Forum Culinar: Dieta Montignac - Tort cu alune si ciocolata (F1) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Tort cu alune si ciocolata (F1) furata de la Adriana

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 March 2013 - 06:00 PM

Reteta originala o gasiti aici . Este a Adrianei.
Eu am adaptat a doua reteta, nu prima.
A, si am facut-o de fooooarte multe ori pana acum. Ca sa va faceti o idee, in ziua in care am facut-o prima data, seara a trebuit sa o mai fac inca o data. Efectiv s-au topit!!!

Ingrediente

200 gr alune... eu am folosit anacardi in marea majoritate a cazurilor, iar atunci cand am ramas fara am folosit migdale
200 gr zahar... 100g fructoza. Cu incredere puteti sa puneti chiar 80g daca nu o vreti chiar foarte dulce
3 oua
100 gr ciocolata amaruie... min 70% de cacao
o lingura de ulei din seminte
1 ceasca de cafea de lapte monti
200 gr faina... eu am folosit faina de migdale. Voi puteti folosi si faina monti (50/50). Fiecare cum doreste
15 gr praf de copt

Se mixeaza ouale cu incredere, apoi se adauga fructoza.
Se continua a mixare.
Apoi se adauga uleiul si laptele. Se continua a mixare.
Se adauga faina de migdale, in cazul meu, si praful de copt. Se mixeaza usor.
Din timp ciocolata si alunele/migdalele/anacardi (ce vreti sau aveti voi) le macinati grosier. Acum e timpul sa le adaugati si mai invartiti inca o data mixerul.
Treaba terminata.
Se pune in tava si se da la cuptor la 180°C. Eu folosesc mereu hartie.
Adriana folosind faina a trebuit sa o tina la cuptor 45 de minute. Aveti grija, daca folositi faina de migdale incepeti sa verificati dupa 20 de minute, pt ca altfel riscati sa o ardeti. Oricum chiar daca o doriti un pic mai bronzata nu riscati sa o tineti mai mult de 30 de minute.
Ma rog, va aranjati voi, ca sunteti mari si vaccinate.
Am facut si poze in timpul variilor etape, dar nu le mai gasesc, asa ca de data aceasta doar produsul finit...

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13626716844944.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13626718352445.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13626717406728.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13626718200334.jpg

Si-inca una si ma duc... sper sa va destabilizeze si pe voi cum ma destabilizeaza pe mine. Cand ii simt mirosul salivez instantaneu.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13626719005788.jpg
Sorina

#2 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 March 2013 - 12:26 AM

Ce imi place cum a iesit!!!!!!

Sti ceva? si eu tot varianta a doua am modificat`o, dar altfel de cum ai facut tu aici.

Avem acum 2 variante Monti, al tortului cu alune si ciucalata al Adrianei.

#3 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 March 2013 - 01:17 AM

Știu, știu... Important e să fie bun.
Mie așa cum l-am făcut îmi place la nebunie.
Sorina

#4 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 March 2013 - 01:36 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 08 March 2013 - 01:17 AM, a spus:

Știu, știu... Important e să fie bun.
Mie așa cum l-am făcut îmi place la nebunie.


Sunt sigura ca arata super bine!

#5 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 09 March 2013 - 12:45 AM

Sorina draga , multumi pentru reteta :occasion15: Arata extraordinar de bine ! abia astept sa o incerc si eu :drool:dar... incerc sa fiu cumintica pana la sfarsitul lunii . Eu sarbatoresc pastele catolicilor si mai e putin , trebuie sa rezist eroic tentatiilor , dar ma ajuta mult sa o am pe lista sarbatorilor pascale

Cerra draga , cand ai timp poate ne pui si tu reteta ta , multumim anticipat :notworthy:

#6 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 March 2013 - 09:52 AM

Vezi postareacerra, la 08 March 2013 - 12:26 AM, a spus:

Ce imi place cum a iesit!!!!!!

Sti ceva? si eu tot varianta a doua am modificat`o, dar altfel de cum ai facut tu aici.

Avem acum 2 variante Monti, al tortului cu alune si ciucalata al Adrianei.


Pai pune si varianta ta aici, sau ai pus-o deja?

#7 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 March 2013 - 01:56 PM

Aici a scris deja adaptarea ei.
Sorina

#8 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 March 2013 - 06:59 PM

Aaa, merci, o vazusem si salivasem la ea, dar n-am facut legatura ;)

#9 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 09 March 2013 - 11:20 PM

Vezi postareaCarmella, la 09 March 2013 - 06:59 PM, a spus:

Aaa, merci, o vazusem si salivasem la ea, dar n-am facut legatura :sad3:

Si eu am salivat la prajiturica Cerei , dar nici eu nu am facut legatura , defapt e clar din moment ce am rugat-o pe Cera sa ne sopteasca reteta :lol: noroc cu Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi