Forum Culinar: Dieta hipotoxica - dr Seignalet - Forum Culinar

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta hipotoxica - dr Seignalet cine a auzit de ea? cine a incercat-o?

#81 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 05:22 PM

Vezi postareaboni, la 15 February 2013 - 02:32 PM, a spus:

[
fă cu năut aşa. mie îmi place foarte tare!

Multumesc!

#82 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 February 2013 - 05:40 PM

Vezi postareaany_annette, la 15 February 2013 - 05:20 PM, a spus:

Bre, hai sa ne mutam, ca prea i-am stricat topicul fetii -_- !
Am facut topic separat, ca prea-mi place ce se discuta.

Unde?
Sorina

#83 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 February 2013 - 05:45 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 February 2013 - 05:40 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 15 February 2013 - 05:20 PM, a spus:

Bre, hai sa ne mutam, ca prea i-am stricat topicul fetii -_- !
Am facut topic separat, ca prea-mi place ce se discuta.

Unde?

La "ce si cum cumparam"

#84 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • LocationMontreal

Postat 15 February 2013 - 06:38 PM

De ieri pana aiz 5 pagini??? Waaaw!

Adriana, mersi pentru numele firmei.

Ca lamurire generala, nu zic ca sunt de acord cu dieta asta, nici contra (deocamdata). Mi-a fost recomandata de nutritionist si am auzit multa lume in jurul meu dar inca mi-e teama sa ma apuc de ea, cred ca mai mult de teama de a exclude lactatele si graul, malaiul. Ma gandesc, oare pe termen lung, daca le excluzi, nu vei da in alte probleme? Nu stiu, ma intreb si eu si va intreb si pe voi, ca d-aia am deschis topicul, deci orice parere e binevenita si va multumesc pentru sfaturi!

Am zis ca dupa ce termin de citit cartea, poate o voi incerca 2 saptamani sa vad daca se simte vreo diferenta. Daca ar fi sa aleg intre o dieta de genul asta si medicamente (opioide), cred ca as prefera dieta -_-, numai ca inca nu cred in efectele ei benefice... probabil va trebui sa o incerc efectiv ca sa vad pe pielea mea...

Despre orez: astia cu teoria lor zic ca orezul nu a fost modificat genetic nu pentru ca nu s-a vrut, ci pentru ca nu s-a putut! Se pare ca moleculele orezului sunt diferite de celelalte grane si incercarile de a le modifica pentru o productie mai mare nu au dat roade. Celelalte cereale (quinoa, mei, etc) nu au fost modificate genetic pentru ca nu a existat productie de masa, deci nu aveau interes. Acum, cu publicitatile astea excesive, sigur va aparea interesul si pentru modificarea lor ...

Despre soia: Nu sunt fan soia, in primul rand nu-mi place la gust, dar daca trebuie sa elimin laptele/iaurtul, ma gandesc la solutii alternative. In teoria asta se zice ca soia e permisa, dar numai in cantitati moderate, adica maxim o cana de lapte pe zi si daca bei o cana de lapte sa nu mai mananci si altceva din soia. De preferat e insa sa bei lapte de orez sau de migdale in loc de soia.
Am facut incercarea cu lapte de migdale (gata cumparat) si mi-a dat niste arsuri teribile la stomac, reflux... Acum nu stiu daca cel facut in casa e diferit...

