Forum Culinar: Suleyman Magnificul - Forum Culinar

Salt la continut

• 25 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Suleyman Magnificul Discutii despre serial

#241 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 April 2013 - 06:18 PM

Cum am zis ,din cate stiu frumuselul e vesnicul nefericit in dragoste,mereu cu persoana nepotrivita :love7: nu ramane practic cu nimeni,Armin a murit,acum cu frumusica iubire imposibila,cade practic prada intrigilor lui Hurrem care i-a aruncat din umbra unul in bratele celuilalt incurajand la inceput relatia ,tocmai pt. al putea manipula pe Mustafa si al impiedica sa se insoare cu Aybige(ca ar fi devenit prea puternic),ea imprastie prin Gul acum zvonul ca cei doi sunt fugiti nu se mai intorc,asa sunt urmariti si adusi de urgenta inapoi,frumuselul e cat pe ce sa fie decapitat,dar in ultimul moment intervine Mustafa si-l salveaza,mai tarziu Mirimah va fi f. indragostita de el ,dar si ei ii va fi interzis de catre Hurrem ,ea o va casatori cu cine ii va conveni ei ...(Rusthem pasa)

#242 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2013 - 06:21 PM

Acum o poza cu moartea lui Efsun si inca una cu scena in care sultanul, pt. a o pune la incercare, o pune pe Hurrem sa bea otrava,dar care de fapt e un somnifer ,ea il bea dar e convinsa ca sultanul nu ar ucide-o :love7:

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-405-13654379971863.jpg

Si aici Ibrahim tronand mandru pe tronul pe care si l-a comandat... :love7:

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-405-13654380143196.png

I s-a urcat puterea la mansarda si de asta va fi si ucis pana la urma in episodul 83

#243 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2013 - 08:17 PM

=)) Reclame!!

Inutil sa va mai spun ca stau cu ochii cat cepele in ecran :love7:

Sssaatt!! sa nu behaie' nimeni pe langa mine! =))

Mahidevran ,asi face-o snitele :71:

Mnee!! ce emotionant e episodul asta =))

Vizionare placuta in continuare! :love7:

#244 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2013 - 08:37 PM

Citisem un comentariu'',in care se spunea ca Suleyman ii spune lui Hurrem,ca el auzise tot ce se vb. in jurul lui(cum e in turceste confuzii se pot face f. usor asa ca nu pot fi sigura),dar ce mi-ar place sa fi auzit conversatia dintre Mahidevran si Hurrem :love7:

#245 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2013 - 09:21 PM

Ioii!! ,ca era sa fac atac de corason' aicea in derect' :love7: io' si cu sultanu' :love7:

Ia sa mai destindem un pic atmosfera...l-ati vazut pe Sumbul cum a dat vestea?! =)) ... =))

Si un colaj la mishto'(nu facut de mine ,normal ,ca nu ma pricipesc :71: )

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-405-13654488247132.png

=))

#246 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2013 - 09:23 PM

Aaaa!! si daca ati vazut ,rezumatul tv. din episodul urmator( cele care sunteti ingrijorate pt. frumushel) ,stati linistite ca frumuselul mustacios,scapa,cam la muchie de cutit ci-i drept' :love7: da' scapa :love7:

#247 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 April 2013 - 10:06 PM

Geany

vezi aici

Sultanul Suleyman Magnificul a venit in Romania! Indragitul personaj din serialul turcesc a vizitat impreuna cu toti cei de la palat, un sat din Banat.

Satenii din comuna Bania, din Banatul de munte, din Caras Severin, au fost uimiti sa ii aiba aproape pe Suleyman si Hurrem la traditionalul eveniment ”Nunta Cornilor”, care a avut loc in prima zi din Postul Pastelui, de Lasata Secului. Este vorba de un obicei stravechi

Comentati si cititi aici: http://www.enational.../#ixzz2Pu7kTOty

#248 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2013 - 10:25 PM

Cerulina nu stiu ce sa spun?! :71: romanul are un simt al umorului f. dezvoltat :love7: ,mna' sper ca au gustat parodia! =))
Cu toate astea,toti cunoscutii mei (in afara de voi,bineinteles ) nu urmaresc serialul,mama ,matuse,prietene si cunostinte,nexam =)) nu am cu cine comenta!
Nu le convine ora ca e de 2 ori pe sapt. 2 ore,ca e turcesc,sau ma rog! nu stiu,diferite motive,cert e ca nu i-a acaparat ,chiar in afara de voi eu personal nu cunosc pe nimeni ''contaminat''
Oare cum o fi la sate?! :love7: zic si eu! nu dati cu Petre' =))

#249 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 08 April 2013 - 10:40 PM

Geany, in satul de unde sunt eu femeile se uita la Suleyman si s-au uitat si le celealte telenovele turcesti cum ar fi Inima nu respecta reguli,1001 nopti ,nu imi vin in minte toate cum se numesc.Stiu de la mama ca pe mine ea ma injectat cu microbul asta .Daca nu imi spunea ea de serialele astea turcesti eu nu ma uitam.Si am o verisoara care emai tanara si se uita in avans peinternet si apai ea le povesteste la toate ce si cum :love7:
Cand eram acasa ii mai povesteam si eu mamei ce se intampla dar acum vb la telefon doar strictul necesar ca sa zic asa :love7:
Da de pierdut nu pierde nici un episod, asta stiu sigur

#250 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 08 April 2013 - 10:46 PM

Vezi postareaGeany, la 08 April 2013 - 10:25 PM, a spus:

Cerulina nu stiu ce sa spun?! :love7: romanul are un simt al umorului f. dezvoltat :71: ,mna' sper ca au gustat parodia! :love7:
Cu toate astea,toti cunoscutii mei (in afara de voi,bineinteles ) nu urmaresc serialul,mama ,matuse,prietene si cunostinte,nexam =)) nu am cu cine comenta!

Eu ma uit chiar daca se mai fabuleaza in serial, [ptr ca nu era chiar asa cum arata ei]. Oricum este istorie si ar fi pacat sa nu ne uitam. Nu ma deranjeaza ca este turcesc, nici ora la care este si nu ma deranjeaza ca tine 2 ore. Prefer asa decat de alea de 30 min ca restu`i reclama. Nu ma uit decat la serialul asta si nu vad dc ar fi rusine?

Nu stiu la sate, daca au cablu sigur ca se uita.

#251 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2013 - 10:48 PM

Vezi postarealili, la 08 April 2013 - 10:40 PM, a spus:

Geany, in satul de unde sunt eu femeile se uita la Suleyman si s-au uitat si le celealte telenovele turcesti cum ar fi Inima nu respecta reguli,1001 nopti ,nu imi vin in minte toate cum se numesc.Stiu de la mama ca pe mine ea ma injectat cu microbul asta .Daca nu imi spunea ea de serialele astea turcesti eu nu ma uitam.Si am o verisoara care emai tanara si se uita in avans peinternet si apai ea le povesteste la toate ce si cum :71:
Cand eram acasa ii mai povesteam si eu mamei ce se intampla dar acum vb la telefon doar strictul necesar ca sa zic asa :(
Da de pierdut nu pierde nici un episod, asta stiu sigur

Hi hi ! draga Lilisor,asta inseamna ca suntem niste romanticoase,sensibiloase (asta in sensul bun al cuvantului
),si hai sa vedem cum ne mai sensibilizeaza serialul! =))

Eu sunt topita! ci' sa mai spun?! :love7: ca e croit pe sesibilitatzurili' meli' rau' :love7:

Da' cu Firuze aia nu sunt deacord...punct =)) amenintz' cu dezinteresul meu total..da??!! =)) =))

#252 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2013 - 10:52 PM

Vezi postareacerra, la 08 April 2013 - 10:46 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 08 April 2013 - 10:25 PM, a spus:

Cerulina nu stiu ce sa spun?! :love7: romanul are un simt al umorului f. dezvoltat =)) ,mna' sper ca au gustat parodia! =))
Cu toate astea,toti cunoscutii mei (in afara de voi,bineinteles ) nu urmaresc serialul,mama ,matuse,prietene si cunostinte,nexam :( nu am cu cine comenta!

Eu ma uit chiar daca se mai fabuleaza in serial, [ptr ca nu era chiar asa cum arata ei]. Oricum este istorie si ar fi pacat sa nu ne uitam. Nu ma deranjeaza ca este turcesc, nici ora la care este si nu ma deranjeaza ca tine 2 ore. Prefer asa decat de alea de 30 min ca restu`i reclama. Nu ma uit decat la serialul asta si nu vad dc ar fi rusine?

Nu stiu la sate, daca au cablu sigur ca se uita.

:71: + 1..imi place,pe mine m-a acaparat, asta e!! =))

Hi hi hi! astept cu maxim interes sa vad ce se mai intampla!
Si daca am noutatzuri' o sa fiti primele sa le aflati :love7: dar daca devin excesiva(ca s-a mai intamplat :( ) sau antipatica,sa ma trageti de manecuta sa cobor cu picioarele pe pamant =))

#253 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 08 April 2013 - 11:14 PM

vedeti cum se intoarce roata?

După mulți ani de la execuția fiului său, Mahidevran s-a stabilit la Bursa, unde a trăit în sărăcie pentru ca nu avea aproape nici un venit. Noul sultan, Selim al II - lea i-a asigurat totuși lui Mahidevran un venit. Mahidevran a murit în anul 1581 la vârsta de
81 de ani.

Sultani ai Imperiului Otoman

Ascensiunea (1299 – 1453)
Osman I Orhan Gazi Murad I Hudavendighiar Baiazid I Ildârâm Mehmed I Celebi Murad al II-lea Mahomed al II-lea
Propășirea (1453 – 1683)
Baiazid al II-lea Selim I Soliman I Selim al II-lea Murad al III-lea Mehmed al III-lea Ahmed I
Mustafa I Osman al II-lea Murad al IV-lea
Stagnarea (1683 – 1827)
Ibrahim I Mehmed al IV-lea Suleiman al II-lea Ahmed al II-lea Mustafa al II-lea Ahmed al III-lea Mahmud I
Osman al III-lea Mustafa al III-lea Abdul Hamid I Selim al III-lea Mustafa al IV-lea Mahmud al II-lea
Declinul (1828 – 1908)
Abdul-Medjid Abdul-Aziz Murat al V-lea Abdul-Hamid al II-lea Mehmed al V-lea
Destrămarea (1908 – 1923)
Mehmed al VI-lea

Care nu a vazut palatul topkapi(palatul sultanilor)unde sa facut si serialul Suleyman Magnificul puteti vedea http://www.justlovec...si-sultani.html

#254 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2013 - 11:17 PM

Daa!! Roata vietii :sad3: ,atat de adevarat!

Ne vedem maine!
Somnic pufos tuturor! :sleepy1:

#255 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2013 - 08:08 AM

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-405-13654876321747.gif

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-405-13654876603052.jpg

Hi hi! am vrut sa va sperii putin :sleepy1: stati linistite ca nu o sa i se clinteasca nici un fir din mustatza! :sad3:

#256 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 09 April 2013 - 10:14 AM

Vezi postareaGeany, la 09 April 2013 - 08:08 AM, a spus:

Atasament 42.gif

Hi hi! am vrut sa va sperii putin :sleepy1: stati linistite ca nu o sa i se clinteasca nici un fir din mustatza! :sad3:

Mda, aici mi se pare Mustafa putin cam nesimtit, ptr ca ezita in prima faza sa opreasca executia(vorbim oficial tinind cont ca Mustafa ii cere sa nu se mai intoarca fata din crimeea)lasand la o parte ca frumuselul si frumusica erau indragostiti.

Uita`te si aici sa vezi si palatul dolmabahce.

Iti dai seama in anii aia ce au facut? isi permiteau sa faca la cat au cucerit nu?

Câteva sute de ani mai târziu însă, palatul Topkapi nu mai corespunde cerinţelor sultanului aşa că acesta porunceşte să fie construit un alt palat, tot pe malul Bosforului, însă mai luxos şi în tendinţele vremii. Aşadar, pe la mijlocul secolui al XIX-lea, pe locul unui port al Bosforului, se ridică Palatul Dolmabahce – cel mai mare palat al Turciei, care devine centrul administrativ principal al Imperiului Otoman între 1853 şi 1933.

Construcţia sa a costat la vremea aceea cinci milioane de livre otomane, echivalentul a 35 de tone de aur, dintre care 14 tone au fost utlizate sub formă de foiţă de aur pentru decorarea plafoanelor palatului.

Deşi e decorat după modelul occidental, cu elemente din stilurile baroc, rococo şi neoclasic, păstrează tradiţia otomană mai ales în ceea ce priveşte funcţionalitatea.

Aici vei găsi şi cel mai mare candelabru din cristal de Bohemia din lume, aflat în mijlocul salonului de ceremonii. De altfel, Dolmabahce are cea mai mare colecţie de lustre din cristal de Bohemia si de Baccarat din lume dar şi un covor vechi de 150 de ani, din piele de urs – cadou din partea ţarului Rusiei.

Dolmabahce a fost construit dupa planurile ahitectectilor armeni, Karabe si Nikogos Balian, pentru sultanul Abdulmecit (1839-1861). A fost terminat in anul 1856, iar familia s-a mutat aici parasind Palatul Topkapi, cunoscuta resedinta otomana imperiala din timpuri medievale.

Ca orice resedinta traditionala otomana, Palatul Dolmabahçe are doua parti distincte: selamlik sau “zona publica” si haremlick – zona destinata sultanului si familiei sale. In zona publica erau intampinate oficialitatile imperiului, ambasadori, diplomati si vizitatorii de seama. Sala tronului, una dintre cele mai impresionante incaperi destinate intampinarii inaltilor demnitari, este decorat cu coloane in stil corintian si are un candelabru ce cantareste 2 tone din cristaluri de Bohemia, fiind dotat cu 660 de becuri.

http://www.slideshar...bahce-istanbul2

#257 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 April 2013 - 10:37 AM

Da' de ce sa fie rusine sa te uiti la un serial? Indiferent care.
Io m-am molipsit dupa discutiile de la birou, apoi am auzit si la voi, si daca n-am sala, trag si eu cu ochiul.
Aseara am vazut cam de la jumate, de-aia imi place ca mai puneti voi rezumate sau comentarii.
Cerra, prevad o tura de turcaleti cat de curand, discutiile si pozele chiar imi fac pofta.
Istanbulul nu-i o destinatie f scumpa, care vrea o vacanta cu povesti sa mearga cu inima deschisa, io ma declar indragostita de orasul asta.
In schimb n-as merge veci sa stau cu burta la soarele altora, mie-mi plac vacantele active.
Deseara'mi propun sa vad mai mult.

#258 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 09 April 2013 - 11:32 AM

Vezi postareamoatza, la 09 April 2013 - 10:37 AM, a spus:

Istanbulul nu-i o destinatie f scumpa, care vrea o vacanta cu povesti sa mearga cu inima deschisa, io ma declar indragostita de orasul asta.

Poi scumpa depinde: eu acum cativa ani, am platit Timisoara -Istanbul cam 700 euro ptr 2 bilete de avion tur-retur (nu imi place cu autocar si biletele erau cumparate normal fara programari low cost) ptr ca eu cum sunt schimbatoare nu stiam exact niciodata cand vreau sa plec.Eu/noi mergeam pe cont propriu nu in grup organizat. Si mie Istanbulul imi place asa parca te intorci in timp.Si mai trebuie bani in jeb si de taxi , hotel si normal Cumparaturiiiiii Deci, ceva parai in buzunar tre sa ai si in plus mie nu imi placea sa ma intorc niciodata leftera inapoi.Pi mini daca ma trimtit la Stambul, tre sa imi dai macar vreo 3000 euroi fara drum taxi , hotel etc.

#259 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2013 - 12:39 PM

Tare fain linkul care l-ai pus Cerulina,mi-a placut f. mult! :icon_fessee: :cheers:

#260 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2013 - 12:41 PM

Io' tot nu inteleg,ce mai cauta Fatma asta in harem?! :cheers:

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-405-13655040084282.jpg

Cum am mai spus ,va avea un copil cu Mustafa,dar acesta va muri si ea se spanzura .

Dar ea trebuia pedepsita de mult! :icon_fessee: oricum,soarta nu iarta..

Arata acest topic

• 25 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul