M`am gandit ca este util sa avem un asemenea Topic.
Ptr o mai buna functionare a dietei, va rog sa puneti intrebari pe site oficial Montignac daca nu sunteti sigure pe o combinatie care doriti sa o faceti. Pe site oficial Montignac, intrebarile se pun intr`o limba aleasa din bara site`ului pe care o stapaniti d`voastra cel mai bine(exclus lb Romana)iar raspunsul il veti primi pe e-mail d`voastra personal.
Ptr Intrebari si Raspunsuri folositi site oficial Montignac
http://www.montignac.com/en
Tot aici veti gasi si tabelul cu indicii glicemici care se actualizeaza periodic.
Dupa primirea raspunsului, se pune aici pe topic intrebarea si raspunsul original, apoi dedesubt traducerea.
Puneti intrebarile cat mai corect, ptr a primi un raspuns corect.
Intrebarile puse aici se vor numerota de la cifra 1.......etc, urmarind de fiecare data cand postati ce numar are intrebarea anterioara si numerotati in continuare intrebarea si raspunsul d`voastra, ptr o mai buna dezbatere a raspunsului primit, despre care se va discuta AICI pentru a ramane topicul doar cu intrebari si raspunsuri. Pentru dezbaterea intrebarii si a raspunsului, citati numarul intrebarii (nr numerotat pe topic) si va fi mult mai usor.
Daca luati o intrebare si un raspuns de pe site oficial Montignac, lasati si numarul intrebarii de pe site oficial dar deasupra intrebarii, mentineti numarul de ordine al topicului.
Exemplu: Intrebare pusa de mine pe site oficial Montignac
Intrebarea/Raspuns nr 1
Question :
What is the IG difference, if any, between sprouts and dehydrated/dried sprouts or sprout flakes?
Thank you,
Cerra
Answer:
Hello,
There is little difference between the germinated seeds and sprouts dehydrated. I do not know xhat is the sprout flakes.
Yours faithfully.
Pascal VUACHET – Dietician
PS. For further information please visit us at www.montignac.com, the official website on the Montignac Method.
Traducere:
Intrebare:
Este vreo diferenta de IG intre boabele de grau germinat si cel dezhidratat/uscat sau fulgi?
Raspuns:
Este o diferenta foarte mica de IG intre boabele de grau germinat si cel dezhidratat/uscat. Nu stiu la ce se refera exact fulgii de grau.
Acum pun o intrebare ca model luata dupa un Blog unde se traduc intrebarile si raspunsurile dupa site oficial, dar nu cred ca se poate pune acel blog aici, ptr ca nu suntem in conformitate cu regulamentul intre Arta culinara si blogul respectiv (asa stiu eu adminii stiu mai bine). Garantat, raspunsurile sunt traduse exact din site oficial Montignac. site
Intrebare /Raspuns nr 2
Intrebarea nr. 13: Nu sunt sigur de a fi inteles bine principiile fazei I. Puteti va rog sa mi le mentionati?
Raspuns: Pentru a slabi, trebuie redusa pana la minim secretia de insulina cu scopul de a bloca lipogeneza (procesul de constituire a grasimii de rezerva) si a activa lipoliza (procesul de eliberare si de consum a grasimilor de rezerva). Apar deci doua situatii:
- fie masa este lipido -proteica (se mai numeste masa lipidica) adica aceasta contine proteine si grasimi (carne,oua,brinza..); in acest caz, glucidele care se vor consuma vor trebui sa aiba un index glicemic (IG) inferior sau egal cu 35
- fie masa este glucido - proteica (numita si masa glucidica) adica va fi constituita esential din glucide al caror index glicemic este intre 35 si 50. In acest caz, vor fi autorizate doar grasimile omega 3 (peste crud sau fiert la abur) si intr-o proportie mai mica grasimile mononesaturate (uleiul de masline pe spaghete al dente de ex .). In toate cazurile, pentru faza 1, glucidele cu IG superior lui 50 vor fi excluse.
Pagina 1 din 1
Intrebari si Raspunsuri Montignac intrebari puse de noi pe site oficial Montignac
Postat 18 March 2013 - 05:05 PM
Intrebare/Raspuns nr3
Intrebarea nr.91 : Va rog sa-mi spuneti daca pot adauga parmezan la mancarurile din paste in timpul fazei 1 ?
Raspuns: Da, se poate adauga dar cat mai putin.
Intrebare/Raspuns nr4
Intrebarea nr. 109: Puteti sa-mi confirmati va rog daca pot manca spaghete reci cu grasimi saturate?
Raspuns: Da. Reci se pot combina cu grasimi saturate!!! Iar calde doar cu grasimi bune.
Intrebare/Raspuns nr 5
Intrebarea nr. 24:De ce spaghetele sunt permise, dar nu si alte tipuri de paste, cum ar fi scoicile etc? De ce trebuie consumate numai" al dente"? In timpul unei excursii in America de Nord, am remarcat ca nici un fel de paste nu erau produse din grau dur, nu sunt recomandate in acest caz?
Raspuns:In ceea ce priveste pastele, singurele paste acceptabile sunt cele "plastifiate" sau "extrudate", cum ar fi spaghetele, tagliatelele,fideaua. Ele pot fi produse din diferite cereale (in special din grau dur) si trebuie sa fie fierte "al dente". "Extruderea" este un procedeu de fabricare mecanic prin care un material pus sub presiune este constrans sa traverseze o filiera care ii va da forma unui profil de mare lungime.Pastele industriale sunt produse de aceasta maniera inainte de a fi uscate.Acest procedeu lasa un strat fin protector asupra pastei care impiedica amidonul de a fierbe prea mult si deci ca IG- ul sa creasca prea mult la fierbere. Din acest motiv trebuie fierte "al dente".
Intrebarea nr.91 : Va rog sa-mi spuneti daca pot adauga parmezan la mancarurile din paste in timpul fazei 1 ?
Raspuns: Da, se poate adauga dar cat mai putin.
Intrebare/Raspuns nr4
Intrebarea nr. 109: Puteti sa-mi confirmati va rog daca pot manca spaghete reci cu grasimi saturate?
Raspuns: Da. Reci se pot combina cu grasimi saturate!!! Iar calde doar cu grasimi bune.
Intrebare/Raspuns nr 5
Intrebarea nr. 24:De ce spaghetele sunt permise, dar nu si alte tipuri de paste, cum ar fi scoicile etc? De ce trebuie consumate numai" al dente"? In timpul unei excursii in America de Nord, am remarcat ca nici un fel de paste nu erau produse din grau dur, nu sunt recomandate in acest caz?
Raspuns:In ceea ce priveste pastele, singurele paste acceptabile sunt cele "plastifiate" sau "extrudate", cum ar fi spaghetele, tagliatelele,fideaua. Ele pot fi produse din diferite cereale (in special din grau dur) si trebuie sa fie fierte "al dente". "Extruderea" este un procedeu de fabricare mecanic prin care un material pus sub presiune este constrans sa traverseze o filiera care ii va da forma unui profil de mare lungime.Pastele industriale sunt produse de aceasta maniera inainte de a fi uscate.Acest procedeu lasa un strat fin protector asupra pastei care impiedica amidonul de a fierbe prea mult si deci ca IG- ul sa creasca prea mult la fierbere. Din acest motiv trebuie fierte "al dente".
Postat 08 April 2013 - 06:43 PM
Intrebare/Raspuns n°6
Avrei una domanda per voi: le lenticchie rosse decorticate che ho comprato senza fare attenzione che Ig possono avere?
L' IG é tra 30 e 35.
In esenta, lintea rosie decorticata are un Ig intre 30 si 35.
Avrei una domanda per voi: le lenticchie rosse decorticate che ho comprato senza fare attenzione che Ig possono avere?
L' IG é tra 30 e 35.
In esenta, lintea rosie decorticata are un Ig intre 30 si 35.
Sorina
Arata acest topic
Pagina 1 din 1