Despre produsele bio: Asa cum zicea si Aura, e greu sa gasesti aici produce care sa fii sigur ca sunt 100% bio! Sunt magazine naturiste, dar nu stiu daca sunt chiar 100% bio, dar probabil ca exista o diferenta intre ele si produsele din supermarketuri. Dar sunt scumpe al naibii!
De cand ne-am mutat la casa, in fiecare vara cultivam in gradina rosii, ardei, castraveti, morcovi, pastarnac, salata verde, ridichi. Uneori se fac, alteori nu... dar nici asa nu sunt convinsa ca semintele care le cumparam nu sunt deja modificate, ca pana la urma de unde vin semintele alea? Ar trebui sa aduc seminte din Romania, de la bunica mea din curte :D

#85 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 15 February 2013 - 06:42 PM

Vezi postareaaura, la 15 February 2013 - 02:00 AM, a spus:

Scuze Ralu de off topic. Si ca sa fiu la subiect, un tratament pentru artroza, pe cine intereseaza, boswellia si turmeric. Testat! Sigur, ajuta si o dieta cu cat mai putine prajeli, si gluten, hipocalorica.

Mersi mult Aura!
Nu stiu ce e boswellia dar o sa-l caut pe internet!
De turmeric am auzit si eu ca ar fi bun.

#86 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 15 February 2013 - 06:52 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 February 2013 - 03:23 AM, a spus:

Ar mai fi printre multe altele important sa consumi produsele locale, cu care ai fost obisnuit de mic (organismul e obisnuit cu continutul de saruri si minerale din alimentele respective, crescute in solurile zonei respective), care ajung la tine mai proaspete si nu necesita conservanti si metode de ceruire etc. Cand ai schimbat tara e mai greu cu cele cu care exti obisnuit de mic, dar macar sa-l obisnuiesti si stabilizezi cu cele locale de unde traiesti.

...
In restaurante si alte soiuri de "mancatorii" nu garanteaza nimeni pt calitatea, originea, prospetimea ingredientelor, pt metodele de preparare, dar mai ales pentru adaosurile folosite. et.

...
Ralu, ai lansat o problema foarte stufoasa :D . O sa iti ajute meniurile de la Detox, chiar daca tu poti folosi liste de fructe, legume, carnuri mai largi.
Metoda asta nu specifica nimic referitor la combinarea alimentelor?
Eu cred ca daca tii 2 saptamani dieta recomandata de medic, doar cu produsele in care tu crezi si respectand principiile fata de care nu ai nici un dubiu nu are ce sa-ti faca rau. Dar poti face un test simplu:
scoate lactatele, cerealele, prajelile si alimentele procesate. Cosuma doar fructe, legume, carnuri, ulei EV de masline (2 mese de carne rosie pe saptamana, restul peste si fructe de mare), proaspete, locale si cat mai "curate"= BIO. Nu e asta nici o noutate, e indicat de multe diete si de nutritionisti. Nu iti trebuie metode stufoase sa urmezi reguli simple pt o alimentatie sanatoasa si sa excluzi combinatiile indigeste (ca de exemplu carne/proteine + carbohidrati etc).
Multa sanatate! -_-

Daniela, mi-ar placea si mie sa fi acasa la bunica si sa mananc legume din curtea ei si fructe de pe deal, dar din pacate nu se poate :(

Apropo de restaurante, aici au aparut restaurante care iti ofera meniuri fara gluten, fara lapte, sau vegetariene. Probabil ca cu glutenul si cu laptele nu se joaca, pentru ca sunt multi alergici si nu vor sa aiba probleme.

Ieri am luat meniul cu detoz la puricat :D, mi-am notat retete :D

Dieta asta nu zice nimic de combinarea alimentelor. In principiu poti sa mananci ce si cum vrei, atat timp cat nu sunt alimente interzise. Exceptie face soia, la care ai o limita maxima pe zi, carnea rosie care sa o limitezi pe cat posibil, si ma rog, sa mananci in limitele bunului simt, adica mese regulate, nu foarte mult cantitativ...
Dieta nu e o dieta pentru slabit (cu toate ca majoritatea care o tin in princiu dau si ceva jos din cauza schimbarilor alimentare, dar asta la genul 1kg pe luna...). Nu este nici o dieta care sa te vindece de boala pe care o ai (care de obicei e o boala cronica sau autoimuna), ci te ajuta la diminuarea simptomelor (diminuarea considerabila a durerilor, diminuarea inflamatiilor, cica persoane care nu puteau sa miste degetele sau mainile au inceput sa poata si umflaturile de la incheieturi s-au redus in urma a 2-3 luni de dieta, mai multa energie, etc).

Voi incerca sa fac testul 2 saptamani (probabil la inceput de martie, sa termin tratamentul medicamentos mai intai) sa vedem daca vad vreo schimbare. Tine-mi pumnii!
Pup!

#87 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 15 February 2013 - 06:57 PM

Vezi postareazerda, la 15 February 2013 - 10:09 AM, a spus:

Sa mananc numai carene cruda cum zice acolo( beeftartar, carpaccio) nu e o optiune avind in vedere incidenta E.coli, ieri am vazut o emisiune cum s-a facut o interventie pentru a-l impiedica pe un american sa manance numai carne nepreparata termic, desi nu era bolnav, in organismul lui s-a gasit E.Coli, deci in momentul scaderii imunitatii, era cu bomba la purtator.
Ou crud eu nu pot manca decat in maioneza, care oricum nu e pe lista mea de produse favorite, oricum in cazul oului crud, exista oricand riscul de salmonella ca si in pestele crud. De ce nu sunt bune ouale fierte?? Fosfolipidele din galbenusul oului nu sunt afectate de fierbere!

Si aia cu alunele nucile,migdalele, soia, toate raw, o fi buna, dar este grupa care are cea mai mare incidenta in alergii la nivel global!

Cum spunea tot Daniella dieta nu spune absolut nimic nou,principiile sunt ok, utopice, dar ok, dar nici sa dai vina pe toate bolile din lume pe mutatii genetice, sa dezavuezi orice hrana care nu e BIO! Pai si de ce exista artrita si artroze la toate populatiile inclusiv cele care mananca numai vegetale prin jungla si cand prind carne mananca tot satul dintr-un mistret?? A fost un reportaj saptamana trecuta pe Nat Geo, de aia le am proaspete in memorie.Banuiesc ca cineva ( oameni rai) s-au apucat sa faca OMG si din fructele arborelui de la a patra bifurcatie la stanga a raului cutare! Ca era un sef de trib acolo care era intepenit din incheieturi, cred ca numai de la hrana i s-a tras!

Nu vi se pare ca este o buna oportunitate de afaceri??? facem valva in jurul unor chestiuni ultra cunoscute, promovam peste tot, facem contradictii si ne vindem produsele!

Tanti care a scris cartea asta aici in Quebec zice ca nu trebuie sa mananci carne cruda, ca tot ce e carne, peste, oua, trebuie preparate dar la foc mic.
Teoria originala a lui Seignalet era mai mult raw, dar nici eu nu sunt de acord cu asta, vrei sa scapi de probleme, nu sa dai in altele!

Chestia cu seful de trib intepenit nu stiu ce sa zic... acum eu nu am inteles neaparat ca e mancarea care te imbolnaveste, dar ca evitarea anumitor alimente te poate ajuta sa-ti diminueze simptomele...

#88 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 15 February 2013 - 07:01 PM

Vezi postareazerda, la 15 February 2013 - 01:38 PM, a spus:

In plus, Ralu a zis doar ca citeste cartea si n-a terminat-o, ca se face valva in jurul ei,nu ca i s-ar fi recomandat de catre un doctor! A intrebat doar daca pe aici se vorbeste despre ea.

mai, mi-a recomandat-o nutritionistul... de fapt el m-a sfatuit sa incerc 2 saptamani sa vedem ce se intampla... daca functioneaza, sa continui, daca nu, nu.

Dar mi se pare ciudat ca dintr-o data toata lumea vorbeste de dieta asta.
Tipa care a scris cartea a aparut la o emisiune TV, un talk show, si dupa asta a aparut o alta tanti care are o parere exact opusa, si uite asa a inceput sa se discute din ce in ce mai mult subiectul si nutritionistii au inceput din ce in ce mai mult sa plieze pentru dieta Seignalet!

#89 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 February 2013 - 07:01 PM

Ralu, daca e pentru artrita, dieta asta mi se pare ok. Am avut in familie bolnavi de artrita si dieta fara lactate a ajutat. Eu zic ca pe termen scurt, dieta asta e buna si nu ai ce sa risti pentru ca sunt principii oarecum verificate. Gandeste-te ca postul ortodox dureaza 40 de zile in care lactatele sunt interzise!

Iar despre orez, e bine de stiut! -_-

Succes!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#90 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 15 February 2013 - 07:03 PM

Vezi postareaaura, la 15 February 2013 - 02:28 PM, a spus:

Dani, din punctul meu de vedere, alimentele sunt ceva mai curate acolo (adica Romania) decat aici (vb de Canada).

Perfect de acord!
Si reglementarile mi se par mai stricte in Europa decat aici.
De exemplu, eu am cautat cu disperare termenul de expirare pe un pachet de unt si nu l-am gasit!

#91 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 15 February 2013 - 07:04 PM

Vezi postareaGina, la 15 February 2013 - 03:46 PM, a spus:

Ralesu, sa stii ca noua ne-a prins bine un pranz japonez o data pe saptamana.Am avut de ani de zile obiceiul acesta si, cred eu, a fost una dintre cele mai bune alegeri culinare pe care am facut-o vreodata.

Japonezii au (in fine, aveau :scratch: !)speranta cea mai mare de viata.
Dar dieta lor nu inseamna soia si atat.
In primul rand, portii mici.
In al doilea rand, varietate de legume si fructe (mult mai mare varietate fata de ce se gaseste pe mesele altora).
Seaweed.
Peste.
Dulciuri...nu atat de dulci, cu mai putin zahar, si feliile de tort mai mici.
Ceai verde, ghimbir, wasabi,bambus.

Vorbind de varietate- extrem de important sa se includa in alimentatie fructe si legume de toate culorile.

Mersi!

#92 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 15 February 2013 - 07:06 PM

Vezi postareaaura, la 15 February 2013 - 07:01 PM, a spus:

Ralu, daca e pentru artrita, dieta asta mi se pare ok. Am avut in familie bolnavi de artrita si dieta fara lactate a ajutat. Eu zic ca pe termen scurt, dieta asta e buna si nu ai ce sa risti pentru ca sunt principii oarecum verificate. Gandeste-te ca postul ortodox dureaza 40 de zile in care lactatele sunt interzise!

Iar despre orez, e bine de stiut! :scratch:

Succes!

Mai, nu e pentru artrita, e pentru inflamatie intestinala.
Mie imi place laptele la nebunie, dar nu-l tolerez 100%. Mi-am facut testul de toleranta la lactoza si mi-a iesit undeva la 70%, adica imi da balonari si ceva dureri. Cu iaurtul n-am probleme!

#93 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 07:25 PM

Nici eu nu tolerez laptele, pe langa ca nu-mi place la gust. Nu-mi da balonari, sau nu le-am putut eu izola de alte tipuri de balonare, tocmai ca eu nu beau lapte singur niciodata!Cu iaurtul nici eu n-am probleme.

Iar seful ala de trib saracul de unde atata lapte si iaurt in jungla?? Eu stiu ca artrita are si cauze genetice, sunt familii intregi in care toate generatiile au aceasta problema.

Bunica nu cred ca manca ea prea multe alimente modificate genetic, a avut 5 frati vitregi si 3 buni si nu toti au avut artrita, artroza. Si au fost crescuti de aceeasi parinti si pe baza a ceea ce se gasea pe la tara, adica in mod sigur si lactate la greu.

Nu zic ca nu merge, dar aia cu mamaliga si graul n-o prea inghit asa ca un pui de pasare flamand!

Cu soia eu mananc doar sos, miso, tofu si atata.Si asta daca am chef, numai la sos de soia sunt in pericol.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#94 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 15 February 2013 - 07:30 PM

Vezi postarearalesu, la 15 February 2013 - 07:03 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 15 February 2013 - 02:28 PM, a spus:

Dani, din punctul meu de vedere, alimentele sunt ceva mai curate acolo (adica Romania) decat aici (vb de Canada).

Perfect de acord!
Si reglementarile mi se par mai stricte in Europa decat aici.
De exemplu, eu am cautat cu disperare termenul de expirare pe un pachet de unt si nu l-am gasit!

bine ca nu sunt singura :scratch:

#95 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 February 2013 - 06:16 PM

Vezi postareaaura, la 15 February 2013 - 02:00 AM, a spus:

Gina, sunt de acord cu tine. Dieta care imi place mie cel mai mult e moderatia si bunul simt. Suntem educati sa avem unele obiceiuri culinare de catre firmele producatoare care vor doar sa-si vanda marfa si ne intoxica la tv cu marturii "stiintifice" de cat de benefice organismului sunt produsele lor.

Scuze Ralu de off topic. Si ca sa fiu la subiect, un tratament pentru artroza, pe cine intereseaza, boswellia si turmeric. Testat! Sigur, ajuta si o dieta cu cat mai putine prajeli, si gluten, hipocalorica.

Eu incerc sa nu mai cumpar alimente din china pentru ca sunt pline de pesticide. In dorinta lor de a mari productivitatea, agricultura in China este una agresiva, iar noi cica trebuie sa mancam porcariile lor.

Aura, poti da toate detaliile tratamentului asta, te rog?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#96 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 February 2013 - 06:23 PM

Vezi postareaaura, la 15 February 2013 - 02:40 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 15 February 2013 - 02:24 PM, a spus:

Totul se intampla datorita cererii insatiabile a tarilor civilizate, care au descoperit alimentul minune: soia.

produsele pentru piata vest europeana nu sunt aceleasi cu cele destinate pietii est-europene.

Daca dai toata ziua reclama la tv cum ca soia e buna, pana la urma intra in constiinta natiunii si banii in buzunarul lor. Se numeste marketing, nu descoperire.

In felul asta India a devenit o tara consumatoare de soia, ei care traditional nu consumau soia.

Cat despre produse calitativ diversificate, e adevarat. Asa cum produsele pentru piata est-europeana sunt superioare celor destinate Africii.

Marketing e ce fac firmele, clientul descopera ori se "convinge" prin intermediul reclamei. Sincer, avand in vedere deceniile de comunism in care am fost tinuti, unde ni se servea fortat soia cu carne de cal, putem sa zicem ca suntem o natie cu un sistem imunitar mega-beton! :occasion14:

Edit: ma scuzi Ralu, acum am vazut ca s-au mutat oalele la alt topic. Ma car si eu cu remarcile mele.

Iti tun pumnii sa iti ajute dieta la problemele pe care le ai tu!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#97 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 16 February 2013 - 10:52 PM

am inteles ce vrei sa spui, Lori. :hungry:

#98 Useril este offline   marcel28 

• Bucataras
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 25-February 13

Postat 25 February 2013 - 12:03 PM

La mine au functionat foarte bine suplimentele alimentare acaiberry900. Le-am luat cam 3 luni si am slabit in jur de 10 kg. DAca avem vointa si respecatam un anumit regim chiar putem slabi.

#99 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 25 February 2013 - 05:24 PM

Vezi postareamarcel28, la 25 February 2013 - 12:03 PM, a spus:

La mine au functionat foarte bine suplimentele alimentare acaiberry900. Le-am luat cam 3 luni si am slabit in jur de 10 kg. DAca avem vointa si respecatam un anumit regim chiar putem slabi.

Deci suplimentele astea sunt pentru slabit numai?
Eu nu vreau sa slabesc, ci vreau sa scap de durerile intestinale!

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi