Forum Culinar: Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata F1 - Forum Culinar

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata F1 nu veti sti gustul mirific decat daca o veti face :)

#1 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 February 2013 - 09:31 PM

Prajitura este facuta dupa reteta ''Tort de alune''postata de Adriana aici modificata

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13610422028156.jpg

Ingredientele folosite de mine:

200gr nuci macinate

150 ml ulei

100 gr fructoza (cine vrea poate pune mai mult ptr mine este suficient)

3 oua intregi

60 gr ciocolata neagra 74% cacao tocata marunt

200 ml kefir

70gr faina integrala de grau

70 gr tarate de ovaz rasnita

1 plic bicarbonat de amoniu

Am copt in tava lungime=30cm latime=20cm

Modul de preparare:

Am batut ouale intregi cu fructoza,apoi am adaugat kefirul si uleiul, am mixat putin pina la omogenizare, apoi am adaugat nuca macinata+taratea+faina integrala+ciocolata maruntita+bicarbonatul de amoniu pe care le`am imbinat toate intr`un bol si am turnat totul in bolul cu ouale batute cu fructoza , kefirul si uleiul. Am pus la copt pe 180 grade ptr 35 minute. Proba cu scobitoarea.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13610421085306.jpg

coapta

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13610421183357.jpg

Am lasat sa se raceasca, apoi am taiat 15 patratele si le`am glazurat.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13610421387922.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13610421597567.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13610421822414.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13610421926422.jpg

Glazura:

100gr cioco neagra 74% cacao

200 ml smantana ptr frisca 30%

Incalzim smantana cu ciocolata si amestecam pina se topeste toata ciocolata si racim amestecand, apoi turnam cu lingura peste patratelele de prajitura, decoram cu migdale/nuci ce avem la indemana. Un gust perfect.

#2 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 February 2013 - 11:53 PM

Doamne, Cerra, inclusiv marimea tavii ne-ai dat. Eu iti multumesc sincer, chiar am s-o fac. N-am chefir si tarate de ovaz, da' rezolv.

Chiar voiam sa te-ntreb, tu mereu ai musafiri. Stiu ca dulciurile sunt monti, au simtit diferenta?

#3 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 17 February 2013 - 12:02 AM

Vezi postareamoatza, la 16 February 2013 - 11:53 PM, a spus:

Doamne, Cerra, inclusiv marimea tavii ne-ai dat. Eu iti multumesc sincer, chiar am s-o fac. N-am chefir si tarate de ovaz, da' rezolv.

Chiar voiam sa te-ntreb, tu mereu ai musafiri. Stiu ca dulciurile sunt monti, au simtit diferenta?

Sa sti ca nu se simte chiar nici o diferenta. Au papat si celelalte de pina acum ce am facut monti dar asta chiar ca este deosebita. In prim plan, are faina si tarate dar nu se simte ptr ca este multa nuca si ciocolata taiata. Are alta consistenta fata de cele facute cu pudra de migdale.Nu am avut nici un comment nici la ce am facut pina acum.

Kefir la lidl este foarte bun.Taratele musai rasnite. Sa o faci asa cum am facut eu si sa vezi ca nu sesizeaza nimeni nimik. Daca sti ca le place mai dulce atunci poti pune pik xilitol sau fructoza la glazura. Poate ai tai vor mai dulce,dar se imbina bine gustul prajiturii cu glazura asa cum o sti si tu din cioco neagra.

#4 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 February 2013 - 12:09 AM

merci de precizari, Cerra, esti f amabila. :floare:

#5 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 17 February 2013 - 12:11 AM

[quote name='moatza' date='17 February 2013 - 12:09 AM' timestamp='1361052558' post='185982']
merci de precizari, Cerra, esti f amabila. :floare:

Cu multa placere!

#6 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 19 February 2013 - 11:01 AM

Eu nu am bicarbonat,am voie sa pun praf de copt?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#7 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 19 February 2013 - 11:56 AM

Vezi postareapetunie, la 19 February 2013 - 11:01 AM, a spus:

Eu am pus saligar/ bicarbonat de amoniu ptr ca mie imi place ca lasa mai fraged aluatul/blatul si se elibereaza tot din blat prin racire, fata de praful ce copt. Folosesc si praf de copt daca nu am saligar. Poti pune praf de copt linistita cat amidon contine, este cantitate neglijabila din punctul meu de vedere.La anumite foi nu inlocuiesc ptr nimik in lume saligarul.

#8 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 19 February 2013 - 12:04 PM

Vezi postareacerra, la 19 February 2013 - 11:56 AM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 19 February 2013 - 11:01 AM, a spus:

Eu am pus saligar/ bicarbonat de amoniu ptr ca mie imi place ca lasa mai fraged aluatul/blatul fata de praful ce copt. Folosesc si praf de copt daca nu am saligar. Poti pune praf de copt linistita cat amidon contine, este cantitate neglijabila din punctul meu de vedere.La anumite foi nu inlocuiesc ptr nimik in lume saligarul.

Mersi,cerra!
La foi am si eu retete de la mama care sunt cu bicarbonat si mai bine nu le fac,daca nu am.

Prajitura o am in cuptor ca nu mai aveam rabdare ,am pus praf de copt.Nu am pus ciocolata in aluat,am pus insa niste prune.Nu stiu cat o fii de bine,vad ca au IG 35.
Nuca nu am avut numai 185g,diferenta am pus seminte de in zdrobite Imagine postata
De mirosit miroase bine(atata cat pot simti eu cu raceala mea),sunt curioasa cum e la gust.

#9 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 19 February 2013 - 01:07 PM

[quote name='petunie' date='19 February 2013 - 12:04 PM'
Prajitura o am in cuptor ca nu mai aveam rabdare ,am pus praf de copt.Nu am pus ciocolata in aluat,am pus insa niste prune.Nu stiu cat o fii de bine,vad ca au IG 35.
Nuca nu am avut numai 185g,diferenta am pus seminte de in zdrobite
Imagine postata
De mirosit miroase bine(atata cat pot simti eu cu raceala mea),sunt curioasa cum e la gust.

Sunt sigura ca va iesii super buna. Prunele, eu am citit ca pot fi consumate si dupa masa deci, cred ca este bine. In schimb alte fete nu cred ca ele pun cum nu pun nici magiunul de prune cu grasimi(cred ca se refera la grasimi saturate eu asa ma gandesc(unt, lapte, ou) desii in tabel, scrie marmelada gem fara zahar dar nu zice din ce fructe asa ca daca este asa, alea se pot combina si cu grasimi. Si eu am de gand ceva cornuri cu pecmez de prune.

#10 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 February 2013 - 01:13 PM

Cerra, tare mult imi place reteta asta! Rog si eu frumos pe fetele Monti sa imi spuna ce inlocuitori de faina folosesc, in afara de cea integrala. Multumesc mult!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 19 February 2013 - 01:47 PM

Lapo,eu am mai citit la fete de faina de migdale,de in,de naut.

Prajitura mea,excelenta la gust(am taiat-o cat inca mai era calduta),sunt multumita si de cum a crescut ,reteta am pus-o bine si o sa o fac si cu cirese sau caise,nu mai stiu ce am in congelator .

Mersi,cerra! Imagine postata

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-59-13612745149723.jpg

#12 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 19 February 2013 - 02:27 PM

[quote name='Lapona Enigel' date='19 February 2013 - 01:13 PM' timestamp='1361272435' post='186438']
Cerra, tare mult imi place reteta asta! Rog si eu frumos pe fetele Monti sa imi spuna ce inlocuitori de faina folosesc, in afara de cea integrala. Multumesc mult!

Prajiturica asta crede`ma iese cel mai bine asa cum vezi reteta aici pusa de mine. Sa o faci ca nu o sa regreti. Nu se deosebeste de ''Tortul cu alune'' al Adrianei facut in felul asta. Este exact ca o prajitura cu faina alba la gust altceva nu se simte.

Monti, nu exista alta varianta, decat cele stiute deja, faina de migdale sau cea de soia (la prajitura asta se preteaza cel mai bine combinatia asta pe care am facut`o eu si iti spun sigur, ptr ca am incercat si celelalte fainuri. Merg la alte prajituri la asta nu ii va da aceiasi consistenta.

Blatul poate avea multe intrebuintari.

#13 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 19 February 2013 - 02:29 PM

[quote name='petunie' date='19 February 2013 - 01:47 PM' t

Foarte bine a iesit!

Bravo!!!!!!!!!!

Blatul asta merge peste el si o crema caramel si glazura de ciocolata. O sa incerc mai multe variante ptr ca imi place mult.

Voi imi ziceti mie multumesc, iar eu ii zic Adrianei multumesc!

#14 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2013 - 02:55 PM

Petu, Cerra, multumesc!
Petu, tu te.ai apucat de Monti? Eu caut meniuri pentru doua saptamani unde nu am voie sa consum nici un fel de produs animal, procesat etc. Are legatura cu ficatul.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#15 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 19 February 2013 - 03:07 PM

[quote name='Lapona Enigel' date='19 February 2013 - 02:55 PM' Eu caut meniuri pentru doua saptamani unde nu am voie sa consum nici un fel de produs animal, procesat etc. Are legatura cu ficatul.
[/quote]

Sa nu faci atunci acum prajitura asta. Nucile pica greu la ficat daca ai problema. Incearca alte retete ptr ficat. Cele bazate pe spume din albusuri de ou, branza dulce de vaca etc.

Iti pot scrie retete special ptr ficat dar sa zici unde sa ti le scriu si mincaruri la fel.

#16 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 19 February 2013 - 05:04 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 February 2013 - 02:55 PM, a spus:

Petu, Cerra, multumesc!
Petu, tu te.ai apucat de Monti? Eu caut meniuri pentru doua saptamani unde nu am voie sa consum nici un fel de produs animal, procesat etc. Are legatura cu ficatul.

Nu neaparat strict,Lori,dar fur de ici de colo cate una -alta,ce-mi pica mie bine :toothy9;

#17 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2013 - 10:45 AM

Am inteles, o chestie isteata: ce nu ingrasa si e gustos :floare:

Cerra, da, te rog tare mult. In principal daca ai retete fara produse animale. Orice e fara produse animale si procesate. Multumesc mult. :pupic:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#18 Guest_caress_*

• Grup: Guests

Postat 26 April 2013 - 02:12 PM

E urmatoarea pe lista de ,,to do''.Daca reusesc diseara, iti spun.Arata extraordinar...ca tot ceea ce faci tu, dealtfel! :toothy9;

Am 3 intrebari:
1. Nu am chefir si nici nu stiu daca gasesc azi.Il pot inlocui cu iaurt degresat sau smantana?
2. bicarbonatul il pui ca atare, fara sa il stingi cu lamaie?
3.Am un cantar de bucatarie foarte prost, am deja faina Monti facuta din integrala cu tarate de ovaz, 50:50, ai idee cam cate linguri ar fi 140 g amestec?
Saru mana anticipat!

#19 Guest_caress_*

• Grup: Guests

Postat 26 April 2013 - 08:41 PM

Mda... am facut 3 greseli:
1. era bicarbonat de amoniu, eu am pus de sodiu
2.ciocolata maruntita -era f rece si foarte dura, dupa doua patratele ma dureau degetele, asa ca am cam rasolit ruperea si am lasat o bucatele mai mari
3 tava ta de data asta a fost mai mica decat a mea-nu m-am gandit sa o masor, mi s-a parut ok dar nu era.Asa incat a iesit mai subtire, si s-a cam copt prea tare la fund.

una peste alta, ca prima incercare este foarte ok, iar de gust nu mai vorbim...este delicioasa!!!!!!!

Inainte de coacere-se vad bucatile mai mari de cioco.:D)

Imagine postata

La final, glazurata (nici macar rabdare sa se raceasca nu am avut,am taiat-o calda, am glazurat-o calda, glazura era calda si ea- trebuia sa plec val vartej la o onomastica si vroiam sa iau cu mine cateva bucati.:

Imagine postata

Si o sectiune:

Imagine postata

Data viitoare o sa imi iasa mai bine.Ciocolata s-a cam lasat la fundul tavii, si per total e mai inchisa decat a ta.Dar e foarte, foarte buna! :D

#20 Useril este offline   lenias 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 26 April 2013 - 09:05 PM

Prajitura asta/i minunata! :D

Am facut/i si eu saptamana trecuta. Vin imediat cu poze :D

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1