Forum Culinar: Salată toscană de kale - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salată toscană de kale cavolo nero, varză toscană, Grünkohl

#1 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 04 March 2013 - 05:17 PM

O salată delicioasă care poate fi mîncată ca fel unic sau garnitură.
Kale este in sezon acum şi mai nou este considerată regina verdeţurilor, ia de vedeţi ce conţine o canaă: 36 de calorii, 5 grame de fibre și 15% din necesarul zilnic de calciu și vitamina B6 (piridoxina), 40% din magneziu, 180% din vitamina A, 200% de vitamina C și 1020% din vitamina K, de asemenea, este o sursa buna de cupru minerale, potasiu, fier, mangan, fosfor.

Ingrediente


- 1 legătură de kale, cavolo nero, varză toscană, Grünkohl
- 4-5 căţei de usturoi daţi pe răzătoarea ceramică sau tăiaţi foarte fin
- jumate de cană de parmiggiano ras (eu am pus şi ras şi "petale", cel ras este mai bun ca textura)
- juma de cană de pesmet
- ulei de măsline
- suc de lămâie
- sare, piper, ceva iuţică (opţional)

kale este de mai multe feluri, in europa este populară cea cu frunze inchise la culoare, pe partea asta a bălţii este populară cea creaţă.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1215-13624079223518.jpg

Cum se face

Scoateţi nervurile frunzelor prin ce metodă vă place, eu apuc capătul de sus al frunzei şi trec cu mîna cealaltă cît mai aproape de coadă, in sens opus creşterii. nervurile se separă foarte uşor, rămîne numai scheletul.
după eliminare nervurilor tăiaţi frunzele cît mai mărunt

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1215-13624079268471.jpg

puteţi face o vinegretă cu uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, sarea şi piperul. eu am făcut dar nu a fost destulă, a trebuit să mai adaug din toate.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1215-13624079177762.jpg

masaţi bine vinegreta şi condimentele în salată, puneţi mănuşi subţiri, de latex, alea de dantelă nu-s recomandate Imagine postata şi băgaţi frumuşel mâinile în castron

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1215-13624085984543.jpg

adăugaţi parmiggiano şi pesmetul (eu am făcut pesmet din două felii de pâine rustică prăjită), masaţi-le şi pe ele şi lăsaţi la odihnă intre 5 min şi jumate de oră. dacă vreţi mai mult parmggiano, pesmet sau usturoi, adăugaţi după preferinţă

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1215-13624086032819.jpg

produsul final, sănătos şi neaşteptat de bun, se poate ţine în frigider cîteva zile

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1215-1362408607635.jpg

#2 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 March 2013 - 05:59 PM

Vezi postareaDexter, la 04 March 2013 - 05:17 PM, a spus:

in europa este populară cea cu frunze inchise la culoare, pe partea asta a bălţii este populară cea creaţă.

de-aia ma si miram eu ca tu o maninci cruda, mie se par mult mai subtiri frunzele tale

#3 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 04 March 2013 - 06:02 PM

pe cealaltă o găsesc destul de greu, dar tot aş încerca să o fac cu frunzele crude... proaspătă este de 10 mai bună decît înăbuşită.

#4 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 March 2013 - 06:13 PM

pai ti-am zis, daca o mai au simbata incerc, in cel ma rau caz daca nu e mincabila o arunc in tigaie :D

#5 Useril este offline   Veronica 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 05 March 2013 - 02:39 PM

Eu am avut in gradina, anul trecut, soiul asta (poza de pe net) si doar cruda am mancat-o.Nu mi s-a parut tare deloc. Si primele frunze le-am gustat cand erau deja cam batraioare pentru ca, daca pusesem seminte de varza, eu am tot asteptat sa faca si ea o capatana amarata.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-317-13624870920883.jpg


#6 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 March 2013 - 11:39 AM

Bravos natiune! Halal sa-ti fie!
:biggrin:

De multi ani nu am mai gasit kale-ul pe piata, sau in spermarket-uri.
Am un egoism pe voi ....
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#7 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 March 2013 - 05:35 PM

veronica, ţie nu-ţi trebuie paznic la grădină că mă ştiu, tot eu păzesc şi topinamburii lui gela :lol:

maestro, sper să vină valul şi prin grădinile locale matale, că tare bună mai e buruiana asta

salata, după o zi la frigider parcă a fost şi mai bună ... data viitoare nu mai pun "petale" de parmiggiano, numai ras.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1215-13626703206587.jpg

#8 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 March 2013 - 12:24 AM

Da, Veronica, cea de aici e ca a ta.

#9 Useril este offline   Veronica 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 08 March 2013 - 11:21 AM

Saptamana viitoare sper sa-mi ajunga semintele si sper sa iasa la fel de frumoasa ca cea de anul trecut. Acum stiu ce am de facut cu ea.

Dexter, nu de paznic am nevoie ci de un gradinar cu tragere de inima! :floare:

PS: Cicoria aia de v-am stresat cu ea... nu mi-a placut gustul, cam prea amara, am taiat-o asta toamna si acum am avut surpriza sa constat ca da din nou. :)

#10 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 March 2013 - 12:09 AM

Fa-o cadou cuiva :occasion15:

#11 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 March 2013 - 09:51 PM

am refăcut salata toscană şi de data asta i-am pus mujdei făcut in blender cu ev şi un pic de apă caldă. a ieşit de nota 10, nu mă mai satur de ea.

#12 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,603
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 March 2013 - 10:14 PM

Vezi postareaDexter, la 14 March 2013 - 09:51 PM, a spus:

a ieşit de nota 10, nu mă mai satur de ea.


Se pare ca mi-am facut si eu rost de o noua adictie :) . Am facut-o pe post de garnitura, dar mi-am mai pus inca vreo doua portii dupa aia, asa, ca desert :P ...
A ramas ceva si pe maine, cu toate ca si sotul tot fura cate o lingura din castron - imi place ideea ca se poate papa si a doua zi :P , sa vedem daca-i asa :) .

#13 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 March 2013 - 07:13 PM

adi, aştept verdictul pentru că şi eu tot aşa fac, ca garnitura nu-i de ajuns, mai trebuie completat la final :pupic:

azi am luat-o la pachet (varianta fără usturoi) cu roşii, pătrunjel şi piept de pui

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1215-13636267202032.jpg

#14 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,603
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 March 2013 - 12:27 AM

Vezi postareaDexter, la 18 March 2013 - 07:13 PM, a spus:


azi am luat-o la pachet



Ha, si eu la fel :rolleyes: ! Mi-era un pic rusine ca eu n-am renuntat la usturoi (imi place la nebunie combinatia usturoi-ulei de masline, in salate, in pasta de branza...), dar cum n-am mancat-o la birou ci in lunchroom mi-a trecut repede, mai ales ca erau deja acolo tot soiul de arome :71: ...
Dimineata mi-am facut niste felii de muschiulet perpelite in tigaie cu unt, dupa aia le-am dat cateva minute la cuptor - si gata de pus la pachet langa salata.
Data viitoare o sa fac din 2 legaturi :71: , ca vad ca mai am si alti amatori in familie!

#15 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 March 2013 - 12:53 AM

Vezi postareaadi_edi, la 19 March 2013 - 12:27 AM, a spus:

imi place la nebunie combinatia usturoi-ulei de masline, in salate, in pasta de branza...


sau pe pâine prăjită ... mâncarea mea preferată

data viitoare o să frec pâinea prăjită cu usturoi şi ulei, înainte să o fac pesmet, ce idee mi-ai dat :rolleyes:

#16 Useril este offline   Carpatica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 21 March 2013 - 04:47 AM

Am comis-o pentru cina in seara asta si pot sa spun ca a avut un succes total! Am servit-o cu quinoa si cu peste langa. Multumesc pentru idee, Dexter, si se va repeta des, mai ales ca kale este o verdeata tare sanatoasa si nu stiam cum sa o introduc mai des in meniul nostru. Pana acum o foloseam numai in Zuppa Toscana (varianta Olive Garden) si in smoothies. O salata asemanatoare faceam cu rosii si castraveti in loc de kale si crutoane de paine in loc de pesmet (Panzanella). Merci inca o data!

#17 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2013 - 08:34 AM

Dexter, mi-ai facut pofta de salata de asta, prea arata bine preparatele tale! :(
Se gasesc frunze de astea prin Bucuresti? Eu am aruncat un ochi prin magazin, dar parca n-am vazut. N-oi fi fost atenta.... :love7:

#18 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 March 2013 - 02:25 PM

Carpatica, să vă fie de bine! nu-i aşa că-i o salată pe neaşteptat de gustoasă şi versatilă? mie nu îmi lipseşte din frigider. merge şi ca aperitiv şi ca garnitură şi ca desert, in cazul unora :biggrin:

Foxyy
, mulţumesc. ar trebui să fie şi în bucureşti că doar din europa vine buruiana, poate sub denumirea de varză furajeră sau fără căpăţână? dacă o găseşti, nu o ocoli.

#19 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2013 - 02:48 PM

Vezi postareaDexter, la 21 March 2013 - 02:25 PM, a spus:

Carpatica, să vă fie de bine! nu-i aşa că-i o salată pe neaşteptat de gustoasă şi versatilă? mie nu îmi lipseşte din frigider. merge şi ca aperitiv şi ca garnitură şi ca desert, in cazul unora :wasted:

Foxyy
, mulţumesc. ar trebui să fie şi în bucureşti că doar din europa vine buruiana, poate sub denumirea de varză furajeră sau fără căpăţână? dacă o găseşti, nu o ocoli.

O s-o caut. Daca dau de ea, o iau si-acasa. :biggrin:

#20 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 March 2013 - 07:23 PM

să nu cumva să credeţi că m-am lăsat de salată. azi ying şi yang, cu găină fiartă în supă şi "marinată" peste noapte in ev, balsamic şi mujdei

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1215-13644048629876.jpg

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi