Forum Culinar: Dieta hipotoxica - dr Seignalet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta hipotoxica - dr Seignalet cine a auzit de ea? cine a incercat-o?

#61 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 15 February 2013 - 02:32 PM

Vezi postareacerra, la 15 February 2013 - 02:17 PM, a spus:

Mda, atunci nu bombanea nimeni de soia si mincam cu galeata in toate fara sa ne intrebe cineva vrei o ba. Off, off copila acasa la mama , prajeam boabele de soia in cuptor udate putin cu sare si le lasam sa se faca bine si le mincam de nu mai puteam ce bune erau. As face si acum daca as gasii boabele se soia bune.
fă cu năut aşa. mie îmi place foarte tare!

referitor la formula As, aveam o părere foarte bună despre revistă pînă când am citit un articol referitor la o firmă pe care o cunoşteam. era spusă o poveste foarte frumoasă, dar mai puţin adevărată, sau, ca să nu fiu dură, prezentată foarte comercial.
îmi place în continuare să citesc formula As din când în când, e scrisă frumos şi cu bun simţ, dar trebuie luată ca o publicaţie comercială, că asta este.


şi ca să nu fiu total of-topic: ideile de bază ale dietei sună bine şi sunt de acord cu ele. dar deja când o idee este promovată prea mult, prea agresiv, îmi aprinde beculeţul de neîncredere. deja termenul BIO, cel puţin la noi, este suprafolosit. toate sunt BIO la preţ, dar la conţinut nu prea ai garanţii.
dacă posibilităţile mele ar fi altele (nu mă refer la bani doar, ci şi la timp, spaţiu, etc.) aş trece la o dietă asemănătoare nu doar ca dietă ci ca mod de viaţă. dar atunci mi-aş creşte/cultiva eu toate cele necesare traiului.

#62 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2013 - 02:34 PM

Vezi postareazerda, la 15 February 2013 - 02:07 PM, a spus:

Cine naiba fierbe un cartof lasat in strecuratoare o ora?? Pai este complet maro dupa o ora,se oxideaza ori eu la o garnitura n-am nevoie de cartof fiert in coaja, ca asa pot sa-l fac si copt!
O sa ma joc cu niste morcovi si telina ca de aia nu ma doare inima sa-i arunc, niciuna nu-mi place fiarta! De ce ar fierbe cineva o ceapa intreaga?? eu nu stiu la ce ar folosi, poate la stifado dar ala e cu arpagic...
Conopida pot pune ca oricum eu mananc si conopida cruda.

Tu poti face tutorialul, poate le si altora de folos cand ai timp, ca eu am auzit multi care plang dupa banii dati.


Bine, ne-am inteles! Nu am legumele astea, ca nu le folosesc acum, ca faceam in we. Poate ajung la un magazin sa le iau. Dar tu promite-mi ca azi bagi in oala ce am zis. Ceapa e buna de mancat si asa, pur si simplu sa vezi tu ca le poti fierbe in abur (de la lingura aia de apa pe care o pui)/suc propriu. Apoi o sa vezi ce gust minunat au toate, ca daca o sa capeti incredere o sa poti sa dai frau liber imaginatiei.
E f imp foc minuscul, astea inmagazineaza caldura de la cea mai mica sursa, repede si muuuuuulta. Normal ca daca umpleai ulcica aia mica si dadeai lemne pe foc, in 10 minute erau arse jos si necoapte sus. E ca si cum ai pune unc cartof mare la prajit intreg si te-ai mira ca se arde pe afara si tot nu e facut inauntru.

Acuma razi, vorba cerrei: pune-le la flacara de la lumanare! :71: daca nu ai foc mic si ochi mic de aragaz.

Dupa ce iti iese experimentul cu morcovul, cartoful, radacinile de patrunjel/albitura, telina, conopida, ceapa, mar ce mai vrei, il faci de 2-3 ori cand e ziua de post a verisoarei. Tu mananci oul, ea legumele si marul, sau vezi tu cum impartiti si nu mai scartai dupa bani ... ca mananca prea mult :) .
Dupa prima incercare cu legumele, pornim si cu friptura, da? Si nu mai fi pornita ca nu iti iese si ca sunt o porcarie, ca atunci iti tremura mana si ba ti se lipsete, ba uiti vasul pe foc si alte pocinoage, pt ca tu ai conspirat sa nu iti iasa si universul iti aduce evenimentele necesare in cale pt a-ti indeplini dorinta :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#63 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 02:36 PM

Cerra in magazinele arabesti am vazut eu soia boabe in punga.
Dar daca e cum zice Lori, ca toata e modificata, nu stiu daca te intereseaza.

Eu am inteles ca acea carne era in conformitate cu normele UE,si m-am uitat si la italieni la stiri, si pe CNN ieri parca.Oricum in Romania nu este traditia comercializarii carnii de cal, deci sunt doua abatoare facute special pentru UE, iar nici ferme de cai crescuti pentru carne in Romania nu prea sunt.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#64 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 February 2013 - 02:40 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 15 February 2013 - 02:24 PM, a spus:


Totul se intampla datorita cererii insatiabile a tarilor civilizate, care au descoperit alimentul minune: soia.

produsele pentru piata vest europeana nu sunt aceleasi cu cele destinate pietii est-europene.


Daca dai toata ziua reclama la tv cum ca soia e buna, pana la urma intra in constiinta natiunii si banii in buzunarul lor. Se numeste marketing, nu descoperire.

In felul asta India a devenit o tara consumatoare de soia, ei care traditional nu consumau soia.

Cat despre produse calitativ diversificate, e adevarat. Asa cum produsele pentru piata est-europeana sunt superioare celor destinate Africii.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#65 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 February 2013 - 02:43 PM

Vezi postareaboni, la 15 February 2013 - 02:32 PM, a spus:

toate sunt BIO la preţ, dar la conţinut nu prea ai garanţii.


exact asa e si aici. Nu ai nici o garantie ca bio pentru ei inseamna acelasi lucru ca si pentru tine.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#66 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 02:43 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 February 2013 - 02:34 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 15 February 2013 - 02:07 PM, a spus:

Cine naiba fierbe un cartof lasat in strecuratoare o ora?? Pai este complet maro dupa o ora,se oxideaza ori eu la o garnitura n-am nevoie de cartof fiert in coaja, ca asa pot sa-l fac si copt!
O sa ma joc cu niste morcovi si telina ca de aia nu ma doare inima sa-i arunc, niciuna nu-mi place fiarta! De ce ar fierbe cineva o ceapa intreaga?? eu nu stiu la ce ar folosi, poate la stifado dar ala e cu arpagic...
Conopida pot pune ca oricum eu mananc si conopida cruda.

Tu poti face tutorialul, poate le si altora de folos cand ai timp, ca eu am auzit multi care plang dupa banii dati.


Tu mananci oul, ea legumele si marul, sau vezi tu cum impartiti si nu mai scartai dupa bani ... ca mananca prea mult :71: .
Dupa prima incercare cu legumele, pornim si cu friptura, da? Si nu mai fi pornita ca nu iti iese si ca sunt o porcarie, ca atunci iti tremura mana si ba ti se lipsete, ba uiti vasul pe foc si alte pocinoage, pt ca tu ai conspirat sa nu iti iasa si universul iti aduce evenimentele necesare in cale pt a-ti indeplini dorinta :)


Daca iti explicitezi in mod politicos fraza bolduita, o sa mai discutam. Cand am zis eu ca scartzai dupa bani ca mananca prea mult?? Am spus ca mi se pare enorm cat mananca si este enorm dupa standardele mele, o farfurie de ciorba si inca o farfurie plina de ghiveci cu paine din belsug seara, nu te-am vazut prea des sa postezi ca ai manca, unde am adus eu in discutie problema banilor?!!!?

Cand am zis ca nu ma doare inima sa-i arunc m-am referit la aversiunea mea cunoscuta fata de morcovi, patrunjel radacina si telina, bine cunoscute pe forum!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#67 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2013 - 02:46 PM

Aura, stiu. Dar acum au inceput sa se "prosteasca" si astia. Ca taranul, cel taran nu e ajutat cu nimic. Si vine "bisnitarul" si vinde la piata imbracat in straie de "tarande Voluntari" legume/fructe de la Romania ... cu etichetele o minciuna. Cand vine controlul sa-i vezi cum ascund, schimba,d au din colt in colt. Or fi si piete cu tarani neaosi, la pietisoarade langa mine nu e 1 taran de taran!
Si da, sunt de acord, nu trebuie sa ne imbolnavim la mansarda cu chestiile astea, ca sunt acum ceva generalizat, nu ne putem pune impotriva curentului. Dar ceva, ceva grija to tputem avea in selectii.:) Normal, fiecare consuma conform cu ce considera ca este sursa credibila pt el, fie ca e vorbade produse, fie de principii. Diete, nimic nou sub soare, ed la un capat la altul. Tot ceea ce te invata si un nutritionist este peste tot, doar ca schimba denumirea dietei si gasesc o forma fantasmagorica sa iti ia bani pe produsele pe care le comercializeaza (carti si altele) printr-o invaluire "metoda mm", dieta "xy" etc. Eu zic ca tot dieta personalizata recomandata de un nutritionist experimentat, pentru problemele tale de sanatate si cu toate analizele in mana e cea mai buna pt cine are de indreptat ceva din punct de vedere al sanatatii si nu diete de masa, comerciale.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#68 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 February 2013 - 02:47 PM

Mai fetelor, nu mai aveti atat incredere in tarani si-n produsele lor BIO!
Nu mai e nimic bio, vreti sa intelegeti treaba asta?
Va dau un exemplu: noi avem in curte diversi pomi fructiferi printre care si piersici. Ei, anul trecut abia abia am putut cu mama sa facem dulceata. Toate piersicile pe dinafara frumoase, cand le taiai, erau maro inauntru, miroseau deja a borhot.
Cu greu, am adunat piersicile inca verzi, le-am pus intr-o lada, acasa in cateva zile la cald s-au deschis la culoare, au fost ok. Sau s-a mai chinuit saraca mama sa scoata ce era bun din cele din care se mai putea salva ceva.
Si asta pentru ca nu stropim copacii cu nimic. E BIO!
Am avut si niste copaci cu rodii, a trebuit socru-miu sa-i elimine total.

BIO era odata, cand traiau bunicii mei si erau in putere si tineau tot felul de animale. Bunica scotea vaca-n prund sa pasca iarba verde.

Ati obeservat carnea de vita cata apa are in ea? Feliile subtiri care se fac in tigaie, zici ca se fierb in loc sa se faca ca pe gratar.
Mi s-a explicat si de ce. Le dau bietilor vitei apa cu de-a sila, sa creasca in greutate, apoi tu cand faci carnea acasa ti se umple tigaia de apa.

Si eu ma uit pe toate etichetele, de aia pierd o groaza de timp cand fac cumparaturile si prefer sa ma duc singura.
Daca nu scrie made in italy, nu cumpar.

#69 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2013 - 02:48 PM

Vezi postareazerda, la 15 February 2013 - 02:43 PM, a spus:

Daca iti explicitezi in mod politicos fraza bolduita, o sa mai discutam. Cand am zis eu ca scartzai dupa bani ca mananca prea mult?? Am spus ca mi se pare enorm cat mananca si este enorm dupa standardele mele, o farfurie de ciorba si inca o farfurie plina de ghiveci cu paine din belsug seara, nu te-am vazut prea des sa postezi ca ai manca, unde am adus eu in discutie problema banilor?!!!?

