate si lasate la uscat o ora in strecuratoare) cum le speli la chiuveta ai olicica ta de 1,8 l alaturi si le zvarli. Fa proba cum iti spun si o sa dai o bere!
Pui toate cele de mai sus. Atat, nimic mai mult, in vazul rece. Foc mic, ochi mic (alege o zi sa nu bata vantul, sau si mai bine nu deschide geamul), table daca ai. Le lasi pana ajunge la 2/3 de verde (nuuuu pe rosu!!!!). Dai la o parte (Temperatura continua sa creasca. Mai stai la pc vreo 5-10 minute nu conteaza. Desfaci pui pe farfurie si savurezi fiecare bucatica taiata. De nu ti-o place tie morcovul ala, ceapa aia si nu au gustul si textura celor crude sa nu-mi zici! Pornind de la testul asta inveti si cum faci cu apa, cu focul, cu cantitatile.
Asa am uitat sa spun: primavara cand sunt proaspete le pui asa doar ude. Acum pui 1-2 linguri de apa, sa compensezi lipsa de apa din ele, datorate deshidratarii. Daca ti-e frica cu o lingura, pui doua linguri de apa. Apa aia la sfarsit o bei, nu o arunci, contine vitamine.
Timpul remanent il calculezi pe masura ce prinzi experienta si nu dai vasul jos de pe foc si nu-l lasi pe plita incinsa dupa ce e deja fiert moale. Fierbi totul mai al dente Stingi focul si ele se fac numai bune cu caldura acumulata in baza. Si orezul cu legume/orezul sarbesc imi iese senzational de bun! Mazre, fasole cu carne orice!
La orez e si mai cu cantec. In general orezul se serveste fierbinte si pe loc, nu se reincalzeste. Daca faci pilaf, da, tii cont de timpul remanent.
Daca ai incredere si exersezi, pornind cu chestii simple o sa-ti reuseasca si automat iti schimbi modul de alimentatie. Sigur iti reuseste orice, trebuie doar sa intelegi mecanismul, sa le prinzi "shpilul"! Si nu va mai trebui sa le pazesti deloc cand vei sti cand trebuie o lingura de apa si cand nu, cand poti uita de ele pe foc si cand se face ceva rapid etc. Rabdare, placere si ambitie. Uite-te la cerra de cate ori a copt macaronsi si cate incercari pana a gasit reteta 50-50 pufoase.

Daca tot nu reusesti asa iti fac eu tutorial si la ce am scris mai sus si la friptura. Dar habar nu am cand o sa am timp ... poate ne prinde pensia!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#51 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 02:04 PM

Vezi postareaaura, la 15 February 2013 - 01:43 PM, a spus:




Formula AS? este o revista si nu intodeauna ce scrie acolo este adevarat. Da, cu soia asta se vehiculeaza multe dar eu inca nu stiu sa fie alb pe negru ca este nociva asa cum se spune. Si eu consum dar nu foarte des.Asa pot zice si de smantanile dorna ca exista un dubiu de a fi naturale sau nu asa cum zic producatorii ptr ca inca nu sa dovedit nimik pina la proba contrara ramane ca este pur natur, desi exista dubiul de a nu fi.Daca devenim toti asa extra cu toate va zic eu ca nu mai trebuie sa tinem nici o dieta ca sigur slabim si o sa ne imbolnavim si cu mansarda.

#52 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 02:07 PM

Cine naiba fierbe un cartof lasat in strecuratoare o ora?? Pai este complet maro dupa o ora,se oxideaza ori eu la o garnitura n-am nevoie de cartof fiert in coaja, ca asa pot sa-l fac si copt!
O sa ma joc cu niste morcovi si telina ca de aia nu ma doare inima sa-i arunc, niciuna nu-mi place fiarta! De ce ar fierbe cineva o ceapa intreaga?? eu nu stiu la ce ar folosi, poate la stifado dar ala e cu arpagic...
Conopida pot pune ca oricum eu mananc si conopida cruda.

Tu poti face tutorialul, poate le si altora de folos cand ai timp, ca eu am auzit multi care plang dupa banii dati.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#53 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 February 2013 - 02:09 PM

cerra, eram ironica, stiu ca e o revista...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#54 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 02:12 PM

Vezi postareacerra, la 15 February 2013 - 02:04 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 15 February 2013 - 01:43 PM, a spus:




Formula AS? este o revista si nu intodeauna ce scrie acolo este adevarat. Da, cu soia asta se vehiculeaza multe dar eu inca nu stiu sa fie alb pe negru ca este nociva asa cum se spune. Si eu consum dar nu foarte des.Asa pot zice si de smantanile dorna ca exista un dubiu de a fi naturale sau nu asa cum zic producatorii ptr ca inca nu sa dovedit nimik pina la proba contrara ramane ca este pur natur, desi exista dubiul de a nu fi.Daca devenim toti asa extra cu toate va zic eu ca nu mai trebuie sa tinem nici o dieta ca sigur slabim si o sa ne imbolnavim si cu mansarda.


Am aceeasi parere despre formula As. Pe mine ma innebunisera la mansarda colegele cum ele la toate iti dadeau: rostopasca frecata cu coada soricelului, praf de nusce buruiana, lapte de nusce planta zdrobita, etc. Maaaai era ceva, te vindecai de hepatita la depresie de de toate!

Eu la discutiile cu soia,ma gandesc ca o fi blestemul lui Ceausescu, ce scandal faceam noi ca ne da produse cu soia!! :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#55 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 02:14 PM

Vezi postareaaura, la 15 February 2013 - 02:09 PM, a spus:

cerra, eram ironica, stiu ca e o revista...


Aura draga,

Stiu ca ironic ziceai Revista AS

Mi`ai adus aminte de cineva, care vine cu diferite chestii cand ii zic ceva eu ca nu este bine, ea zice este bine ptr ca asa a citit ea in formula AS.Eu cand aud,imi vine sa plec in lume. Alte persoane sa sti ca iau tot de bine ce scrie in reviste ca doar sunt multe.

#56 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 February 2013 - 02:17 PM

Ok Cerra, m-am linistit...Ma gandeam ca se intelege gresit din mesajul meu. Si stiu ca alte persoane cred tot ce scrie, ca sunt prieteni de-ai mei :)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#57 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 02:17 PM

[quote name='zerda' date='15 February 2013 - 02:12 PM'

Eu la discutiile cu soia,ma gandesc ca o fi blestemul lui Ceausescu, ce scandal faceam noi ca ne da produse cu soia!! :)
[/quote]

Mda, atunci nu bombanea nimeni de soia si mincam cu galeata in toate fara sa ne intrebe cineva vrei o ba. Off, off copila acasa la mama , prajeam boabele de soia in cuptor udate putin cu sare si le lasam sa se faca bine si le mincam de nu mai puteam ce bune erau. As face si acum daca as gasii boabele se soia bune.

#58 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2013 - 02:20 PM

Vezi postareaaura, la 15 February 2013 - 01:43 PM, a spus:

bio, dietele "naturiste", in general mancarea, a devenit o industrie, deci nu te poti baza pe ce se spune. Impresia mea e ca e doar vorba de bani.

personal am spus ca nu prea am incredere in etichete, dar nici in "taranii" din piata. Aici la noi, avem varianta de a gasi pe langa orsul nostru un furnizor/care sta la tara, care nu face pentru vanzare, ci doar pentru el si nu pune chimicale/hormoni/concentrate nici la recolte, nici la animale. Neavand bani, dar pamant mult, va accepta sa mareasca recolta si sa imparta cu noi. Eu asa am procedat. Eu am gasit oameni din Bucuresti, instruiti, la pensie, retrasi langa Bucuresti, cu teren, dispusi sa faca asta. O fi fost o intamplare fericita, dar daca dati sfoara in tara posibil sa gasiti.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#59 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 February 2013 - 02:24 PM

Nu am timp sa citesc acum tot, respectiv sa raspund la tot. Din ce am retinut, doresc sa ii raspund:

@ Gina
multe din cerealele antice si de demult au fost recent redescoperite tocmai de catre oamenii de stiinta si tocmai pentru a combate armada de firme care produc alimente la scara industriala, a se citi implicit tot ceea ce inseamna metodica necesara acestei productii: mutatii genetice, the Green Revolution etc. Parintii nostri ne-au crescut cu un asa mic dejun pentru ca asta era paleta posibilitatilor atunci. Cerealele nemodificate, cu cat mai putin gluten sunt foarte benefice organismului, metabolismului, tranzitului intestinal etc. atata timp cat, normal, le consumam moderat: cam 40 g la micul dejun.

@Celor care sunt fani produse soia ori consuma din motive dietetice: Pe glob au ramas putine zone unde soia se planteaza si recolteaza natural. Produsele de soia destinate pietei tarilor industriale si in curs de dezvoltare sunt din soia provenind din monoculturi ori asa numitele plantatii industriale. Tara cu cea mai mare productie de soia la nivel industrial - asta daca nu s-au schimbat statisticile intre timp- este Brazilia unde hectare si hectare de padure tropicala sunt distruse pentru a planta la o scara imensa soia. Acolo exista razboaie in adevaratul sens al cuvantului si se omoara pentru o palma de pamant ori pentru cateva actiuni la o asemenea firma producatoare. Totul se intampla datorita cererii insatiabile a tarilor civilizate, care au descoperit alimentul minune: soia.
Chiar daca reglementarile europene impun sa se specifice originea, ingredientii etc. asta nu e un garant ca lucrul asta chiar se si face. Coruptii si facaturi se intampla la nivele cu mult peste ochisorii nostri, ai muritorilor de rand. Cateva dovezi ar fi, spre exemplu, multele scandaluri la varf politic in Germania unde s-au descoperit multe plagiate in cazul unor personalitati politice foarte inalte, cu titlu de doctor. In alimentatie: actualul scandal cu carnea de cal, care in acest caz este daunatoare sanatatii, deoarece contine urme de analgezice foarte puternice. Ah si inca ceva...se pare ca o sursa de provenienta a acestei carni este Romania. Si inca ceva, si sper sa intelegeti si sa va faceti un serviciu: produsele pentru piata vest europeana nu sunt aceleasi cu cele destinate pietii est-europene.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#60 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 February 2013 - 02:28 PM

Dani, din punctul meu de vedere, alimentele sunt ceva mai curate acolo (adica Romania) decat aici (vb de Canada). E adevarat ca "taranii" din piata vand multe turcisme, dar mai gasesti si ceva totusi si ceva mai bun. Lactatele de ex., sunt de departe mai bune in tara decat aici.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi