Salată toscană de kale cavolo nero, varză toscană, Grünkohl
#1
Postat 04 March 2013 - 05:17 PM
Kale este in sezon acum şi mai nou este considerată regina verdeţurilor, ia de vedeţi ce conţine o canaă: 36 de calorii, 5 grame de fibre și 15% din necesarul zilnic de calciu și vitamina B6 (piridoxina), 40% din magneziu, 180% din vitamina A, 200% de vitamina C și 1020% din vitamina K, de asemenea, este o sursa buna de cupru minerale, potasiu, fier, mangan, fosfor.
Ingrediente
- 1 legătură de kale, cavolo nero, varză toscană, Grünkohl
- 4-5 căţei de usturoi daţi pe răzătoarea ceramică sau tăiaţi foarte fin
- jumate de cană de parmiggiano ras (eu am pus şi ras şi "petale", cel ras este mai bun ca textura)
- juma de cană de pesmet
- ulei de măsline
- suc de lămâie
- sare, piper, ceva iuţică (opţional)
kale este de mai multe feluri, in europa este populară cea cu frunze inchise la culoare, pe partea asta a bălţii este populară cea creaţă.
Cum se face
Scoateţi nervurile frunzelor prin ce metodă vă place, eu apuc capătul de sus al frunzei şi trec cu mîna cealaltă cît mai aproape de coadă, in sens opus creşterii. nervurile se separă foarte uşor, rămîne numai scheletul.
după eliminare nervurilor tăiaţi frunzele cît mai mărunt
puteţi face o vinegretă cu uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, sarea şi piperul. eu am făcut dar nu a fost destulă, a trebuit să mai adaug din toate.
masaţi bine vinegreta şi condimentele în salată, puneţi mănuşi subţiri, de latex, alea de dantelă nu-s recomandate şi băgaţi frumuşel mâinile în castron
adăugaţi parmiggiano şi pesmetul (eu am făcut pesmet din două felii de pâine rustică prăjită), masaţi-le şi pe ele şi lăsaţi la odihnă intre 5 min şi jumate de oră. dacă vreţi mai mult parmggiano, pesmet sau usturoi, adăugaţi după preferinţă
produsul final, sănătos şi neaşteptat de bun, se poate ţine în frigider cîteva zile
#2
Postat 04 March 2013 - 05:59 PM
#3
Postat 04 March 2013 - 06:02 PM
#4
Postat 04 March 2013 - 06:13 PM
#5
Postat 05 March 2013 - 02:39 PM
Imagini atasate
#6
Postat 07 March 2013 - 11:39 AM
De multi ani nu am mai gasit kale-ul pe piata, sau in spermarket-uri.
Am un egoism pe voi ....
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#7
Postat 07 March 2013 - 05:35 PM
maestro, sper să vină valul şi prin grădinile locale matale, că tare bună mai e buruiana asta
salata, după o zi la frigider parcă a fost şi mai bună ... data viitoare nu mai pun "petale" de parmiggiano, numai ras.
#9
Postat 08 March 2013 - 11:21 AM
Dexter, nu de paznic am nevoie ci de un gradinar cu tragere de inima!
PS: Cicoria aia de v-am stresat cu ea... nu mi-a placut gustul, cam prea amara, am taiat-o asta toamna si acum am avut surpriza sa constat ca da din nou.
#11
Postat 14 March 2013 - 09:51 PM
#12
Postat 17 March 2013 - 10:14 PM
Dexter, la 14 March 2013 - 09:51 PM, a spus:
Se pare ca mi-am facut si eu rost de o noua adictie . Am facut-o pe post de garnitura, dar mi-am mai pus inca vreo doua portii dupa aia, asa, ca desert ...
A ramas ceva si pe maine, cu toate ca si sotul tot fura cate o lingura din castron - imi place ideea ca se poate papa si a doua zi , sa vedem daca-i asa .
#13
Postat 18 March 2013 - 07:13 PM
azi am luat-o la pachet (varianta fără usturoi) cu roşii, pătrunjel şi piept de pui
#14
Postat 19 March 2013 - 12:27 AM
Dexter, la 18 March 2013 - 07:13 PM, a spus:
azi am luat-o la pachet
Ha, si eu la fel ! Mi-era un pic rusine ca eu n-am renuntat la usturoi (imi place la nebunie combinatia usturoi-ulei de masline, in salate, in pasta de branza...), dar cum n-am mancat-o la birou ci in lunchroom mi-a trecut repede, mai ales ca erau deja acolo tot soiul de arome ...
Dimineata mi-am facut niste felii de muschiulet perpelite in tigaie cu unt, dupa aia le-am dat cateva minute la cuptor - si gata de pus la pachet langa salata.
Data viitoare o sa fac din 2 legaturi , ca vad ca mai am si alti amatori in familie!
#16
Postat 21 March 2013 - 04:47 AM
#17
Postat 21 March 2013 - 08:34 AM
Se gasesc frunze de astea prin Bucuresti? Eu am aruncat un ochi prin magazin, dar parca n-am vazut. N-oi fi fost atenta....
#18
Postat 21 March 2013 - 02:25 PM
Foxyy, mulţumesc. ar trebui să fie şi în bucureşti că doar din europa vine buruiana, poate sub denumirea de varză furajeră sau fără căpăţână? dacă o găseşti, nu o ocoli.
#19
Postat 21 March 2013 - 02:48 PM
Dexter, la 21 March 2013 - 02:25 PM, a spus:
Foxyy, mulţumesc. ar trebui să fie şi în bucureşti că doar din europa vine buruiana, poate sub denumirea de varză furajeră sau fără căpăţână? dacă o găseşti, nu o ocoli.
O s-o caut. Daca dau de ea, o iau si-acasa.
#20
Postat 27 March 2013 - 07:23 PM