Cand am zis ca nu ma doare inima sa-i arunc m-am referit la aversiunea mea cunoscuta fata de morcovi, patrunjel radacina si telina, bine cunoscute pe forum!

scuza-ma am inteles gresit, am crezut ca de bani sa tot faci atatea oale de mancare e vorba, de vreme ce se simtea vinovata si a doua zi iti lua mancare ea. Altfel, ce te pasa pe tine cat mananca: burta ei!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#70 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2013 - 02:55 PM

Vezi postareaany_annette, la 15 February 2013 - 02:47 PM, a spus:

Mai fetelor, nu mai aveti atat incredere in tarani si-n produsele lor BIO!
Nu mai e nimic bio, vreti sa intelegeti treaba asta?
Ati obeservat carnea de vita cata apa are in ea? Feliile subtiri care se fac in tigaie, zici ca se fierb in loc sa se faca ca pe gratar.
Mi s-a explicat si de ce. Le dau bietilor vitei apa cu de-a sila, sa creasca in greutate, apoi tu cand faci carnea acasa ti se umple tigaia de apa.

Si eu ma uit pe toate etichetele, de aia pierd o groaza de timp cand fac cumparaturile si prefer sa ma duc singura.
Daca nu scrie made in italy, nu cumpar.


Asa e! Nu mai e nimic BIO, decat ce pune mama cand merge 2 luni la casa de la munte ...si cum e pamantul pietros, se fac doar mere si un manunchid e patrunjel, o oala de fasole verde. Acolo la poalele muntelui nu pune nimeni chimicale, nu au bani sa dea pe ele ...

La noi nu doar carnea de vitel e plina de apa ci in mod special cea de pui. Cumperi pui + 30 % apa la pret de pui. La noi nu le da apa cu forta, ci ii injecteaza sa iti vanda apa la pret de carne.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#71 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 February 2013 - 02:58 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 February 2013 - 02:55 PM, a spus:


Asa e! Nu mai e nimic BIO, decat ce pune mama cand merge 2 luni la casa de la munte ...si cum e pamantul pietros, se fac doar mere si un manunchid e patrunjel, o oala de fasole verde. Acolo la poalele muntelui nu pune nimeni chimicale, nu au bani sa dea pe ele ...

La noi nu doar carnea de vitel e plina de apa ci in mod special cea de pui. Iei pui + 30 % apa la pret de pui. La noi nu le da apa cu forta, ci ii injecteaza sa iti vanda apa la pret de carne.


Da, Dani, ii injecteaza, de fapt asta am vrut sa zic.
Eu pui nu prea mai cumpar, mancam o data pe saptamana, la rotisor. Nu prea mai iau demult, piept si altele.

#72 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 February 2013 - 03:00 PM

Imi pare rau ca am dat navala pe topicul asta, dar poate ar fi mai bine sa deschida cineva un topic nou de genul ce si cum mancam sau alt titlu, sa ne sfatuim pe tema asta, produse, etc.

#73 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 03:02 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 February 2013 - 02:48 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 15 February 2013 - 02:43 PM, a spus:

Daca iti explicitezi in mod politicos fraza bolduita, o sa mai discutam. Cand am zis eu ca scartzai dupa bani ca mananca prea mult?? Am spus ca mi se pare enorm cat mananca si este enorm dupa standardele mele, o farfurie de ciorba si inca o farfurie plina de ghiveci cu paine din belsug seara, nu te-am vazut prea des sa postezi ca ai manca, unde am adus eu in discutie problema banilor?!!!?

Cand am zis ca nu ma doare inima sa-i arunc m-am referit la aversiunea mea cunoscuta fata de morcovi, patrunjel radacina si telina, bine cunoscute pe forum!

scuza-ma am inteles gresit, am crezut ca de bani sa tot faci atatea oale de mancare e vorba, de vreme ce se simtea vinovata si a doua zi iti lua mancare ea. Altfel, ce te pasa pe tine cat mananca: burta ei!


Nici asa n-ai inteles bine. Facem un efort de clarificare. Ea mananca la fel de mult si cand e de post si cand nu.Cum ea vine Luni dimineata eu am grija sa fie mancare de post, cand vine de la munca. Ea vine si face mancare pentru marti si joi cand nu tine post, lasa ca asta e alta problema ca face cat pentru baietii ei de-acasa si eu tot timpul am excedent de mancare in frigider, mai ales din porcul de Craciun.

Si ca sa ne incadram la topic sa nu fim offtopic, aduce multe de la tara, din gradina ei, nepesticizata pe cat poate stii ea, cata vreme sotul e in Craiova, ea aici la munca, si acolo e un om care are grija de gaini, rate, iepuri si gradina.
Probabil ca sunt mai putin stropite ca altele ca ei se duc in we acolo. Deci sunt mai sanatoase, ca altele.

Anul trecut nu i s-au facut rosiile desi vecinii ei aveau rosii o frumusete, sau caisele deloc, s-au scofalcit inainte sa se coaca.

Asta e motivul pentru care gatesc eu de post, ca mi-e mila de morcovi, telina, praz, pastarnac bio, care nu sunt valorificate corespunzator ultrafierte,sau fasolea nefiarta complet( urasc asta) etc.... Acum se pare ca imi si iese figura intrucat mi-a pasat practic stafeta si eu ma distrez ca fac experimente. Dar asa cum era si la meniul monoportie, trebuie sa nimeresc cantitatea justa.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#74 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 February 2013 - 03:27 PM

Vezi postareaany_annette, la 15 February 2013 - 03:00 PM, a spus:

Imi pare rau ca am dat navala pe topicul asta, dar poate ar fi mai bine sa deschida cineva un topic nou de genul ce si cum mancam sau alt titlu, sa ne sfatuim pe tema asta, produse, etc.

Sustin! Ar fi multe de spus si aici stricam topicul Ralucai.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#75 Useril este offline   Gina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 15 February 2013 - 03:46 PM

Vezi postareaaura, la 15 February 2013 - 01:43 PM, a spus:

Ma pregatesc sa scriu un mesaj amicilor din Japonia, sa le spun sa renunte la felul lor traditional de mancare, de care ei sunt foarte mandrii, ca cica e cel mai sanatos din lume!


Au si de ce sa se mandreasca, perfect adevarat.



Ralesu, sa stii ca noua ne-a prins bine un pranz japonez o data pe saptamana.Am avut de ani de zile obiceiul acesta si, cred eu, a fost una dintre cele mai bune alegeri culinare pe care am facut-o vreodata.


Japonezii au (in fine, aveau :) !)speranta cea mai mare de viata.
Dar dieta lor nu inseamna soia si atat.
In primul rand, portii mici.
In al doilea rand, varietate de legume si fructe (mult mai mare varietate fata de ce se gaseste pe mesele altora).
Seaweed.
Peste.
Dulciuri...nu atat de dulci, cu mai putin zahar, si feliile de tort mai mici.
Ceai verde, ghimbir, wasabi,bambus.



Vorbind de varietate- extrem de important sa se includa in alimentatie fructe si legume de toate culorile.

#76 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 February 2013 - 05:00 PM

care aveţi oale zepter şi nu le folosiţi, daţi-mi-le mie că mie îmi plac la maxim dar nu am de unde să le cumpăr

eu carnea o cumpăr de la fermieri care aparţin grupării religioase amish. ăştia nu folosesc nimic din dotările civilizaţiei moderne pe motive religioase, încă umblă cu căruţa trasă de cai şi sunt imbrăcăcaţi ca la 1800. mie asta îmi dă o singuranţă mai mare că produc ce produc ca pe vremea străbunicilor noştrii.
la mine in sat există legislaţie foarte clară despre produse bio sau artizanale şi regulile sunt puse în aplicare fără excepţie, dacă te prind cu cioara vopsită, ţi-ai pierdut businessul. ca să ai acreditare bio te verifică ţşpe comisii, solul trebuie odihnit pentru 7 ani ca să iasă chimicalele, ani in care nu poţi produce nimic, de aia costurile sunt aşa cum sunt.
plus că magazinele adevărate ţin la reputaţie şi nu vînd prostii cu bună ştiinţă.
e adevărat că vînd calităţi pentru toate buzunarele, dar dacă cumperi roşii de 99 cenţi şi nu de 4 euroi, mănînci calitate de 99 cenţi. nicăieri calitatea maximă nu e ieftină.

aura, in quebec sunt multe fromagerii artizanale, inclusiv pe lîngă mînăstiri, care au inceput să fie recunoscute pentru calitatea produselor în toată lumea. fromageriile, nu mînăstirile. sigur sunt şi brînzeturi bune pe acolo.

#77 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 February 2013 - 05:03 PM

Las ca am vazut si aici borcane de dulceata cu 6 euroi, unul din ingrediente fiind "pectina".
Nu pot sa vad asa ceva -_- .

#78 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 05:11 PM

Vezi postareaDexter, la 15 February 2013 - 05:00 PM, a spus:

care aveţi oale zepter şi nu le folosiţi, daţi-mi-le mie că mie îmi plac la maxim dar nu am de unde să le cumpăr

eu carnea o cumpăr de la fermieri care aparţin grupării religioase amish. ăştia nu folosesc nimic din dotările civilizaţiei moderne pe motive religioase, încă umblă cu căruţa trasă de cai şi sunt imbrăcăcaţi ca la 1800. mie asta îmi dă o singuranţă mai mare că produc ce produc ca pe vremea străbunicilor noştrii.
la mine in sat există legislaţie foarte clară despre produse bio sau artizanale şi regulile sunt puse în aplicare fără excepţie, dacă te prind cu cioara vopsită, ţi-ai pierdut businessul. ca să ai acreditare bio te verifică ţşpe comisii, solul trebuie odihnit pentru 7 ani ca să iasă chimicalele, ani in care nu poţi produce nimic, de aia costurile sunt aşa cum sunt.
plus că magazinele adevărate ţin la reputaţie şi nu vînd prostii cu bună ştiinţă.
e adevărat că vînd calităţi pentru toate buzunarele, dar dacă cumperi roşii de 99 cenţi şi nu de 4 euroi, mănînci calitate de 99 cenţi. nicăieri calitatea maximă nu e ieftină.

aura, in quebec sunt multe fromagerii artizanale, inclusiv pe lîngă mînăstiri, care au inceput să fie recunoscute pentru calitatea produselor în toată lumea. fromageriile, nu mînăstirile. sigur sunt şi brînzeturi bune pe acolo.

Pana nu verific ce zice Daniella, nu-ti dau nimic, labutele jos!
Amish pe partea asta de balta n-avem iar taranii sunt smecheri!

Eheeeee, fetii mosului si-n Europa este o legislatie foarte stricta. Dar ai vazut ce a scris si Lapo! Si la noi tot asa cu 7 ani.Problema este dupa ce incepi sa produci daca se mai mentin standardele. Si la noi sanctiunile sunt foarte mari ca sunt copiate din Regulamentul European.Evident ca te baga in faliment. Daca te prinde!

Pai circul cu carnea de cal a izbucnit in ditamai magazinul Tesco!Si lasagna era facuta sub concernul Findus renumit in Europa!

Si aici probabil ca sunt locuri cum zici pe la manastiri unde se autogospodaresc, sa fie asa, dar n-au magazine.
De dulceata a scris Any! dar de fapt pectina este naturala, se obtine din coaja fructelor, asa iti iese si pelteaua de exemplu. Chestia smechera este ca ei sunt obligati s-o scrie, daca ESTE ADAUGATA suplimentar. V-ati prins??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#79 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 February 2013 - 05:20 PM

Bre, hai sa ne mutam, ca prea i-am stricat topicul fetii -_- !
Am facut topic separat, ca prea-mi place ce se discuta.

#80 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 February 2013 - 05:20 PM

Da Dexter, sunt fromagerii bune, dar nu fac branza de burduf si telemea -_-

ce facem noi, cumparam carnea de la o ferma care jura ca vand carnea fara antibiotice. In rest, organic ori ba, nu avem nici o certitudine. Ce gasesc in supermarket gasesc si in magazinele "naturiste", dar la pret dublu.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi