Mamaliga cu brînza si costita, în straturi
#21
Postat 21 February 2013 - 07:00 PM
#22
Postat 22 February 2013 - 02:59 PM
stella, la 21 February 2013 - 12:43 AM, a spus:
am mancat de astia super buni la Bonicei , o minune.
Si nu le-ai facut si tu ochi dulci la Bonicei, sa iti dea si tie reteta?
#23
Postat 22 February 2013 - 03:00 PM
#24
Postat 22 February 2013 - 07:24 PM
De aceea aproape saptamanal imi satisfac papilele cu finetea ei.
Secretul unei mamaligi fine, cremoasa: se fiebe in lapte cu putina sare. Deliciu!!1
Super arata torturile voastre de mamaliga.
#25
Postat 25 February 2013 - 10:48 AM
stella, la 21 February 2013 - 12:43 AM, a spus:
am mancat de astia super buni la Bonicei , o minune.
Bucatarul sef este "autorul" gogosarilor!
Stella, daca vrei reteta il intreb.
#26
Postat 25 February 2013 - 12:20 PM
Lorica, Bonicelul ii cumpara de la o tanti care-i face ...asa ca nu cred ca are reteta.
#27
Postat 25 February 2013 - 01:53 PM
stella, la 25 February 2013 - 12:20 PM, a spus:
Lorica, Bonicelul ii cumpara de la o tanti care-i face ...asa ca nu cred ca are reteta.
Daca as avea cum sa-ti trimit...!!!! Ca avem inca.
#28
Postat 26 February 2013 - 12:34 PM
Arata tare bine Maya, costita de deasupra mi-o imaginez crocantica si aromata
Recunosc cu mana pe inima ca, de cand ai postat mamaliga la MO, eu asa o fac.
E rapida metoda si pot face si portii mici, cantitatea de care am nevoie atunci, asa
ca eu iti multumesc inca odata aici pentru reteta.
Pentru cea de acum iti multumesc ca mi-ai dat idee ce sa mananc azi la pranz
#29
Postat 26 February 2013 - 01:22 PM
Carmen, am primit marfa de contrabanda, merge si in mamaliga pe paturi, deci nu suntem off topic!
#30
Postat 26 February 2013 - 01:32 PM
zerda, la 26 February 2013 - 01:22 PM, a spus:
Carmen, am primit marfa de contrabanda, merge si in mamaliga pe paturi, deci nu suntem off topic!
Ma bucur ca gandim la fel
sa-ti priasca marfa de contrabanda
Maya nu da, cand fac mama in straturi pun poza sa ma revansez.
#31
Postat 26 February 2013 - 11:19 PM
#32
Postat 02 March 2013 - 09:32 AM
Sa mai zica cineva ca mamaliga nu explodeaza...
Saptamana aceasta:
Lu' Ala "Micu" nu-i place carnatul prajit(doar crud), dar am rezolvat cumva sa am gustul de afumatura in mamaliga in straturi.
In apa de mamaliga am fiert 10 minute o bucata de carnat afumat de casa - productie proprie. L-am scos si l-am prajit separat pentru restul lumii.
In timpul acesta in tigaie incinsa uscata, fara ulei, am rumenit faina de malai pana cand aromele minunate "de ceaun" mi-au dat stire olfactiva.
In apa "afumata" cu carnat am fiert mamaliga pret de 20 de minute. Pentru mine mamaliga pripita e ceva din categoria piciorului de sarpe...
Am pus de-o salteluta din mamaliga, un cearsaf gros de branza de burduf usturoaie veche (la noi mai e numita "de munte" ), o paturica de mamaliga, o ninsoare de parmezan si am dat la cuptor.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#33
Postat 02 March 2013 - 04:47 PM
#36
Postat 12 April 2013 - 09:15 PM
yoyo, la 22 February 2013 - 07:24 PM, a spus:
De aceea aproape saptamanal imi satisfac papilele cu finetea ei.
Secretul unei mamaligi fine, cremoasa: se fiebe in lapte cu putina sare. Deliciu!!1
Mamaligareasa din mine iti multumeste pt sfat!
Am facut si eu in seara asta mamaliga monti (facuta cu lapte monti) impaturita.
Am folosit ca branza: scarmoza afumata si telemea. Carnita de porcusor am facut-o la piastra, dupa care am taiat-o cubulete.
O bunatate! Dupa cum ziceam si la monti, ma doare burta de cat am mancat.
Yoyo si Maya, va multumesc la amandoua!
#37
Postat 25 April 2013 - 08:22 AM
Am o vaga banuiala ca si copilotului o sa-i placa, dar asta o voi verifica abia peste cateva zile...
Super toate ideile, am bagat la cheliuta si de lapte si de carnat fiert in apa..... Sa vedem ce varianta aleg.
#38
Postat 13 March 2021 - 05:34 PM
Am pus telemea!
Încă un strat de mamaliga cu telemea si niste mozarella rasa si două ouă si am băgat la cuptor pana s-a rumenit!
Pofta buna!
#39
Postat 13 March 2021 - 07:05 PM
#40
Postat 13 March 2021 - 09:29 PM
adi_edi, la 13 March 2021 - 07:05 PM, a spus:
Pai faci un bulz. Pui si bucatele de bacon, pui si branza de burduf, pui si oo... Razi branza pe deasupra, pui ceva cubulete de unt pe deasupra... bagi la cuptor... mananci.
Oolele le pui fie la mijloc, fie deasupra, cum ai chef.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"