Forum Culinar: Mamaliga cu brînza si costita, în straturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mamaliga cu brînza si costita, în straturi

#21 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 February 2013 - 07:00 PM

Cu carnat afumat de casa si cas afumat:

Imagine postata
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#22 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 February 2013 - 02:59 PM

Vezi postareastella, la 21 February 2013 - 12:43 AM, a spus:

Bun, bun...dar gogosarii lui Giorgi arata ...wowwwwwwwwwww.
am mancat de astia super buni la Bonicei , o minune.



Si nu le-ai facut si tu ochi dulci la Bonicei, sa iti dea si tie reteta?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#23 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 February 2013 - 03:00 PM

Pai intreab-o pe Giorgi, am inteles de la Foxyy si Zozo ca are niste muraturi fenomenale!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#24 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 22 February 2013 - 07:24 PM

iubesc mamaliga!!!

De aceea aproape saptamanal imi satisfac papilele cu finetea ei.

Secretul unei mamaligi fine, cremoasa: se fiebe in lapte cu putina sare. Deliciu!!1

Super arata torturile voastre de mamaliga.

#25 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 February 2013 - 10:48 AM

Vezi postareastella, la 21 February 2013 - 12:43 AM, a spus:

Bun, bun...dar gogosarii lui Giorgi arata ...wowwwwwwwwwww.
am mancat de astia super buni la Bonicei , o minune.


:floare: :) :)
Bucatarul sef este "autorul" gogosarilor!
Stella, daca vrei reteta il intreb.
GEORGIA

#26 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 February 2013 - 12:20 PM

Giorgi...cu mare drag, doar ca eu aici nu gasesc gogosari.
Lorica, Bonicelul ii cumpara de la o tanti care-i face :floare:...asa ca nu cred ca are reteta.

#27 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 February 2013 - 01:53 PM

Vezi postareastella, la 25 February 2013 - 12:20 PM, a spus:

Giorgi...cu mare drag, doar ca eu aici nu gasesc gogosari.
Lorica, Bonicelul ii cumpara de la o tanti care-i face :floare:...asa ca nu cred ca are reteta.


Daca as avea cum sa-ti trimit...!!!! Ca avem inca.
GEORGIA

#28 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 February 2013 - 12:34 PM

Mamaligodependenta la apel :pupic:

Arata tare bine Maya, costita de deasupra mi-o imaginez crocantica si aromata :thumleft:

Recunosc cu mana pe inima ca, de cand ai postat mamaliga la MO, eu asa o fac.
E rapida metoda si pot face si portii mici, cantitatea de care am nevoie atunci, asa
ca eu iti multumesc inca odata aici pentru reteta.
Pentru cea de acum iti multumesc ca mi-ai dat idee ce sa mananc azi la pranz :occasion15:
Imagine postata

#29 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 February 2013 - 01:22 PM

Si eu la fel, am spalat la vase prinse toata copilaria de nu mai vreau una singura cat mai am de trait! Se face foarte repede si bine la MO.

Carmen, am primit marfa de contrabanda, merge si in mamaliga pe paturi, deci nu suntem off topic!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 February 2013 - 01:32 PM

Vezi postareazerda, la 26 February 2013 - 01:22 PM, a spus:

Si eu la fel, am spalat la vase prinse toata copilaria de nu mai vreau una singura cat mai am de trait! Se face foarte repede si bine la MO.

Carmen, am primit marfa de contrabanda, merge si in mamaliga pe paturi, deci nu suntem off topic!


Ma bucur ca gandim la fel :occasion15:
sa-ti priasca marfa de contrabanda :thumleft:

Maya nu da, cand fac mama in straturi pun poza sa ma revansez.
Imagine postata

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,228
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2013 - 11:19 PM

Eu am facut straturile si apoi am rasturnat-o cu fundul in sus si taiat felii, am pus scamorza afumata rasa, foarte buna, grazie sorella :scratch:
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-4-13619135568807.jpg

#32 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 March 2013 - 09:32 AM

:)
Sa mai zica cineva ca mamaliga nu explodeaza...

Saptamana aceasta:
Lu' Ala "Micu" :) nu-i place carnatul prajit(doar crud), dar am rezolvat cumva sa am gustul de afumatura in mamaliga in straturi.
In apa de mamaliga am fiert 10 minute o bucata de carnat afumat de casa - productie proprie. L-am scos si l-am prajit separat pentru restul lumii.
In timpul acesta in tigaie incinsa uscata, fara ulei, am rumenit faina de malai pana cand aromele minunate "de ceaun" mi-au dat stire olfactiva.
In apa "afumata" cu carnat am fiert mamaliga pret de 20 de minute. Pentru mine mamaliga pripita :) e ceva din categoria piciorului de sarpe...
Am pus de-o salteluta din mamaliga, un cearsaf gros de branza de burduf usturoaie veche (la noi mai e numita "de munte" ), o paturica de mamaliga, o ninsoare de parmezan si am dat la cuptor.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#33 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 March 2013 - 04:47 PM

am facut si eu mamaliga in straturi. In plus am pus si un strat de sos (ceapa, morcovi, telina, rosii). Minunata!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#34 Useril este offline   Gina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 02 March 2013 - 09:12 PM

Vezi postareaaura, la 02 March 2013 - 04:47 PM, a spus:

am facut si eu mamaliga in straturi. In plus am pus si un strat de sos (ceapa, morcovi, telina, rosii). Minunata!


Imi place mult ideea unui strat de sos :lol: :lol:

#35 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 March 2013 - 04:24 PM

Ma primiti si pe mine cu mamaliga mea?

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13626662154141.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13626662235112.jpg

#36 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 April 2013 - 09:15 PM

Vezi postareayoyo, la 22 February 2013 - 07:24 PM, a spus:

iubesc mamaliga!!!

De aceea aproape saptamanal imi satisfac papilele cu finetea ei.

Secretul unei mamaligi fine, cremoasa: se fiebe in lapte cu putina sare. Deliciu!!1




Mamaligareasa din mine iti multumeste pt sfat!
Am facut si eu in seara asta mamaliga monti (facuta cu lapte monti) impaturita.
Am folosit ca branza: scarmoza afumata si telemea. Carnita de porcusor am facut-o la piastra, dupa care am taiat-o cubulete.
O bunatate! Dupa cum ziceam si la monti, ma doare burta de cat am mancat.
Yoyo si Maya, va multumesc la amandoua!
Sorina

#37 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 April 2013 - 08:22 AM

Trebuie sa fac si eu minunatie din asta. Jupanu' o sa se bucure precis! Mai ales daca pun si ceapa!!!! ;)
Am o vaga banuiala ca si copilotului o sa-i placa, dar asta o voi verifica abia peste cateva zile... :rolleyes:
Super toate ideile, am bagat la cheliuta si de lapte si de carnat fiert in apa..... Sa vedem ce varianta aleg. :scratch:

#38 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,805
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 13 March 2021 - 05:34 PM

Dacă tot e frig afara si omul are pofte, am facut o mămăligă in straturi, tot cam la fel doar cu mici, mari :) modificări! Eu am pus strat de mamaliga cu bacon prăjit!Imagine atasata: monthly_03_2021/post-343-0-38452000-1615649304.jpg
Am pus telemea!
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-343-0-77716500-1615649383.jpg
Încă un strat de mamaliga cu telemea si niste mozarella rasa si două ouă si am băgat la cuptor pana s-a rumenit!
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-343-0-35848700-1615649468.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-343-0-82484800-1615649501.jpg
Pofta buna!
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-343-0-26253500-1615649538.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-343-0-04101900-1615649565.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-343-0-51105400-1615649586.jpg

#39 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,581
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 March 2021 - 07:05 PM

Ce bunatate :) ... Buna ideea cu ouale! Musai sa fac si eu mamaliga zilele astea.

#40 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 13 March 2021 - 09:29 PM

Vezi postareaadi_edi, la 13 March 2021 - 07:05 PM, a spus:

Ce bunatate :) ... Buna ideea cu ouale! Musai sa fac si eu mamaliga zilele astea.


Pai faci un bulz. Pui si bucatele de bacon, pui si branza de burduf, pui si oo... Razi branza pe deasupra, pui ceva cubulete de unt pe deasupra... bagi la cuptor... mananci.

Oolele le pui fie la mijloc, fie deasupra, cum ai chef.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi